HABERLER>EGE
12 Temmuz 2016 Salı - 18:17

Bodrum'daki cinsel saldırı davası ertelendi

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yemek yediği arkadaşı Ayten K.'yı (27) evine bıraktıktan sonra  zorla içeri girip darp da eden tutuksuz sanık Gökhan U. (36) hakkında  'cinsel istismar suçlamasıyla açılan davanın üçüncü duruşması yapıldı. Duruşma, diğer tanıkların dinlenmesi için 15 Temmuz'a ertelendi. 

Bodrum daki cinsel saldırı davası ertelendi

Geçen yıl Mart ayında Güvercinlik Mahallesi'nde yaşanan olayda, bilgisayar mühendisi Gökhan U., uzun süredir arkadaşlık yaptığı bir inşaat firmasında muhasebeci olan Ayten K.'ya, iddiaya göre cinsel istismarda bulundu. Akşam birlikte iş yemeği yiyen ardından Ayten K.'yı evine bırakan Gökhan U., iddiaya göre, zorla eve girdi. Ayten K.'yı darp edip cinsel istismarda bulundu. Gökhan U., şikayet üzerine gözaltna alınarak tutuklandı. İki ay tutuklu kalan Gökhan U., sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Bodrum 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya bugün devam edildi. Ayten K. ve Avukatı Evrim İnan duruşmada hazır bulunurken, sanık Gökhan U. ve avukatı Betül Koca, davanın bugün görülen üçüncü duruşmasına mazerat göstererek katılmadı. İkinci duruşmada olduğu gibi bugün de kapalılık kararı gerekçesiyle duruşmaya tanık, sanık ve avukatlar dışında kimse alınmadı. Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri, Ayten K.'ya destek olmak için duruşma salonu kapısı önünde bekledi. Ayten K.'nin avukatı İnan, duruşmanın kapalı görülmesi kararına itiraz etti. Duruşmada dinlenmesi planlanan Gökhan U.'nun tanıkları İ.K. ve P.Ö., duruşmaya katılmadıkları için dinlenemedi. Ardından hakim, Ayten K.'nin tanığı A.İ.'yi dinledi. Duruşma, mahkemeye katılamayan tanıklar ile yeni tanıkların dinlenmesi için 15 Temmuz'a ertelendi.

"İTİNAYLA, TECAVÜZCÜYÜ TEŞHİR EDECEĞİZ" 
Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyesi 20 kadın, duruşma sonunda basın açıklaması yaptı. Konuşmayı yapan Figan Erozan, şunları söyledi:

"Dava 'Basit cinsel saldırı' olarak görülüyor, ancak bizim için bir tecavüz davası. Bu raporlarda da çok açık. Failin uğraşları sonucunda dava 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Bunda bizim açımızdan bir sorun yok. Bir önceki duruşmada da bu davanın takipçisi olacağımızı, failin en ağır cezayı alması için taraf olacağımızı söylemiştik. Bundan sonra sevgili failimiz G.U. bizi şikayet etmiş ve benim hakkımda savcılığa yargıyı etkilediğimiz suç duyurusunda bulunmuş. İfademizi verdik, yaptığımızın suç olduğuna inanmıyoruz. Bizim için kadının beyanı esastır. Dolayısıyla, suça maruz kalan mağdur kadının ifadesi ve raporlar bizim için yeterli. Belli ki mutsuz ve rahatsız bizim bu davaya müdahil olmamızdan dolayı. Valla bence de bizden korkmalı eli temiz olmayanlar. İtinayla, tecavüzcüyü teşhir edeceğiz. Bu hayatta bu kadar soluksuz yaşayamayacaklar. O bir şey yaptı karanlık odalarda, o yaptığını örtbas edemeyecek. Bu dava kamuya açık bir dava, sadece duruşmalara giremiyoruz. G.U.'nun derneğimiz iç yazışmalarını ele geçirmesi ve 'beni teşhir edecekler' diye sunması üzerine kapalı duruşma olarak gerçekleştirildi. Avukatımız, bununla ilgili itirazı yaptı. Suça maruz kalan kadını durduramadığı için bizi üzerinde yalnızlaştırmaya çalışıyor. Eli kirli erkekleri yalnızlaştırmak için elimizden geleni yapacağız, kadınları yalnız bırakmayacağız" dedi. (dha)

 
İzmir’de kaybolan 9 yaşındaki Elif Fethiye’de bulundu
 
Meclis raporu: Kocaoğlu’ndan ‘Kültürpark ve Çeşme’ yanıtı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşçi servisi kamyona arkadan çarptı: 7 yaralı 
Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, bir işçi servisinin kamyona arkadan çarptığı ...
Bodrum’un koylarına 30 yeni proje geliyor!
İstanbul dışında yatırım fırsatları arayan inşaat şirketleri, Bodrum’a ...
9 saatlik kabus: Aydın’ın ciğeri yandı
Aydın’ın Bozdağan İlçesi'nde başlayan ve Çine'ye doğru yayılan orman yangını, ...
 
Manisa merkezli 'paralel' operasyon: 18 gözaltı!
Manisa merkezli 9 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na ...
Müdürün örnek hayvan sevgisi
Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, barınaktan sahiplendiği ...
Yaralı yavru baykuş için seferberlik
Manisa'da bayramın ilk günü yaralı bulunan yavru baykuş için hayvanseverler ...
 
Av tüfeğini temizlerken canından oldu
Muğla'nın Dalaman İlçesi'nde, temizlediği av tüfeğinin ateş alması sonucu ...
‘Havai fişekler yasaklansın’ kampanyası
Aydın’ın Kuşadası İlçesi'nde doğaya ve canlılara kalıcı zararlar veren ...
Kamyonet uçurumdan uçtu: 1 ölü, 3 yaralı
Marmaris’te, dağlık alandaki yolda kontrolden çıkıp 15 metrelik uçurumdan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva