HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Mayıs 2013 Çarşamba - 11:31

Kocaoğlu rakip olarak Bakan Yıldırım’ı mı istiyor?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel seçimler öncesi olası rakipler arasında ismi geçen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın adaylığından şeref duyacağını açıkladı. Kocaoğlu, “Eğer lütfeder aday olursa mükemmel, centilmence seçim süreci geçiririz” dedi.

Kocaoğlu rakip olarak Bakan Yıldırım’ı mı istiyor?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel seçimlere bir yıldan az bir süre kala yaşanan siyasi hareketlilik atmosferinde rakip olarak görmek istediği kişiyi açıkladı. Bir televizyon programına konuk olan Kocaoğlu, adı rakipler arasında geçen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın adaylığını olumlu karşıladı.

- Başkan Kocaoğlu şaşırttı: Ankara ile etle tırnak gibiyiz…

Bakan Yıldırım ile dokuz yıldır birlikte çalıştıklarını ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Biz aday olmasından şeref duyarız. 12 seneye yakın bir süredir bakanlık yapmış bir siyasetçiyle yarışmak bizim için büyük onurdur. Centilmenlik içinde, o da biz de zaten bir şeyimiz yok. Eğer lütfeder de İzmir’den aday olursa, mükemmel centilmence, tüm Türkiye’ye örnek olacak seçim olur. Seçimi geçen sefer de Taha Aksoy’la öyle geçirdik zaten. Yine tüm ülkeye örnek bir seçimi sayın bakanımızla yaşarız. Takdir tabi ki başta Sayın AKP genel başkanı ve karar organlarıdır. Son nihai karar da İzmirli seçmenindir” dedi.

Bakan Yıldırım’ın İzmir’i iyi bilen bir isim olduğunu anlatan Kocaoğlu, “Son seçimde İzmir’den milletvekili oldu. İzmir’in bakanı oldu. İzmir’in bütün projelerini kendi bakanlığı ile ilgili olsun olmasın takip ediyor. Bizim işlerimizi de Binali Bey takip ediyor. Sürekli, sık sık konuşuyoruz. Bürokrasi de aksayan işlerimizi Binali Bey’le konuşarak çözüyoruz” diye konuştu.
 
KAMUOYU ARAŞTIRMASINI AÇIKLAMAM
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ile gündeme gelen İzmir anketinde kendisi için açıklanan ‘yüzde 42’ oy oranı ile ilgili de konuşan Başkan Kocaoğlu, “Sayın Başbakanın açıklamasına göre CHP’nin oyu yüzde 44 AKP’nin yüzde 38…Benim oyum yüzde 42… Ama başka arkadaşlar da kamuoyu araştırması yaptırıyordu. Ben yüzde 14 çıkıyordum. Sayın başbakanın yüzde 42 oran açıklaması çok iyi bir sonuç. Ben çok memnun oldum. Sayın başbakana teşekkür ederim. Ben uzun yıllardır amatör olarak siyasetle uğraşıyorum. 9 yıldır da belediye başkanlığı yapıyorum. Yaptığım hiçbir kamuoyu araştırmasını açıklamam. Açıklanan kamuoyu araştırmasını da ona göre değerlendiririm” dedi.

 
MHP’Yİ KUTLUYORUM
Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Devlet Bahçeli’nin katıldığı, rakamları tartışmalara neden olan MHP mitingi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Kocaoğlu, “Miting gerçekten MHP’nin son 10 yılda İzmir’de yaptığı en büyük mitingdi Şimdi barışa şöyle bakmak gerekiyor. Barışta MHP’nin de hassasiyetleri var. CHP’nin de hassasiyetleri var. Diğer alt kimlikten olan vatandaşlarımızın da hassasiyetleri var. Önemli olan bütün bu hassasiyetleri göz önünde tutarak barışı gerçekleştirmek. Bunu yaparsanız barış kalıcı olacaktır. Bizim gibi şehirler, kentler arasında ilişkileri güçlendirirseniz barış kalıcı olacaktır. MHP’yi böyle bir miting yaptığı için kutluyorum. Onların da sesini duyurması gerekiyor. MHP gibi yüzde 10-15’lik bir parti sesini duyurmayacak mı? Düşüncesini söylemeyecek mi? Madem demokrasi bu. Tabi ki yapsın” ifadelerini kullandı.
 
BARIŞI DESTEKLİYORUM
CHP’li bazı milletvekilleri ve partililerin karşı çıktığı Diyarbakır ziyareti ile ilgili eleştirileri de yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, katılacak heyette kimlerin yer alacağını açıkladı. Kocaoğlu, “Demokrasinin de barışın da alttan başlayarak, kaynaştırarak geleceğine inanıyorum. Ötekileştirerek değil, kucak açarak. Tabi İzmir bu konuda 500 küsur yıldır Yahudilerin İspanya’dan geldikten sonar barış içinde yaşadığı bir kent oldu. 350 yıldır yine Levantenlerin yaşadığı bir kent. Rumların, Ermenilerin, Türklerin yaşadığı bir kent. İzmir’in bu konuda öncülük etmesi son derece doğal. 12 Aralık’ta Sayın Osman Baydemir beni aradı. Kürtçe Hamlet oynanacağını söyledi. Salonumuzu verdik, beraber izledik. Bende Ege esintisiyle Diyarbakır’a geleceğimi söyledim. 23 Mayıs Perşembe günü bir uçakla gidiyoruz. Heyette dokuz rektörümüz var. Yurtdışında olanlar gelecek. Ticaret odası, sanayi odası, borsalar, iş adamları, gazeteciler, kentin bütün dinamik unsurları, belediye başkanlarımızın hemen hemen tamamı gidiyoruz. Oraya Ege Üniversitesi folklor ekibi gelecek. Bademler Köy Tiyatrosu orada Susuz Yaz’ı oynayacak. Böyle bir esintiyle gideceğiz. Diyarbakır’da bir etkinlik yapacağız. Tabi ki barışı götüreceğiz. Tabi ki Ege’yi götüreceğiz. Biz de önemli görüyoruz. Ama her zaman yaptığımız bir iş. Sürece de çok büyük katkısı olacağına inanıyorum” dedi. Barışa destek verdiğini ifade eden Başkan Kocaoğlu, genel politikaya karışmadığını çocukluğundan bu yana eski belediye başkanı olan babasından kalma anlayışla yerel yönetim kulvarında seyrettiğini söyledi.

Başkan Kocaoğlu, İzmir’in EXPO 2020 adaylığı ile ilgili çalışmaları sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 29 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 2 Mayıs 2013 Perşembe 17:55

başkanımızın izmir halkı için yapmış oldugu hizmetlerden dolayı kendisine tşk ediyoruz kolay degil muhalefet partinin belediye başkanı olmak yolsuzluk var degip müfettiş baskınları düzenleten hükümet hiç bir yolsuzlugunu bulamamıştır dürüst başkan kendisini aylece seviyor ve destekliyoruz....

Yorumu oyla      13      9  
izmirli 2 Mayıs 2013 Perşembe 12:42

Aziz bşk.önce yüksel çakmur dan der almalı işportoyu kemeraltından konaktan çamkayadan nasıl kaldırdı kemeraltına işportodan girilmiyor aziz bşk.kemeraltına yıllardır girmiyor olmalı ki bunu göremiyor görüyor yada beceremiyor zabıta müdürü tecrübeli olsa zaten sorun kalmaz.CHP ön seçim yapmalı aziz bşk.aday olursa izmir sıkıntı yaşar çünkü AKP aziz bşk.nın toz kondurmadığı aziz bey için söylediği o hakaretler bırakmayan binali bey aday olursa aziz bşk.abisine koltuğu ikram eder.işaret o yönde

Yorumu oyla      17      5  
Hayat 2 Mayıs 2013 Perşembe 12:12

AZİZ BAŞKANLA UĞRAŞAN ARKADAŞLARI KINIYORUM GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ BUNU BÖYLE BİLİN KALEYİ İÇTEN YIKMAYA ÇALIŞMAYIN ARKADAŞLAR KİN VE NEFRETİNİZİ AKEPEYE KARŞI KULLANIN

Yorumu oyla      11      11  
Kaymakçılı 2 Mayıs 2013 Perşembe 11:56

Sayın başkan ,Binali beyi istemesinin tek bir sebebi var..o da Ertuğrul Günay Bey' den korkması..Çünkü günay Chp den gelme, ve ezberleri bozacağını biliyorda ondan..Ama şunu biliniz ki gerçekden korkunun ecele faydası yok..Günay da gelse Binali de gelse,Abbas yolcu..

Yorumu oyla      12      7  
b.m 2 Mayıs 2013 Perşembe 11:55

herkes kafasına göre yorum yapmış yok Başkan bitti yok Aziz Başkan la bu iş olmaz diye ne güzel ya verin AKP 'nin ellerine görün rahat yaşamı metro yu siz verin verin . Bazı beyinler anlamakta zorlanıyor neden İzmir bu halde diye çıkartın iyi bir aday o zman görelim bu işler Binali Yıldırımla olmaz . Adalet olmayan diz çöktürülmeye çalışan bir şehir İzmir Aziz Baba olmaz belki başkası olur ama İzmir i anca iştiare rüyasında görür AKP liler. Ordan burda otobüsle mitinglerine adam getirdiler

Yorumu oyla      12      9  
hamdi 2 Mayıs 2013 Perşembe 10:49

aziz ile seçim kayıp azizin yerine kimi koyarsan koy,ak partide istedigini koysun chp açık ara seçimi alır. aziz beceriksisligi,iş bilmezligi feodal ve cahil yapısına ragmen aday yapılırsa chp bilir oy vermeyiz.

Yorumu oyla      17      8  
AZİZ KALIRSAK REZİL KALACAĞIZ 2 Mayıs 2013 Perşembe 10:43

Yeter artık ideolojik bakmayalım biraz objektif olalım hizmet almadığımız halde neden bu belediye'ye tekrar oy verelim.Kemeraltı ikiçeşmelik işporta işgalinde,yollar berbat durumda başlayan projeler bitmiyor(hasanağa,metro),daha ne yazayım ki artık izmir için değişim vakti geldi..

Yorumu oyla      18      8  
İZMİR AZİZ KALACAK 2 Mayıs 2013 Perşembe 09:44

HELAL OLSUN HİÇ POLEMİĞE GİRMİYOR AZİZ BAŞKAN ONADA YAKIŞAN BU YORUMLARIN ÇOĞU AYNI KLAVYEDEN ÇIKMIŞ BELLİ AZİZ BAŞKAN KAZANACAK HEMDE %60 İLE İZMİR Lİ AKP YE OY VERMEZ AZİZ KALACAĞIZ.

Yorumu oyla      19      11  
Zafer 1 Mayıs 2013 Çarşamba 21:39

Oooff gene mi aday olacakmış? Bu Chp'nin aklına şaşıyorum!!

Yorumu oyla      20      15  
1 Mayıs 2013 Çarşamba 20:59

İZMİRLİ HALEN AZİZ DİYORMUŞ.YALANNNNNNN İZMİRLİ ARTIK YETER DİYOR

Yorumu oyla      26      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Durak örgüte ‘Nazım’la seslendi: Yine zafer yazalım
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak 9 yılını bu kez CHP örgütüne anlattı. ...
‘Geleceğin Köyleri Hareketi’ne Ödemiş desteği
Yeni Büyükşehir yasası ile gündeme gelen köylerin tüzel kişiliklerinin ...
Güzelbahçe'de 1 Mayıs coşkusu
Güzelbahçe Belediyesi'nde çalışan işçiler ve memurlar, 1 Mayıs Birlik ...
 
Bornova’nın araç filosu güçlendi
Bornova Belediyesi, araç filosunu da güçlendirdi. Bornova’da faaliyet ...
Kocaoğlu şaşırttı: Ankara ile etle tırnak gibiyiz!
Büyükşehir Belediye Başkanı, Bakan Yıldırım’ın eleştirileri ve kent gündemi ...
'Saklı bahçenin melodileri' büyük konsere hazırlanıyor
Büyükşehir Belediyesi’nin İnciraltı’nda açtığı kurslarda bir araya gelen ...
 
Başkan Kocaoğlu'ndan 28 Milyon Euro'luk imza
Dünya Bankası Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile geçtiğimiz Aralık ayında ...
Bayraklı’daki ‘korkak’ davasında rövanş Boztepe’nin!
Bayraklı Belediye Meclisi toplantısında kendisine ‘korkak, kaçma’ dediği ...
Engelleri sporcular Selçuk’un misafiri
Avrupa Birliği özel sosyal guruplar çatısı altında yer alan ve her yıl ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva