HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Eylül 2022 Çarşamba - 20:21

Mecliste pavyonlar için karar... Çiğli'nin kanayan yarasına neşter!

Çiğli Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü başkanlığında toplandı. Meclis toplantısında alınan kararda ilçe merkezinde bulunan ve şikayet alan alkollü yerlerin taşınması kararlaştırıldı. Başkan Gümrükçü yaptığı açıklamada "Merkeze yakışmayan işletmeler bunlar. Çiğli’nin göbeğinde kalmış, kaldırımda yürürken her yanınız pavyon. Yolda yürürken vatandaş bizi durdurup lütfen bu işletmeleri buradan kaldırın diyor. Biz bunları götürebilmek için alternatif olarak bir yer sunuyoruz" dedi.

Mecliste pavyonlar için karar... Çiğli nin kanayan yarasına neşter!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Çiğli Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu belediyenin meclis salonunda gerçekleştirildi. Meclisi Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü yönetti.

Komisyonlardan gelen raporların görüşülürken ilçede bulunan tarım ürünlerine coğrafi işaretlendirilmesi ve buna dair yapılacak olan etkinlikler için Tarım Hizmetleri Müdürlüğü’ne yetki verilmesine dair olan madde tartışmalara sebep oldu.

AK PARTİLİ KANER: BAŞKANIM SİZE VERELİM YETKİYİ
Konu hakkında AK Partili Meclis Üyesi Özgür Kaner, ilgili madde ile başkanın yetkisinin müdürlüğe verilmemesi gerektiğinin altını çizerek, “Hukuki anlamda Çiğli Belediyesi’ni temsil hakkı sadece başkana ait. Sizin yetkinizi alıp başka müdürlüğe vermek doğru değil. Üçüncü kişiler neden sözleşme yapsın? Meclis olarak diyoruz ki Utku Gümrükçü’nün yetkileri sınırlansın müdürlüğe verilsin, bu madde bunu gösteriyor. Siz zaten istediğiniz zaman istediğiniz talimatı verebilirsiniz. Zaten müdürlüğün harcama yetkisi var. Başkanım size verelim yetkiyi” dedi.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ: YETKİ BİZDE, BİZDE KALSIN
Oy çokluğu ile kabul edilen madde sonrasında Kaner’in konuşmasının ardından Başkan Gümrükçü, müdürlük ibaresi kaldırılarak yeniden oylanması gerektiğini belirterek “Müdür yerine başkan yazalım yeniden oylayalım. Yetki bizde, bizde kalsın” diyerek meclise sundu. Yeniden oylanan madde oy birliği ile meclisten geçti.

GÜMRÜKÇÜ: KALDIRIMDA YÜRÜRKEN HER YER PAVYON
Komisyonlardan gelen raporların görüşülmesi esnasında merkezde bulunan alkollü yerlerin taşınmasının önünü açan meclis madde için konuşan Başkan Gümrükçü “Çiğli’nin bir kanayan yarası var. Merkeze yakışmayan işletmeler bunlar. Çiğli’nin göbeğinde kalmış, kaldırımda yürürken her yanınız pavyon. Yolda yürürken vatandaş bizi durdurup lütfen bu işletmeleri buradan kaldırın diyor. Biz bunları götürebilmek için alternatif olarak bir yer sunuyoruz. Biz bir yeni yer gösteriyoruz o kişilere. Böyle değerlendirip öyle oylama yapalım. Merkezdeki alkollü işletmeleri başka bir yere taşımak istedik. Yeni bir alkollü bölge ilan etmiyoruz, orası zaten alkollü bir yer” önerilerinde bulundu.

AK PARTİLİ BOZTEPE: BİZ ORAYA RUHSAT VERMİYORUZ
AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, alkollü mekanların taşınması gereken yer için içlerinin rahat olmadıklarını belirterek “Burayla ilgili geçmişten beri sıkıntılar yaşanıyor. Biz o bölgeyle ilgili grupta da düşündük. Bu gelişmenin katkı koyabileceğini düşünmüyoruz. Orası mezbelelik bir yer olmuş zaten. Biz burada ruhsat vermiyoruz zaten. Burada sadece biz o bölgeye ruhsat başvurusu yapabilirsiniz diyoruz. Başvurunun önünü açıyoruz. O bölgede konut da yok” dedi.

AK PARTİLİ KANER: GEREKÇENİZE KATILIYORUM AMA VİCDANIM…
Konu hakkında görüşlerini bildiren AK Partili Kaner, “Gerekçelerinize katılıyoruz. Sizinle aynı şekilde düşünüyoruz ama o taşınacak yerde bir asayiş sorunu var. Orası bir sanayi sitesi tarzında yapılmış ve ruhsatlandırılmış. Asayiş raporu olumsuz bir yer. Gerekçenize katılıyorum ama vicdanen evet diyemiyorum” dedi.

Alkollü yerlerin belirlenmesine dair meclis önergesi AK Partili Meclis Üyeleri Mecit Bozkurt, Sezgin Özgen, Nedim Aslan ve Özgür Kaner’in ret oylarını verdiği geri kalan AK Partili meclis üyelerinin kabul oyu verdiği şekliyle mecliste oy çokluğu ile kabul edildi.

KAYGILARIM VAR
Komisyonlardan gelen raporların görüşülmesi sırasında Ataşehir Yaşam Sitesi’nde bulunan 8200/4 sokakta bulunan bazı yerlerin içkili yerler bölgesine alınması için gelen madde tartışmalara sebep oldu.

Konu hakkında görüşlerini açıklayan AK Partili Kaner, bölgenin lokasyon olarak okul ve hastane çevresinde olduğunu belirterek “Burada lokasyon olarak bakınca bir tarafında Doğa Koleji var. Az ileride hastane var. Üzerinde bir sürü konut var. Karşısında yeni mahalle var. Bizim Çiğli’de tecrübe ettiğimiz içkili alanlar konusunda Hüsnü Abi’ye katılmıyorum. Gündeme gelmesinin sebebi belediyeye gelen dilekçeler. Meclis kararından sonra ruhsatlandırma başlayacak. Etrafında okul ve hastane var. Buna dair kaygılarım var” dedi.

GÜMRÜKÇÜ’DEN KANER’E: İÇMESİNİ BİLENE ALKOL SERBEST
Kaner’in eleştirilerine cevap veren Başkan Gümrükçü, Kaner’i ideolojik yaklaşım ile suçlayarak, “Otoban kenarı. İdeolojik yaklaşıyor gibisiniz. Hukuki bir konu varken ret verdiniz yine benzer bir şekilde karşı çıkıyorsunuz. Sanki olmuş bitmiş gibi davranıyorsunuz. Alkol serbest, içmesini bilene dünyanın her yerinde” ifadelerini kullandı. Kaner, Başkan’ın sözleri üzerine ideolojik bir duruşu olmadığını belirtti.

AK PARTİLİ ARSLAN: BU BİR TALEP MESELESİ, EVET DİYORUM
Konu hakkında görüşlerini ifade eden AK Parti Meclis Üyesi Nedim Arslan, bu madde için olumlu görüş belirttiğini söyleyerek “Bu bir talep meselesi. Alkollü mekan talebi varsa bunu değerlendiririz. Kimseye için veya içmeyin diyemeyiz. Bugün Köyiçi Mahallesi’nde dernek ve lokal olarak evet deme şansımız yok. Burası olabilir ama Köyiçi ve KİPA’nın olduğu yere tasvip etmiyorum. Oralarla ilgili asayiş problemi var. Açılacaksa daha iyi yerler var açılabilecek. Ben evet diyorum” ifadelerini kullandı.

Gündeme gelen meclis maddesi AK Partili Meclis Üyeleri Mecit Bozkurt, Sezgin Özgen ve Özgür Kaner’in ret oylarını verdiği diğer 6 AK Partili meclis üyelerinin kabul oyu verdiği şekliyle meclisten oy çokluğu ile geçti.

Son olarak meclisin dilek ve temenniler bölümünde söz alan Başkan Gümrükçü, 9 Eylül’de ilçeyle ilgili bir müjdeyi paylaşacağını söyleyerek, “Biz İzmir’in kurtuluşu noktasında Çiğli’de değil İzmir’in etkinliklerine katılım sağlayarak gerçekleştirmek için karar aldık. 9 Eylül’de bir müjdemizi açıklayacağız. Çiğlimize bir müjdemiz olacak. Çiğli olarak İzmir’in duruşuna, tarihine nasıl katkı koyarız diyerek düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

 
Bayraklı'da gündem 'yatırım' ve 'deprem'... CHP ve AK Parti karşı karşıya!
 
İYİ Parti'den Barış Yarkadaş'a suç duyurusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'da gündem 'yatırım' ve 'deprem'... CHP ve AK Parti karşı karşıya!
Bayraklı Meclisi Eylül ayı olağan meclis oturumuna CHP ve AK Parti grubu ...
Dilekçesiyle geldi... Karşıyaka'da AK Partili meclis üyesi istifa etti
Karşıyaka Belediye Meclisi'nin Eylül ayı ikinci oturumunda, AK Partili ...
Kurtuluşun 100'ncü yılında Süleyman Fethi Bey unutulmadı
İzmir’in kurtuluşunun 100. yıl dönümü, İzmir Valiliği koordinesinde zengin ...
 
Başkan Soyer kafileyi Hamzababa’da karşılayacak
Zafer Kafilesi adım adım İzmir’e yaklaşıyor. İzmir Büyükşehir Belediye ...
9 Eylül'de İZBAN'dan ek seferler!
İZBAN İzmir'in Kurtuluşu'nun 100. Yılı onuruna düzenlenen etkinlikler için ek sefer düzenleyecek.
Moldova Büyükelçisi’nden Başkan Soyer’e ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Moldova Büyükelçisi Dmitri ...
 
Ödemiş’te hamleler kurtuluşun 100. yılı için yapıldı
Geniş katılımlı satranç turnuvalarını geleneksel hale getiren Ödemiş Belediyesi, ...
Bergama, Zeytinpark'a kavuşuyor
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Zeytinpark'ın 14 Eylül Bergama'nın ...
Konak Tramvayı'na maraton ayarı!
Dokuz Eylül Yarı Maratonu nedeniyle pazar sabahı Konak Tramvayı Atatürk ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva