HABERLER>POLİTİKA
5 Mart 2016 Cumartesi - 11:05

Konak’taki cami tartışması tam gaz: ‘AVM’yi tercih ederler!’

Konak’ta protokol cami tartışmaları devam ederken AK Parti İlçe Başkanı Yıldırım’ın, “CHP camiye karşı” açıklamalarına CHP Konak İlçe Başkanı Başak’tan sert tepki geldi. Başak, “AVM ve iş merkezlerini camilere tercih ederler” ifadelerini kullandı.

Konak’taki cami tartışması tam gaz: ‘AVM’yi tercih ederler!’

EGEDESONSÖZ – Konak’ta İl Özel İdare’nin kapatılmasıyla devredilen Çınarlı’daki araziye protokol cami planı tartışmaları sürerken CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’tan mevkidaşı AK Partili Temel Yıldırım’a sert cevap geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Çınarlı’da yapılmak istenen protokol camisi mecliste sert tartışmalara sahne olurken, AK Parti ve CHP ilçe başkanları da topa girdi!

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım’ın ‘CHP camiye karşı’ çıkışına yanıt gecikmedi.
CHP İlçe Başkanı Başak mevkidaşına, “Sevgili kardeşim Temel Yıldırım’ın bu anlayışı ve bu kullanılan dil, İslam dininin kardeşlik, hoşgörü ve inanç anlayışına göre değil kendilerine göre uydurulmuş dinin mensupları olduklarını ortaya koyan bir anlayıştır” sözleriyle yüklendi.

AVM’Yİ CAMİYE TARCİH EDERLER!
Başak, “Bugün cami siyaseti üzerinden prim yapmaya çalışanlar AVM ve iş merkezlerini camilere tercih ederler. Nedense günümüzde uydurulmuş din mensupları dini ağızlarından düşürmezken bir yandan ebedi yaşayacakmış gibi dünya malından gözlerini alamıyorlar. Bu uydurulmuş ve inançlarımızı sömüren din mensuplarının AKP döneminde barınmaları son derece manidardır. AKP’nin gerçek yüzü burada ortaya çıkıyor. CHP ise dini sömüren ve siyasete alet eden bu zihniyeti kesinlikle reddeder” ifadelerini kullandı.

ART NİYET VAR!
CHP’nin cami planına muhalefeti hakkında konuşan Başak, “Bahse konu olan Çınarlı Mahallesi’nde bulunan alan daha önce özel idareye ait olan bir yerdir. Ayrıca belediye tarafından hizmet alanı olarak kullanım kararı alınmış bir alandır.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığının aldığı karar tarihi ile karşılaştırıldığında art niyetli bir tutumun ortada olduğu anlaşılacaktır” dedi.

Konak’ta yeterli sayıda cami bulunmadığı iddialarına da açıklık getiren Başak, “Kaldı ki Konak İlçesi 30 ilçe içinde 24000 metre kareye sıkıştırılmış ve alan itibariyle en sıkıntılı ilçelerimizden biridir. Mevcut alanların çoğu da Hazine ve Milli Emlak’a aittir. Buna karşın 113 mahallesi bulunan Konak İlçesinde 153 cami olduğunu da hatırlatmak isterim” diye konuştu.

CHP DİNİ SİYASETE ALET ETMEZ!
Başak, CHP anlayışının hâkim olduğu belediyelerde camilerin temizliğinden tamiratlarına kadar tüm hizmetlerin siyaset uğruna istismar edilmeden gizli bir şekilde yapıldığını belirterek “Bu bizim dine gerçek bakışımızı göstermektedir. Biz bugüne kadar dini siyasete alet ederek siyaset yapmadık, insanlarımızın inançlarını sömürmedik. Bu nedenle camilere karşı olduğumuz algısı yaratılarak insanlarımızın inançları sömürülmeye çalışılıyor” şeklinde konuştu.

MUSTAFA KEMAL’İN YAPTIRDIĞI CAMİLERİ NEDEN KONUŞMUYORLAR?
Mustafa Kemal Atatürk’e ve CHP iktidarı dönemine dil uzatanların gerçekten inançları varsa Allah’tan korkmaları gerektiğini ifade eden Şakir Başak “İşleri güçleri dinden siyasi rant elde etmek olan bir güruh nedense Atatürk’ün cami yaptırdığından bahsetmiyor. Bu gezegenin en doğusundaki ve batısındaki sabah ezanının ilk okunduğu camiyi CHP döneminde Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptırdığından neden bahsetmiyorlar? Fransa’daki Paris Camii ve Japonya’daki Tokyo Camii bizzat Atatürk tarafından yaptırılmıştır. Bizler CHP’liler olarak Mustafa Kemal’in olduğu gibi gerçek indirilmiş dini savunurken bugünkü gibi kendilerine göre uydurulmuş, ticaret ve rant haline getirilmiş dine karşıyız!” diye konuştu.

BUNLAR ALLAH ADIYLA KANDIRANLARDIR!
Mevcut siyasi iktidarın “Allah” adını kullanarak insanları korkuttuğunu ve dini istismar ettiğini savunan Başak, “Yüce peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) bir hadisinde “Öyleleri gelecek ki sizi Allah’ın ayetleri ile Allah adını kullanarak kandıracaklar” diyor. Peygamberimizin bahsettiği zaman aslında şimdiki zamandır. Bunlar Allah’ın adını kullanarak insanları kandırmaya çalışanlardır. Biz peygamberimizin Medine Sözleşmesinde gösterdiği sosyal demokrasi anlayışındaki duruşumuzu baki kılarak din üzerinden siyasi oyun oynayanları Allah’a havale ediyoruz. Yıllar yılı ellerinde teraziyle dolaşıp insanları din kefesi üzerinden tartarak siyasi rant elde edenleri Allah’a havale ediyoruz. Yunus Emre’nin dediği gibi ‘sermayesi din olanın, rehberi şeytan olur’; bunu da zaten görüyoruz” dedi.

MADEM ÖYLE İŞ MERKEZİ DEĞİL CAMİ YAPILSIN
AK Partili mevkidaşı Temel Yıldırım’a protokol camiinin yapılması için öneride bulunan CHP’li Başkan Şakir Başak şu ifadeleri kullandı: “Şimdi AKP İlçe Başkanı Temel Yıldırım’a bir öneride bulunmak istiyorum. Çınarlı Meslek Lisesinin yanında mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğüne ait olan ve eskiden Karayolları Egzoz Muayene İstasyonu olarak kullanılan 2876 ada 12 parselin imar planında merkezi iş alanı olarak belirlenen fakat mahkeme yürütme durdurma kararı verilen alanın protokol cami yapılması için daha elverişli bir alan olduğunu ve daha rahat kullanabilecekleri bir alan olduğunu hatırlatmak isterim. Ancak merkezi iş alanı olarak belirlenen alanın AKP ve zihniyetinin bizim inandığımız indirilmiş din anlayışı ile değil uydurulmuş din anlayışı ile camiyi iş merkezine tercih etmeyeceklerini düşünüyorum. Bu açıklamalara karşı bu alanda protokol cami yapılması kararına parti olarak ve ilçe başkanı olarak tam destek olacağımızı beyan ediyorum.”

 
İzmir’de koruma altındaki koy şantiyeye döndü!
 
CHP’li Özel: ‘Dayıbaşılık’ kurumsallaşacak!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 5 Mart 2016 Cumartesi 18:03

işte buna "lafı gediğine koymak" denir

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir Mardinliler Federasyonu’nu ağırladı
Mardinliler Federasyonu Genel Başkanı Ferhan Ademhan ve Yönetim kurulu ...
AK Partili Kaya’dan CHP ve HDP’ye ‘terör’ salvosu!
AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, TBMM’de ...
AK Parti’den CHP’ye ‘aile şirketi’ çıkışı: Listeyle vurdu!
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Boztepe sosyal ...
 
Erdoğan: Suriye'nin kuzeyine bir şehir kuralım
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilay ödül töreninde konuştu.
Nazlıaka gözyaşlarını tutamadı: Yüreğim yanıyor!
CHP’den ihraç edilen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, gözleri dolarak ...
Davutoğlu: O fezlekeleri göndereceğiz!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, İran ziyareti öncesi açıklama yaptı.
 
CHP'de Aylin Nazlıaka kararı: 1 oy farkla...
CHP’de Ankara Milletvekili Nazlıaka’nın partiden ihracına karar verildi.. ...
AK Parti İzmir’de ‘Davutoğlu’ hazırlıkları
İl Teşkilatı haftalık olağan toplantısında bir araya gelirken, gündem ...
Kılıçdaroğlu’ndan Zaman ve Boydak tepkisi!
Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığı makamının ve AKP Hükümeti'nin ihtiraslarına ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva