HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Temmuz 2016 Salı - 09:18

Bornova Srebrenitsa’yı unutmadı!

Avrupa’nın ortasında Bosna Hersek’in Srebrenitsa kentinde 21 yıl önce yaşanan ve resmi rakamlara göre 8372 Bosnalı Müslüman’ın katledildiği soykırım kurbanları Bornova’da anıldı.

Bornova Srebrenitsa’yı unutmadı!

Avrupa’nın ortasında Bosna Hersek’in Srebrenica kentinde 21 yıl önce yaşanan ve resmi rakamlara göre 8372 Bosnalı Müslüman’ın katledildiği  soykırım kurbanları Bornova’da anıldı. Çamdibi’ndeki Atatürk Parkı içindeki Srebrenica  Anıtı önünde Bornova Belediyesi öncülüğünde düzenlenen törende tazeliğini hiç yitirmeyen acılar dile geldi.



Duygusal anların yaşandığı törene; Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Türkiye Bosna-Hersek Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Emrah Özsan, İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Gül, Srebrenica Anneleri Derneği Adına Yönetim Kurulu Üyeleri Ramiza Gurdiç, Pociç Enisa , Sadeta Katitsa, Halilbeyli Bosna-Hersek Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Celep, Srebrenica’da beş yıl araştırmalar yapan Aykut Taylan Varlı ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Annelerimiz katliamı dünyaya kabul ettirdi
“Sözün bittiği yerdeyiz” diyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila şöyle konuştu:  “Gerçekten Srebrenitsa’ya gittiğinizde burada yaşadıklarımızın hissettiklerimizin bin katını hissediyorsunuz. Avrupa’nın göbeğinde bunları yaşamak acı verici ve soykırımın ne denli büyük olduğunu bir kere daha görüyoruz. Azerbeycan’da Hocalı katliamında, Srebrenitsa’da bu acıları yaşadık. Bugün ülkemiz de ateş içerisinde, her gün evlatlarımızı kaybediyoruz, analar ağlıyor. Ama kadınlarımız ve annelerimiz çok önemli role sahip. Srebrenitsa anneleri bu katliamı dünyaya kabul ettirdiler, dünyayı dize getirdiler bizim o annelerden ders almamız gerekiyor. Biz bu acıları unutmayacağız bunlardan ders çıkaracağız ve Büyük Atatürk’ün Yurtta Barış Dünyada Barış ilkesine sahip çıkarak her zamankinden daha fazla barışı istemek zorundayız. Aziz vatanımıza ve şehitlerimize layık olabilmek için biz de var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Halilbeyli Bosna-Hersek Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Celep, Srebrenitsa’nın Avrupa’nın ortrasında Müslüman bir toplumun yok edilme gayesi olduğuna dikkat çekerek, “Dünya İnsan Hakları Örgütleri bu katliamlar yapılırken neredeydi? Bizler niçin göç ettik? Bu zamana kadar 11 katliam yapıldı, 12’incisi Srebrenitsa... Srebrenitsa sembol oldu” dedi.

Srebrenitsa Anneleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ramiza Gurdiç, iki oğlunu ve eşini kaybeden bir anne olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Bu gücü nasıl buluyorum? diye hala soruyorum kendime ve hala savaşıyorum. Size burada ‘kardeşlerim’ diyorum,  çünkü siz burada Srebrenitsa’yı daha iyi koruyorsunuz ve sahip çıkıyorsunuz.  Toprağınıza her zaman sahip çıkın. Bu organizasyonu düzenleyerek duyarlılığını gösteren Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Atila ile birlikte Srebrenitsa’daydık
Türkiye Bosna-Hersek Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Emrah Özsan da geçen sene bugünlerde Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile beraber Srebrenitsa’da olduklarını belirterek, “Geçen yıl katliamın 20’ınci yılıydı. Geçen sene büyük bir katılım vardı. Srebrenitsa’da olan katliam Bosna Hersek’ in her yerinde oldu. Bu bir savaş değildi, planlı olarak o bölgede yaşayan Müslümanları bitirme hareketiydi. Birçok katliam oldu ancak Srebrenitsa günümüze yakın zamanda olduğu için akıllarda kaldı.”

 
İzmir’deki yangının ardında vahşet çıktı!
 
Bahçeli'den 'kurultay' mesajı: Hikaye sona erdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaralı baykuş koruma altında!
Tam donanımlı veteriner ambulansı ve uzman ekipleriyle hayvanlara sağlık ...
21 yıldır dinmeyen acı: İzmir Srebrenitsa’ya ağladı…
Avrupa'da, İkinci Dünya Savaşı'dan sonra yaşanan en büyük insanlık trajedisinin ...
400 kişilik Yunan kafilesi 'Sakin Şehir'e geliyor!
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, 13 Temmuz Çarşamba günü Samos ...
 
Ilıca 'Ata'sını selamlıyor!
Çeşme Belediyesi’nin “9 Durak 9 Deneyim” etkinlikleri kapsamında bu yıl ...
Ödemiş’te ‘tarihi’ karar: O mesire yeri taşınıyor!
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem yıllardır mesire alanı ve dinlenme ...
Büyükşehir'den Örnekköy’e yeni gasilhane
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gömü işlemlerinin daha rahat yapılabilmesi ...
 
İzmir'de çiftçinin toprağı emin ellerde!
Tarım kesimine büyük destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, doğru ürünün ...
Dikkat: Bornova 1 gün susuz kalacak
Bornova’da iletim hattı inşaatı kapsamında çalışmalara engel olan 1400 ...
Başkan Kocaoğlu Ardahan’a İzmir modelini anlattı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva