HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Temmuz 2016 Salı - 18:38

Meclis raporu: Kocaoğlu’ndan ‘Kültürpark ve Çeşme’ yanıtı!

Büyükşehir Meclisi’nde Balçova’daki yeni pazaryeri fiyatları ve Karabağlar’daki proje tartışmalara neden olurken, Başkan Kocaoğlu’ndan Kültürpark projesi eleştirilerine ve ‘Çeşme’deki susuzluk’ çıkışlarına yanıt ve samimiyet vurgusu geldi.

Meclis raporu: Kocaoğlu’ndan ‘Kültürpark ve Çeşme’ yanıtı!

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan ilk oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti.

Tartışmalı geçen oturumda Balçova’daki viyadük altına taşınacak pazaryeri için esnaftan alınacak tezgah ücretleri, Karabağlar’da yapılması planlanan resmi tesis alanı, Ramazan Bayramı’nda Çeşme’de yaşanan su kesintisi, kentte yapılması planlanan otoparklar ve kapalı mezbahalar konusu CHP ile AK Parti Grubu arasında tartışma yaratırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’ndan eleştirilere toplu yanıt geldi.



VATANDAŞI SÖĞÜŞLÜYORSUNUZ
Üçkuyular’dan Balçova’daki viyadük altına taşınacak pazar yeri için esnaftan alınacak ilk tezgah ücretiyle ilgili söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Ali Kökoğuz, “Vatandaş burada soyuluyor. Böyle hesap olur mu?” diye konuştu. 

Başkan Aziz Kocaoğlu ise, “Kim kimi soyuyor kardeşim? Bir defa üslubunuz yanlış... Devlet de belediye de bu tür konularda bir karar alır, komisyonlar değerlendirir. Pazardan katılım payı almak nasıl bir soygundur, nasıl soygunla nitelendirilir, onu size bırakıyorum” dedi. Bunun üzerine Kökoğuz, “Vatandaş söğüşleniyor. Yeni yeni icatlar çıkarıyorsunuz” cevabını verdi.

AK Partili İmet Tunç ise, “Üçkuyular pazarının kaldırılmasında 3 belediyeyi ortak suçlu görüyoruz. Başbakan Binali Yıldırım’ın katkılarıyla 77 bin lira sembolik bir parayla kiralanmıştır. Bundan seneler önce kazanılan para bu belediyelerin bütçelerine girmiştir. Burada 3 belediye tarafından esnaf mağdur edilirken başbakan tarafından giderilmiştir. Tezgah tahsis ücretinin bir defa alınması durumu varken alınmamasını tavsiye ederiz” dedi. 

ONLAR ŞAKIR ŞAKIR SATMIYOR MU?
Kocaoğlu,  “Biz burada kentin yararına, siyaseti dışarıda tutarak iş yapmaya çalışıyoruz. Burası belediye meclisi! Balçova Belediyesi’nin orada 1 metrekare yeri yoktur. Konak ve Karabağlar’ın yeri vardır. Tapulu mülküdür. Azınlıktadır. Mülkünü Karayolları gibi, TEKEL gibi, satmıştır. Say baba say… Durum böyle olunca mülk satmak ne ayıptır, ne günahtır! Özelleştirme İdaresi kuruldu, memleketin malını satmak için! Onlar şakır şakır satmıyor mu? Bu kimin malı? Diğer satılan mallar kimin malı? İstanbul’da satılan mallar kimin malı? Siz bunu söylerseniz bu cevabı alırsınız ama yeri burası yeri değil. Komisyonda bu konu görüşülür ve sonuçlanır” diye konuştu. 

AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan ise, “Burada ‘Niye satıldı?’ diye bir sorumuz yok. Bu esnaf ikinci kez bu büyüklükte bir parayı ödemesin diyoruz” deyince Kocaoğlu, “Türkiye’de bu konuda bir anormal bir gidiş var. Hepinize bir soru sormak istiyorum ama cevabını istemiyorum, düşünmenizi istiyorum. Çarşıdaki esnafa süpermarketler zarar vermektedir. Ama metropolde her gün kurulan yüzlerce pazar bu esnafa zarar vermemekte midir?” dedi. 

Konuyla ilgili olarak son sözü Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya aldı. Çalkaya, “Pazaryeri satıldıktan 2 buçuk yıl sonra bile her hafta temizledik. İşgaliye bedeli almadık. Söğüşleseydik böyle olmazdı” diye konuştu. Başkan Kocaoğlu da, “Yüzde 70’i bir şahsın... Buradaki imar yıllar önce çıkartılmış. 2 buçuk emsali biz vermedik, verilmiş. Adamın kazanılmış hakkı var. Adam buradan yıllarca herhangi bir bedel talep etmemiş” dedi.

SAMİMİ YAKLAŞSAK İZMİR DAHA GÜZEL OLACAK
Karabağlar’da resmi tesis alanı yapılmak istenen bölgeye AK Parti Grubu’nun cami ve müftülük kompleksi talebi de tartışma yarattı.

AK Parti Meclis Üyesi Bünyamin Demir, “Biz oranın resmi tesis alanı yerine sosyal alt yapı alanı olarak görünmesini istiyoruz. O bölgede vatandaşların aşevi, cami ve müftülük kompleksi talepleri var. Eğer resmi tesis alanı olarak görünürse bu istekler olmaz” diye konuştu. 

Demir’e yanıt veren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Bünyamin Demir’in söylediklerinin konuyla hiçbir alakası yoktur. Burada ‘Cami yapılamaz’ diye bir madde yoktur. Orası resmi tesis alanında müftülük kompleksine dönüştürülebilir, cami de yapılabilir. Kabul görmeyen tek şey vardı. Emsalin arttırılması yönünde bir talep vardı. Bunun olması mümkün değil… Kabul edilmeyen tek yön budur. Bunlar dışında her talep yerine getirilebilir. İki de bir speküle edilmektedir. ‘Cami yapımını CHP ya da belediye engelliyor’ gibi broşürler dağıtılmıştır. İnanç üzerinden siyaset yapanları da kınıyorum. Bu plan değişikliğine göre müftülük kompleksine yapılmasına hiçbir ve hangi büyüklükte olursa olsun cami yapılmasına hukuki bir engel söz konusu değildir” dedi.

Başkan Kocaoğlu, “Muhittin Başkan bir şeye uymadık o da ‘Yoğunluk artışı’ diyor. Muhittin Başkan anlatmasa sizin anlatmanızdan belediye camiyi engellemiş gibi anladım. Böyle bir şeyin olmadığı ortaya çıktı. Birbirimize samimi yaklaşsak İzmir daha güzel olacak” diye konuştu.

TEZEK KULLANIYORSUNUZ!
Oturumda söz alan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise Amerikan Kültür Merkezi’nin bulunduğu alanda park ve otopark yapılmasını önerdi.

AK Partili Kökoğuz ise, “O bölgenin otopark sorunu var. Ama siz buna bir çözüm bulmuyorsunuz. Stratejik planda ‘16 adet otopark yapacağız’ demişsiniz. Ulukent Otoparkı’nı yaptınız mı? Altında imzanız var. Vatandaşın otopark dilekleri var. Bir tane yapmışlığınız var. Buca Kasaplar... Otopark parasını topluyorsunuz, 40 milyon lira... Lütfen bu paraları harcayın. Vatandaşa otoparklarını verin. Çünkü İzmirli vatandaş sizden hizmet bekliyor. İzmirli vatandaş çalışkandır, enerjiktir, sinerjiktir. Son model araba, uçak gibidir. Siz de pilotsunuz ama araba için tezek kullanıyorsunuz. Akvaryumdaki ölü balıkların hızından farksızsınız. 16 otoparktan bir tanesi yapılmış. Arabalar üst üste, her gün binlerce araç diziliyor. İzmir’i seviniz” dedi.

Kocaoğlu, “İzmir’i sevmeyi aklınıza getirdiğiniz için sizi destekliyorum, teşekkür ediyorum. İnşaatlar devam ediyor. Alaybey’in projesisene sonuna kadar bitiyor, 2017’de ihaleye çıkacak. 100 sokak Otoparkı devam ediyor, gider bakarsın! Ulukent’in yeri düzenlendi, açık otopark olarak kullanılıyor” cevabını verdi.

ELİMİZDEN ALANLAR UTANSIN!
Kapalı olan mezbahaların durumuyla ilgili bilgi alınması talebi üzerine konuşan Kocaoğlu, “Mezbaha konusunda, Ödemiş’te bir mezbaha var. Kamulaştırma yapmamız gerekiyor. İşlemler devam ediyor. Amacımız Bergama’da köklü bir mezbaha yapmaktır. Mezbaha sıkıntısı var. Yalnız bir yasa çıkartılmıştır ve uygulama yapılmaktadır. Gereken tedbirleri alıyoruz. Bergama’yı 2 sene önce devraldık. Bütün bize düşen görevleri yapmaya hazırız. Mezbaha yapılmayacak bir nane değil... Seyyar bir mezbaha koyar, vatandaşın işini çözeriz. Mesele hayvan kesmekse çözüm buluruz. Tansaş’ın mezbahasını bizim elimizden alanların utanması gerekir” dedi.

TOPLU YANIT: KOSKOCA BİR YALAN!
Çeşme’deki su kesintisiyle ilgili konuşan AK Partili Doğan, “Birçok yazlıkçımız tatili bırakıp geri gelmek zorunda kaldı. İZSU bayramda buradaki krizi yönetemedi. Alaçatı ve Çeşme Su Dağıtım Şirketi’nin bulunduğu dönemde bu sıkıntılar yaşanmadı. Önümüzde Kurban Bayramı tatili için İZSU yönetimi şimdiden önlem almalıdır” derken ayrıca Kültürpark içindeki kapalı alanların arttırılması önerisi getirdi.

Doğan’a toplu cevap veren Kocaoğlu şunları söyledi: Arifeden iki gün önce Çeşme’de hatta bir arıza oldu. Bu arıza giderildi, depolar boşaltıldı ve su verilmeye başlandı. Depolar bir türlü dolmadı. Bayramda birden bire yoğunluk geldi. ‘Bahçelerinizi sulamayın, suyu idareli kullanın’ diye bir açıklama yaptık. Zaman zaman Dalyan civarında susuzluk çekildi. Benim de evim orada hiç de 24 saat susuz kalmadım. En çok suyu kesilen ev benimdi. Fransız firması süresi de bittiği için Alaçatı ve Çeşme’nin altyapısı şu an bitmiş durumda... Projeyi bitirdik, altyapı ihalesine çıkıyoruz, seneye bitirmeyi düşünüyoruz. Suyu versek de sistem taşımıyor. Ayrıca Çeşme’nin en büyük problemi eğer kuraklık olursa ve Aktaş Barajı’nda su olmazsa, biz Çeşme’ye su veremeyiz. Bizim 2 sene evveldir düşündüğümüz bir şey var.  Güzelbahçe’den İstanbul pompasıyla yeni bir hatla tüm birleşik sistemle Çeşme’yi beslemek istiyoruz. Burada bir handikabımız var. Eski Çeşme yolundan boruları geçirebilmek için izin alamadık. Bunu elbirliğiyle çözersek biz de kısa zamanda İstanbul pompaya suyu indiririz. Kuraklık da olsa İzmir’in su problemini çözeriz. Karareis Barajı da yapılsa o suyu İstanbul pompaya götürecek hat yok. Ayrıca kimse tatilden dönmedi. ‘En çok su Dalyan’a verildi’ deniyor. Bu koskoca bir yalan!

Kültürpark konusu var…  Ağaç kesmiyoruz! Ziraat fakültesinin belirlediği 42 tane hastalıklı ağacı kesip yerine dikiyoruz. Zevk için ağaç kesmiyoruz. Ağaç olan alan da inşaat da yapmıyoruz. İsmet İnönü, Atlas Pavyon eskimiş, holler işlerini bitirmiş, hollerin kalmasına gerek kalmamıştır. ‘Yeşili arttıralım’ diye 633 tane artı ağaç dikiyoruz. Asfalt gibi şeyleri kaldıralım. Bütün bunları yıktıktan sonra İsmet İnönü’nün olduğu yere 3 sıra bank konacak.  Kültürpark’ın iki ana işlevi var. Bir; kültür, iki; İzmir Enternasyonal Fuarı… 33 dönümlük yeri yıkalım. 11 bin metrekare üzerinden hollerin olduğu yerde bir kültür merkezini yapalım. Bu 2 bin 200 kişilik olması lazım. Koskoca İzmir’de 2 bin kişiyi aşan toplantı yapılacak salonumuz yok. Halka yönelik 85 yıllık değeri de yine Kültürpark’ın içinde bir yıl inovasyon bir yıl tasarım formatıyla fuarı eski günlerine döndürelim. İzmir fuarını eski gücüne kavuşturalım. Buna karşı çıkılıyor. Kim karşı çıkıyor? Çeşitli odalar, meslek kuruluşları. ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi ağaç kesecek’ diye karşı çıkıyor. Kurula gitti, yapabilirsem yapacağım.

 
Bodrum'daki cinsel saldırı davası ertelendi
 
Fransa’da Türk aile evlerinde ölü bulundu
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BORNOVALI 13 Temmuz 2016 Çarşamba 09:01

Eskiden Çeşme'de cılız,tuzlu bir su akardı çeşmelerden. Bayram yoğunluğunda 2 gün kesinti yaşandı, isyan başladı. Sen önce değil bahçe sulayanları,evinin/dükkanının önündeki yolu sulayanları- otomobillerini saatlerce yıkayanları- tenkid et.Bu arada, eski Çeşme yolundan boru geçirilmesine neden izin çıkmıyor ?

Yorumu oyla      11      5  
12 Temmuz 2016 Salı 20:33

Ankara-İstanbul'a AVM dolduran AKP İzmir'de pazarcı-esnaf dostu olmuş çıkmış :)

Yorumu oyla      11      5  
Salih Uzman 12 Temmuz 2016 Salı 20:16

Aziz başkan bir dönem daha kalırsa her şeyi bitirecek. Haksız yükleniliyor

Yorumu oyla      11      5  
Hakkı turan 12 Temmuz 2016 Salı 19:21

Sayın Ali KÖKOĞUZ Beyi kutluyorum

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme’de fiyat tartışmasında söz Başkan’da!
Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, Alaçatı'nın Yunan adalarından ...
Bornova Srebrenitsa’yı unutmadı!
Avrupa’nın ortasında Bosna Hersek’in Srebrenitsa kentinde 21 yıl önce ...
Yaralı baykuş koruma altında!
Tam donanımlı veteriner ambulansı ve uzman ekipleriyle hayvanlara sağlık ...
 
21 yıldır dinmeyen acı: İzmir Srebrenitsa’ya ağladı…
Avrupa'da, İkinci Dünya Savaşı'dan sonra yaşanan en büyük insanlık trajedisinin ...
400 kişilik Yunan kafilesi 'Sakin Şehir'e geliyor!
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, 13 Temmuz Çarşamba günü Samos ...
Ilıca 'Ata'sını selamlıyor!
Çeşme Belediyesi’nin “9 Durak 9 Deneyim” etkinlikleri kapsamında bu yıl ...
 
Ödemiş’te ‘tarihi’ karar: O mesire yeri taşınıyor!
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem yıllardır mesire alanı ve dinlenme ...
Büyükşehir'den Örnekköy’e yeni gasilhane
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gömü işlemlerinin daha rahat yapılabilmesi ...
İzmir'de çiftçinin toprağı emin ellerde!
Tarım kesimine büyük destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, doğru ürünün ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva