HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Mart 2017 Cuma - 09:53

Konak'ta 'yeni bina' dönüşümü tetikleyecek

Vatandaşları evinde ziyaret eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Yenişehir Pazaryeri’nin yerine inşa edecekleri yeni belediye hizmet binasının, bölgede başlayacak kentsel yenilemeyi tetikleyeceğini söyledi.

Konak ta  yeni bina  dönüşümü tetikleyecek

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, çat kapı ev ziyaretlerini ara vermeden sürdürüyor. Haftada iki güne çıkan ziyaretlerde vatandaşların evlerine konuk olan Pekdaş, mahalle sakinleriyle buluşup, sorunları yerinde dinliyor, yapılan hizmetleri tek tek anlatıyor.

Son olarak Akarcalı Mahallesi’nde yaşayan Kudret ve Şükrüye Görür çiftinin evine konuk olan Başkan Pekdaş’a diğer ziyaretlerinde olduğu gibi bu ziyaretinde de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurten Serhadbeyi ve kadın kolları yöneticileri eşlik etti.

YERİNDE DÖNÜŞÜMDEN YANAYIZ

1991 yılında geçirdiği kaza sonucu omuriliği zedelenen ve malulen emekli olan Kudret Görür, Başkan Pekdaş’ı evlerinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, kendisine ziyaretinden ötürü teşekkür etti. Mahalle sakinlerinin de katıldığı keyifli sohbette sosyal belediyecilik anlayışıyla yapılan hizmetleri anlatan Pekdaş, kentsel dönüşüm konusunda merak edilen sorulara açıklık getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ballıkuyu Kentsel Dönüşüm Projesi’nin başladığını hatırlatan Pekdaş, “Yerinde kentsel dönüşümden yanayız. Buraları çok değerli yerler. Amacımız herkesin yerinde, yurdunda kalması” diye konuştu. Ballıkuyu ve çevresinin 160 yıllık bir geçmişe sahip yerleşim yeri olduğunu, zamanla artan çarpık kentleşme nedeniyle bina sayısının arttığını, yeşil alanların yok olduğunu, sokakların dar bırakıldığını kaydeden Pekdaş, yeni planlarla bu kötü görüntünün değişeceğini söyledi. Başkan Pekdaş, Yenişehir’de inşa edecekleri yeni hizmet binasının da Konak’taki kentsel dönüşüme hız vereceğini dile getirdi. Yakın zamanda yıkım çalışmalarının başlayacağı Yenişehir Pazaryeri’nin yerine kısa sürede inşa edilecek hizmet binasının, bölgeye canlılık getireceğini kaydeden Pekdaş, bu yatırımın kentsel yenilemeyi de tetikleyeceğini vurguladı.

REFERANDUM KONUŞULDU

Ziyarette yaklaşan anayasa oylaması da konuşuldu. Referandumda oylanacak değişiklikler arasında yer alan Milletvekili yaşının 18’e indirilmesi önerisini doğru bulmadıklarını dile getiren mahalle sakinleri, “O yaşta bir genç daha lise öğrencisi oluyor. Çocuktan milletvekili mi olur?” diyerek tepkilerini gösterdi. Başkan Pekdaş da, Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Referandumda ‘Hayır’ diyerek gerekli uyarıyı vermemiz lazım. Türkiye’de Suriye politikası baştan ayağa yanlıştı. Ülke olarak biz bu kadar itibarsızsak, küme düştüysek Suriye yüzünden düştük. Suriye’de ne işimiz vardı, niye girdik oraya? Bunların düşünülmesi lazım. Çocuklarımızın geleceği tehlikede. Bu nedenle ‘Hayır’ dememiz lazım” diye konuştu. Yaklaşık iki saat süren sohbet sonunda Başkan Pekdaş, Akarcalı Mahalle Muhtarı Şükrü Keskin’i de ofisinde ziyaret ederek, mahalleyle ilgili konuları görüştü.

 
İAOSB oybirliği ile yeniden ‘Uğurtaş’ dedi
 
Karşıyaka'da üreticiden tüketiciye 'köy' bereketi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'ya 7 yeni park geliyor
Buca Belediyesi Buca’yı yeşille buluşturmaya 2017 yılında da devam ediyor. ...
Güzelbahçe Demokrasi Evi’ne miting gibi açılış
Güzelbahçe’de, 16 Nisan’da yapılacak Referandum’da ‘Hayır’ oyu kullanacakların ...
Büyükşehir'den 'Neşeli Kuklalar' festivali
İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Uluslararası Kukla Günleri” kapsamında Bornova, ...
 
Türkiye’nin en büyük sosyal marketi Kemalpaşa’da
Kemalpaşa Belediyesi tarafından kurulan Sosyal Market, nüfusa göre Türkiye’nin ...
Büyükşehir'den 8 ilçeye daha temizlik filosu desteği
İzmir'in güney bölgesinden başlayan dağıtımlar Yarımada bölgesi ile devam ...
İzmir’deki dönüşüm zirvesinde Kocaoğlu ile Gökçek’ten ortak mesaj!
"Kentsel Dönüşüm ve Riskli Alan Sempozyumu"na konuşmacı olarak katılan ...
 
Başkan Kocaoğlu 'İzmir modelini' anlatacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, başta güçlü finans yapısı ...
İzmir’de belediyeden satılık lüks daireler!
Narlıdere Belediyesi, işyeri statüsünde bulunan ve deniz manzaralı 13 ...
Buca’da can dostlara hizmette sınır yok
Buca Belediyesi, sokaklarda yaşam savaşı veren can dostları için hizmet ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva