HABERLER>POLİTİKA
13 Nisan 2023 Perşembe - 11:27

Memleket Partisi İzmir'de vekil tanıtımı günü... İddialı mesajlar: Oyumuz barajın üstünde!

Memleket Partisi İzmir Milletvekili adayları düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı. Toplantıda açıklamalarda bulunan 1’inci ve 2’nci Bölge ilk sıra adayları Ali Asuman Güven ve Cüneyt Oğuz çarpıcı açıklamalarda bulundu. Güven yaptığı açıklamada "Bizim oyumuz barajın çok üstündedir, Genel Başkanımızın oyu daha da yüksektir. İzmir’de de biz iddialıyız, İzmir’de de çok ciddi oy alacağız. İzmir’in 3. büyük partisiyiz" dedi.

Memleket Partisi İzmir de vekil tanıtımı günü... İddialı mesajlar: Oyumuz barajın üstünde!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine kısa bir süre kala siyasi partiler milletvekili adaylarını tanıtmaya devam ediyor.

İzmir’de de bir çok parti aday tanıtım toplantısını gerçekleştirirken, Memleket Partisi İzmir’de de adaylar basın mensupları ile bir araya geldi. Kordon'da bulunan özel bir otelde düzenlenen toplantıda Memleket Partisi’nin milletvekilleri adayları açıklamalarda bulundu.

GÜVEN: HEPİMİZİN İZMİR’DE KÖKLERİ VAR
İlk olarak açıklamalarda bulunan Memleket Partisi 2’nci Bölge 1’inci sıra milletvekili adayı Asuman Ali Güven zoru başarmaya talip olduklarını vurgularken, “Bildiğiniz gibi partimiz 2 yılını henüz doldurmadı. 17 Mayıs’ta 2. yılını doldurmuş olacak. Bu süreçte partimiz kuruldu. 4 ay sonrada seçimlere girme hakkı kazandı. Şu an 600 milletvekilliği listesini tamamını partimiz adaylarıyla müracaat etti. Memleket Partisi, Türkiye'nin 81 ilinde seçimlere katılıyor. Bunlar önemli ve değerli şeylerdir. Zor işlerdir. Partimizi büyük olanaksızlıklar içerisinde kendi öz gücümüzle yakınlarımızla kurduk. Zoru başardık. Mücadele ettik. Doğrudan yana, ilkeli, dürüst olduk. Sonuçta bugün seçimlere Memleket Partisi olarak tek başımıza katılıyoruz. Millet İttifakı 7 partiyle, Cumhur İttifakı 6 partiyle katılıyor. Ama biz tek başımıza bu seçimlere katılıyoruz. Diyoruz ki; bu seçimlerde ne Cumhur ne Millet, tek yol Memleket diyoruz. Biz zoru başarmaya talibiz. Ne sağdan ne soldan Atatürk'ün yolundan diyoruz. Kurtuluşun ve kuruluşun şehri olan İzmir’de, İzmir’e layık, İzmirlilerin benimseyeceği, kendisinden bileceği, örgütümüzün değerli mensuplarından milletvekili adaylarımızı belirledik. Hepsinin İzmir’de kökleri vardır, İzmir’de önemli diyalogları olan arkadaşlarımızdır. Bunu özellikle belirtmek istiyorum” dedi.

SİYASETE BİRLİKTE SAHİP ÇIKACAĞIZ
Başkanlık sisteminin  Türkiye’yi kötü bir noktaya sürüklediğini belirten Güven, “Milletvekili seçmek ayrı bir şeydir, seçtiklerinizden hizmet almak ayrı bir şeydir. Seçersin vekili bayramdan bayrama gelir, böylesini seçmek çok doğru değildir. Seçilecek olan arkadaşlarımız sürekli İzmir'de olacak, seçmenle sürekli diyalog halinde olacak. Ben 50 yıldır İzmir’de siyasetle ilgilenen biriyim. Bu kente hizmet etmek için aday oldum. Siyasete birlikte sahip çıkacağız. Parti olarak İzmir'in tümünü sahiplenmeye, sorunlarına sahip çıkmaya, İzmir'in gelecekte ne olması gerektiğiyle ilgili ne varsa onu yapacağız. 21 yıldır AKP iktidarı Türkiye’yi yönetiyor. Son yıllarda bir de rejimi değiştirerek tek adam rejimine dönüştü. Ben CHP'de il başkanıydım. Referandum yapmıştık. Orada çalışanları hatırlıyorum. İzmir’de yüzde 69 oyla ‘Hayır’ı çıkarabilmiştik. Bu çok büyük bir başarıydı. Ama maalesef mühürsüz oylar kabul edilmişti o referandumda. Mühürsüz oylar meselesi vardı, bunlar kabul edilmişti. Yeterli duyarlılığı gösteremedik o günlerde, sahip çıkamadık. Tek adam rejimi Türkiye'yi yönetmeye başladı. Gelinen durum ortadadır. Çok fazla söze gerek yoktur. Tek adam rejimi Türkiye'yi çok kötü noktalara getirmiştir. Artık buna son verilmesi gerekmektedir. Her alanda Türkiye'nin sorunları çok büyüktür. Biz Memleket Partisi olarak sorunları çözmek için iktidara adayız. Tek başımıza kendimize güveniyoruz. Bu iktidarı alaşağı edeceğiz. Bu ülkeyi bu durumdan çıkaracağız. Türkiye ekonomisi büyüyen bir ekonomi olmalıdır. Türkiye'yi planla programla yönetilen ülke haline getireceğiz. Bu israf ekonomisinden Türkiye’yi kurtaracağız. Bu bizim sorumluluğumuzdur” ifadelerini kullandı.

BARAJ SORUNUMUZ YOK
Baraj altında kalındığı iddialarını da yalanlayan Güven sözlerine şu ifadeler ile devam etti;

“Bizim baraj sorunumuz yoktur. Bu tür yaratılan algılara inanmayın. Yandaş bazı medya ve yandaş bazı araştırma şirketleri bu konuda Türkiye halkını aldatmaya yanlış algı yaratmaya çalışmaktadır. Biz kendimize güvendiğimiz için seçimlere tek başımıza giriyoruz. Bizim oyumuz barajın çok üstündedir, Genel Başkanımızın oyu daha da yüksektir. İzmir’de de biz iddialıyız, İzmir’de de çok ciddi oy alacağız. İzmir’in 3. büyük partisiyiz. Memleket Partisi en yüksek düzeyde oy alacağını hep birlikte göreceğiz. Biz biliyoruz ki bizim yolumuz doğru. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan gidiyoruz. Rize’den gelip ‘ırkçı Atatürk' diyen biri İzmir'de aday gösterilebiliyor. Gitsin Rize'de aday gösterilsin. İzmir’de Atatürk’ü savunan adam mı bitti? Bunlar doğru şeyler değil yanlış şeyler. Bunları kentimiz için doğru bulmuyorum. Partilerin iç işlerine karışacak değilim ama çok önemli konular olduğunda eleştirimizi de söyleyeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk'e ‘ırkçı’ diyen bir kafanın İzmir’den milletvekili olmaması gerekir. Bu şehre yakışmaz. Türkiye Cumhuriyeti burada kuruldu. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş temelleri burada atıldı. Bu adaylarını geri çeksinler, bu tür adaylar İzmir’e yakışmaz.”

OĞUZ: ÖNEMLİ OLAN HANGİ PARTİ ATATÜRK’ÜN YOLUNDAN GİDİYOR OLDUĞUDUR
Güven’in ardından konuşan Memleket Partisi geçmiş dönem İl Başkanı ve 1’nci Bölge 1’nci sıra Milletvekili Adayı Cüneyt Oğuz, İzmir'in önemine vurgu yaparken, “Beni aday olarak gösteren parti büyüklerime teşekkür ederim. Seçilmem halinde İzmir'in haklarını layıkıyla koruyacağım. Bunun için söz veriyorum. İzmir çok önemlidir. İzmir kuruluşun, kurtuluşun yeridir. İzmir Atatürk’ün şehridir. İzmir’de Atatürk’le problemi olan insanların Atatürk’ün kurmuş olduğu partiden aday gösterilmesinden hicap duyuyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün hangi partiyi değil hangi parti onun yolundan gidiyor önemli olan budur. Atatürk ile problemi olanların oyunu istemiyoruz. Kırmızı çizgimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.

GÜVEN: SÜRPRİZ BEKLİYORUM
Tanıtımın ardından gelen soruları yanıtlayan ve İzmir’deki milletvekili hedeflerini açıklayan Güven, “Konumumuz daha da güçlenmeye devam edecek. Gerekli çalışmalarımız yapıyoruz. Siyasetin matematiğinde enteresan şeyler olacaktır. Ben sürpriz bekliyorum, tam rakam vermiyorum ama İzmir’de sürpriz bir oy alacağız. Türkiye’de de sürpriz bir oy alacağız. Yaratılan algılara hep birlikte aşacağız. Memleket Partisi 3’üncü yolun alternatifini açan parti... Türkiye’nin sürpriz partisi olacak” dedi.

BELKİ BENİMDE İSTİFA HABERİM ÇIKMIŞTIR
CHP ile genel merkez düzeyinde görüşülmesini de değerlendiren Güven, “CHP heyeti Cumhurbaşkanı adaylarının kesinleşmesinden bir gün önce geldi. Heyette bende vardım. Sayın Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarını karşıladık. 1 saat sürdü toplantı. Bize herhangi bir teklifte bulunmadılar. Dışarıdaki basın mensuplarına Halil İbrahim sofrası şeklinde bir algı yaratma davranışı içine oldular ama bize içeride Halil İbrahim sofrasına davet etmediler. Biz muhalefet partisiyiz. Bunu ciddi şekilde yapıyoruz. AKP iktidarından Türkiye’nin kurtulmasını istiyoruz. Artık yeter! Bu 21 yıllık iktidar Türkiye'nin nefesini kesti, herkes zor durumda. Biz parti olarak AKP iktidarını göndermek için mücadele ediyoruz. Muhalefet duruşumuzu net bir şekilde sergiliyoruz ama yanlış algılar da yaratılmaya çalışılıyor. Her gün yeni bir haber çıkıyor, belki de benim de çıkmıştır şu an. Parti üyelerimizin her gün istifa haberi çıkıyor. CHP, listesinden o arkadaşımızı 4. sıraya koymaması gerekirdi. Çankaya’da siyaset yaptım, iyi bildiğim bir yerdir. Sen oraya kalkıp o Adalet Bakanlığı yapmış arkadaşı koyuyorsun. Bunu kamufle edebilmek için İpek Sayın arkadaşımızın eşini sanki o şirketin sahibi gibi sunuyorsun. Memleket Partisi karalanmaya ve kirletilmeye çalışıyorlar. Memleket Partisi bu ülkenin bir değeridir, cumhuriyetin laikliği savunucusudur. Türkiye'nin geleceği açısından parlamentoda olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İŞTE MEMLEKET PARTİSİ İZMİR MİLLETVEKİLİ ADAYLARI;

1'inci Bölge 
1    CÜNEYT    OĞUZ
2    ALİ TUNÇ    CAN
3    GÜLDEREN     ÖZAFACAN ZEĞEREK
4    HARUN    DÜŞENKALKAN
5    BEYHAN    MUTLU
6    BAŞARAN    AKTAN
7    İSMAİL    YILDIZ
8    TURAN    ÇATAL
9    TUFAN    ÖZTÜRK
10    AHMET ÖMER    ERKENCİ
11    CEM MERİH    YENER
12    OLCA ÖMÜR    ARAS
13    EFE    YURDAKUL
14    FURKAN    MOLLA

2'nci Bölge
1    ASUMAN ALİ    GÜVEN
2    MAHİR    BAKAN
3    TUĞÇE    SEMERCİOĞLU
4    MEVHİBE    KOLOĞLU
5    LEVENT    ÖREN
6    MERVE    DUMAN
7    ÖMER    GÖNENÇER
8    ALEV    GÜNYAR
9    BURAK    KURT
10    GÜRSEL    DİNKTEPE
11    MERT    DİKMEN
12    FURKAN    ASLAN
13   GÖRKEM    SÜREN
14   TAHA    KARAÇELİK

 
İZSU, koku sorununu çözüyor... Çalışmalar tam gaz!
 
Kültür-sanatta Bayraklı farkı
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İNCE İNCE 24 Nisan 2023 Pazartesi 14:52

GELİYOR MEMLEKET.....

Yorumu oyla      4      3  
ÖNCE VATAN 14 Nisan 2023 Cuma 15:37

MEMLEKET ELDEN GİDİYOR YETİC MUHARREM İNCE....

Yorumu oyla      7      3  
İNCE İNCE 14 Nisan 2023 Cuma 10:36

MEMLEKET PARTİSİNİN OYLARI ARTIYOR BİRİLERİNİN PAÇALARI TUTUŞMUŞ...

Yorumu oyla      5      5  
Akp trolleri 13 Nisan 2023 Perşembe 23:34

AKP trolleri iş başında, Yorumlarda yerlerini almışlar. AKP Trolleri ile iş birliği yapanlar seçimlerden sonra nerelere saklanacaklarını merak ediyorum.

Yorumu oyla      5      6  
Nazar Boncugu..... 13 Nisan 2023 Perşembe 22:54

Gumbur Gumbur geliyor muharrem ince........

Yorumu oyla      6      7  
yunus 13 Nisan 2023 Perşembe 22:53

Muharrem ince geliyor gumbur gumbur

Yorumu oyla      5      8  
Mesele Memleket 13 Nisan 2023 Perşembe 22:50

Hdp kapatilicakmis olsun chp var..... Atanin partisi oldu Aponun partisi...... oyum memleket partisine Muharrem inceye.......

Yorumu oyla      3      9  
ertugrul 13 Nisan 2023 Perşembe 21:28

Asuman Ali GÜVEN dikkat et kaz gibi yolmasınlar seni...bu partide tayyipın kriptoları var...

Yorumu oyla      5      6  
ABY 13 Nisan 2023 Perşembe 20:58

AHDE VEFA göstermeyenlere oyumuz yok. Bir tek adam gitsin, yeni bir tek adam gelsin istemiyoruz. Ekip yok, program yok, sadece CHP karşıtlığı ve muhalefete muhalefet etmek var.

Yorumu oyla      8      3  
ince ince 13 Nisan 2023 Perşembe 18:32

INCE INCE GELIYORUZ BAY CEMAL CIK ARADAN OYLARI BOLME.......

Yorumu oyla      6      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘İzmir'in damadıyım’ dedi ve ekledi: Seçileceğim, inancım tam!
Egedesonsöz'e konuşan AK Parti'den İzmir 1. Bölge 6. sıra milletvekili ...
CHP’li Bakan ‘liste berbat’ dedi: Kerem Ali’yi yemek için liste yapmışlar!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan AK Parti’nin İzmir aday listesi için ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde soruları yanıtlıyor
 
Akşener: Sizin hakkınızı yiyenler hesap verecek
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, başkent Ankara'da açıklamalarda ...
Savcı Sayan’dan mesaj var: Aslolan milletin gönlündeki listedir
Ağrı Belediye Başkanlığı’nı bırakıp AK Parti’den İzmir 1. Bölge Milletvekili ...
Oğan'dan seçim açıklaması: YSK'yı uyarıyorum
Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, 'seçim güvenliği' konusunu ...
 
CHP’li Bakan, ‘stratejik oy’u örneklerle anlattı: Oylar bölünmezse mecliste çoğunluğu alırız!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, seçmenlerin oy verirken meclis aritmetiğinde ...
'FETÖ bugün küresel bir terör örgütüdür'
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, FETÖ ile Uluslararası Alanda ...
BTP'den seçim kararı: Aday listesini geri çekti
Büyük Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Durmaz, 28. Dönem Milletvekili ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva