HABERLER>POLİTİKA
27 Mayıs 2022 Cuma - 11:40

Komisyonda 'TRT' tarışması... Sertel: 4'ü de aynı günde hastalanmış!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TRT’nin bilanço ve hesaplarının görüşüldüğü KİT Komisyonu toplantısına, TRT yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin katılmamasını eleştirdi.

Komisyonda  TRT  tarışması... Sertel: 4 ü de aynı günde hastalanmış!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TRT’nin bilanço ve hesaplarının görüşüldüğü KİT Komisyonu toplantısında, yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulu üyelerinden bazılarının toplantıya katılmaması nedeniyle tartışma çıktığını söyledi. Çıkan tartışmanın ardından toplantıya ara verildiğini söyleyen Sertel, TRT Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak’ın gelmesi beklendiğini aktardı.

KİT Komisyonu toplantısına TRT yönetim kurulu üyelerinden Hilal Kaplan, Meryem Atlas Çetin, Atakan Yılmaz, Oğuzhan Göksu hastalık mazereti bildirerek katılmadığını söyleyen CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu CHP Grubu Sözcüsü Atila Sertel, toplantıya sadece 3 üyenin gelmesini eleştirerek, “Şu anda Yönetim kurulundan 3 kişi var. TRT, kendi kurumunda bile toplantıyı 5 kişi olmadan yapamaz. Nerede bu Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri?'' dedi. TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, “Yönetim Kurulu Başkanımız yolda, 5 dakikaya geliyor” deyince toplantıya ara verildi.

4 KİŞİ DE AYNI GÜN HASTALANMIŞ
Daha sonra Sertel, kendisine ulaşan ‘mazeret dilekçelerini' açıkladı. Sertel, “TRT Yönetim Kurulu üyelerinden Meryem Atlas Çetin aniden hastalanmış ve rapor almış. Hilal Kaplan da aynı gün hastalanmış, o da rapor almış. Atakan Yılmaz ‘Sağlık nedenlerimden dolayı' katılamadığını bildirmiş, o da hasta ve istirahat almış. Hasan Öymez, Genel Müdür Yardımcısı, o da ‘Ani gelişen bir rahatsızlığım nedeniyle katılamıyorum' diyor. 4 kişi de aynı gün hastalanıyor'' diye konuştu.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen “Mevsimsel” diye yorum yaparken CHP'li Sertel, Yönetim Kurulu üyesi Oğuzhan Bilgin'in de konuşmacı olarak katılacağı program nedeniyle Meclis'e gelemediğini belirterek, “Kendisine teşekkür ediyorum, hiç olmazsa o aniden hastalanmamış. Yönetim kurulu toplantıları üç ayda bir oluyor ve bu arkadaşlar da 2021 yılı için baktığımızda toplantı başına değil, ayda 9 bin lira alıyorlar ve toplamda üç ayda bir toplanıyorlar, 2021 yılı itibarıyla 27 bin lirayı ceplerine koyuyorlar ama böyle önemli bir toplantıya gelince, hepsi birden hastalanıp rapor alıyor” dedi.

YÖNETİM KURULU SİYASET YAPIYOR
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TRT yönetim kurulu üyeleri Veysel Kurt ve Oğuzhan Bilgin’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında siyasi tweet atmalarını da eleştirerek şunları söyledi:

“Burada Veysel Kurt diye bir arkadaşımız var asıl siyaseti TRT yapıyor yani TRT’nin Yönetim Kurulu üyesi yapıyor. Bu arkadaş şöyle bir ‘tweet’ atmış doğru mu kendisine sorayım: ‘Kılıçdaroğlu’nun eylemini tek bir CHP milletvekilinin ya da Genel Merkezin ciddiye alıp katılmaması tuhaf değil mi, partisinin ciddiye almadığı bir Genel Başkanı kim neden ciddiye alsın?’ Dün yine bir tweet atmış ‘Kılıçdaroğlu’nun ne söylediğini umursayan kaç kişiyiz?’ diye. Yine bir TRT’nin Yönetim Kurulu üyesi Oğuzhan Bilgin, Ekrem İmamoğlu için yazmış ‘Siyasi kariyerimi bir haftada nasıl bitirdim mayısta NETFLIX’te.’ demiş. Şimdi, siyaseti bizim yapmamız gerekiyor yani biz milletvekiliyiz, halk bize siyaset yapın diye oy vermiş. Bu arkadaşları da atamışlar yani bir güç atamış ama bu arkadaşlar siyaset yapıyor ne hikmetse.”

 
Taciz ateşi açan teröristler etkisizleştirildi
 
Gökbilimciler, yeni bir 'Süper Dünya' keşfetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Polat'tan dikkat çeken yorum: İzmir Körfezi müsilaja daha açık!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, TBMM ...
Sürekli müjdeyi verdi... Yat limanı için geri sayım başladı!
Foça ve Kınık’ta yatırımları yerinde inceleyerek esnaf ve vatandaşlarla ...
Metin ÖNEY yazdı... Taraf olmak zamanı…
Metin ÖNEY yazdı... Taraf olmak zamanı…
 
Buca'daki toplantı ringe dönmüştü... O isimlerin akıbetini komisyon belirleyecek!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de tartışmalar ile gündeme gelen Buca İlçe ...
Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi
Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik ...
AK Parti'li Çelik'ten CHP'nin NATO açıklamasına tepki
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "CHP adına ...
 
AK Parti'li Dağ'dan Kılıçdaroğlu'na 'FETÖ' tepkisi: Sözcülüğü yapıyor!
Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili ...
Yücel yargıya taşımıştı… 'İstanbul Sözleşmesi' mütalaası açıklandı!
CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması ile ...
Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a tazminat ödeyecek
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınları ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva