HABERLER>POLİTİKA
20 Ağustos 2016 Cumartesi - 12:01

Mecliste İzmir birliği: O karara hangi vekil/ne yorum yaptı?

İki üniversitenin öğrencilerini rahatlatan karar Meclis’te de bir İzmir birliği rüzgarı estirdi. Tüm milletvekilleri sosyal medya hesabından kararı önergeye atılan 26 imzanın fotoğrafını paylaşarak duyururken, karar sonrası da önemli mesajlar geldi.

Mecliste İzmir birliği: O karara hangi vekil/ne yorum yaptı?

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY soruşturmasında kanun hükmünde kararname kapsamında 15 vakıf üniversitesi kapatılırken, İzmir'deki iki üniversite için flaş bir karar alındı. 

- İZMİR'DE KAPATILAN 2 ÜNİVERSİTE İÇİN 'YILDIRIM' KARAR!... 

Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatı Meclis’e sunulan önerge ve tüm İzmir milletvekillerinin imzası ile Gediz Üniversitesi’nin adı Bakırçay Üniversitesi, İzmir Üniversitesi’nin ismi ise İzmir Demokrasi Üniversitesi olarak değiştirildi, kamulaştırıldı ve devlet üniversitesi oldu.

Karar TBMM’deki 26 İzmir milletvekilinin tamamının imzası ve oturumda oy birliğiyle alındı.

İki üniversitenin öğrencilerini rahatlatan karar Meclis’te de bir İzmir birliği rüzgarı estirdi. Tüm milletvekilleri sosyal medya hesabından kararı önergeye atılan 26 imzanın fotoğrafını paylaşarak duyururken, karar sonrası da önemli mesajlar geldi.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar da, “Ülkemizin geleceğinde önemli katkılar sağlayacak, vatan millet sevdalısı gençleri yetiştirmesi dileğiyle ... İzmir'imize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.



KÜRSÜDEN ÖNEMLİ MESAJ: BU BİRLİĞİN KARŞISINDA…
TBMM'de iki üniversite için alınan kararın ardından AK Parti Grubu adına söz alan İzmir Milletvekili Atilla Kaya birlik ve beraberlik mesajlarıyla dikkat çekti.

Kaya şunları söyledi: 411 sayılı kanunla ilgili ciddi gayret gösterildi. Sabahlara kadar çalışma gösterdik. Şimdi sonuca ulaştıracağız. İzmir adına karlı çıktık. Hem İzmir hem Türkiye kazandı. İzmir'in en önemli şansı da AK Parti'nin Genel Başkanı, Başbakanımız İzmir'den...Ana muhalefet partisi Genel Başlanı Kemal Kılıçdaroğlu da İzmir milletvekili. Bu İzmir'de çok güzel bir sinerji oluşturdu. İzmir Demokrasi Üniversitesi ve Bakırçay Üniversitesi için başbakanımızın talimatı vermesinin ardından sağ olsun sayın Kılıçdaroğlu, MHP ve HDP grupları da ciddi gayret gösterdi. İzmir'deki bütün milletvekillerinin oy birliğiyle bu teklifi sizin önüne getirdik. Ve birazdan da yasalaşacak. 15 Temmuz ülkemizin birlikteliği açısından önemli bir tarih oldu. Bu siyasi atmosferi koruduğumuzda öğrencilerin sorunlarını da çözeriz milletin yaralarına da merhem oluruz. Bu birliğin karşısında ne PKK dayanır ne de FETÖ...



DİĞER 13 ÜNİVERSİTE İÇİN DE...
Süreçte kapatılan üniversiteler için kanun teklifi veren CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise İzmir ile ilgili alınan bu karardan duyduğu mutluluğu ifade ederken, “Binlerce masum öğrenci, öğretim görevlisi ve çalışan mağdur oldu. Kötülüklerle mücadeleyi, konuyla ilgisi alakası olmayan insanların hakkına girmeden, onları mağdur etmeden yapmalıyız. İzmir ile ilgili yapabileceğimizi yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu haliyle bile binlerce öğrenci ve akademisyenin sorunu çözülmüş oldu. Ancak Şifa Üniversitesi ve diğer illerdeki üniversitelerin de bu yasa kapsamına alınması gerekirdi. Sıra YÖK'te... Biz diğer 13 üniversite için de çalışmamızı yaptık, sunduk. Elimizden geleni yapacak, mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

HANGİ VEKİL/ NE MESAJ VERDİ?

Karar sonrası diğer İzmir milletvekillerinin görüş ve düşünceleri ise şöyle:

MUSA ÇAM: İzmir Üniversitesi İzmir Demokrasi Üniversitesi, Gediz Üniversitesi Bakırçay Üniversitesi olarak eğitimine devam edecek. Hayırlı uğurlu olsun.

TACETTİN BAYIR: Gediz ve İzmir Üniversitesi öğrencileri, okullarında öğrenimine devam edebilecek. #İzmirÜnileriTekYürek

KEREM ALİ SÜREKLİ: Milletvekili arkadaşlarımızda verdiğimiz önerge ile İzmir Demokrasi Üniversitesi ve İzmir Bakırçay Ünversitesi olarak İzmirimize iki yeni devlet üniversitesi kazandırılmıştır. Sayın Başbakanımız ve milletvekili arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, öğrencilerimize ve İzmirimize hayırlı olmasını diliyorum.

HAMZA DAĞ: İzmir'imze hayırlı olsun.

İBRAHİM TURHAN: İzmir'de "İzmir Demokrasi Üniversitesi ve Bakırçay Üniversite" adıyla yeni üniversiteler kurulmuştur. Çözüm bekleyen bütün öğrencilerimize hayırlı olsun.

Necip Kalkan: Demokrasi ve Bakırçay Üniversiteleri İzmir'imize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun.  Üniversitelerin kurulmasında Başbakanımız Sn. Binali Yıldırım başta olmak üzere emeği geçen milletvekili arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunarım.

HÜSEYİN KOCABIYIK: İzmir Demokrasi ve Bakırçay Üniversitesi tüm İzmirlilere hayırlı olsun.

DELİCAN’DAN VEKİLLERE TEŞEKKÜR
Öte yandan AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, “Milletvekillerimizin önergesiyle İzmir Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi ve Gediz Üniversitesi, Bakıçay Üniversitesi olarak devlet üniversiteleri olmuştur. Hayırlı olsun. Vekillerimize teşekkürler. Öğrencilerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.



GÜVEN: MAĞDURLARIN YANINDAYIZ
Kararın ardından detaylı açıklama yapan CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven de, mağdurların yanında olmak için çalıştıklarını söyledi. CHP İl Başkanı, “İki üniversiteye operasyon düzenlenerek kapatılmak istenmesinin ardından, başta Genel Başkanımız, Genel Sekreterimiz ve milletvekillerimiz olmak üzere bu okulların kapatılmaması, öğrencilerin ve ailelerinin mağdur olmaması için CHP olarak ilk adımları attık ve büyük bir çaba harcadık. Sonuç aldığımız için çok mutluyuz" dedi. 

 
Yüksel’den Bayır’a tek cümlelik sert yanıt: Gerek görseydim…
 
Hemofili-A'ya şifa İzmir'de aranacak!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sevinç 27 Ağustos 2016 Cumartesi 17:07

Bu univetsiteler su anda kimse gidemiyor yazık oldu öğrencilere sonuc bos haklar helal edimiyor bu ögrencilerin vebalini nasıl kaldıracaklar sanmasınlarki bu oğrenciler açılan bu yeni universiteye devam edicekler kesinlikle boyle bir sey yok onlarda tercih yaptılar

Yorumu oyla      11      5  
izzy 20 Ağustos 2016 Cumartesi 16:59

Öncelikle teşekkürler çabanızdan dolayı.Şu anda tercihler bittiği için ve yeniden açılan bu okullara önceden tercih yapılamadığından dolayı oluşan yığılmada mağdur olup yerleştirilemeyen ögrenciler var.Bu durumuda değerlendirmenizi rica ederim

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüksel’den Bayır’a tek cümlelik sert yanıt: Gerek görseydim…
CHP il başkanlığından istifa eden Yüksel’i sert sözlerle eleştiren İzmir ...
İlçe başkanına dirsek attı, disipline gitti!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyaretinde koruma ve güvenlik ...
CHP İzmir’de ‘düşük profil’ tartışması: Özen’den Karabağ’a kontra!
Yönetim Kurulu Üyesi Özen, Karabağ'ın Güven ve yönetimi için yaptığı 'düşük ...
 
TBMM’de ‘FETÖ’ komisyonu: İzmir’den kimler var?
TBMM’de oluşturulan FETÖ/PDY darbe girişimini araştırma komisyonunda İzmir’den ...
Kılıçdaroğlu: Onlar da 'Allah affetsin' derse...
Kılıçdaroğlu, FETÖ yönelik operasyonlar hakkında “Biz 17-25’i milat olarak ...
Ve Milyonları yakından ilgilendiren tasarı yasalaştı
Proje bazlı teşvik uygulaması, şehit yakınına ÖTV'siz araç, ticari araçların ...
 
Flaş: İzmir'de kapatılan iki üniversite için 'Yıldırım' karar!
İzmir’de kapanan Gediz ve İzmir Üniversitelerinin ismi değiştirildi. Başbakan ...
"Türkiye Atatürk yerine FETÖ ikamesinden kurtuldu"
Türkiye'nin, Atatürk'ün yerine FETÖ'nün ikame edilmesinden ve iç savaştan ...
Yeni anayasa için bayram müjdesi!
AK Parti, CHP ve MHP temsilcileri, yeni anayasa için 5 gün süren çalışmalarını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva