HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Nisan 2011 Cuma - 10:57

Konak'ta yaşlılık ve egzersiz semineri

Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ‘Sağlıkta Buluşma Günleri’nde bu kez ‘Yaşlılık ve Egzersiz’ konulu bir seminer toplantısı düzenledi.

Konak ta yaşlılık ve egzersiz semineri

İZMİR - Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV)’nda gerçekleştirilen seminere TÜLOV kursiyerleri başta olmak üzere çok sayıda vatandaş da katıldı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı doktorlarından Doç. Dr. Sibel Eyigör, yaşlılığı üç basamakta topladıklarını belirterek, kronolojik olarak 65 yaşın sınır olduğunu, 65 - 75 yaş arası genç yaşlı, 75 - 85 yaş arasını yaşlı, 85 yaş üstünü ise çok yaşlı saydıklarını ifade etti. Aktif, üretken ve başarılı bir yaşam sürmesindeki en önemli faktörün ‘Sağlıklı Yaşlanma’ olduğunu söyleyen Eyigör, “Yaşla birlikte; sistemlerin rezerv kapasiteleri, strese - değişen şartlara uyum yeteneği azalmış ve vücut kontrol mekanizmaları yavaşlamıştır. Bu durumda hedefimiz; eklem esnekliği, kas gücü ve dayanıklılığı, denge ve koordinasyonu, kardiyovasküler dayanıklılığı, kemik mineralizasyonunu arttırmak ve postürü (vücudun sabit duruşunu) düzeltmektir” dedi.
        
Yürümek, yüzmek, bisiklet kullanmak, kasları güçlendirmek için hafif ve orta ağırlıkta ağırlık kaldırmanın, esneklik ve germe egzersizleri yapmanın önemine değinen Doç. Dr. Sibel Eyigör konuşmasına şöyle devam etti: “ Bu tür hareketleri haftada 3-5 gün, 30-50 dakika yapmak yeterlidir. Düşmeden kaynaklanan kalça kırıkları en fazla ölüm ve sağlık problemini oluşturmakta. En fazla düşmeler evde halıya, eşyalara takılarak, yataktan kalkerken ve merdivenlerden inerken yaşanıyor. Dengenizi iyileştirme hareketleri, esnekliğinizi artırıcı egzersizler yaparak, beslenmenize dikkat ederek, düzenli doktor kontrolünden geçerek düşme risklerini en aza indirebilirsiniz. Spor yapmak yaşam şekli olarak algılanmalı. Asansör yerine merdiven kullanın, kısa mesafe yürüyüşleri yapın, yüzün, grup egzersizlerine katılın. Evde televizyon seyrederken basit boyun, ayak bileği, el bileği hareketleri yapın. Hatta dans derslerine katılabilirsiniz. Bütün bu egzersizlerin sonucunda; kas güçlerinde artış, düşmelere karşın dengede düzelme, yürüme kapasitesinde artma, günlük yaşam fonksiyonlarında iyileşme ve ruhsal durumlarda iyileşme gözlemlenir. Sonuç olarak yaşam kalitenizde iyileşme görülür.”
        
Eyigör, her yaşta aşk yaşamanın da yaşama pozitif katkısı olduğunu ve aşk yaşamaktan kaçınılmaması gerektiğini söyledi. Katılımcılara basit egzersiz hareketleri de gösteren Doç. Dr. Sibel Eyigör, bütün gününüzü evde televizyon karşısında hareketsiz geçirmeyin, otururken bile yapacağınız minik hareketler sizi rahatlatacaktır ve yaşamınıza kalite kazandıracaktır mesajını da verdi.
        
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Sağlıkta Buluşma Günleri’nin halkın büyük ilgisini çektiğini ve geniş bir yelpazede halkı bilinçlendirmek için çaba sarf ettiklerini söyledi. Tartan, sağlık seminerlerinin yılsonuna kadar devam edeceğini belirtti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bosna'nın Bornova ilgisi
Bosna Hersek'in en büyük özel televizyonu olan Hayat TV ekibi izleyicilerine ...
Fransızlar 'Tepeli Pelikan' için geldi
Karşıyaka Belediyesi’nin turizm amaçlı maskot olarak belirlediği tepeli ...
Çiğli'den 15 bin öğrenciye Atatürk seti
Çiğli Belediyesi tarafından Kütüphaneler Haftası nedeniyle ilçedeki 15 ...
 
Gültepe'de annelere özel resim kursu
Konak Belediyesi Saadet Mirci ve Gültepe Semt Merkezlerinde annelere özel bir resim kursu açıldı.
Güzelbahçe'de Kandemir güven tazeledi
Güzelbahçe Belediyespor Kulübü’nün genel kurulunda, mevcut başkan Alparslan ...
Kocaoğlu'ndan İzmir daveti
İstanbul’da gayrimenkul ve inşaat sektörünün temsilcileriyle buluşan İzmir ...
 
Kocaoğlu'ndan Erdoğan açıklaması
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
Çeşme'yle Sakız arasına 'Barış zinciri'
Çeşme Kaymakamı Cafer Sarılı Çeşme ile Sakız adası arasında 'Barış zinciri ...
Oğuz: Her yere eşit hizmet götürüyoruz
2010 yılı içerisinde kentin hizmet gitmemiş cadde ve sokaklarında yol ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva