HABERLER>EGE
12 Temmuz 2016 Salı - 11:34

Bodrum’un koylarına 30 yeni proje geliyor!

İstanbul dışında yatırım fırsatları arayan inşaat şirketleri, Bodrum’a akın ediyor. 7 milyar dolar yatırım değerine sahip 30 lüks projenin hayata geçirileceği ilçenin kıyılarında boş yer kalmadı

Bodrum’un koylarına 30 yeni proje geliyor!

Sözcü gazetesinden İsmail Şahin'in haberine göre, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Bodrum'da markalı inşaat projelerinin sayısı hızla artıyor. İstanbul'da üst gelir grubuna yönelik konut piyasasının daralması firmaları bölgeye yöneltirken, hali hazırda inşaatı devam eden, bitmek üzere olan veya planlama aşamasında bulunan 30 lüks villa – otel projesi bulunuyor.

Dünyaca ünlü otel zincirleri ve sunulan rezidans hizmetleri ile fark yaratmaya çalışan projelerin yanı sıra çok sayıda butik projenin de inşa edildiği Bodrum'da imara açık arazi bulmak her geçen gün zorlaşıyor. Arsa birim fiyatlarının son dönemde 2-3 kat artış gösterdiği Bodrum'da ev fiyatları da yüzde 100 prim yapmış durumda.

BODRUMLULAR TEPKİLİ

Bodrum Mumcular'a TOKİ'nin proje yapacağı söylentileri ve Ortakent'te yapımı sürdürülen külliye inşaatı nedeniyle son dönemde yeni yapılaşmaya karşı Bodrum'da yaşayanlar oldukça hassas. Zaman zaman koylarda gerçekleştirilen inşaat çalışmalarında hafriyatların deniz dökülmesi, ağaçların kesilmesi ve betonlaşmanın fazla olması nedeniyle sokağa dökülen Bodrumlular geçtiğimiz aylarda konuyla ilgili 20 bine yakın imza topladı. Bodrum Kent Konseyi tarafından yürütülen kampanyada Bodrum halkı şu 3 maddenin altına imza attı:
“1) Kamuya, hazineye ve yerel yönetimlere ait doğal varlıkların (orman, mera ve makiliklerin; sulak alanların, kıyıların; doğal ve tarihi SİT alanlarının; kurum ya da kişilere tahsis edilmesine, imara açılmasına karşıyım.
2) İmara açılmış alanlarda, imar planlarında belirtilen kurallara ve notlara harfiyen uyulmasını, her ne sebeple olursa olsun değişiklik yapılmamasını istiyorum.
3) Yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının iradesine rağmen; siyasi iradelerin kent kimliğini değiştirecek planlama ve girişimlerde bulunmasına karşıyım.”

epiq

BODRUM’A YAPILACAK YENİ PROJELER

Gayrimenkul sektörünün önde gelen firmalarının yatırım arayışını sürdürdüğü Bodrum’da öne çıkan bazı yeni projeler şöyle: 

  • Bodrum’da 10 milyon metrekare arazisi bulunan Ağaoğlu, bir turizm şehri kurmak için çalışmalarına yeniden hız verdi. Geçtiğimiz yıllarda yargı kararları nedeniyle askıyla alınan proje, önünde yasal engel kalmamasının ardından raftan indi. Projenin içinde villa, konut, çok sayıda otel, alışveriş merkezi, kongre salonları ve golf sahaları olacak.
  • NEF markasıyla İstanbul’da birçok proje hayata geçiren Timur Gayrimenkul, yeni projesi için Bodrum’u seçti. Yalıkavak’ta denize sıfır konumdaki 100 bin metrekare alan üzerine kurulacak projede 500 konut ve otel yer alacak.
  • Yalıkavak Evleri’nin ardından Demircibükü Koyu’ndaki 220 bin metrekarelik arazi .üzerinde proje geliştirmeye hazırlanan MESA, üst gelir grubuna hitap edecek projenin inşaatına 2017 yılında başlayacak.
  • Bodrum’da iki yılı aşkın bir süredir gayrimenkul geliştirmek için çalışma yürüten DAP Yapı, içinde otel, villa ve rezidansların yer aldığı 1 milyar lira değerindeki projede son aşama geldi.
  • Bodrum’a odaklanan Gülman Grup üç projeye arsa değeri hariç toplam 65 milyon dolarlık yatırım yapacak. Gündoğan’daki Doğalkaya ve Fiera Vista projelerinin ardından Vues Yalıkavak projesini hayata geçirmeye hazırlanan Gülman Group’un Milas, Yalıçiftlik ve Gümbet’te de turizm ve konut imarlı arazileri bulunuyor.
  • Küçükbük’te 20 villadan oluşan 50 milyon dolar değerinde bir projeye imza atacak olan Seba İnşaat, Gündoğan’da da 40 ikiz villadan oluşan 20 milyon değerli bir proje hayata geçirecek.
  • Yalıkavak, Gündoğan ve Milas’ta üç arazisi bulunan MAR Yapı, ilk etapta Gündoğan’daki 87 bin metrekarelik arazide dünyaca ünlü bir marka ile proje geliştirmeyi planlıyor.
  • Ofton İnşaat, Bodrum’a Elysium Miramar ile adım attı. Şirket 500 dönümlük bir adada lüks villalar yapmayı da planlıyor.
  • Altunbüken Holding 150 dönümlük Bodrum Mazı arazisinde, 120 yatlık marina, 110 adet villa ve 200 yataklı otelden oluşan RELUX Marina&Spa adlı proje için çalışmalarım sürdürüyor
  • Aksoy Holding’in ilk konut projesi Epique Island Bodrum’un yeni gözdesi Yalıkavak Tilkicik Koyu’nda hayata geçiriliyor. 126 dönüm büyüklüğündeki yarımada üzerinde yer alan projede; 3 farklı tipte 75 müstakil villa, 150 tekne bağlama kapasiteli bir marina, 50 süitten oluşan butik otel yer alıyor. Yatırım maliyeti 250 milyon dolar olan projede, villaların ortalama metrekare satış fiyatı 8 bin Euro. Epique Island projesinde teslimlerin 2017 yazında yapılması planlanıyor.

 
Alman Bakan patronlara seslendi: Mülteci çalıştırın!
 
Çeşme’de fiyat tartışmasında söz Başkan’da!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
nasreddtin hoca 22 Temmuz 2016 Cuma 14:10

Nasreddin Hoca, bir gün eşeğe binmiş yolda giderken, eşek birden koşmaya başlamış. Kontrolünden çıkan eşeği durdurmaya çalışsa da hoca başarılı olamamış. Eşeğin sırtında iken hocanın rüzgar gibi geçtiğini görenler: - "Hayırdır hocam, bu telaş da neyin nesi, ne tarafa böyle?" diye sormuşlar. Hoca geride bıraktığı topluluğa eşeğin sırtından başını geri çevirerek şöyle cevap vermiş: - "Merak edilecek bir şey yok. Eşeğin acele bir işi çıktı da,birlikte oraya gidiyoruz.." İŞTE BU ARAZİLERİN SATILMASI GEREKMEKTEDİR. DÜNYADA MİLYON TANE YER VAR. BODRUMDA YAŞAYANLARIN OTURDUĞU EVLER ESKİDEN NEYDİ? AĞAÇTI TAŞTI MAKİYDİ. ŞİMDİ KALKTIP BAŞKA YERE YAPILMASIN DİYOLAR. BODRUMDA SEN NERDE YAŞIYOSUN? ESKİDEN CENNET GİBİ OLAN YERLERDE. YOK ÖYLE YAĞMA..

Yorumu oyla      11      5  
VATANDAŞ 12 Temmuz 2016 Salı 20:59

YAPIN YAPIN EN SONUNDA BETON NASIL OLSA YENİR KARNINIZI DOYURUR

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
9 saatlik kabus: Aydın’ın ciğeri yandı
Aydın’ın Bozdağan İlçesi'nde başlayan ve Çine'ye doğru yayılan orman yangını, ...
Manisa merkezli 'paralel' operasyon: 18 gözaltı!
Manisa merkezli 9 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na ...
Müdürün örnek hayvan sevgisi
Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, barınaktan sahiplendiği ...
 
Yaralı yavru baykuş için seferberlik
Manisa'da bayramın ilk günü yaralı bulunan yavru baykuş için hayvanseverler ...
Av tüfeğini temizlerken canından oldu
Muğla'nın Dalaman İlçesi'nde, temizlediği av tüfeğinin ateş alması sonucu ...
‘Havai fişekler yasaklansın’ kampanyası
Aydın’ın Kuşadası İlçesi'nde doğaya ve canlılara kalıcı zararlar veren ...
 
Kamyonet uçurumdan uçtu: 1 ölü, 3 yaralı
Marmaris’te, dağlık alandaki yolda kontrolden çıkıp 15 metrelik uçurumdan ...
Şehit Astsubay Erten’i 10 bin kişi uğurladı…
Aktütün’de, PKK'lı teröristlerin yola döşediği bombanın askeri aracın ...
Aydınlı temizlik işçisi ‘İnsanlık ölmemiş’ dedirtti
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde temizlik görevlisi olarak çalışan 30 yaşındaki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva