HABERLER>EKONOMİ
12 Eylül 2012 Çarşamba - 10:04

Maliye’nin 10 milyarlık zam paketi yolda

Maliye Bakanlığı bürokratları, 10 milyar liralık ek gelir getirecek zam paketi taslağı hazırladı. Taslakta otomotiv, sigara, tapu harcı ve gayrimenkul yatırım ortaklıklarına ilave ve yeni vergiler yer alıyor. Son kararı Başbakan Erdoğan verecek.

Maliye’nin 10 milyarlık zam paketi yolda

İSTANBUL - Bütçe dengelerindeki bozulmanın ardından Maliye Bakanlığı gelir artırıcı çalışmalarını hızlandırdı. Zaman'ın haberine göre, kırk maddeye yakın taslak paket hazırlayan bakanlık bürokratları 10 milyar lira civarında bir gelir öngörüsünde bulunuyor.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın onay vermesi halinde tedbir paketinde yer alan düzenlemelerin bir kısmının uygulamaya geçmesi bekleniyor. Gelir Politikaları Genel Müdürlüğü, Gelir İdaresi Başkanlığı ile Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'nün üzerinde çalıştığı tedbirlerin uygulamaya geçmesi halinde otomotivdeki ÖTV ve MTV'nin yanı sıra sigara ve tapu harcı gibi kalemlere zam gelmesi gündeme gelecek. Lüks araçların yanı sıra yüzde 37 olan düşük motorlu araçların ÖTV'sinin de yükseltilmesi öneriler arasında. Akaryakıt fiyatlarına ise yüksek vergiler sebebiyle müdahale gündemde bulunmuyor. Bürokratlar indirimli KDV oranları uygulamasından vazgeçilmesinin yanı sıra gayrimenkul yatırım ortaklıklarındaki Kurumlar Vergisi istisnasının kaldırılması konusunu da gündeme getirdi. Sadece gayrimenkul yatırım ortaklıklarına ilişkin istisnanın kaldırılmasından ilave 500 milyon liralık gelir getireceği hesaplanıyor.

Sigara zammı için yılbaşı beklenecek. Geçen yıl yapılan ancak sigaranın vergisinin yüzde 65'ten 69'a çıkarılmasına ilişkin ÖTV artışının yürürlük tarihi 31 Aralık 2012. Ancak yeni yılda nispi oranın artırılmayarak maktu bir artışın üzerinde durulduğu belirtiliyor.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bu yıl bütçe hedeflerinin tutturulamayacağını işaret etmesinin ardından bürokratları da gelir artırıcı tedbirleri içeren bir taslak paket hazırladı. Maliye Bakanlığı Müsteşarı, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı ve Hazine Müsteşarı'nın konuya ilişkin olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da geçen hafta cuma günü bir sunum yaptığı ifade ediliyor.

Konuya ilişkin çalışmaların hazırlık aşamasında olduğuna dikkat çeken Maliye kaynakları, vergi performansının zam kararlarında etkili olacağına dikkat çekiyor. Tedbir paketinin uygulamaya girip girmeyeceğine ilişkin son kararı Başbakan Erdoğan'ın vereceğini belirten yetkililer harcamaların da kısılması üzerinde durulduğuna dikkat çekiyor. Tüm çalışmaların 2013 bütçesi, Orta Vadeli Program (OVP) ve Orta Vadeli Mali Program (OVPM) çerçevesinde yürütüleceğine dikkat çekiliyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Murat 12 Eylül 2012 Çarşamba 12:47

Erdoğan hükümeti ya faizleri inderecek ve durma noktasına gelen inşaat sektörünü canlandıracak,millet faiz düştüğünde yine yatırım için ev alacak ya da faizleri yükseltecek böylece dışarıdan gelecek olan sıcak para (döviz) ile TL'yi değerlendirip,son 10 senede yaptığı gibi ithalatı azdırıp,insanlara sanal mutluluk yaşatacak.Üretimsizlikten işsizlik daha da yükselecek.Olayın her iki ucu da çok tehlikeli.AKP'nin ekonomi politikası iflas etmiştir.Hazırlıklı olun,büyük bir fırtına geliyor...

Yorumu oyla      15      5  
muraty 12 Eylül 2012 Çarşamba 12:14

yandaş yorumcuları göremiyoruz burada,gerçi hep aynı senaryo,iyi polis kötü polis,maliye bakanı çıkar 40 maddede zam var der, başbakan çıkar,fırça atar gibi konuşur,azalt talimatı verdim ver,35 maddeye zam yaparlar,öyle bir hava oluşur ki sanki hiç zam yapılmamış,sonra yine akp'nin oyları artar.iyi uykular memleketim...

Yorumu oyla      13      5  
12 Eylül 2012 Çarşamba 11:56

suriyelilere nasıl bakılacak

Yorumu oyla      14      5  
engin 12 Eylül 2012 Çarşamba 11:20

zam yaparak ülkeyi herkes yönetir.akp li arkadaşlar burayada yorum yazsalar ne güzel olur.belediye zammı olsa sayfa akp li yorumcu kaynıyordu.

Yorumu oyla      16      5  
Vatandaş 12 Eylül 2012 Çarşamba 10:45

Geçirin be nede olsa alıştık böylemi ekonomi iyi gidiyor bumu ekonomi politikanız sizin, yazılar olsun be verdiğiniz 3 kuruş maaş zamlarını misliyle geri aldınız alıyorsunuzda

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DTO 6 bin çocuğu denizle tanıştırdı
*81. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda denizcilik ve deniz temizliği eğitimlerinin ...
“AVM yapmakla değil hizmet üretmekle marka olunur!”
Türkiye ekonomisindeki gelişmelere hızına bağlı olarak Alışveriş Merkezi(AVM) ...
Çeşme’de Eylül’de bir başka güzel
İzmir’in tatil cenneti ilçesi Çeşme’deki yazlıkçılar, okulların açılması ...
 
Yorgancılar: Frene değil. gaza basma zamanı
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, yılın ...
Nasır’dan ‘dönüşüm’ bakışı: Bu cenaze ortadan kalkmalı
Nasır Grup ve Özel Egepol Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Necip Nasır, ...
Ege-Koop'a 'Keskin' övgü: Güvenle eş anlamlı
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Ege TV’nin en çok izlenen programı ...
 
Kentsel dönüşümde bürokrasi devrine son
Afet Riskin Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında çıkan kanunun ...
VOB Müdürü Dönmez: Borsada hayal satılmaz!
Türkiye'de kaldıraçlı döviz işlemi yapan platformların olduğunu ve bunların ...
Mövenpick'e 'Green Globe' onuru
Türkiye'nin en prestijli otelleri arasında yer alan Mövenpick Hotel İzmir, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva