HABERLER>EKONOMİ
29 Haziran 2021 Salı - 09:59

Lokantacıların başkanı uyardı: Aynı hataya düşmeyelim

1 Temmuz'dan itibaren başlayacak yeni düzenle ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Lokantacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, "Normal hayata dönmenin mutluluğu içindeyiz. Ancak vatandaşlarımız ve işletmelerimiz, geçen yılki hataları tekrarlar, yeniden kapanma süreci yaşarsak, bunun altından kalkamayız. Genelgeye harfiyen uyalım" çağrısında bulundu.

Lokantacıların başkanı uyardı: Aynı hataya düşmeyelim

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Temmuz'dan itibaren yasakların kaldırılmasına yönelik açıklamasından sonra İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelge, lokantacı esnafına bayram yaptırdı. Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Aykut Yenice, yeni dönemde hem vatandaşları, hem de işletmecileri uyardı. Yenice, geçen yıl Kurban Bayramı öncesi yapılan hataların tekrarlanmaması temennisinde bulundu.

NORMAL HAYATA DÖNMENİN HEYECANI İÇİNDEYİZ ANCAK...
1 Temmuz'dan itibaren esnafın, normal hayata dönmek adına, kaybettiği alışkanları yeniden kazanma, düzenin, güvenin yeniden tesis ettiği bir sürece gireceğini belirten Başkan Aykut Yenice, "Halkımızın ve işletmecilerimizin önümüzdeki süreçte çok dikkatli olması gerektiğini söylemek istiyorum. Bir yıl önce tüm uyarılara rağmen kontrolsüz ve yetersiz korunmalar sonucu yeniden kapanmıştık. Yine aynısını yaşamak istemiyoruz" dedi. Başkan Yenice, şu değerlendirmelerde bulundu:

BİRAHANELERİN, BARLARIN MÜCADELESİNE DESTEK OLALIM
"Sektörümüzün tüm bireylerinden, genelgeye harfiyen uymalarını istiyorum. Yeni bir kapanma durumu, ekonomik anlamda iyice bunalan, ayağa kalkmak için çırpınan sektörümüze öldürücü darbeyi vurur. Böyle bir şeye tahammülümüzün olmadığını aklımızdan çıkarmayalım. 1,5 yıldır kapalı olan bar, pavyon ve birahanelerin, bu açılmayla regüler hayata dönmelerini diliyorum. Gerçek işlerine adapte olmak için verecekleri mücadeleye herkesin katkı koyması gerektiğini düşünüyorum. 1 Temmuz, esnafımız için bir bayram olacak."

MÜZİK YAYINI VE NARGİLE KARARLARININ DEĞİŞECEĞİNİ UMUYORUZ
Ruhsatı, saat 02.00'ye kadar müzik yayını yapmayı da içeren işletmelerin müziği saat 24.00'te kapatmaları yönündeki kuralın kabul edilemeyeceğini belirten Başkan Yenice, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Müzik yayınıyla ilgili kararın, önümüzdeki günlerde revize edileceğini umuyorum. Kafelerdeki nargile yasağının da serbest bırakılacağını ümitle bekliyoruz. Bu konuda gerekli girişimlerde bulunduk. Olumlu mesajlar aldık. Sektörümüzün bu kısmıyla ilgili olumlu gelişmeler olacağına inanıyorum."

 
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden flaş hamle... Tarım alanları için önemli karar!
 
Mutlu: Salgın sürüyor, tedbirlerde gevşemeyelim
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zeynep tatari 29 Haziran 2021 Salı 12:38

Pandemi döneminde Alsancak’ta oturanlar yaşam kalitemizin ne kadar düştüğünü öğrenmiş olduk kuş sesi duyduk !sessizliğin ne kadar hayatımızda önemli bir faktörmüş olduğunu öğrendik !!kayıplarımız oldu acı bir şekilde öğrendik ! Alsancak’ta herzaman işletmeler (pastane ,lokanta ,balıkçı)olmuştur meskenlerle birlikte uzun yıllar birbirimizi rahatsızlık vermeden yaşamıştık Şimdi son 10 yıldır meskenlerin yok sayıldığı Alsancak yaşatılıyor bizlere!!! Bar birahane meyhaneler vb pandemi öncesi bu tip mekanların ses yalıtımları olmaması sokaklara taşmaları canlı ve cansız müzik terörü sabahın 4 kadar yaşadık . bunlara eşlik eden sokak çalgıcılarınıda unutmamak lazım hoparlörünü sonuna kadar açıp ellerinde ?? alkollü insan topluğu evlerimizin altında şarkı türkü bağırtıları uyutmadılar Kıbrıs şehitleri cad, irfan boyuer sokak ikinci kordon cumbalı sokak gazi kadınlar sokak yüzbaşı serafettin sokak kordon Bu sokaklarda evlerde!!!!! biz yaşıyoruz Alt dükkan apartmanımızın arka sokağı çaprazımızda olan bu mekanlar bizim evlerimizde çıkmamızı istiyor Alsancak yalnız bu mekanların yeri bize yer yok baskı görüyor insanlar!! Alsancak’taki meskenlerin yok sayıldığı bir dönemde yaşıyoruz Büyükşehir belediyesi ve Konak belediyesi bu bölgede oturan halkı dinlemiyor Kural dinlemeyen herşeyi yapabileceğini düşünen bu tür mekanlar zarar vermeye başladı çoktan kavga gürültü yasaklı madde vb arttı ! Evlerimizde sinmiş durumdayız ne yazıkki İzmir emniyetinede bu tür şikayetlerimizde var! Şimdi bizim YAŞAM HAKLARIMIZI KİM KORUYACAK

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk SİHA'ları Arnavutluk yolcusu
Türk yapımı Silahlı İnsansız Hava Araçlarını (SİHA) envanterine katma ...
DİSK Ege’nin Başkanı Sarı'dan '30 Haziran' uyarısı: 1.5 milyon yeni işsizimiz olacak!
İşten çıkarma, kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izne gönderme yasağının ...
Dev fuarda 900 milyon dolarlık anlaşma... İzmir ekonomiye can simidi oldu
Uzun süreden sonra İzmir'de tarım sektörünü yüz yüze buluşturan Agroexpo ...
 
İşçi ve iş verenler dikkat: Ödenek son buluyor
Geçen yıl mart ayından beri devam eden kısa çalışma ödeneği desteğinde ...
Madenciler ortak maden şirketi kurdu!
İzmir’de faaliyet gösteren maden ve mıcır ocakları tesisleri birleşerek ...
Avcılara destek ödemesi: Tanesi 5 lira olacak!
Balon balığının bir türünün 500 bin adedine kadar her bir adedi başına ...
 
Bergama'nın hasar raporu... Dönümlerce alanı dolu vurdu!
İzmir'in Bergama ilçesinde önceki gün etkili olan dolu yağışı nedeniyle ...
Kruvaziyersiz 8 yıl… O gemi İzmir’e ne zaman gelir?
Yat, marina, su sporları ve kruvaziyerin, deniz turizminin bileşenleri ...
Ege turizmcilerinin başkanı İşler: Delta varyantı turizmi etkilemez!
ETİK Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, 2021 turizm sezonunun ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva