HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Eylül 2022 Çarşamba - 19:08

Dilekçesiyle geldi... Karşıyaka'da AK Partili meclis üyesi istifa etti

Karşıyaka Belediye Meclisi'nin Eylül ayı ikinci oturumunda, AK Partili üyesi Hüsniye Dalkılıç Ersay, partisinden istifa ettiğini, artık bağımsız aday olarak görevine devam edeceğini duyurdu. Bu arada Başkan Cemil Tugay, 9 Eylül öncesi 8 Eylül'de ilçede gerçekleştirilecek kutlama ve anma törenlerine tüm Karşıyakalıları davet etti 

Dilekçesiyle geldi... Karşıyaka da AK Partili meclis üyesi istifa etti

EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediyesi Eylül ayı ikinci oturumu, Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın yönetiminde gerçekleştirildi. Oturumun sürprizini, AK Partili Meclis üyesi Hüsniye Dalkılıç Ersay yaptı. Ersay, Başkan Cemil Tugay'ın okuduğu dilekçede, "Özgür irademle, mensubu olduğum AK Parti üyeliğinden istifa ettim. Bundan sonra Meclis'te bağımsız üye olarak çalışacağımı bildiririm" ifadelerine yer verdi. Başkan Cemil Tugay, hayırlı olsun temennisinde bulundu. Ersay'ın istifası ile çeşitli komisyonlarda oluşacak boşlukların, Ekim ayında yapılacak Meclis toplantısında belirlenecek isimlerle doldurulacağı açıklandı.

BAŞKAN YARDIMCISI ÇAĞLIN'DAN ENERJİ VE İKLİM SUNUMU
Oturumun başında, Belediye Başkan Yardımcısı Saadet Çağlın, Karşıyaka'da karbon salınımını düşürmek amacıyla yaptıkları çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştirdi. 2021 yılı sonunda Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planını yayınladıklarını hatırlatan Çağlın, "Karşıyaka ilçesi ve Karşıyaka Belediyesi  kurumsal sera gazı azaltım hedeflerimizi de belirlemiştik. Kurumsal yapımızda gerekli değişiklikleri yaparak 2022 Ocak ayında da İklim Değişikliği Müdürlüğümüzü kurduk. Kurumsal sera gazı envanterimiz, kullandığımız elektrik, doğalgaz ve araçlarımızın kullandığı akaryakıt tüketimleri sonucu oluşuyor. 2018, 2019 ve 2020 için sera gazı envanterimizi plan dahilinde yapmıştık. Plan yayınlandıktan sonra 2022 yılı içinde de Çevre Müdürlüğü kapsamında çalışmalarımızı sürdürdük. 2022 yılında da İklim Değişikliği Müdürlüğü olarak ay bazında raporlar hazırlayarak hem başkanlığımıza, hem müdürlüklerimize tüketimde emisyon bilgilerini paylaştık. Fiziksel incelemeler yaparak çeşitli önerilerde bulunduk. Verimlilik ve kaynak oluşturma platformu oluşturduk. Elektrik üretim, elektrik tüketim, doğalgaz, su ve akaryakıt tüketimleri sisteme kaydedildi. Sistem de bu raporları düzenli bir şekilde düzenliyor. Aylık, yıllık tüketimleri tespit edebiliyoruz. Akaryakıt grubunda da benzin ve motorin kullanan, sahada çalışan tüm araçlar, iş makineleri, tüm araçlar için hem kullandıkları akaryakıt tüketimleri, aylık kat ettikleri yola kadar tüm bilgilere ulaşabiliyoruz. Kurduğumuz sistemle, bu araçların günde 100 kilometre kaç litre akaryakıt harcadıklarını, günde kaç saat çalıştıklarını dahi tespit edebiliyoruz. Temmuz ayı dahil olmak üzere kullandığımız suyun yüzde 79'unu park ve bahçelerde kullanmışız. Temmuz sonu itibariyle 4 milyon 588 bin 957 kwh elektrik tüketmişiz; 281 bin 469 metreküp doğalgaz; 612 bin 968 litre motorin; 12 bin 370 litre benzin kullanmışız. Toplamda bu tüketimlerden dolayı 4 bin 294 ton karbondioksit eşdeğeri sera gazı oluşturduk. Hedefimiz yıl sonunda 2018 yılındaki 8319 tonun altında kalmak, ya da yakınında olmayı hedefliyoruz. 2030 hedefimiz yüzde 40 azaltmak. Birinci yılımızda 2018'e yakın kalmak hedefindeyiz. Temmuz ayı dahil 976 bin 611 kwh enerji ürettik. Bu enerjiyle 449 ton karbondioksik eşdeğeri sergazı salımını azalttık" dedi.

KARŞIYAKA'DA 2022 KİŞİYLE ZEYBEK OYNANACAK
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, çevreci bir belediye olma yolunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, karbon ayak izi salınımı azaltmaya devam edeceklerini söyledi. Başkan Tugay, her geçen ay, daha enerjisini verimli kullanan, giderlerini azaltan, karbon emisyonunu azaltan bir belediye olduklarını sözlerine ekledi. 9 Eylül günü İzmir'in kurtuluş yıldönümünün kutlanacağını hatırlatan Başkan Cemil Tugay, Büyükşehir'in organizasyonuyla çatışmaması için 8 Eylül günü Karşıyaka'da çeşitli anma ve kutlama programlarını gerçekleştireceklerini açıkladı. Başkan Tugay, "9 Eylül kutlamalarının, 100 yıl önce yaşanan ruhun yeniden canlanması adına bir fırsat olacağına inanıyorum. Coşkulu bir kutlama için tüm hazırlıklarımızı yaptık. 8 Eylül günü bir kortej yürüyüşünü ve ardından Zübeyde Hanım ve İnsan Hakları anıtımızın olduğu yerde etkinlikler gerçekleştireceğiz. 2022 kişiyle birlikte zeybek gösterisi olacak. Ahmet Diker'e bu çalışmaya önderlik yaptığı için çok teşekkür ediyorum. Karşıyakalı sanatçı Nazan öncel konser verecek. Bombacı Ali Çavuş Alaybey'deki heykelinin önünde tören yapacağız. Karşıyaka'nın kurtuluş gününde kente ilk giren askerimizdir Ali Çavuş. Atatürkçü Düşünce Derneğinin kurucularından, ilk genel başkanı olan Muammer Aksoy'un büstünü açacağız. Bu etkinliklere tüm Karşıyakalıların katılımı bekliyorum" diye konuştu.

 
Söke'de sır ölüm... Bankta kalbine tek kurşun!
 
Bayraklı'da gündem 'yatırım' ve 'deprem'... CHP ve AK Parti karşı karşıya!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 8 Eylül 2022 Perşembe 05:35

Insanlarda menteşe var artık istediği zaman yön değiştiriyor,bir siyasetçi hangi partiden olursa olsun partisini bırakıyor ise bu tür insanları dışlamak ve siyâset sahnesinden men etmek gerekir...

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurtuluşun 100'ncü yılında Süleyman Fethi Bey unutulmadı
İzmir’in kurtuluşunun 100. yıl dönümü, İzmir Valiliği koordinesinde zengin ...
Başkan Soyer kafileyi Hamzababa’da karşılayacak
Zafer Kafilesi adım adım İzmir’e yaklaşıyor. İzmir Büyükşehir Belediye ...
9 Eylül'de İZBAN'dan ek seferler!
İZBAN İzmir'in Kurtuluşu'nun 100. Yılı onuruna düzenlenen etkinlikler için ek sefer düzenleyecek.
 
Moldova Büyükelçisi’nden Başkan Soyer’e ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Moldova Büyükelçisi Dmitri ...
Ödemiş’te hamleler kurtuluşun 100. yılı için yapıldı
Geniş katılımlı satranç turnuvalarını geleneksel hale getiren Ödemiş Belediyesi, ...
Bergama, Zeytinpark'a kavuşuyor
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Zeytinpark'ın 14 Eylül Bergama'nın ...
 
Konak Tramvayı'na maraton ayarı!
Dokuz Eylül Yarı Maratonu nedeniyle pazar sabahı Konak Tramvayı Atatürk ...
Aydın'da kurtuluş coşkusu!
Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü Aydın Büyükşehir ...
Gastronomi çağdaş sanatla buluştu
Terra Madre Anadolu İzmir kapsamında; gastronominin çağdaş sanatla ilişkisi ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva