HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Haziran 2015 Salı - 11:19

Konak’ta zemin etüdü olmayan yer kalmayacak

İzmir’in kalbi konumundaki Konak’ta önceliği planlı bir kent yaratmaya verdiklerini dile getiren Başkan Pekdaş, plansız bölgelerde jeolojik etüt çalışmalarına başladıklarını belirterek, “Konak’ta zemin etüdü yapılmayan yer kalmayacak” dedi.

Konak’ta zemin etüdü olmayan yer kalmayacak

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ilçede hizmet veren 113 mahalle muhtarı ile biraraya geldi. Konak Belediyesi Fuar Evlendirme Dairesi’nde gerçekleşen buluşmada muhtarlarla önce kahvaltı yapan Pekdaş, ardından başkan yardımcılarıyla beraber onların talep ve sorunlarını dinledi. Yaklaşık üç saat süren toplantıda yapılan mevzuat değişikliği ile yeni kurulan Muhtarlık İşleri Müdürlüğü de tanıtıldı. Başkan Pekdaş, yeni müdürlük için görevlendirilen Tülin Çetin’i muhtarlara tanıtarak, “Bundan sonra müdürlüğümüz aracılığıyla sizlerle daha yakından iletişim kuracağız. Bu birim diğer müdürlüklerle sizin adınıza işlerin takibini de yapacak” dedi.
 
PLANSIZ YAPILARA GEÇİT YOK
Muhtarlarla toplantının ana gündemini ise kentin ‘anayasası’ olarak adlandırılan imar planları oluşturdu. Başkan Pekdaş, İzmir’in en eski yerleşim yerlerinden biri olan Konak’ta bir yandan tescilli yapıların korunmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını, diğer taraftan da gecekondularla oluşan mahallelerde yeni imar düzenlemelerine gittiklerini söyledi. Geçtiğimiz yıl imar planlarında değişiklikler yapıldığını ifade eden Başkan Pekdaş, “İmar mevzuatındaki değişikler sonrası imara uygun parsel kalmıyor. İyi bir kent, iyi bir şehirleşmeyle olur. O nedenle imar çalışmalarımızı bitirmemiz lazım. İmar çalışmalarına geçebilmemiz için de öncelikle jeolojik etüt çalışmalarının hazırlanması gerekiyor. Gültepe bölgesinin jeolojik etüdü bitti. Dolayısıyla öncelikle Gültepe bölgesinde çalışmaya başladık. Jeolojik etüdü yapılmayan bölgelerde ise zemin etüdünün alınması için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile konuştuk” dedi. Yeşildere, Gültepe, Hatay, Üçyol semtlerinin zemin etüt çalışmaklarının tamamlandığını ve onaydan geçtiğini dile getiren Pekdaş, Gürçeşme, Cengiz Topel, Tepecik Höyüğü, Kemeraltı 2. Etap, 2. Bölge ve Yenişehir Bölgesi’nin zemin etüt çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını söyledi. Beştepeler bölgesi olarak da bilinen bölgede henüz etüt çalışmalarının başlamadığını kaydeden Başkan Pekdaş, “Konak'ta jeolojik etüdü yapılmayan yer kalmayacak” diye konuştu.
 
TESCİLLİ ESERLER İÇİN FONA İHTİYAÇ VAR
Toplantıda eski eserler, tescilli yapılar ve buralarda kalan evsizlerin yol açtığı sorunlar da konuşuldu. Tarihi ve tescilli binaların yanı sıra dar sokakların çok olduğunu dile getiren Pekdaş, bunların belli sıkıntılar getirdiğini belirtti. Konak'ta yoğun göçler nedeniyle imara aykırı, ruhsatsız yapıların yol açtığı pek çok sorun olduğunu da dile getiren Pekdaş, “Her tarafımız sorunlar yumağı ama bizim işimiz bunları çözmek” diye konuştu. Muhtarlardan gelen şikayetleri tek tek not eden Başkan Pekdaş, tescilli yapıların tadilatı için Valilik tarafından verilen fona ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “230 milyon bütçemiz var ve bu bütçenin tamamını harcasak 2500 tescilli binanın onarımı için bütçe yeterli değil. Bütçenin çoğu personel maaşlarına gidiyor. Bunun yanında yol, sosyal yardım, plan çalışmaları da yapıyoruz. Ancak tehlike arz eden binaları mutlaka çözüme kavuşturmamız gerekiyor” dedi.
 
ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR
İzmir'in en eski yerleşim yeri olan Konak’ta yolların dar, merdivenli sokakların çok olduğunu dile getiren Pekdaş, yenileme çalışmalarının hızla sürdüğünü kaydetti. Kentlerin yaşayan yerler olduğunu ve zaman içinde yıprandığını ifade eden Başkan Pekdaş, yama asfalt yapmamak için asfalt kazıma makinası aldıklarını, ancak asfalt üretim tesisinin doğalgazla çalışmasına rağmen, ÇED raporu yok diye mühürlendiğini dile getirdi. Pekdaş, “ÇED raporu almak için çaba sarfediyoruz. Bu nedenle asfaltlama planımızda yavaşlama oldu. Kendi ürettiğimiz asfaltla yollarımızı yenileme planımız aksadı. İZBETON’dan aldığımız kadar asfaltla yollarımızı yeniliyoruz” dedi. Yaklaşık üç saat süren toplantıda dileyen muhtarlar söz alarak sıkıntı ve taleplerini dile getirirken, Başkan Pekdaş da tüm sorulara açıklık getirmeyi ihmal etmedi.

 
Anadolu’nun tüm renkleri Buca sahnesinde
 
Göztepe Hentbol’da 2 imza birden
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belediye-Kızılay işbirliği: Bornova’da Ramazan seferberliği
Bornova Belediyesi, Türk Kızılayı Bornova Şubesi işbirliği ile Ramazan ...
Güzelbahçe'ye akademik destekli makyaj
Güzelbahçe Belediyesi’nin Mithatpaşa Caddesi üzerindeki binaların cepheleriyle ...
Çiğli Ramazan'a ve iftar sofralarına hazır
Çiğli Belediyesi Ramazan’ın yaklaştığı şu günlerde Çiğlili yüzlerce vatandaşa ...
 
Menderes'te her gün bin kişiye iftar sofrası
11 Ayın Sultanı Ramazan için Menderes Belediyesi hazırlıklarını tamamladı. ...
İzmir Ramazan'a hazırlanıyor: Manevi temizlik harekatı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı öncesi camilerde ve mezarlıklarda ...
'Büyük usta'ya büyük vefa: 'Kaptan' Körfez'e döndü
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentte deniz ulaşımını geliştirmek amacıyla ...
 
ESHOT’tan flaş açıklama: Bilet dönemi ne zaman bitiyor?
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, toplu taşımacılıkta ...
Valilikten o şirketlere gece çalışma onayı
İzmir Valiliği Mavi Bahçe Alışveriş Merkezi, Folkart ve Keremoğlu İnşaat’ın ...
Ve ‘İzmir’in çılgın projesi’ halkın kantarına çıkıyor
Hükümetin 2011 genel seçimleri öncesinde açıkladığı 35 proje arasında ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva