HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Haziran 2015 Salı - 10:23

Belediye-Kızılay işbirliği: Bornova’da Ramazan seferberliği

Bornova Belediyesi, Türk Kızılayı Bornova Şubesi işbirliği ile Ramazan ayı için kolları sıvadı. İzmirli hayırseverlerin desteği ile Ramazan ayı kapsamında Bornova’nın her yerinde iftar yemeği verilecek. Öte yandan iki kurumun belirlediği bir diğer projede hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü kuruyor. Bornova’da belirlenen 4 alışveriş merkezinde kurulacak Kızılay stantlarıyla hayırseverler ihtiyaç sahiplerine doğrudan yardım elini uzatabilecek.

Belediye-Kızılay işbirliği: Bornova’da Ramazan seferberliği

Bornova Belediyesi ve Türk Kızılayı Bornova Şube Başkanlığı arasında imzalanan Destek Hizmet Projesi İşbirliği ile Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahipleri için düzenlenen çalışmalar hızlandı. Kızılay Bornova Şubesi Yönetim Kurulu, yaptığı toplantı ile Ramazan ayı çalışmalarını duyurdu. Toplantıya Şube Başkanı Fahrettin Dokak, Şube Başkanvekili Hüseyin Hamamcılar,  Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Atiş, Bülent Değirmenci, Meral Poyraz, Erdoğan Çiçek, Haydar Özkan, Pelin Özpağaç ve Şube Müdürü Ebru Keskin katıldı.
 
BORNOVA’NIN HER YERİNDE İFTAR SOFRALARI KURULACAK
Bornova Belediyesi ve Türk Kızılayı Bornova Şube Başkanlığı arasında imzalanan Destek Hizmet Projesi İşbirliği ile  Ramazan ayı boyunca Bornova, Çamdibi, Altındağ, Bornova Belediyesi Gençlik Merkezi ve 12 köyde iftar yemeği verecek. İzmirli hayırsever kurum, kuruluş ve kişilerin bağışlarıyla organize edilen iftar yemeklerinin her biri, yaklaşık bin 200 kişiye ulaşacak. 


 
HAYIRSEVERLER İLE İHTİYAÇ SAHİBİ ARASINDA KÖPRÜ 
Türk Kızılayı Bornova Şubesi gerçekleştirdiği toplantıda örnek bir yardım projesine daha imza atılacağını açıkladı.  Ramazan ayı kapsamında Bornovalılar, ihtiyaç sahiplerine anlaşmalı 4 alışveriş merkezinden yardım elini uzatabilecekler. Proje kapsamında Kipa Ege Üniversitesi ve Forum Bornova Şubeleri, Özkanlar 2 M Migros ve Özkanlar Maxi Tansaş alışveriş merkezlerinde Türk Kızılayı’nın stantları kurulacak.  Alışveriş merkezlerinden ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunmak isteyen vatandaşlar, marketlerde hazırlanan Ramazan paketlerini satın alıp bağışlayabilecek. Kızılay personelleri aracılığı ile toplanan yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.
 
BAĞIŞLAR TAKİP EDİLEBİLECEK 
Hayırseverler tarafından bağış için alınan paketlerin görevli personel aracılığı ile Türk Kızılayı Genel Merkezi’nin sistemine bağışçının kimlik bilgileri ile kaydı yapılacak. Paketler, Bornova Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Bornova Şubesi tarafından oluşturulan komisyonca belirlenen ihtiyaç sahiplerine teslim ediliyor. Yapılan yardım sonrası bağışın yapıldığı yerin bilgileri de sisteme giriliyor. Yardımda bulunan kişiler Türk Kızılayı Genel Merkezi’nin sisteminden bağışının yerine ulaşıp ulaşmadığını kontrol edebilecek. Sistem kapsamında ayrıca Bornova Belediyesi sistemin iyi işleyebilmesi için denetimini gerçekleştirecek.


 
MADDİ MANEVİ KATKI KOYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ
Ramazan ayı için gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında açıklama yapan Türk Kızılayı Bornova Şube Başkanı Fahrettin Dokak, “Manevi duyguların kabardığı bu ayda, hayırseverlerin katkılarıyla kuracağımız iftar sofralarında yaklaşık 30 bin kişiyi ağırlamayı düşünüyoruz. Bornova Belediyesi’yle imzalanan protokol çerçevesinde gerçekleşecek iftar sofralarına maddi manevi katkı koyan, tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Ramazan Ayı’nın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun en üst düzeye çıktığı kutsal bir zaman dilimi olduğunu hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da, “Dayanışma ruhunu bu yıl da Bornovamızda en üst noktada yaşatacağız. Türk Kızılayı ile yaptığımız işbirliğiyle zaten yılın 12 ayı Dost Market aracılığı ile ihtiyaç sahibi ailelere ulaşıyoruz. Ramazan Ayı’nda bu çalışmalarımız artarak devam edecek.  İftar çadırlarımızla, Dost Market’te ve alışveriş merkezlerinde kurulacak Kızılay standlarıyla hizmet vereceğiz.  Önceden belirlediğimiz ve Dost Market’ten diledikleri gibi alışveriş yapma imkanı sunulan 2500 ihtiyaç sahibi vatandaşımıza Ramazan erzak paketleri de ayrıca dağıtılacak. Bu kutsal ayın tüm insanlarımıza ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.


 
DOST MARKET ALTINDAĞ’DA YENİ ŞUBESİNİ AÇTI
Öte yandan Bornova Belediyesi’nin sosyal belediyecilik projesi kapsamında hayata geçirdiği ve Türk Kızılayı Bornova Şubesi ile imzalanan protokolle her geçen gün daha çok ihtiyaç sahibine ulaşan Dost Market ikinci şubesini açtı.  Bornova Belediyesi tarafından belirlenen ihtiyaç sahiplerinin mutfak, giyim gibi birçok alışverişlerini özgürce yapma imkanına sahip olduğu Dost Market, 7 ay önce kurulduğu günden bu güne toplam 2 bin 500 ihtiyaç sahibine ulaştı. Hayırseverlerin yardımları ile faaliyetlerini sürdüren Dost Market, Bornova Merkez’deki yerinin yanı sıra Altındağ’da ikinci şubesini açtı.  Dost Market’in yeni şubesi sayesinde yapılacak yardımlarla daha çok ihtiyaç sahibine ulaşılacak.  Ayrıca, Dost Market’ten yararlanan 2500 ihtiyaç sahibi aileye Ramazan erzak paketleri de verilecek.

 
Güzelbahçe'ye akademik destekli makyaj
 
Flaş: Cezaevi müdürüne kırmızı ışıkta infaz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe'ye akademik destekli makyaj
Güzelbahçe Belediyesi’nin Mithatpaşa Caddesi üzerindeki binaların cepheleriyle ...
Çiğli Ramazan'a ve iftar sofralarına hazır
Çiğli Belediyesi Ramazan’ın yaklaştığı şu günlerde Çiğlili yüzlerce vatandaşa ...
Menderes'te her gün bin kişiye iftar sofrası
11 Ayın Sultanı Ramazan için Menderes Belediyesi hazırlıklarını tamamladı. ...
 
İzmir Ramazan'a hazırlanıyor: Manevi temizlik harekatı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı öncesi camilerde ve mezarlıklarda ...
'Büyük usta'ya büyük vefa: 'Kaptan' Körfez'e döndü
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentte deniz ulaşımını geliştirmek amacıyla ...
ESHOT’tan flaş açıklama: Bilet dönemi ne zaman bitiyor?
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, toplu taşımacılıkta ...
 
Valilikten o şirketlere gece çalışma onayı
İzmir Valiliği Mavi Bahçe Alışveriş Merkezi, Folkart ve Keremoğlu İnşaat’ın ...
Ve ‘İzmir’in çılgın projesi’ halkın kantarına çıkıyor
Hükümetin 2011 genel seçimleri öncesinde açıkladığı 35 proje arasında ...
Efeler Diyarı Kozak’ta kermes coşkusu
Her yıl olduğu gibi bu yılda 79. Uluslararası Bergama Kermesi’nin son ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva