HABERLER>GÜNCEL
26 Mayıs 2023 Cuma - 11:29

MEB'den meslek liselilere destek programı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), mesleki ve teknik Anadolu liselerinin son sınıfında okuyan ve YKS'ye hazırlanmak isteyen öğrencilere yönelik gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren Akademik Destek Programı başlatacak.

MEB den meslek liselilere destek programı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Milli Eğitim Bakanlığı olarak mesleki ve teknik Anadolu liselerinde eğitim gören öğrencilerin 12. sınıfa geldiğinde kariyer planlamalarına destek olmak amacıyla ilk kez hayata geçirilecek Akademik Destek Programı'yla ilgili açıklama yaptı.

Bu yıl lise üçüncü sınıfı bitirip son sınıfa geçecek yaklaşık 250 bin dolayındaki teknik program uygulayan meslek lisesi öğrencisine yönelik yeni bir üniversiteye hazırlık modelinin uygulanacağını belirten Özer, "Bu kapsamda, mesleki ve teknik Anadolu liselerindeki öğrencilerin kariyer planlamalarına destek olmak amacıyla son sınıf öğrencilerine, işletmelerdeki beceri eğitimine devam edebilmeleri ya da kendilerine uygun akademik alanı seçerek yoğun akademik eğitim alabilmelerine yönelik iki yeni seçenek sunuyoruz." bilgisini verdi.

Ders çizelgeleri ile kitaplar hazır
Bakan Özer, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce, ilk defa 2023-2024 eğitim öğretim yılında uygulanmak üzere mesleki ve teknik Anadolu lisesi Anadolu teknik programı uygulayan öğrencilere yönelik yeni model için "12. sınıf akademik destek dersleri" ve "haftalık ders çizelgeleri" çalışmalarını tamamladıklarını ifade etti.

Akademik Destek Programı kapsamında, YKS'ye hazırlanacak öğrencilere 24 ders kitabının hazırlandığını bildiren Özer, Bakanlık uzmanlarınca hazırlanan Akademik Destek Programı kapsamındaki YKS hazırlık kitaplarında, ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek Temel Yeterlilik Testleri (TYT) ve Alan Yeterlilik Testleri'nin (AYT) dikkate alındığını söyledi.

"Öğrencilerimizin tercihlerine göre 4 ayrı seçenek hazırladık"
Özer, hazırlanan YKS hazırlık kitaplarına ilişkin, "Öğrencilerimizin akademik tercihlerine göre matematik ve fen bilimleri, matematik ve Türk dili ve edebiyatı, sosyal bilgiler ve Türk dili ve edebiyatı, yabancı dil programları olmak üzere 4 ayrı seçenek hazırladık. Akademik Destek Programı kitapları, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı başında meslek liseli öğrencilerimizin masalarında hazır olacak." diye konuştu.

Dijital içerikler yayında
Mahmut Özer, ayrıca soru bankası niteliğinde zenginleştirilmiş elektronik içeriklerin de http://meslek.eba.gov.tr/ ve https://meslekmateryal.eba.gov.tr/ adreslerinde yayınlandığını belirterek bu sayede son sınıfa geçen meslek lisesi öğrencilerine, basılı kitapların yanında dijital ortamda da üniversiteye hazırlanma imkanı sağlandığını vurguladı.

"Programı seçen öğrenciler, Anadolu Teknik Programı'ndan mezun olacak"
Bakan Özer, 2023-2024 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlanacak olan Akademik Destek Programı'na ilişkin şunları kaydetti:

"Programdan, meslek liselerinin Anadolu meslek programına kayıtlı olup 11. sınıfın sonunda başarı puanı 70 ve üzerinde olan öğrenciler ile Anadolu teknik programı öğrencileri yararlanacak. Programı seçen öğrenciler, Anadolu Teknik Programı'ndan mezun olacak. Akademik Destek Programı ile öğrenciler, normal ders programlarına ek olarak üniversiteye hazırlık için haftalık 31 saat ders alarak akademik açıdan desteklenecek.

MEB'in Akademik Destek Programı'ndan, bu yıl 11. sınıfta okuyan Anadolu meslek programına kayıtlı 231 bin 373 öğrenciden şartları taşıyanlar ile Anadolu teknik programına kayıtlı 16 bin 241 öğrenci faydalanabilecek."(AA)

 
Hülya Şellavcı cinayetinde yeni karar: Katili mirastan faydalanamayacak!
 
Pide fırınında yangın: 3 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hülya Şellavcı cinayetinde yeni karar: Katili mirastan faydalanamayacak!
İzmir'in Bornova ilçesinde, boşanma aşamasındaki eşi Hülya Şellavcı Yeğin'i ...
9 ilde araç kontrol merkezi oluşturulacak
Türk Standardları Enstitüsü (TSE), 9 ilde araç kontrol merkezi (AKM) oluşturmak ...
2022 ulusal eğitim istatistikleri açıklandı
Türkiye'de okuma yazma bilenlerin oranı geçen yıl itibarıyla yüzde 97,6'ya ...
 
0,01 promille ceza almıştı... Mahkemeden vicdani karar!
İzmir Menemen Sulh Ceza Hakimliği, alkol kontrolünde yasal sınırı 0.01 ...
Terör örgütü üyeleri sınırda yakalandı
Edirne'de son bir haftada sınırdan Yunanistan'a kaçmaya çalışan terör ...
Zehir seralarına baskın: 201 kök kenevir ele geçirildi!
İzmir'in Ödemiş ile Kiraz ilçelerinde belirlenen seralara yapılan baskınlarda, ...
 
Feci olay... Kaldırıma çakıp yayaya çarptı!
İzmir'in Konak ilçesinde kontrolden çıkan ticari taksinin kaldırımda çarptığı ...
İzmir'de kaza... Yaya hastanelik oldu
İzmir'in Konak ilçesinde kontrolden çıkan ticari taksinin kaldırımda çarptığı ...
Terör operasyonunda 5 kişi yakalandı!
Yalova'da polisin düzenlediği terör operasyonlarında 2'si DEAŞ, 2'si PKK/KCK, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva