HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Eylül 2022 Çarşamba - 12:31

Gastronomi çağdaş sanatla buluştu

Terra Madre Anadolu İzmir kapsamında; gastronominin çağdaş sanatla ilişkisi odağında tohumun, arının, meyvelerin geleceğine ve iklim krizinin onlar üzerindeki etkisine yoğunlaşan “Kovan”, “Kurda Kuşa Aşa ve Göze” ile “Meyve Tabağı” sergileri de yer alıyor. Fuar ziyaretçileri, Kültürpark Atlas Pavyon’da yer alan üç sergiye büyük ilgi gösteriyor.

Gastronomi çağdaş sanatla buluştu

İzmir, bu yıl 91. İzmir Enternasyonal Fuarı ile birlikte dünyanın en büyük gastronomi fuarı Terra Madre’ye de ev sahipliği yaparken Anadolu’nun bereketini dünya ile buluşturuyor. Terra Madre Anadolu İzmir kapsamında çok sayıda söyleşi, etkinlik, workshop ve mutfak şovlarının yanı sıra gastronomi ve doğa temalı sergiler de yer alıyor. Kültürpark Atlas Pavyon 2 ve 3 No’lu Galeri’de ziyarete açılan Nihat Özdal küratörlüğündeki “Kovan”, “Kurda Kuşa Aşa ve Göze” ile Buse Atay küratörlüğünde “Meyve Tabağı” sergileri, 18 Eylül’e kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. 

Sergiler hakkında bilgi veren Nihat Özdal, “İklim krizi, seller, yükselen sıcaklıklar her geçen gün etkisini daha güçlü hissettiriyor. Asya’da sel baskınları nedeni ile boy veremeyen pirinçler, Güney Amerika’da yüksek sıcaklıklar nedeni ile vakitsiz olgunlaşan kahveler, ara mevsimlerin giderek silikleşmesi nedeni ile kabuklu meyvelerde yaşanan küçülme. Geçtiğimiz yüzyılda insanların giderek daha az ürün çeşidine bel bağlaması bu gıda krizine de daha az dirençli olmamız sonucunu doğurdu. Aslında bizim müdahalemiz dışında tohumlar, arılar, meyve ağaçları hayatta kalma, kendini geliştirme ve uyum sağlama konularında insanlardan çok daha yetenekli. Gastronominin çağdaş sanatla ilişkisi odağında tohumun, arının, meyvelerin geleceğine ve iklim krizinin onlar üzerindeki etkisine de yoğunlaşan üç sergi ile Terra Madre ve Slowfood’un ‘iyi, temiz, adil’ felsefesine de selam durduk” dedi. 

“Sergi açmıyorum gözünüzü açıyorum” diyerek tohumun doğa ve insanlık için en önemli şey olduğunu anlatmayı amaçlayan tohum gözlemcisi ve bu alanın ülkemizdeki en önemli ismi Lalehan Uysal’ın Kurda, Kuşa, Aşa sergisi, belirlediği formları arılar ile beraber tamamlayan heykeller üreten Beyza Durhan ve arılara politik bir açıdan bakan portreler yapan Nadide Acar Karaca sergileri Nihat Özdal küratörlüğünde izleyici ile buluştu. Meyve Tabağı sergisinde Neda İsmail Atar, Doğukan Çiğdem, Ecem Dilan Köse, Pınar Derin Gencer, Cansu Sönmez, Yasin Uysallar, Yağmur Yıldız, Hakan Sorar ve Eross Istvan eserleri Buse Atay küratörlüğünde sergileniyor. Ziyaretçilerden büyük ilgi gören üç sergi 2 - 18 Eylül tarihleri arasında İzmir Kültürpark Atlas Pavyon sergi salonlarında ziyaret edilebilir.

 
Narlıdere'de zabıta haftası ziyareti!
 
Aydın'da kurtuluş coşkusu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere'de zabıta haftası ziyareti!
Narlıdere Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Ay ve Çağrı Sofu, halk ...
Kemalpaşa'nın eğitim merkezi start veriyor!
Kemalpaşa Belediyesi 2019 yılından itibaren adeta seferberlik ilan ettiği ...
Kadifekale'de yüzme bilmeyen çocuk kalmadı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sporda fırsat eşitliği ...
 
Efest'te ilk gün coşkusu yaşandı!
Selçuk’un kültür, sanat ve yaşam festivali EFEST başladı. “Geçmişi Hisset, ...
İzmirli muhtarlar sahnenin tozunu attırdı
İzmir’in 100’üncü kurtuluş yıl dönümü için hayatlarında ilk defa eğitim ...
Tire’ye hayati yatırım... Su sorunu tarih olacak!
İZSU Genel Müdürlüğü, merkeze uzak ilçelerde yaşanabilecek içme suyu problemlerinin ...
 
Torbalı’da kurtuluşun 100.yıl gururu
Torbalı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yıl dönümü bugün törenle ...
Buca'da leziz festivale davet!
İzmir’in Buca ilçesi kentin en büyük yeme-içme ve eğlence festivaline ...
Soyer: Atatürk’ün yüzündeki kıvılcımdan çok şey öğreniyoruz
İzmir’in kurutuşunun 100’üncü yıl coşkusunu sanatla tüm kente yayan İzmir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva