HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Temmuz 2014 Cuma - 09:27

Kültürpark masası: Başkan’dan ortak akıl zirvesi

Büyükşehir Belediyesi’nin Yarımada ve İnciraltı ile başlattığı “ortak akıl” toplantıları Kültürpark’la devam etti. Fuarın Gaziemir’e taşınmasından sonra Kültürpark’a yeni bir kimlik kazandırmayı amaçlayan Büyükşehir, kentin farklı kesimlerinden temsilcilerin katılımıyla bir toplantı düzenleyerek görüş ve önerilerini aldı.

Kültürpark masası: Başkan’dan ortak akıl zirvesi

İZMİR - Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yarımada ve İnciraltı’nın ardından “ortak akıl” turlarına Kültürpark ile devam etti. İlki Mayıs ayında gerçekleşen toplantının ardından, kentin kanaat önderleri, meslek odası temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerin katıldığı ikinci toplantı İZFAŞ toplantı salonunda gerçekleştirildi.
 
Kente fuarcılık alanında atılım yaptıracak Gaziemir’deki Yeni Fuar Kompleksi'nin inşaatını tüm hızıyla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da  Kültürpark’ın geleceğini şekillendirmek için harekete geçti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, Kültürpark’ın işletim modeli ve yüklenecek fonksiyonlar ele alındı. Katılımcı yönetim anlayışıyla görüş alışverişinde bulunulan toplantıya katılanlar, Kültürpark'ın geleceğiyle ilgili fikir ve önerilerini dile getirdi.
 
Kültürpark'ın fonksiyonunun zenginleştirilmesini istediklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “10 yıllık başkanlığım süresince niye Kültürpark'ı bugün konuştuğumuzu sorabilirsiniz. Ancak Fuar'ın Gaziemir'e taşınması gerçekleşmeden bir şey yapmak mümkün değildi. Fuar fonksiyonunu çıkarmadan Kültürpark'ı rehabilite etmek, yeni fonksiyonlar eklemek mümkün değil. Şimdi Gaziemir'deki Fuar Kompleksi ile birlikte bu alan bir şeyler yapılabilir hale geldi” dedi.
 
Yeni Fuar alanıyla birlikte İzmir'de fuarcılığın 5 misli büyüyeceğini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, kent merkezinde, sergi tarzı etkinliklerin de düzenleneceği kongre merkezine ihtiyaç olduğunu söyledi. Kültürpark'a çok fazla ve çeşitli fonksiyon yüklenmesinin karmaşa yaratacağı için uygun olmayacağını düşündüğünü söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Görüşleri aldıktan sonra, birbirini etkileyecek, besleyecek fikirlerin sonunda bir çalışma yapacağız. Önce fikirler oluşacak, ondan sonra yolumuza devam edeceğiz; bir yol haritası belirleyip hayata geçireceğiz” dedi.
 


ÖNEMLİ İSİMLER BULUŞTU
İZFAŞ'ta düzenlenen toplantıya İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, Ege Genç İşadamları Derneği Başkanı Seda Kaya, Ege Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Türker Susmuş, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erhan Vecdi Küçükerbaş, Prof. Dr. Şevkinaz Gümüşoğlu, İzmir Mimarlar Odası Başkanı Hasan Topal, İzmir Şehir Plancıları Odası Başkanı Özlem Şenyol Kocaer, İzmir Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Özay Yerlikaya, İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kızbes Aydın, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay, ARKAS CEO'su Önder Türkkanı, TESCO KİPA Kurumsal İlişkiler Direktörü Nazlan Ertan, FAZ Elektrik Motor Makine San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Taner, NCM Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nail Kubalı, Müze Bilimci Suat Aksoy, Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi Müdürü Adil Güner ve Müdür Yardımcısı Salih Sercan Kanoğlu, İnşaat Yüksek Mühendisi Uğur Belger, proje müellifleri Şükrü Kocagöz ve Mürşit Günday ile Büyükşehir Belediyesi danışman ve bürokratları katıldı.
 
Toplantıda, Kültürpark Proje Yürütücüsü Ebru Kandilci ve Proje Müellifi Şükrü Kocagöz birer sunum yaparak, katılımcıları bilgilendirdi.
 
HEM KONGRE HEM EĞLENCE
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Kültürpark'ın mevcut fonksiyonu nedeniyle önemli olduğunu söyleyerek, fuara ve kongrelere katılanların çevre esnafa da katma değer sağladığını ve alanın canlılığını koruması için bu özelliğinin devam etmesi gerektiğini belirtti. Demirtaş, "Kongre turizmine, kültürüne ve eğlence yaşamına katkı yapacak bir yer olmalı" dedi.


 
Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar konuşmasında, alanın kongre merkezi olarak yapılandırılmasının önemine değindi. Bu tercih sonrasında çevredeki otellerin ve turist sayısının birlikte artarak çevre esnafa katkı sağlayacağını söyleyen Yorgancılar, Kültürpark içindeki yeşil dokunun ve mevcut müzelerin korunması gerektiğini de dile getirdi.
 
Ege Genç İşadamları Derneği Başkanı Seda Kaya da, kongre merkezi fikrini desteklediğini söyleyerek, uluslararası kongreler sayesinde Kültürpark'ın hem marka değerinin hem de bilinirliğinin artacağını dile getirdi. Kaya ayrıca, güvenlik için, alanın "koruma alanı" imajının devam etmesinin önemine değindi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ace 18 Temmuz 2014 Cuma 21:40

botanik park yapılsın chicago'da görmüştüm. Harika bir şeydi. böylelikle halkın elinden alınmamış,halkın nefeslenebildiği bir yer olur.

Yorumu oyla      15      5  
ace 18 Temmuz 2014 Cuma 21:37

başkan kısa, orta, uzun vadeli planlar vardır. Bir işe başlamadan ortadan kalkacak fuarın nasıl değerlendirileceği de planlanır. Anlaşıldı sen de kısacılardan yani günü kurtaranlardansın.

Yorumu oyla      12      9  
TC misafir 18 Temmuz 2014 Cuma 19:51

Kesinlikle betonlaştırılmadan ve birilerine rant kapısı açmadan eskisi gibi İzmirin sözde değil özde simge yeri haline gelmesi lazım. Aziz başkan İşadamları derneği başkanlarına konuyu danışacağına halka ve şehir plancıları odasına danışsa daha doğru olur. Kuzunun geleceği için kasaba danışılmaz Aziz başkan.

Yorumu oyla      15      5  
Lombak 18 Temmuz 2014 Cuma 17:15

Fuarın duvarları yer yer kaldırılabilir veya bazı noktalarda küçük giriş kapıları eklenebilir.

Yorumu oyla      11      9  
18 Temmuz 2014 Cuma 16:45

ahşaptan çay bahçeleri yapıp, insanları parka çekmelisiniz. kültürkpark da oturup da su içecek yer yok. yeni ve büyük havuz yapılabilir. var olan fazla binalar kesinlikle yıkılmalı.

Yorumu oyla      17      5  
Süleyman 18 Temmuz 2014 Cuma 15:09

Başkan para baronlarına sorma halka sor...seçenekler sun halk karar versin oyapılsın...önce duvarları yık..o holleri de yık...zaten gereksiz bir otopark yaptın yerin altına...dikebildiğin kadar ağaç dik...hiç bir anlamı olmayan kaskatlı havuzu yık...yerine yüzülebilecek doğal göletler yap...henüz denize giremiyoruz...orda serinleriz bari(internette doğal havuz yaz çıkıyor) sonra gazinoları yeniden canlandır...lunaparkı geliştir...ama bu baronlara sorma...bize sor İzmirli'ye sora onlar sadece nasıl para kazanacaklarını düşünürler...vapur isimlerini bile soruyorsun...Fuarı sakın kendi kafana göre yapma İzmirli'ye sor...

Yorumu oyla      20      7  
ercan 18 Temmuz 2014 Cuma 14:54

insanların hoşça vakit geçirecegi çekim merkezi haline getirilip 24 saat yaşanılabilcek bir yer haline getirebilinir. Bir eglence parkı mesala.yurtdışından gelen turistlerinde eglenip para harcıyabilcegi bir yer. izmirin bence bu tür bir yere ihtiyacı var. çok iyi düşünülmesi lazım.o bölge herkes için büyük bir kazanç

Yorumu oyla      17      5  
İZMİR"Lİ 18 Temmuz 2014 Cuma 13:27

Fuar 1970 li Yıllarındaki Konumuna Döndürülmelidir.Mini Trenimiz Tekrar Geri Gelsin.Gazinolar,Tiyatrolar Aynen Eski Yerlerinde Kurulsun.Eskisi Gibi Konserler Yapılsın.1 Ay Sürsün.İzmir Esnafıda Paraya Para Demesin.Ama O Yılları O Atmosferi Yaşamamış İnsanlardan Bunu Beklemek Hayal Olurdu Sanırım.

Yorumu oyla      21      5  
sezgin 18 Temmuz 2014 Cuma 12:49

bitki florasının artırılarak sadece gezi ve spor amaçlı bir alan olarak kalması gerekir izmirin tek nefes alacak yeri

Yorumu oyla      22      5  
atatürkçü nesil 18 Temmuz 2014 Cuma 12:34

Mevcut yapılaşma artırılmadan kongre alanı ve park olarak kullanılmalı.Sasalıya büyük bir lunapark yapılıp fuardaki kaldırılmalı.

Yorumu oyla      19      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’de sözleşme raporu: Gözler Yüksek Hakem’de
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türk- İş’e bağlı Belediye İş Sendikası ...
Sesli Zeytinova için kolları sıvadı
Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, tüm ilçeyi ve mahalleleri karış ...
Dikili’de tiyatro kurslarına yoğun ilgi
vDikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ‘Neşeli ...
 
Bornova’da özverili işçilere Başkan onuru
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, sorumlu oldukları 40 dönümlük parkta ...
Karşıyaka’da ayrılık şoku: Kültür Müdürü…
Karşıyaka Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şebnem Güncü görevinden ...
Damlacık’ta ‘kral’ direniş!
Konak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce başlatılan Sokakta ...
 
Çeşme’ye ‘cumbalı’ TOKİ evleri!
İlçede büyük tartışmalara neden olan toplu konut projesinin detayları ortaya çıktı.
Karabağlar'da söz yine halkın!
Belediyeyi katılımcı anlayışla yönetme sözü veren ve Başkan seçilmesiyle ...
Başkan Akpınar iddialı: Karşıyaka’yı uçuracağız
Daha modern, daha yaşanabilir ve konforlu bir Karşıyaka’yı yaratmak için ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva