HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Temmuz 2016 Cumartesi - 08:45

Konak'ın merdivenleri barışa uzanıyor!

İzmir’in kalbi Konak’ın ünlü merdivenli sokakları Konak Belediyesi ile Ege Rotary Kulübü iş birliğinde barışa uzanıyor.

Konak ın merdivenleri barışa uzanıyor!

Tarihi Asansör’ün hemen karşısındaki 305 Sokak’ın merdiven basamakları dünyanın farklı şehirlerinden gelen seramiklerle süslendiği çalışma bittiğinde Türkiye’nin ilk Barış Merdiveni olacak.

Konak Belediyesi ile Ege Rotary Kulübü’nün birlikte hayata geçirdiği ‘Barış Merdiveni’ projesi başladı. Karataş’taki Tarihi Asansör’ün hemen çıkışındaki 305 Sokak’ta yapımına başlanan proje için dünyanın farklı ülkelerinden getirilen ve barışı simgeleyen seramikler kullanılıyor.  Barış güvercini ve deniz motifiyle süslenecek merdiven basamaklarına ilk seramikler Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Rotary Kulübü 2440. Bölge Guvernörü Reha Akın, Ege Rotary Kulüp Dönem Başkanı Fevzi Ağababaoğlu ve kulüp üyelerinin katılımıyla gerçekleşen törenle konuldu. Toplamda 73 basamaktan oluşacak Barış Merdiveni’nde otistik çocukların atölyelerde yaptığı seramikler de yer alacak.



İZMİR ÖRNEK OLACAK
Rotary Kulübü 2440. Bölge Guvernörü Reha Akın, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde açılması planlanan Barış Merdiveni’nin Türkiye’de ilk kez İzmir’de yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Konak Belediyesi’ne desteklerinden ötürü teşekkür etti. Akın, “Dünyanın 200 farklı şehrinden buraya seramikler geliyor. Onlar geldikçe merdivene yerleştireceğiz. Eylül ayı başında merdiven bitmiş olacak” dedi. Merdiven basamaklarının seramiklerle barış güvercini ve denizin dalgaları motifiyle süsleneceğini dile getiren Akın, “İlk defa İzmir’de gerçekleştirdiğimiz bu güzel çalışma bölgemize de örnek olacaktır. Ege’deki diğer illerde de benzer barış merdivenleri yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

DÜNYAYA BARIŞI MESAJLARI VERİLECEK
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da Konak’ın çok sayıda merdivenli sokağı bulunduğunu belirterek, kentin kimliği olan bu sokakların barışa olan özlemin yansıtıldığı alanlar haline getirilmesinin önemini dile getirdi.  Başkan Pekdaş, “Proje tamamlandığında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ sözünün cisimlendiği, görüldüğü, üzerinde fotoğrafların çekildiği bir merdivenli sokağımız olacak. Buradan sadece ülkemize değil tüm dünyaya barış mesajlarımızı ileteceğiz. Konak halkı adına emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

 
Tarihi Çarşı esnafından sıcaklara brandalı önlem
 
Karşıyaka Belediyesi’nden 7 buçuk milyonluk satış!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
10 Temmuz 2016 Pazar 10:56

Devrim Köklütürk, ilçe belediyesi köprü yapsın diyen mi oldu ? Okuduğunu anlamadan bana genel siyaset yapma. "Konak ' ın mahalleleri doğalgaz bekliyor, kentsel dönüşüm bekliyor, altyapı bekliyor, pazaryeri bekliyor, otopark sorunu olan bölgeler otopark bekliyor, yeşil alan bekliyor. Bunların yapılması için ilçe belediyesinin ön ayak olması , kendisinin de proje yapıp yapması lazım" demişim. Ülkenin genel durumu Türkiye' nin konumu itibari ile zaten hep sıkıntılıydı. O zaman hiç bir şey yapmayalım, oturup ölmeyi mi bekleyelim? İzmirli olarak memnunmuş. Sen İzmirlisinde biz Suriyeli miyiz ? CHP seçim meydanlarında emekliye bir maaş ikramiye vaadi ile gelirken adamlar havaalanları, köprüler, tüneller, otoyollar, hızlı trenler ile karşısına çıkıyor. Zaten burada kafadan kaybetmişsin. Sonra İzmir gibi yöneteceğiz diyorsun. Yahu İzmir'in hali ortada. Bir AKP'li, MHP'li niye oy versin ? Sen şehri modern bir şehir haline getir, ondan sonra ülkeyi İzmir gibi yöneteceğiz de değil mi ? İzmir' de CHP' li belediyelere 'ben de dahil' ( beni AKP'li yapmışsın da 😀😄 ) oy verenler AKP gelmesin diye oy veriyor. Sen herhalde insanlar çok memnun ondan veriyor zannediyorsun. 😃😃😃😃😄

Yorumu oyla      11      5  
Devrim Köklütürk 9 Temmuz 2016 Cumartesi 17:00

Dolu yazdığını sana 'ak' pencereden üfürmüş. Tünel yapmak köprü yapmak ilçe belediyesinin işi mi, hangi dünya ülkesinde ilçe belediye köprü yapıyor, tünel yapıyor. Ak belediyeler hükümetin kaynaklarıyla iş yapıyor hava atıyor, CHP'li belediyelere 1 kuruş vermiyorlar, sanki devletin parası AKP'nin kendi parası. Sel basan yerleri git de gör Kardeşim, kokan yerler de sen daha iyi bilirsin. Biz İzmir'den İzmirliler olarak memnunuz. Milleti kinle nefretle bir birine düşüren, başı boşluk düzenine saranlara sen sözünü söyle. Ülke her gün şehitlerine ağlıyor, güvenlik 0 bu kalkmış yok koku, yok sinek. Kardeşim senin yaşaman mucize. Sen gel önce bunları sağlamayan hükümeti eleştir. İzmir de Allah'a şükür bizim istediğimiz şey huzur ve güven.

Yorumu oyla      11      5  
dolu yazalım 9 Temmuz 2016 Cumartesi 12:36

Konak ' ın mahalleleri doğalgaz bekliyor, kentsel dönüşüm bekliyor, altyapı bekliyor, pazaryeri bekliyor, otopark sorunu olan bölgeler otopark bekliyor, yeşil alan bekleniyor ... Bunların yapılması için ilçe belediyesinin ön ayak olması , kendisinin de proje yapıp yapması lazım. Konak Belediyesi 'nin geçmişten günümüze akılda kalan bir tane proje var mı ? Semt merkezi yapacağız deniyor. Kim ne yapacak semt merkezini. Ya kültür merkezi ya da semt merkezi yapılıyor. 😀😃 Adamlar körfeze köprü yapıyorlar, yerin altından banliyö treni geçiyorlar sonra diğer partiler bunlar nasıl kazanıyor diye düşünüyorlar ? Acaba neden ? Eskiden bir Bolu Tüneli vardı. Kaç yılda bitemedi? Şimdi yılda kaç tünel açılıyor ? CHP' nin oylarının artması için İzmir modern bir şehir olmalıdır. İzmir gibi yöneteceğiz açıklamalarına insanlar gülüyor. İzmir gecekondularla, kömür kokusuyla, çöp sorunuyla, sel ile artık anılmasın değil mi ? Belediyecilik sadece inşaat yapmak elbette değildir ama ana sorunlar yıllardır çözülmüyor. Festivaller , konserler , tiyatrolar olsun da kardeşim şehir kömür de kokmasın. Sel basmasın. Gecekondu görüntüsü ortadan kalksın ama bunları kim yapacak ? Zaten oy garanti düşüncesi var.

Yorumu oyla      11      5  
9 Temmuz 2016 Cumartesi 12:18

Bu kafayla belediye elden giderse kim boş yazıyor kim dolu yazıyor zamanı gelince anlaşılır.

Yorumu oyla      11      5  
9 Temmuz 2016 Cumartesi 11:10

Yazan boş yazmış seramikler ayak basılan tarafa değil görünen yüze yapılıyor

Yorumu oyla      11      5  
9 Temmuz 2016 Cumartesi 10:55

Konak kentsel dönüşüm bekliyor başkan merdivene seramik döşüyor. 😀 Bakalım kışın yağmurda kaç kişi yere çakılacak ?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’nın yeni stadyumunda ilk antrenman Göztepe'den!
Doğanlar’daki Yeni Bornova Stadyumu’nda ilk antrenmanı Göztepe’li futbolcular ...
İzmir’in en modern ‘Cemevi’ Örnekköy’e yapılacak
Farkı din ve inançlara sahip insanların, özgürce ibadet etmesini sağlamak ...
Körfez’de 'Metin Oktay' ve 'Gezi' zamanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tamamen yenilediği Körfez filosu 12. ve ...
 
Bornova Belediyesi 'can dostlar'ı unutmuyor!
Sokak hayvanları için yaptığı çalışmalarla örnek olan Bornova Belediyesi, ...
Eşrefpaşa Hastanesi'nden örnek proje!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Eşrefpaşa Hastanesi'nde görevli sağlık ...
Bucalı çocuklar Çeşme'nin serin sularında!
Buca Belediyesi Tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan ve yoğun ilgiyle ...
 
Başkan Kocaoğlu'ndan adaylık mesajı: Genel başkanlık yapacak...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu CHP’de yaşanan hareket ...
Menderes sahilleri mavi bayrakla taçlandı
Menderes’in 43 kilometrelik sahil şeridi Ege Denizi’nin en temiz plajları ...
Bornova Belediyesi’nden anne adaylarına eğitim
Bornova Belediyesi’nin anne adaylarına doğuma hazırlık amacıyla açtığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva