HABERLER>EKONOMİ
11 Eylül 2012 Salı - 14:47

Çeşme’de Eylül’de bir başka güzel

İzmir’in tatil cenneti ilçesi Çeşme’deki yazlıkçılar, okulların açılması ve havaların serinlemesiyle evlerine döndü. Bölge daha çok yabancı turistlere kalırken Çeşme ve Alaçatı’daki oteller, yapılan tanıtımlarla Eylül’ün sonuna kadar yüzde 90 doluluk oranını yakaladı. Çeşmeli turizmciler yaz sezonunun kısalığından yakınılan ilçede turizmi 12 aya yaymanın peşine düştü.

Çeşme’de Eylül’de bir başka güzel

İZMİR - Yıllardır Çeşme’de yaz turizminin 3 ayda bittiğinden şikayetçi olan yerel yönetim ve otelciler Çeşme ile Alaçatı’nın Türkiye genelinde reklamı, termal suyun daha fazla kullanılması sayesinde bu süreyi altı aya çıkardı. Çexme’de turizm sezonunu 12 aya yaymayı hedefleyen turizmciler umudunu yeni yatırımlarla açılacak beş yıldızlı otellere bağladı.
 
ALAÇATI’YI SÖRF UÇURDU
Alaçatı’da turizmi iki yönden değerlendiren Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Sörf merkezleri ve çeşitli etkinlikler ile Alaçatı hem yerli hem yabancı turiste hitap ediyor. Yaz sezonunun en dolu olduğu süre içinde Alaçatı’da turizmin yüzde ellisini yazlıkçılar oluşturuyor. Bu yazlıkçılar ise Ağustos sonu itibariyle okulların açılmasına kendi memleketlerine dönüyor. Ama otellerimiz ve konaklama tesislerimiz zaten Mayıs ayının başından beri doluluğunu devam ettiriyor. Ekim sonuna kadar da yüzde 90’larda doluluk gösteriyor. 15 bin yatak kapasiteli Alaçatı’da 15 bin kişi de yazlıkçılardan oluşuyor. Yatak kapasitesi arttığında turizm altı ay değil 12 ay olacağına inanıyoruz. Zaten sezon boyunca turisti Alaçatı’ya çekmek için çeşitli fuarlar ve tanıtımlarda yer alıyoruz. Dünya sörf şampiyonasından balık tutma festivallerine kadar turizmin gereksinim duyduğu her şeyi yapıyoruz. Bundan sonra yeni yatırımlara güveniyoruz. Turizmde önce konaklama sorunlarının çözülmesi lazım" dedi.
 
"ÇEŞME’DE TURİZM SEZONU DEVAM EDİYOR"
Hem yerli hem de yabancı turistler ile verimli bir yaz sezonunu geride bıraktıklarını ifade eden Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, "Eylül ayınının 22'sine kadar Çeşme sınırları içerisinde bulunan turizm tesisleri yüzde 90’larda doluluğa sahip. Yazlıkçılar gitti ve Çeşme turizmi yabancı turistlere kaldı. Ekim sonuna kadar da turizmin süreceğinden eminiz. Çeşme’de daha iyi ve uzun bir sezon için Çiftlikköy, Ovacık gibi güney taraflarının yatırıma açılmasını bekliyoruz. Denizi, kumu ve yer itibariyle güney kesim çok elverişli. Ama yıllardır yatırım planları askıda ve yasaklarla uğraşıyoruz. Eğer bu engelleri aşarsak yatak kapasitesi istediğimiz seviyelere bu sayede ulaşmış olacak. Çeşme’de oteller altı ay, eğlence mekanları ise dört ay açık kalıyor. Bir değerlendirme yapacak olursak güzel bir sezonu geride bıraktık. Önümüzdeki yıl içinde yatırımları bekliyoruz" dedi.
 
"GEÇEN YILDAN DAHA İYİYİZ"
Mayıs ayından Eylül ayına kadar tüm otellerin istediği sonuçları aldığını ve Eylül ayında ise şimdiden yapılan rezervasyonlara göre geçen yıla göre daha iyi olduğunu söyleyen Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, "Zaten her yıl daha ileriye giden bir turizm anlayışı söz konusu Çeşme’de. Hiç bir zaman geri gitmedik. Eylül ayında geçen eylüle göre artı yüzde 10’luk bir artış var doluluk oranlarında. 29 Ağustos’tan itibaren yerli turistler ve yazlıkçılar Çeşme’yi aniden terketmeye başladı. Ama bu otellerdeki durumu hiç etkilemedi. Çünkü yabancı turistler otellerimizi Eylül ayında doldurdu. Aldığımız verilere göre de Ekim’in sonuna kadar böyle devam edecek. Biz her zaman ve her yerde söylüyoruz. Çeşme Eylül ayında güzel" diye konuştu.

"YABANCILARLA ÇALIŞAN HEM EYLÜL’Ü HEM KIŞI DOLDURUYOR"
Yaz sezonunda yerli turistin Çeşme’den hiçbir zaman vazgeçmeyeceğini ancak yabancı turistin de Çeşme’yi daha iyi tanıması gerektiğini belirten ÇEŞTOB Yönetim Kurulu üyesi ve Ontur Otel Genel Müdürü Serkan Aksu, "Çeşme’de daha önceki yıllarda da yabancı turistler ile çalışanlar kazandı. Çeşme’nin denizi ve bulunduğu coğrafi konum itibariyle yaz sezonu Eylül başında bitiyor. Zaten okulların açılması ve havaların soğuması ile yerli turist ise evlerine dönüş yapıyor. Ama turizmin uzaması direk olarak yabancı turistlerle çalışmaktan geçiyor. Yapılan tanıtımlar ile önemli olan hedef kitlemiz olan yabancı turisti buraya çekmek. Biz Ontur ailesi olarak sezonumuz 8 ay sürüyor ve otelin doluluk oranı yüzde 95. Tüm otelcilerin de bunu yapması lazım" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yorgancılar: Frene değil. gaza basma zamanı
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, yılın ...
Nasır’dan ‘dönüşüm’ bakışı: Bu cenaze ortadan kalkmalı
Nasır Grup ve Özel Egepol Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Necip Nasır, ...
Ege-Koop'a 'Keskin' övgü: Güvenle eş anlamlı
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Ege TV’nin en çok izlenen programı ...
 
Kentsel dönüşümde bürokrasi devrine son
Afet Riskin Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında çıkan kanunun ...
VOB Müdürü Dönmez: Borsada hayal satılmaz!
Türkiye'de kaldıraçlı döviz işlemi yapan platformların olduğunu ve bunların ...
Mövenpick'e 'Green Globe' onuru
Türkiye'nin en prestijli otelleri arasında yer alan Mövenpick Hotel İzmir, ...
 
“Fren balataları sıyrılmaya başladı”
İkinci çeyrekteki yüzde 2.9'luk büyümeyi değerlendiren Ekonomi Bakanı ...
İZFAŞ’tan İzmir'e teşekkür ve 82.coşkuya davet
81’nci İzmir Enternasyonal Fuarı’nın sona ermesi nedeniyle bir açıklama ...
Ekonomide 'yumuşak iniş' gaz kesmedi
Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 2.9 büyüdü.
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva