HABERLER>EKONOMİ
21 Ağustos 2020 Cuma - 09:34

Kuyumcular Odası Başkanı’nın ‘sahte altın’ iddiasına Ege Yetkili Müesseseler Grubu’ndan açıklama!

İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel’in döviz büroları için yaptığı iddialara Ege Yetkili Müesseseler Grubu’ndan yanıt geldi.

Kuyumcular Odası Başkanı’nın ‘sahte altın’ iddiasına Ege Yetkili Müesseseler Grubu’ndan açıklama!

EGEDESONSÖZ- İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel’in Demirören Haber Ajansı’na (DHA) yaptığı açıklamada döviz bürolarının altın alım satım yetkisi bulunmadan haksız rekabete girdiğini öne sürerek "Döviz bürosundaki kişilerin ustalık belgesi olmadığı için aldığı altının sahte olup olmadığını anlamıyor. Vatandaşlar da mağdur oluyor" açıklamasını yapmıştı.

HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Konu ile ilgili olarak Ege Yetkili Müesseseler Grubu adına Emre Celep yaptığı açıklamada Baransel’in iddialarına yanıt verdi. Hukuki süreç için adım attıkların belirten Ege Yetkili Müesseseler Grubu’nun açıklaması şöyle:

“Bu yıl mükerrer kereler meslek grubumuzu kısıtlama ve karalamaya yönelik açıklamaları ile hedef alan İzmir Kuyumcular Odası başkanı Turgut Baransel in basına verdiği demeçlerin haksız ve tehditkar söylemlerinin tarafımızca cevabıdır;

Öncelikle İzmir Valiliği’ne başvurarak kuyumcular ve döviz büroları için 6/4/2020 tarihinden itibaren Salı ve Cuma günleri 10-17 saatleri arasında çalışma süresi için valilik nezsinde bilgimiz dışında karar çıkartmış, biz yetkili müesseseler grubu olarak İzmir valisine derhal müracaat ederek yetkisi olmayan bir konu için bizim adımıza aldırdığı bu karara valilik nezdinde itirazımızı yaparak kararı iptal ettirdik.

Döviz büroları Hazine ve Maliye bakanlığı Finansal piyasalar ve kambiyo genel müdürlüğüne bağlı yetkili müesseselerdir. Statü olarak Anonim Şirketler olup Ticaret odasında bankalar, holdingler, finans kurumlarına ait sermaye şirketleri grubunda yer alırlar. Kuyumcular Odası ile hiçbir resmi bağları olmayıp yaptıkları ticari faaliyet içinde kuyumcular odasının yetkisine haiz bir izne ihtiyaç duymazlar.

Şirket unvanlarında yazan “Döviz ve Altın Tic.A.Ş.” unvanları bize Hazine bakanlığınca verilmiş Darphane ve damga matbaasınca basılmış   Altınları (milli ziynet ve meskük)alma ve satma yetkisi için olup kuyumculuk adına bir belgeye (ustalık belgesi vb) ihtiyacımız yoktur.Bu hakkımız Türk parası kıymetini koruma hakkında ki kanunda 32 sayılı karara ilişkin tebliğ de belirtilmiştir(tebliğ no:2018-32/45) açıklanmıştır.

An itibarı ile adli vaka olarak resmi bir döviz bürosundan sahte altın alma davası olmayıp bu beyanatı neye dayanarak verdiği meçhuldür. Fevkalade ciddi bir tahkikat sonucu ve ciddi bir sermaye ispatı ile ticari temiz kişiliğini  ispatlanmış kişilere ruhsat verilen işkolumuza karşılık, bizim ödediğimiz verginin ve devlet adına tahsil ettiğimiz BSMV nin(%1)   kaybına sebep olan korsan döviz bürosu gibi çalışan kuyumcular bu güne kadar bizlerden bir zarar görmemesine rağmen bu son karalama kampanyaları bizi de resmi girişimde bulunma kararına yönlendirmiştir. Grubumuz İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Baransel’ 14/08/2020 tarihinde resmi bir ihtarname ile hakkımızda yaptırdığı haber için TEKZİP metni yayınlatmasını, işkolumuza yapılan bu iftira için Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağımızı, idari soruşturma için rekabet kuruluna başvuracağımızı, uğradığımız munzam zararların tazmini için maddi ve manevi tazminat davası ikame edeceğimizi ihtar etmiştir.

Basın kurumlarından sektör olarak beklentimiz hakkımızda beyanda bulunan her kim olursa olsun bu beyanı neye istinaden yaptığını yasal çerçevede ispat etmeden haber yapılmaması ya da bizi de cevap hakkımız için ayni süreçte dinlemeleridir.

Saygılarımla,

Ege yetkili müesseseler grubu adına,

Emre CELEP

(Kordon Döviz ve altın Tic. A.Ş. Yön.krl.Bşk.)”

 
Mehmet KARABEL yazdı... Bu ‘fahri’ trafik müfettişlerine kim ceza yazsın?
 
Bin bir surat polis... Kargocu kılığında firari avı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekonomi için 'esham modeli' önerisi!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a salgından güçlü çıkış yöntemi olarak, ekonomide ...
Gözler Erdoğan'da: Bugün ne açıklayacak?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Cuma günü açıklayacağım" dediği ...
Sendika başkanı ‘BMC’de vaka yok’ dedi: İzmir’de en güvenli yerler işyerleri!
İzmir’de Ethem Sancak ve Katar Ordusu ortaklığında faaliyet gösteren, ...
 
Sivil Toplum Krize Hazır mı? 
Sivil Toplum Krize pek çok sektör gibi hazırlıksız yakalandı. Sosyal Sorumlulukta ...
Mehmet KARABEL yazdı... 'Mini İEF’te neler olacak?
Mehmet KARABEL yazdı... 'Mini İEF’te neler olacak?
798 yaban hayvanı ücret karşılığı öldürülecek!
Ülke genelinde yüzlerce yabani hayvanın 'av turizmi' adı altında öldürülmesine ...
 
'Google Türkiye'de ofis açacak' iddiasına yalanlama!
Google, sosyal medya düzenlemesi nedeniyle şirketin Türkiye'deki operasyonlarında ...
Enerji hisselerinde çok sert yükseliş
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da fabrika açılış töreninde, cuma ...
İstanbullu yatırımcılar Vali Köşger'i ziyaret etti
Bu ziyarette Vali Köşger'e plaket takdim eden Genel başkan Cemal Çoban, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva