HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Nisan 2022 Pazartesi - 09:19

Başkan Girgin'den GES isyanı: İstilaya dur diyeceğiz!

Karaburun Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içerisindeki 120 hektarlık alana yapılmak istenen güneş enerji santrali için başlatılan ÇED sürecine dair açıklama yapan Başkan İlkay Girgin Erdoğan "Doğa harikası ilçemizin RES ve GES istilasına uğramasına, adeta santraller arasında boğulmasına da dur diyeceğiz. Ama şu soruyu sormak hakkımız olsa gerek: Neden tüm yatırımcılar Karaburun’a doluşuyor? Başka yerlerde rüzgâr esmiyor mu, başka yerlerde güneş açmıyor mu?” dedi.

Başkan Girgin den GES isyanı: İstilaya dur diyeceğiz!

Rüzgâr Enerjisi Santrallerinin adeta istilasına sahne olan Karaburun, bu kez de Güneş Enerjisi Santralleri’nin (GES) tehdidi altında.

Cumhurbaşkanlığı kararı ile üç yılı aşkın süredir Özel Çevre Koruma Bölgesi (ÖÇKB) statüsünde olan Karaburun Yarımadası’nda inşaat faaliyetleri çok sınırlı şekilde yürütülürken, mera alanında bulunan yaklaşık 120 hektarlık saha Rüzgâr ve Güneş enerjisi yatırımcılarına tahsis edildi.

Söz konusu tahsisler, Karaburun’da tek başına 252 Megavat kurulu gücünde santral yatırımı olan Lodos Elektrik Üretim A.Ş’ye yapıldı.

 “YATIRIMCI ŞİRKETLER İLE BAZI MEDYA GRUPLARI  ARASINDAKİ BAĞI İBRETLE İZLİYORUZ…”
Yapılan tahsis hakkında değerlendirmelerde bulunan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, ilçe sınırlarında kurulu RES projelerinin 331 Megavat (MW) kurulu güce ulaştığını belirterek, Türkiye sınırları içinde bir ilçede bu kadar yoğun santral inşasının örneği olmadığını belirtti.

Karaburun Belediyesi’ne karşı hükümete yakın medya grupları tarafından yapılan temelsiz saldırılar ile RES projeleri sahipleri arasında dikkat çekici bir bağ olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “İlçemiz sınırları içinde RES lisansı alan sermaye grupları ile bize saçma sapan iddialar ile hemen her gün saldıran medya grupları arasındaki organik bağı görüyor ve ibretle izliyoruz. Ön lisans alıp yatırıma başlamayan şirketlerden de benzer saldırıları bekliyoruz. Her şeyin farkındayız.” dedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’ndan yatırım için ön lisans alan bir şirketin 48 MW kurulu gücündeki projesi ile birlikte toplam kurulu gücün 381 MW’a ulaşacağına dikkat çeken Erdoğan, RES projelerine tahsis edilen alanların yarımadanın yüzölçümünün yüzde 71’ine ulaştığını ifade etti.

“KARABURUN’DAN BAŞKA YERDE RÜZGÂR ESMİYOR MU, GÜNEŞ AÇMIYOR MU?”
Yatırımcılara RES projesinin yapıldığı sahalarda, hibrit santral adı altında GES yatırımı için de lisans verilmesi ile santral kulelerinin altlarında zaten çok sınırlı kullanılan meraların da kullanım dışı kalacağını kaydeden İlkay Girgin Erdoğan şu değerlendirmeyi yaptı:

“İlçemizdeki sivil insiyatiflerle birlikte RES’lerle ilgili mücadele ederken, şimdi bir de GES projeleri ile mücadele etmek zorundayız. Ama pes etmeyeceğiz. Doğamızı, ormanlarımızı, denizimizi, canlı yaşamını korumaya kararlıyız. Herkes hesabını bu duruma göre yapmalı. Defalarca ifade ettiğimiz bir gerçek var. Türkiye gibi hatalı politikalar yüzünden enerjide ithal kaynak bataklığına batmış bir ülkede, yenilenebilir enerjiye karşı çıkmak akıl dışılıktır. RES’ler, GES’ler, Biyokütle santralleri, hatta çevreye zarar vermediği takdirde JES’ler de kurulabilir. Ancak doğa harikası ilçemizin RES ve GES istilasına uğramasına, adeta santraller arasında boğulmasına da dur diyeceğiz. Ama şu soruyu sormak hakkımız olsa gerek: Neden tüm yatırımcılar Karaburun’a doluşuyor? Başka yerlerde rüzgâr esmiyor mu, başka yerlerde güneş açmıyor mu?”

 

 
Karma Resim Sergisi Bornova’da açıldı
 
Ailesi elektrik direğine bağladı... Bekçiler kurtardı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hulki 11 Nisan 2022 Pazartesi 13:01

Karşı çıkmak saçmalık varmi enerji üretecek projen boş konuşma nükleer enerjimi istiyorsun Karaburun a böyle bilgisiz başkan gelmedi aklınca çevrecilik oyunuyor

Yorumu oyla      5      3  
Mordoğanli 11 Nisan 2022 Pazartesi 09:53

Sayın başkan bütün talan dur deyip mücadele ediniz,önce kendinizin aldığı usulsüz hakkı huzur ücretlerini iade edip almaktan vazgeçin daha başarılı olursunuz gibi...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karma Resim Sergisi Bornova’da açıldı
Resim çalışmalarını Bornova’da sürdüren Sanatçı Ressam Temelkuran’ın atölye ...
Sendikanın masaya davetine Başkan Gümrükçü'den yanıt: Masaya da alana da geliyoruz!
Çiğli Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel – İş 8 no’lu şube arasında süren ...
Ege'nin iki yakasını anlatan kitabın tanıtımı yapıldı
Araştırmacı Yazar George Poulimenos’un Türkçeye çevrilen “Smirna Seyahat ...
 
Bayraklı'da Köy Enstitüleri Parkı yenileniyor
Bayraklı’nın parklarını modernize eden Bayraklı Belediyesi, Soğukkuyu’daki ...
Artık kitaplarla kurulan Hayat Ağacı Kütüphanesi açıldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, açılışını yaptığı Bergama ...
Urla'da taşkınların önüne geçecek hamle!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Urla’da 10 kilometrelik ...
 
Başkan Soyer'den aşevine ziyaret... 'Dayanışma Ramazan'da da sürsün'
Başkan Tunç Soyer, tenceresi Ramazan dayanışması için kaynayan İzmir Büyükşehir ...
Bornova modeli Avrupalı gençlere örnek oldu
Gençlerin işsizlik sorununu girişimci olmalarını sağlayarak çözmeyi hedefleyen ...
Başkan Gümrükçü'den 'grev' tepkisi: Siyasi oyunlar içinde olanları biliyoruz!
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, toplu iş sözleşmeleri sırasında ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva