HABERLER>EKONOMİ
11 Eylül 2012 Salı - 18:21

“AVM yapmakla değil hizmet üretmekle marka olunur!”

Türkiye ekonomisindeki gelişmelere hızına bağlı olarak Alışveriş Merkezi(AVM) sektöründe de kimi sıkıntıların yaşanabileceğini belirten Park Bornova Outlet Center Genel Koordinatörü Aysel Öztezel, bu durumun 'hazin sonuçlar doğuracak' gelişmelere neden olabileceğini söyledi. Sektörde 'yaptım oldu' mantığından vazgeçilmesi gerektiğini söyleyen Öztezel, inşaat yapmakla sektörde marka olunmadığına dikkat çekti.

“AVM yapmakla değil hizmet üretmekle marka olunur!”

Kutay GÜROCAK/EGEDESONSÖZ - Türkiye'deki Alışveriş Merkezi(AVM) sektörünün önümüzdeki dönemde, ekonomideki gelişmelere paralel olarak bazı sıkıntılar yaşayabileceğini vurgulayan Park Bornova Outlet Center Genel Koordinatörü Aysel Öztezel, her köşede yeni bir AVM inşa edilmesinin sektördeki hizmet kalitesini artırmadığını söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ve yabancı basın yayın organlarında da yer alan Türkiye'nin ikinci çeyrek büyüme hızıyla ilgili olarak değerlendirmelerde de bulunan Öztezel, "Türkiye ekonomisi, büyüme hızını kaybetmeye başladı. Bunda temel etkenlerden birisi, Avrupa ekonomisinde yaşanan daralma. Bu bir anlamda buhrana dönüşmeye başladı. Yaşananları anlamak için Türkiye'nin son çeyrekteki büyüme hızına bakmak yeterli. Bu noktada, Alışveriş Merkezi (AVM) sektöründe hazin sonuçlar doğuracak gelişmeler yaşanıyor" diye konuştu.

Günümüzde hemen her holdingin AVM projesine imza atmak istediği bilgisini veren Öztezel, "Neredeyse her köşe başında bir AVM açılmaya başladı. Kimi merkezlerde eskiye oranla cirolar aynı kalsa da; ziyaretçi sayısında bir miktar düşüş yaşanıyor. Çünkü piyasadaki AVM sayısı çok arttı. Bu, bilinen bir gerçek" dedi.

Öztezel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada "Yaptım oldu" mantığından uzaklaşmak gerekiyor. Bu, hem sektörü hem de piyasadaki hizmet kalitesini etkiliyor. Önemli olan nokta şu: biz, yeni yatırımlar yerine mevcut yatırımların güçlendirilmesinden yanayız. Yani, marka bilinirliği üzerinde durmak çok önemli. Çünkü hem markalar hem de tüketiciler buna dikkat ediyor."
 
AVM'LER BİR NOKTADA ŞIKIŞIYOR
Birçok markanın bu merkezlerde yer aldığını ve bunlar sayesinde hem markaların hem de sektörün kazandığının altını çizen Öztezel, "Türkiye'nin uluslararası alanda gurur duyduğumuz markaları bulunuyor. Bunlara 'duayen markalar' diyoruz. Açılan her yeni AVM, bu markaları kendi bünyesine katmak istiyor. Aslında bu çok normal fakat sonrasında öyle bir noktaya geliniyor ki, sektör kendisini köşeye sıkıştırmaya başlıyor. Çünkü, kimi markalar 'orası olmazsa bir başka yer' diyebiliyor. İşte bu noktada sıkıntı yaşanabiliyor" şeklinde konuştu.
 
İSTİHDAM SAĞLANIYOR
AVM'lerin istihdam sağlayan işletmeler olduğuna dikkat çeken Öztezel, "Mesela bizim, kuruluş itibariyle özel bir durumumuz var. Çünkü, İzmir'de açılan ilk AVM'yiz. Aynı zamanda kendimizi, yaşam merkezi olarak da tanımlıyoruz. Her zaman istikrarlı olmak için çalışıyoruz. Park Bornova'da mağaza çalışanları ve kendi idari personelimiz ile birlikte çalışan sayası 500'ü buluyor. Yani ciddi bir istihdam sağlanıyor burada. Şunu unutmamak gerekiyor: AVM'de alışveriş yapmak ayıp bir şey değil. Tüketiciler, çok uygun fiyatla ürün ve hizmet satın alabiliyor. Çünkü buralar insanlara birçok imkanı aynı anda sunuyor" ifadesinde bulundu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme’de Eylül’de bir başka güzel
İzmir’in tatil cenneti ilçesi Çeşme’deki yazlıkçılar, okulların açılması ...
Yorgancılar: Frene değil. gaza basma zamanı
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, yılın ...
Nasır’dan ‘dönüşüm’ bakışı: Bu cenaze ortadan kalkmalı
Nasır Grup ve Özel Egepol Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Necip Nasır, ...
 
Ege-Koop'a 'Keskin' övgü: Güvenle eş anlamlı
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Ege TV’nin en çok izlenen programı ...
Kentsel dönüşümde bürokrasi devrine son
Afet Riskin Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında çıkan kanunun ...
VOB Müdürü Dönmez: Borsada hayal satılmaz!
Türkiye'de kaldıraçlı döviz işlemi yapan platformların olduğunu ve bunların ...
 
Mövenpick'e 'Green Globe' onuru
Türkiye'nin en prestijli otelleri arasında yer alan Mövenpick Hotel İzmir, ...
“Fren balataları sıyrılmaya başladı”
İkinci çeyrekteki yüzde 2.9'luk büyümeyi değerlendiren Ekonomi Bakanı ...
İZFAŞ’tan İzmir'e teşekkür ve 82.coşkuya davet
81’nci İzmir Enternasyonal Fuarı’nın sona ermesi nedeniyle bir açıklama ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva