HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Temmuz 2014 Perşembe - 16:12

Büyükşehir’de sözleşme raporu: Gözler Yüksek Hakem’de

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türk- İş’e bağlı Belediye İş Sendikası arasında süren görüşmelerin bir bölümü tamamlandı. İşçiler, belediye şirketleri İZBELCOM ve İZULAŞ’ta istediğini alırken belediye, İZSU ve ESHOT bünyesindeki işçiler için ise gözler Yüksek Hakem Kurulu’na çevrildi. Kararın kısa zamanda açıklanması bekleniyor.

Büyükşehir’de sözleşme raporu: Gözler Yüksek Hakem’de

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçim sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve şirketleri bünyesinde çalışan binlerce işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri sürüyor. DİSK ve Türk-İş olmak üzere iki önemli sendika alt sendikalar aracılığıyla örgütlü bulundukları yerlerde çalışan kişiler ile ilgili görüşmelerini devam ettiriyor. Büyükşehir’de Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası bünyesinde faaliyet gösteren 4 bine yakın işçilin bulunduğu yerlerdeki görüşmelerin bir bölümü tamamlandı.
 
Belediye şirketi İZULAŞ ve İZBELCOM’da çalışan 2 binin üzerinde işçi için yapılan görüşme bitti. İZSU Genel Müdürlüğü’ne müşavirlik ve personel hizmeti veren şirket İZBELCOM’da nokta konuldu. İşçiler arasında adaletsizlik büyük oranda kaldırıldı. İşe yeni girenler ile uzun süredir çalışanlar arasındaki yüzde 50’ye kadar varan farkların büyük bölümü kapatıldı. Yakacak, gıda gibi sosyal yardımlar eşitlendi. Şirket bünyesinde çalışan personelin en düşük maaşı 1650 TL, en yüksek maaş ise 2200 TL oldu.
 
Sendika, otobüslerin bağlı olduğu İZULAŞ şirketi bünyesinde çalışan şoför ve diğer kadroların yer aldığı 1100 kişi ile ilgili görüşmeleri de tamamladı. Eski çalışanlar yüzde 6, yeni işe girenler yüzde 27 zam aldı.  Böylece işe yeni girenler ile eski çalışanlar arasındaki dengesizlik büyük oranda ortadan kalktı. En düşük personel maaşı 2000, en yüksek maaş ise 2700 TL oldu.

GÖZLER YÜKSEK HAKEMDE
Sendika ile belediye yönetimi arasında yapılan en önemli görüşme ise belediye ana kademe, ESHOT ve İZSU’da gerçekleştiriliyor. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun bürokratları vasıtasıyla önerdiği yüzde 7 oranındaki zam kabul görmedi. Sendika yüzde 12’ye kadar varan oranda zam talebinde bulunurken konu Büyükşehir Belediyesi tarafından Yüksek Hakem Kurulu’na gönderilmişti. YHK’nın en kısa zamanda karar vermesi bekleniyor. YHK’nın verdiği ve kesin sayılan karara itiraz yolu da kapalı bulunuyor. Sendika, daha önce sosyal demokrat bir belediyenin 12 Eylül dönemi yapılanması olduğunu ifade ettiği YHK’ya gitmesini eleştirmişti.
 
Öte yandan Belediye İş Sendikası, ilçe belediyeler arasında anlaşamadığı Narlıdere’de de sonuç alamadı. Sendika ile belediye arasında yapılan görüşmeden bir sonuç çıkmadı.  Maşlar ve izin hakları gibi konular görüşmenin önünü tıkadı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gercek isci 20 Temmuz 2014 Pazar 00:14

Abartmayi nekadar cok seviyorsunuz sosyal halkci belediye baskani iscinin sosyal hakkini kesiyo nekadar traji komik izbelcoma onemli sosyal haklar kalmis kaldiki maas hala kesintili cok sukur diyicez calismaya devam ama daglari bagilamadilar bilin

Yorumu oyla      11      5  
İZULAŞ 18 Temmuz 2014 Cuma 10:33

İşçiler istediğini aldı derken?

Yorumu oyla      14      5  
emekçi 18 Temmuz 2014 Cuma 00:36

geç kalınsada adalet yerini buluyor yavaş yavaş

Yorumu oyla      14      6  
işçi 18 Temmuz 2014 Cuma 00:16

işçi dostu Aziz Kocaoğlu

Yorumu oyla      13      16  
atatürkçü nesil 17 Temmuz 2014 Perşembe 18:16

Yine yüksek zamlar yapılıyor ama bunların acısı da sonradan çıkıyor.Bu belediye şirketleri zarar etmekten ne zaman kurtulacak.

Yorumu oyla      18      30  
izmirli 17 Temmuz 2014 Perşembe 17:50

Biten sözleşmelerde işçiler 38 lira heçkuye zam %50 alsa 19 tele olur. Olumu gösteren işveren ve sendika 4-5-6 Agustostaki ihaleler ne olacak yuksek hakeme giden sözleşmeler kadrolu(kurumun devlet işçileri) resmi olarak verilen zam ve emek yandasligi ile belli olur sirket işçisine verdiğim zam kadar kendi şirketine okadar para akaratavaksin. İzelman 14,07,2014 tarihinde 30 ay 1000 kisi olarak 127,6 trilyona aldi kisibasi 4,250 ortama aylik maas geliyor. Siz simdi hesaplayin bir kisi üzerinde emek somurusu yapildigini

Yorumu oyla      23      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sesli Zeytinova için kolları sıvadı
Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, tüm ilçeyi ve mahalleleri karış ...
Dikili’de tiyatro kurslarına yoğun ilgi
vDikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ‘Neşeli ...
Bornova’da özverili işçilere Başkan onuru
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, sorumlu oldukları 40 dönümlük parkta ...
 
Karşıyaka’da ayrılık şoku: Kültür Müdürü…
Karşıyaka Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şebnem Güncü görevinden ...
Damlacık’ta ‘kral’ direniş!
Konak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce başlatılan Sokakta ...
Çeşme’ye ‘cumbalı’ TOKİ evleri!
İlçede büyük tartışmalara neden olan toplu konut projesinin detayları ortaya çıktı.
 
Karabağlar'da söz yine halkın!
Belediyeyi katılımcı anlayışla yönetme sözü veren ve Başkan seçilmesiyle ...
Başkan Akpınar iddialı: Karşıyaka’yı uçuracağız
Daha modern, daha yaşanabilir ve konforlu bir Karşıyaka’yı yaratmak için ...
Çözümün adresi Buca TİM!
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın vatandaşın sorununu kısa sürede ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva