HABERLER>POLİTİKA
28 Mart 2023 Salı - 13:21

Memleket Partili Güven net konuştu: İttifak için zaman geçti!

Memleket Partisi MYK Üyesi Asuman Ali Güven, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin Kılıçdaroğlu lehine adaylıktan çekileceği iddialarına tepki gösterdi. Güven, “CHP’nin yöneticilerinin, liderinin, Millet ittifakından hiçbir kademinden Memleket Partisi ile teması, çağrısı olmamıştır. Biz neden çekilelim? Siyasette görüşmeler ve nezaketen görüşmeler olabilir bunlar normal. Ancak ittifak gibi çalışmaların, konuların zamanlaması var.  Bu zamanlama çoktan geçti. Bizimle görüşme yapmak istiyorlarsa zamanında yapacaklardı” ifadelerini kullandı.

Memleket Partili Güven net konuştu: İttifak için zaman geçti!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın genel seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağını açıklaması sonrası Cumhurbaşkanı olmak isteyen isimler ve milletvekili olmak isteyen isimler aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu.

Birçok siyasi partide hareketlilik devam ederken, Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin Millet İttifakı ile yan yana gelip gelmeyeceği kamuoyunda oldukça tartışılıyor.

Memleket Partisi MYK Üyesi Asuman Ali Güven, Ege’de Sonsöz’e yaptığı açıklamada süreç hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İMZA TOPLAMA ŞARTLARI ZORLUYDU
Cumhurbaşkanlığı adaylığı için 100 bin imzanın tamamlanmasını değerlendiren Güven, “İmza toplama şartları gerçekten zorluydu. Bunun birkaç önemli nedeni var… Bunlardan biri depremin verdiği psikoloji. Sonuç olarak deprem bölgelerinde hiçbir imza toplayamadık. Bir diğeri de… İzmir’de örneğin Bornova’da hemen Hükümet Konağı’nın oradaydı imza verme yeri ve halkın kolay ulaşabileceği yerdeydi. Ancak diğer ilçelerin hepsi oldukça ters yerlere konumlandırılmış durumdaydı imza alanları. Tabi imzalardaki bir diğer durumda vatandaşlarda oluşan ‘nasılsa 100 bin imzayı toplanır’ görüşüydü... Cumartesi akşamı itibari ile de zaten imzada yeter sayıya ulaşmıştık” dedi.

SEÇİM GARANTİ İKİNCİ TURA KALIR
İzmir’den aldıkları imzadan memnun olduklarını dile getiren Güven, “İzmir'in Memleket Partisi’ne olan taahhüdü belliydi. İzmir, Memleket Partisi’ne yönelik görevini eksiksiz yerine getirmiş oldu. Ancak bir önceki seçimde CHP adayı Muharrem İnce’ydi ve Sayın İnce tüm adaylara imza verilmesi için destek istemişti... Yani aslında demokratik bir çağrıda bulunmuştu. Bu sefer ise imza toplayamasın diye Muharrem İnce'ye yönelik kampanya üretildi. Sosyal medyada yalan haberler yapıldı ‘imza toplandı seçim kurullarına gitmenize gerek yok’ diye… Yani aslında Türk demokrasisine yakışmayan bir tutum oluştu. Demokrasinin gereği her aday koşullar uygunsa seçime katılabilmelidir. Ancak demokrasiye ters bir anlayış ile birçok parti buna alet oldu” ifadelerini kullandı.

İnce’nin aday olması ile seçimin bir sonraki tura kalacağını belirten Güven, “Seçim garanti 2’nci tura kalır. 2’nci turda kimler olur önümüzdeki süreç göstererek”  diye konuştu.

FETÖ YÖNTEMLERİ KULLANILDI
AK Parti ve MHP’li isimlerin Muharrem İnce’yi desteklediği yönündeki iddialara değinen Güven, “Türk demokrasisi açısından hiç hoş olmayan şeyler. Çirkin ve kara propagandalar… Envai çeşit FETÖ yöntemleri dahil olmak üzere o kadar çok yanlış şeyler yapıldı ki. Türkiye’deki demokrasiye gölge düşürdü…” ifadelerini kullandı.

MEMLEKET PARTİSİ ALTERNATİF OLMUŞTUR
Memleket Partisi’nin parti ayırmaksızın tüm vatandaşların ikinci tercihi haline geldiğini vurgulayan Güven, “Memleket Partisi, Türkiye’de bütün partilerin seçmenlerinin alternatif ikinci partisi haline gelmiş durumdadır. Hangi partiyi desteklerse desteklesin her vatandaş ‘ikinci bir partiye oy vereyim’ dediğinde ilk akıllarına Memleket Partisi geliyor. Bu çok değerli bir şey. Bunun nedeni; Sayın İnce ‘ne cumhur ne millet, tek yol memleket, yolumuz ne sağ’dan ne sol’dan Atatürk’ün yolundan’ diyor. Böyle olunca bu çağrı herkes için geçerli. Ortak payda ‘Atatürk'ün yolunda gitmek’ oldu. Bu seçmende olumlu bir çekim yaratıyor. Türkiye’nin de ihtiyacı bu. Türkiye'nin artık bölünmeye, çatışmaya ihtiyacı yok. Türkiye büyük bir sıkıntı içinde. Deprem felaketi ile de karşılaştıktan sonra ekonomisi çöküntü içinde... Türkiye'nin yeniliklere değişime, iyiliklere, güzelliklere ihtiyaç var. Türkiye'nin yeni bir anlayışı ihtiyacı var. Bütün sistemlerde yeni bir anlayışa ve vizyona ihtiyaç var. Bunu yapmaya biz talibiz. Bilime yönelik anlayış gençlerde büyük bir heyecan yaratıyor. Bu  yeni ve değişik durum diye gençler destek veriyor. İzmir’de sadece gençlerde değil toplumun her kesiminde Memleket Partisi'ne yönelik büyük bir ilgi var. Vatandaşlar beklenti içinde. Bu beklentiye de memleket partisi karşılık veriyor. Anketlerle algı yaratılmaya çalışılıyor. Amerikan sistemi gibi 2’li yarışa sokulmak isteniyor. Bu ülkeye büyük bir kötülük olur. Kıt kanaat olan demokrasiyi yok ediyorsunuz. Türkiye'nin barışa, kardeşliğe ihtiyaç var.  Medyayı öyle bir hale getirdiler ki ya bir taraftan ya diğer taraftansın diye. Siyah ya da beyaz diye. Ancak bir çok güzel renkler var. Bütün renklerin gökkuşağı gibi ortaya çıkması lazım. Türkiye’nin bu ihtiyacı var. Biz bu konuda elimizden geleni güzel bir anlayış ile cumhuriyet değerlerine sadık Atatürkçü yoldan yürümeye devam ediyor” dedi.

İZMİR’DE KİMSENİN TAHMİN ETMEDİĞİ BİR OY ALACAĞIZ
İzmir’de Memleket Partisi’nin yüksek oy alacağını düşündüğünü belirten Güven, “Bence önemli ölçüde gerçekleşecek. Onun beklentisi içindeyim. İzmir’deki siyasi partiler değişimi, yeniliği savunmuyorlar. Siyasi ideolojik tercihleri net değil. Karmakarışık yapılar oluştu. Bir tarafta FETÖ, onun yanında PKK… Birçok değişik akımlar, birbiriyle yan yana olması beklenmeyen yapılar hangi gerekçe ile birleşti anlayamıyoruz. Öbür tarafta Cumhur ittifakı içinde de aynı anlayış içinde değişik değişik gruplar… Bunlarla İzmir’de oy almaya çalışacaklar. Bu anlayış ile İzmir’de siyaset yapmaya çalışacaklar. Bunların karşılığını İzmir’de olacağını düşünüyorum. İzmir halkın daha bilinçli ve akılcı olacağını, cumhuriyet değerlerini savunan bir siyasi partiyi savunan bir partiyi destekleyeceğini düşünüyoruz. Biz de tam bunları barındırıyoruz. Bizim partimize İzmir hakkını daha çok önemseyeceğini tahmin ediyorum.Bunu işaretlerini çok hızlı görüyoruz  sokakta, sosyal medyada görüyoruz. Bu seçimlerde inanıyorum ki İzmir’de çok ciddi oy alacağız. Kimsenin tahmin etmediği düzeyde bir oy alacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

DÜŞMAN PARTİSİ MİYİZ? 
‘İnce, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu lehine adaylıktan çekilecek’ iddialarına ise sert tepki gösteren Güven şunları söyledi:

“Bu bir taktik ve strateji. Türkiye dışından sosyal medya kullanılıyor. Değişik ülkelerde Memleket Partisi’ne yönelik karalama kampanyaları yürütülüyor, partimizin üzerinde şüpheler yaratılmaya çalışılıyor. Bunların bir doğru değildir. Cumhuriyet değerlerine bağlı bir parti olarak Memleket Partisi çizgisinde, ‘ne cumhur ne millet, tek yok memleket, ne sağdan ne soldan Atatürk'ün yolundan’ anlayışı ile devam ediyor. Genel başkanımız imzayı topladı ve cumhurbaşkanlığı adaylığı kesinleşmiştir. Bunun ardından ayın 9’una kadar da milletvekili adaylarımız seçim kuruluna verilecek ve seçim yapılacaktı. Bizim bu zamana kadar CHP ile bir temasımız olmamıştır. CHP’nin yöneticilerinin, liderinin Millet İttifakı’nın hiçbir kademesinin Memleket Partisi ile teması, çağrısı olmamıştır. Biz neden çekilelim? Siyasette görüşmeler ve nezaketen görüşmeler olabilir bunlar normal. Ancak ittifak gibi çalışmaların gibi konuların zamanlaması var.  Bu zamanlama çoktan geçti. Bizimle görüşme yapmak istiyorlarsa zamanında yapacaklardı. Yüzde 1’lik partilerle aylarca pazarlık yaptılar. Cumhurbaşkanı yardımcılıkları, bakanlıklar pazarlığı yapıldı… Bunlar yapılırken Memleket Partisi yok sayıldı. Biz düşman parti miyiz? Cumhuriyet değerlerine en bağlı siyasi partiliyiz. Bizimle bir kez bile temas kurulmadı. Bunları yapmamışlar gibi bizden fedakarlık istiyorlar. Nezaketen bile bizle konuşmadılar. AKP’den ayrılmış, ekonominin bu haline gelmesinde etkili olan aktörleri masaya aldınız, pazarlıklar yaptınız, Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı vaat ettiler, maliye bakanlığı, dış işleri bakanlığı vaat edildi, 5 milyon Suriyeli’nin burada olmasına neden olan eski başbakanla pazarlık yaparak ittifak kurdunuz. Ancak Memleket Partisi’ne dönüp sizle de konuşalım dediler mi? Hayır. Ancak o kadar çok şey yazılıyor ki sosyal medyada. Bunlar bize karşı yürütülen yanlış ve kara bir propagandadır. Toplum algısal olarak yönlendirilmeye çalışılıyor. Biz bağımsız bir partiyiz ve seçim için çalışmaya devam ediyoruz. Yapılan provokasyonlara kimse inanmamalıdır.

 
İzmir'de 'Akbaba' operasyonu... 'Aile tipi mafya'ya 18 gözaltı!
 
Aydın'da motosiklet hırsızları tutuklandı!
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
29 Mart 2023 Çarşamba 08:29

akepeye çalışın siz. eğer seçimi sizin yüzünüzden akepe kazanırsa gelip sizi bulup yakanıza yapışacağım. çekilin kenara yok yakınken.

Yorumu oyla      7      6  
Serdar 28 Mart 2023 Salı 20:13

CHP sandığa gömülecek muhalefet partisi bile değil AKP yi ayakta tutan iskelet belediye lerim bile bunu biliyor çok rezil olduk diyecekler ızmir Türkiye eskisi gibi değil artık muharrem ince diyor sokak bunu Bi bilin troller

Yorumu oyla      8      10  
Vatandaş 28 Mart 2023 Salı 19:17

Memleket partisi il başkanı adayı olduğunda nerdeydiniz? Bırakın bu tür eleştirileri izmir her zaman CHP oylarını veriyorlar ama malesef MYKK kaç ızmirli partili vardır? CHP genel merkezi belli kişilerin elinde istediği gibi atamalar yapıyor saray ile aralarında ne fark vardır? Genel merkez yönetiminde yer alan idarecilerin memleketlerinde belediye başkanlarının çoğu AKP ve mhp elinde öncelikle memleketlerini CHP belediyeciliğini tanıştırsınlar,izmir'e gelip kürsüden ahkâm keserek hamasi nutukları atmak kolaydır,işte böyle bir durum vardır...

Yorumu oyla      8      5  
Vatandaş... 28 Mart 2023 Salı 18:06

ÇOK KORKUTUNUZ CHP VE YANDAŞLARINI...

Yorumu oyla      10      7  
İZMİRLİ 28 Mart 2023 Salı 18:06

TARİH MUHARREM İNCEYİ TEKRARDAN CHP NİN BAŞINA SEÇİMDEN SONRA GETİRECEK VE CHP GERÇEK KİMLİĞİNE KAVUŞACAK...

Yorumu oyla      8      12  
28 Mart 2023 Salı 17:14

CHP'nin en kötü il başkanıydı

Yorumu oyla      9      3  
VATANDAŞ 28 Mart 2023 Salı 16:54

Memleketten bihaber bir partidir, Memleket Partisi. NOKTA

Yorumu oyla      9      7  
Kartal 28 Mart 2023 Salı 16:48

Oy bolmekten baska bisey degil yaptıgınız...

Yorumu oyla      8      7  
altan koralttan 28 Mart 2023 Salı 16:09

dün bir bugün iki...chp trolleri tutuşmuş ki ne tutuşmuş...

Yorumu oyla      12      18  
TİRELİ 28 Mart 2023 Salı 16:02

Bak hemserim yıllardır chp içinde bir yerlere geldin unutma şimdi ters yapıyorsun yakışmıyor hemşerim.seçim sonuçları açıklanınca sakın telefonunu kapatma toprağım

Yorumu oyla      19      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Osmanağaoğlu: Gazilerimizin beklentileri karşılandı
MHP Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu üyesi ...
Sözcü Çelik: Erdoğan'ın adaylığına engel yok
İYİ Parti, DEVA Partisi ve Memleket Partisi'nin Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
Erdoğan, Fatih Erbakan'ı ziyaret edecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 16.00'da Yeniden Refah ...
 
Ağıralioğlu: Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğim
İYİ Parti Yavuz Ağıralioğlu, Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ...
CHP'li Sertel’den Ziraat ve Halkbank'a tepki: Kayırmacılık yapılıyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Ziraat ...
Efsane Vali’ye sorduk, o da cevapladı: İzmir'den de çok istediler ancak...
İYİ Parti Elazığ’dan milletvekilliği için yola çıkan İzmir’in unutulmaz ...
 
MHP İl Başkanı Şahin iddialı konuştu: İzmir’den 5 vekil çıkarırız!
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ...
AK Parti'de seçim mesaisi: Mülakatlar başlıyor
AK Parti'de milletvekili aday listelerinin belirlenmesi amacıyla alt komisyon ...
CHP Aday Adayı Eskiyörük’ten Bayındır’da mesai: Taşın altına gövdemi koydum
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Mahmut Eskiyörük, Cumhuriyet ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva