HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Nisan 2022 Pazartesi - 10:42

Girişimcilik Merkezi'nde üretilen projeler bir bir hayata geçiyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin girişimcilik ekosistemini geliştirmek amacıyla TÜSİAD işbirliğiyle kurulan Girişimcilik Merkezi İzmir sayesinde genç girişimcilerin yeni fikirleri sektör profesyonelleriyle buluşturuluyor. İlk yılın temasını “tarımsal girişimcilik” olarak belirleyen merkezin ilk mezunları Girişimcilik Merkezi İzmir sayesinde projelerinin kâğıtta kalmadığını, üretim aşamasına geçtiğini söyledi.

Girişimcilik Merkezi nde üretilen projeler bir bir hayata geçiyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin TÜSİAD işbirliğiyle hayata geçirdiği “Girişimcilik Merkezi İzmir” gençlerin önünü açıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu doğrultusunda ilk yılın temasını “tarımsal girişimcilik” olarak belirleyen merkez sayesinde kentte gıda arzı, tarımsal üretim, pazarlama ve kırsal kalkınma alanlarında yaşanan sorunlara ilişkin yenilikçi çözümler geliştirildi. Tarım programı mezunu genç girişimciler hizmetten memnun.

“Endüstri mühendisliğinden çiftçiliğe giden yolda rehber oldu”
Endüstri mühendisliğinden çiftçiliğe giden yolda Girişimcilik Merkezi İzmir’in yolunu ve hedeflerini değiştirdiğini söyleyen Ayşegül Eda Özen, burada aldığı eğitim sayesinde sektörde güçlü adımlarla ilerlediğini söyledi. Özen, çiftçi olma yolculuğunu ise şöyle anlattı: “Pandemiyle İzmir’den Aydın’a ailemin yanına dönme kararı aldım ve iki yıldır çiftçilik yapıyorum. Ailem ziraat mühendisi ama ben konuya çok yabancıydım. Tarımla ilgilenmeye başladığımda daha profesyonel adım atmam gerektiğini düşündüm ve Girişimcilik Merkezi İzmir’e başvurdum. Aslında birçok merkez var ama İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu hizmet tek bir konuda, tarımda bizi birleştiriyordu.”



“Profesyonellerle bir araya geldik”
Girişimcilik Merkezi İzmir’de sektörün en iyileriyle çalışma fırsatı bulduğunu belirten Ayşegül Eda Özen “Okuyarak bu işe başlasaydım işin inceliklerini yine öğrenebilirdim ama böyle bir network imkanına ulaşamazdım. Danışmanlarımız izleyeceğimiz yolu o kadar iyi planlıyorlar ki hata yapma riskimiz sıfır oluyor.  Girişimcilik Merkezi İzmir bizi profesyonellerle bir araya getirdi. İş planımız onların yönlendirmesiyle birlikte daha sistemli ilerledi. Bu sayede yakın zamanda kendi üretimimi yapacağım” dedi.
Projesinin adının “GETA” olduğunu söyleyen Ayşegül Eda Özen sözlerini şöyle tamamladı: “Projemiz, Geleceğin Tarımı… Evsel ve endüstriyel gıda atıklarının sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla ısıl işlem yardımıyla vegan ve organik gübreye çeviriyoruz. Toprağın organik madde açısından zenginleşmesini ve su tutma kapasitesini artırıyoruz. Türkiye’de toprağın organik madde oranı yüzde birin altında. Bu şekilde devam edersek ileride belki de kendi gıdamızı üretemeyecek hale geleceğiz. Bunun için herkesin elini taşın altına koyması gerek.”



“Ciddi bir network ile buluşma fırsatı bulduk”
Harita mühendisi olan ve Katip Çelebi Üniversite’sinde yüksek lisans yapan Sercan Yalçınkaya ise “Demtech” adlı projesini Girişimcilik Merkezi İzmir sayesinde geliştirebildiğini söyleyerek “Dört kişilik bir grubumuz var. İşin sadece teknik boyutuyla ilgilenirken burada aldığımız eğitimle bunun hem finansal hem de sektörel açıdan yansımalarını gördük. Ciddi bir network oluştu ve eğitim süreci gerçekten çok verimli oldu. Finansal olarak neler yapmamız gerektiğini, pazarlamanın nasıl olduğunu öğrendik” dedi.
İnsansız hava araçları ve uydu görüntüleriyle elde edilen verilerle tarımsal alanlardaki hastalıkları ve eksiklikleri tespit etme ve bunları gidermeye yönelik bir çalışma yürüttüklerine değinen Sercan Yalçınkaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Mezun olduğumuz halde burasıyla bağlantımız kopmadı. Girişimcilik Merkezi İzmir’e gelip çalışmalarımıza devam ediyoruz. Buradaki ekip de bizimle her zaman ilgileniyor.”



“Bizde mezun kelimesi mevcut değil”
Merkezin kenti daha iyi bir yönde değiştirmek için fikirleri olan gençler için açılmış bir meydan olduğunun altını çizen Girişimcilik Merkezi İzmir uzmanı Selen Trak, “Girişimcilerimize becerilerini geliştirmesi için çevrim içi ve yüz yüze eğitimler sunuyoruz. Aynı zamanda iş dünyasında alanında uzman kişilerden destek sağlıyoruz. Her yıl temamız değişse de girişimcilerle yolumuza devam ediyoruz, bizde mezun kelimesi mevcut değil. Tarımın ardından merkezimizin yeni girişimcilik temasını duyurmaya hazırlanıyoruz ” dedi.

Girişimcilik Merkezi İzmir’de neler yapılıyor?
Girişimcilik Merkezi İzmir, İzmir’in stratejik öncelikleri dikkate alınarak her yıl belirlenen tematik alanlarda bölgesel ve sektörel ihtiyaçların girişimci bakış açısıyla karşılanmasına yönelik çalışmalar yürüten bir kuluçka merkezi. Girişimcilik Merkezi’yle girişimcilerin becerilerini geliştirmeye yönelik çevrim içi ve yüz yüze eğitimler, alanlarında uzman mentor desteği, iş dünyası liderleri, girişimciler, yatırımcılar ve ekosistem aktörleri ile düzenlenen buluşmalar, program katılımcılarının başarılı iş fikirlerinin kamuoyunda tanıtılması, Ar-Ge için gerekli donanımların bulunduğu Fabrikasyon Laboratuvarı İzmir'e erişim gibi fırsatları sunuluyor.

 
Konak'ta adım adım tarihe yolculuk!
 
İnşaat maliyet endeksi şubatta da arttı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta adım adım tarihe yolculuk!
Konak Belediyesi’nin kent kültürünü ve tarihini tanıtmak amacıyla her ...
Menemen'de Polis Teşkilatı'nın 177. yılı kutlandı
Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü Türk Polis Teşkilatı’nın 177’inci kuruluş ...
Bayraklı'nın geri dönüşüm raporu: 3 yılda 37 bin 500 ton atık kazandırıldı!
Doğaya ve çevreye duyarlı çalışmalarıyla örnek projelere imza atan Bayraklı ...
 
Büyükşehir'in Denetim Komisyonu tespitleri sıraladı!
AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi'nden toplam 4 kişilik bir komisyonun ...
Başkan Çerçioğlu kepçeyi aldı, iftarda vatandaşa yemek dağıttı
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kentin farklı noktalarına kurduğu geleneksel ...
Büyükşehir'in hangi bankaya ne kadar borcu var?
AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisini sık sık karşı karşıya getiren 'İzmir ...
 
Buca’da 2 bin kişilik iftar sofrası
Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden birini sergileyen Buca Belediyesi, ...
Selçuk'ta hukuk işleri kadınlardan sorulacak
Selçuk’ta kadınlara yönelik Temel Hukuk Eğitimi devam ediyor. Selçuk Belediyesi ...
Başkan Girgin'den GES isyanı: İstilaya dur diyeceğiz!
Karaburun Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içerisindeki 120 hektarlık ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva