HABERLER>GÜNCEL
15 Aralık 2020 Salı - 08:43

Mecliste gündeme gelmişti: O mektupta ne var?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısında gündeme gelen bir akaryakıt istasyonuyla ilgili ortaya atılan “mektup” iddiası ortalığı karıştırdı. AK Partililerin, Belediye Başkanı Tunç Soyer’e de gönderildiğini söylediği mektubun ayrıntıları çıktı. Arif Akdemir isimli vatandaşın mektubunda çarpıcı ifadeler yer aldı.

Mecliste gündeme gelmişti: O mektupta ne var?

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık ayı olağan meclis toplantısında gündeme gelen bir akaryakıt istasyonuyla ilgili mektup kafaları karıştırdı. AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe’nin bir vatandaş tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e de gönderildiğini söylediği mektupta çarpıcı iddialar yer aldı. Soyer, mektubun kendisine ulaşmadığını belirtirken meclis toplantısında söz konusu mektup elden verilmişti.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun uygun görüş verdiği fakat Çevre Komisyonu’nun ret oyu kullandığı akaryakıt istasyonunun arazisinin sahibi olan Arif Akdemir isimli vatandaşın mektubunda şu ifadeler yer aldı:

“Sayın Tunç Soyer

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı,

Sayın Başkan; Urla İlçesi Uzunkuyu Mahallesi, 146 ada, 2 no.lu parsel sahibiyim. Söz konusu parselin akaryakıt + LPG + servis istasyonu olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı önerisi, diğer bütün Komisyonlarca uygun bulunmasına rağmen, Çevre ve Sağlık Komisyonu'nca uygun görülmediğinden, Sayın meclisinizce tekrar komisyonlara havale edilmiştir. Çevre ve sağlık komisyonunun gerekçe olarak, burada tarım yapılmasının uygun olacağını beyan ettiğini öğrenmiş bulunmaktayım.

Sayın Başkanım, Çeşme Yolu üzerinde ve egzoz atıkları söz konusu olan bir yerde yetiştirilecek tarım ürünleri ne kadar sağlıklı olabilir ki? Ayrıca, müracaat aşamasında Tarım İl Müdürlüğü'nden alınan iki adet olumlu tarım yazısı var iken, Çevre ve Sağlık Komisyonu, bakanlık adına görüş veren ilgili kurumları hiç dikkate almamıştır. Ve ben şahsen tarım yapılmalı/yapılmamalı görüşünün görev tanımları içerisinde yer almaması gerektiğini düşünmekteyim.Nitekim bu yıl oraya deneme amaçlı ekilen ve taşıma su ile sulanmasına rağmen yetiştirilen küçücük kavunlardan maalesef zarar edilmiştir.

Sayın Başkan, benim tarlam öyle rant barındıran bir yerde değil, ancak burasını ısrarla benden düşük bedel ile satın almaya çalışan kişiler var. Bu kişilerden bir tanesi maalesef Çevre ve Sağlık Komisyonu üyesidir. Bu kişinin ortağı olan partinizin Urla İlçe Başkanı, 10-15 gün önce konunun yeniden komisyonlara havale edilmesi üzerine benim Urla'da tanıdığım kişiler vasıtası ile yardım karşılığı benden 250.000 TL talep etmiştir.Ben bunu Urla Belediyesi meclis üyesi arkadaşım ve Komisyon Başkanı Seda Hanıma ilettim. Sayın Başkan, benim konum ile ilgili olarak mevzuatınıza uygun olmayan bir durum var ise lütfen uygun bulunmasın ve Sayın meclisinizce de reddedilsin.

Bunları da size, hayatım boyunca Atatürk ve ilkeleri adına oy verdiğim Partinizin dışarıdan bir neferi olarak başıma gelenler hakkında sizi ve saygıdeğer meclisinizi bilgilendirmek amaçlı yazdım.

Sevgi ve saygılarımla

Arif Akdemir

 
Emsal karar! Dijital hesaplar miras sayılacak
 
Bir şirket daha aşıda son aşamada
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
necdet koç 15 Aralık 2020 Salı 15:05

bir tek urlalı çevre komisyonu üyesinin adını yazmamışsınız. zaten bu tanıma uyan bir erkek üye var. aslında ilçe belediyeleri ve belediye meclisleri tümden kapatılmalı. belediye meclislerine girmek için neden yırtınır partililer? işte tüm bu akçeli ve ballı işler için.

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emsal karar! Dijital hesaplar miras sayılacak
Ölen eşinin iCloud hesabına erişim izni verilmesini istedi. İstinaf Mahkemesi, ...
Korkunç olay! Otizmli gence işkence iddiası!
Elazığ'da koronavirüsten korunması için ailesi tarafından özel bir bakım ...
İzmir'i ayağa kaldıran olaya ödül gibi ceza!
İzmir´de, kendisine cinsel taciz bulunan kişi ile karşılaşacağı için korku ...
 
Kısıtlamayı deldi, yetmedi, bekçiye ateş açtı!
Fatih'te, Gece Kartalları olarak bilinen bekçiler, sokağa çıkma kısıtlaması ...
Denizin taşmasına karşı topraktan set!
İzmir’de etkili olan şiddetli yağışlar Karşıyaka ilçesindeki Mavişehir ...
9 ilde Adnan Oktar suç örgütüne operasyon!
İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul ile ...
 
Sivas'ta korkunç olay! Daha 12 yaşındaydı...
Sivas'ta T.A. (12) isimli kız çocuğu, evde kimsenin olmadığı sırada kendisini ...
Yolcu otobüsü kamyona çarptı: 16 yaralı
Anadolu Otoyolu Düzce kesiminde, yolcu otobüsünün kamyona çarpması sonucu 16 kişi yaralandı.
İzmir'de polis memuru koronavirüs kurbanı!
İzmir'de polis memuru Ahmet Türker Pala koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirdi.
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Dön evine bitsin bu çile' demek yeter mi?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva