HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Nisan 2022 Pazartesi - 10:37

Konak'ta adım adım tarihe yolculuk!

Konak Belediyesi’nin kent kültürünü ve tarihini tanıtmak amacıyla her yıl düzenlediği ve büyük ilgi gören ‘Konak Tarih Gezileri’ başlıyor. Katılımcılar Tarih Gezileri ile Basmane’den Kadifekale’ye uzanan bir tarih yolculuğuna çıkacak, İzmir’in kalbi Konak’ı farklı yönleriyle yeniden keşfedecek.

Konak ta adım adım tarihe yolculuk!

Konak Belediyesi’nin uzun yıllardır kent kültürünü tanıtmak amacıyla düzenlediği ‘Konak Tarih Gezileri’ ile İzmirliler kentin 8500 yıllık tarihinde yolculuk yapacak. 14 Nisan’da başlayacak olan gezi rotasında Konak’ın tarihi yapıları arasında yer alan dini ve sivil mimari örnekleri gezilecek. İlk ziyaret Türkiye Cumhuriyetinin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün doğduğu ev olan Konak Belediyesi İsmet İnönü Anı Evi ve Kitaplığı’na yapılacak.  Sonrasında Eşrefpaşa Bayramyeri’nde yer alan Roma Dönemi Smyrnası’nın en önemli caddelerinden biri olan Altınyol’a gidilecek. M.Ö 1. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen 100 metrelik yol Kadifekale ve Smyrna Agorası gibi İzmir’in arkeolojik tarihi açısından da önem taşıyor. Döneminin önemli yapıları arasında yer alan tarihi Roma Yolu manzarasıyla da İzmir Körfezi’ne hakim bir noktada bulunuyor. Ardından Kadifekale’ye çıkacak olan konuklar Makedon Kralı Büyük İskender’in rüyasıyla da efsaneleşmiş tarihi kalenin surlarından İzmir Körfezi'nin eşsiz manzarasını izleme fırsatı bulacak. Kadifekale’den sonra gezi Basmane bölgesindeki tarihi açıdan büyük önem taşıyan dini ve sivil yapıların ziyareti ile devam edecek.

Her adım tarih kokuyor

Basmane’nin sokaklarını adım adım gezecek olan katılımcılar Oteller Sokağı’nda yer alan, Mustafa Kemal Atatürk’ün eşi Latife Hanım’ın doğup büyüdüğü ev olan ve şimdilerde otel olarak hizmet veren Yeni Sadık Bey Oteli’ni, Anafartalar Caddesi’nde tarihe meydan okuyan Tarihi Emniyet Oteli’ni, Altınpark Kazı Alanı’nı, Konak Belediyesi’nin Radyo ve Demokrasi Müzesi ile Kadın Müzesi’ni, Namazgah Camii ve Namazgah Hamamı’nı, Emir Sultan Türbesi ve Külliyesi’ni, İsmail İplikçi Dede Türbesi’ni, Hatuniye Meydanı ve Camii’sini, Dönertaş Sebili’ni görme fırsatı bulacak.

16. yüzyılda İzmir’e gelen Yahudilerin aile evleri olarak bilinen ve Yahudhane de denen Kortejolar, Evliye Çelebi’nin Seyahatname’sinde geçen Tarihi Basmane Lüks Hamam, Kumrulu Mescid, Atatürk’ün nikahını kıyan Müftü Rahmetullah’ın Evi, Aziz Vukolos Kilisesi ve kilise bahçesinde yer alan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi de gezi rotası içinde yer alıyor.

Geziler Haziran ayına kadar sürecek
Basmane Meydanı’ndan, 14 Nisan Perşembe günü saat 10.00’da başlayacak olan gezi, saat 16.00’da Katlı Otoparkta son bulacak. Dolu dolu geçen bir gezi rotası düzenleyen Konak Belediyesi’nin Tarih Gezileri Haziran ayına kadar sürecek. Her hafta perşembe ve cumartesi günleri yapılacak olan geziye katılmak isteyenler Konak Belediyesi Kent Tarihi Birimi’ni 0 232 484 53 00 (Dahili: 2906 / 2907) telefon numarasından arayarak ayrıntılı bilgi alabilir ve kayıt yaptırılabilir. 25 kişilik kontenjanla sınırlı olan gezilere bir hafta önceden rezervasyon yaptırmak gerekiyor. 

 

--

 
Menemen'de Polis Teşkilatı'nın 177. yılı kutlandı
 
Girişimcilik Merkezi'nde üretilen projeler bir bir hayata geçiyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen'de Polis Teşkilatı'nın 177. yılı kutlandı
Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü Türk Polis Teşkilatı’nın 177’inci kuruluş ...
Bayraklı'nın geri dönüşüm raporu: 3 yılda 37 bin 500 ton atık kazandırıldı!
Doğaya ve çevreye duyarlı çalışmalarıyla örnek projelere imza atan Bayraklı ...
Büyükşehir'in Denetim Komisyonu tespitleri sıraladı!
AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi'nden toplam 4 kişilik bir komisyonun ...
 
Başkan Çerçioğlu kepçeyi aldı, iftarda vatandaşa yemek dağıttı
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kentin farklı noktalarına kurduğu geleneksel ...
Büyükşehir'in hangi bankaya ne kadar borcu var?
AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisini sık sık karşı karşıya getiren 'İzmir ...
Buca’da 2 bin kişilik iftar sofrası
Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden birini sergileyen Buca Belediyesi, ...
 
Selçuk'ta hukuk işleri kadınlardan sorulacak
Selçuk’ta kadınlara yönelik Temel Hukuk Eğitimi devam ediyor. Selçuk Belediyesi ...
Başkan Girgin'den GES isyanı: İstilaya dur diyeceğiz!
Karaburun Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içerisindeki 120 hektarlık ...
Karma Resim Sergisi Bornova’da açıldı
Resim çalışmalarını Bornova’da sürdüren Sanatçı Ressam Temelkuran’ın atölye ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva