HABERLER>EKONOMİ
27 Haziran 2021 Pazar - 09:15

Ege turizmcilerinin başkanı İşler: Delta varyantı turizmi etkilemez!

ETİK Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, 2021 turizm sezonunun pandemiyle geçen 2020 sezonuna göre daha iyi geçeceğini belirterek, vatandaşta oluşan Delta varyantı endişesine yönelik, “Turizmde varyant endişesine gerek yok. Çünkü, turistler gelirken filtreden geçiyorlar” dedi.

Ege turizmcilerinin başkanı İşler: Delta varyantı turizmi etkilemez!

Menduha Ceylan/EGEDESONSÖZ- Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Türkiye turizminin sezonun açılması ve yabancı turistlerin gelişiyle birlikte oluşan Delta varyantı endişesi hakkında ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

İşler, Türkiye’de turizm sektörünün Rusya’nın 22 Haziran’daki seyahat kararıyla birlikte ivme kazandığını belirterek, “Hava trafiğimiz Rusya’nın kararının ilk gününden itibaren çok ciddi bir yükselişle yüzde 35 arttı. Bu fevkalade bir haber. Bu haberin iyi olmasının sebebi ise Güney’deki tesislerin turist almaya başlamasıyla iç pazardaki orayı talep eden, bölgedeki fiyatlara ve doluluklara göre Ege’ye daha çok rotasını çevirecek. Böylece yazlık otellerde dengeli bir dağılım olacak” diye konuştu.

RUS TURİSTLER ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GELMİYORLAR
Pandemiyle beraber geçen 2020 sezonunun ardından, Türkiye’de hızlı bir aşılanmayla turist sayısında artış görüleceğini açıklayan İşler, turistlerin Türkiye’ye gelirken belirli proseslerden geçtiğini söyledi. İşler, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Rusya pazarından 2020’de 2 milyon turist almıştık, bu yıl 3 milyon olacak ve totalde biz yabancı turistte 6 milyonu aşarız diye tahmin ediyoruz. Toplamda 2020’de 16 milyon turist vardı, bu sene 20 milyon bandını aşarız diye düşünüyoruz. Rusya’dan gelenler de elini kolunu sallayarak gelmiyor. Bir kere 4 kriter var Türkiye’ye girebilmeleri için. Bu kriterler; son 6 ay içerisinde korona geçirdilerse ispatlayacak bir belge ibrazı, 2 doz aşı olduğunun belgelenmesi, 72 saat önce alınmış bir PCR testi bu da yoksa 48 saat içinde alınan bir negatif antijen testi. Bu dört tane unsurdan birine sahipse tur operatörüne veriyor. Tur operatörü de bu belgeyi gerekli kurumlara vermekle mükellef. Böylece bir izolasyon sağlanmış oluyor. Bu izolasyonun dışında havalimanında turistlerin ateşleri ölçülüyor, kodlarına bakılıyor, geldikleri oteller güvenli otel sertifikasına sahip; kurallara uyuluyor. Olur da bir hastalık kapsalar dahi otellerde karantina odaları mevcut. Böylece kim olursan ol gel mantığı yerine belirli bir süzgeçlerden ve uygulanan proseslerden sonra turist kabul ediliyor.”

İşler ayrıca Türkiye’nin turizminde diğer ülkelere göre çok daha disiplinli ve ciddi bir altyapı oluşturulduğunu vurgulayarak, “Rakip ülkelerde güvenli otel sertifikası yok. Türkiye aşılama hızı olarak da gayet hızlı gidiyor, 18 yaşına kadar da indi aşılama. En kısa zamanda yüzde 70’le Türkiye toplumsal bağışıklığı yakalayacaktır diye öngörüyoruz” dedi.

DELTA VARYANTI TURİZMİ OLUMSUZ ETKİLEMEZ
Turizmde Delta varyantının etkilerine değinen İşler, insanların artık bu varyanta bağlı kalarak evde kalmak istemediğini söyledi. Yabancı turistlerin Türkiye’ye giriş yapması konusunda Delta varyantı açısından endişe yaratacak bir durum oluşturmayacağını aktaran İşler, konuyla ilgili şu sözleri söyledi:

“Bilim adamlarının yaptığı incelemelerde Delta varyantının özellikle Biontech aşısı karşısında çok etkili olmadığını görüyoruz. Evet, insanlar hasta olabiliyor ama ölümün hemen hemen hiç olmadığını biliyoruz. Bu Delta mutantına bağlı kalarak da insanlar artık; kendilerini kısıtlayıp, evlerinde hapis kalmak istemiyorlar. Turizmde varyant endişesine gerek yok. Çünkü, turistler gelirken filtreden geçiyorlar. Geldikleri oteller; güvenli otel sertifikalı oteller. Zaten havalimanında karşılayan personel aşılandı. Uçaktaki personel aşılandı. Hava sıcak, sosyal mesafe kurallarına uyuluyor. Yemekler açık havada yeniliyor. Virüs, sıcak havada tutunamıyor... Bunlar tek tek sıralandığında Delta varyantının etkilerini daha az görmüş oluyoruz. Artık insanlar evlerde ve duvar aralarında kalmak yerine doğanın da etkisiyle bağışıklık sistemlerini güçlendirmek istiyorlar. Bu sebeple biz bu varyantların turizmi negatif yönde etkileyeceğini zannetmiyoruz.”

TURİZMDE BAYRAM HAVASI
Yurt dışından Türkiye’ye gelmek için turistlerde çok ciddi bir talep oluştuğunu aktaran İşler, “Şu anda yabancı turistler için Türkiye çok ekonomik bir ülke. Özellikle TL’nin döviz karşılığındaki değer kaybı sebebiyle… 1 Pound bugün Avrupa’ya gitsek 1 Euro yapar, onunla bir kahve alabilirsiniz ama o 1 Pound ya da 1 Euro’yla Türkiye’ye geldiğinizde 10-12 tane kahve içiyorsunuz. Bu yüzden Türkiye, turistler için çok ekonomik bir ülke ve bundan vazgeçmek istemiyorlar. Son aldığımızda aldığımız duyumlara göre İngiltere 27 Haziran’da alacağı kararla Türkiye’yi sarı kategoriye alacak. Eğer böyle olursa temmuz ayın İngiliz turisti de görürüz, bu şekilde bayrama tam bir bayram havasında gireriz” dedi.  

 
AK Parti’den deprem mağdurları için hamle: Emsal artışı meclise taşınıyor!
 
Bornova Belediyesi sosyal medya lideri!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ha ha ha ha ... 27 Haziran 2021 Pazar 20:02

Filtreli turist

Yorumu oyla      2      3  
VfV 27 Haziran 2021 Pazar 13:54

Ne filtresi kardeşim,musluk suyu mu kahve mi bu? Gelen 1,5 milyonun yüzde 10'u bile kaçak pozitif ya da hatalı ölçüm olsa Türkiye cehennemi yaşayacak.Rusya,İngiltere Delta varyantından kırılıyor,turistleri bir tek biz kucaklıyoruz.İngiltere,Almanya başta yeni kısıtlamalara gidiyor, biz üstü altı açtık birşey yok gibi davranıyoruz.Yeter ki para gelsin mantığı..Ama o kazandığın para yarın senin sağlığını kazanmana yetmeyebilir unutma.Bu vebal hepinizin üzerinde...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayram öncesi bilet fiyatları yükseldi!
Kurban Bayramı öncesinde bilet fiyatları yükselmeye başladı. Uçakta 450 ...
Kredi borcu kararı: Maaştan kesilen para iade
Ankara'da bir kamu kurumu çalışanı, bankadan çektiği ihtiyaç kredisini ...
'İkinci çeyrekte çift haneli büyüme bekliyoruz'
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Gaziantep'te iş dünyası buluşmasında konuştu.
 
KAP’a bildirildi… Folkart’tan 50 milyon 500 bin dolarlık anlaşma
Folkart, Rönesans Holding ile Tekfen Holding’in, yüzde 50’şer payla ortak ...
Yeni saadet zinciri iddiası: Para yurt dışına akıyor!
Aylık yüzde 30 kazanç vaadi ile on binlerce kişiden para toplayan bir ...
Sigara ve alkolde ÖTV kararı Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı Kararnamesi'yle sigara ve alkoldeki ÖTV zammı söylentileri ...
 
Bakan Pakdemirli, rakamlarla açıkladı: İzmir tarım ve hayvancılığın merkez üssü
16'ncısı düzenlenen AgroExpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı açılışında ...
Erdoğan onayladı... Fransız Tatil Köyü, Bahreynlilere gitti!
İzmir’în turistik İlçesi Foça’da bulunan ve “Fransız Tatil Köyü” olarak ...
Esnafa hibe desteğinde başvuru süresi uzatıldı
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, salgın tedbirlerinden etkilenen esnafa verilecek ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva