HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Mayıs 2013 Çarşamba - 11:13

Durak örgüte ‘Nazım’la seslendi: Yine zafer yazalım

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak 9 yılını bu kez CHP örgütüne anlattı. Hayata geçirdikleri 300’ün üzerindeki projeyle “Karşıyakalılık” aidiyetini oluşturmayı amaçladıklarını söyleyen Başkan Durak’ın örgütüne uyarıları da oldu. 2014 yerel seçiminde Karşıyaka’nın kilit ilçe olduğuna, buradaki oy kaybının İzmir’i AKP’ye teslim etmek anlamına geldiğine dikkat çeken Başkan Durak, “Gelin; hep birlikte, bir kez daha, yüreğimizi ortaya koyarak, bir zafer daha yazalım” çağrısında bulundu. Konuşması ayakta alkışlanan Başkan Durak, eleştirilere ise Nazım Hikmet dizeleriyle yanıt verdi.

Durak örgüte ‘Nazım’la seslendi: Yine zafer yazalım

İZMİR - Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda düzenlenen toplantıda 1200’ün üzerindeki kongre ve ön seçim delegesine seslenen Başkan Durak, “AKP’nin, Karşıyaka’daki, çaresizce muhalefet çırpınışlarını anlayabiliyorum. 2009 yılında, İzmir’deki 165 bin oy farkının, 90 binin Karşıyaka’da alınmış olması, kentimizi bu seçimde kilit nokta yapıyor. AKP’de çok iyi biliyor ki; 9 yıldır Karşıyaka’da başarıyla devam ettirdiğimiz sosyal demokrat belediyeciliğin, hemşerilerimiz üzerindeki memnuniyetini kırmak çokta mümkün değil. Bunun içinde, geriye tek çıkar yol kalıyor. O da, “çamur at izi kalsın” manevraları… Bu tür “belden aşağı” manevralarla, Karşıyaka’daki farkı kapatmaya; burada yaşanacak oy kaybıyla İzmir’i almaya çalışacaklar. Sakın bu oyunlara gelmeyin” diyerek, partililerini uyardı.
 
“YAKAMIZDAKİ ROZETE İHANET ETMEYELİM”
Seçim süreçlerinde yaşanan parti içi rekabetlerin demokrasinin doğal süreci olduğu ve önemli olanın bu sürecin parti terbiyesi içinde aşılması gerektiğini vurgulayan Başkan Durak, “Kapı arkalarında konuşarak, dedikoduyla, belden aşağı bir kampanyayla koltuk kapmaya çalışmak, böl-yönet gibi taktikler geliştirmek, öncelikle yakamızda taşıdığımız rozete ihanettir. Hatırlatmak isterim ki; şahsi siyasi istikballer için, yolunuzdan çekmeye çalıştığınız kişiler de sizlerle aynı rozeti taşıyor. Hepimiz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Aynı amaç için, aynı yolda yürüyoruz. Önemli olan, kimin önde, kimin arkada yürüdüğü değil; hedefe hep birlikte ulaşmaktır” dedi.
 
ELEŞTİRİLERE NAZIM USTA’YLA YANIT VERDİ
Yerel seçim öncesi, yine dedikodu çarkının işletilmeye başladığını hatırlatan Başkan Durak, bu asılsız söylentiler karşısında sessiz kalmasına ise, usta Şair Nazım Hikmet’in, “Bilmezden gelişim, aptala yatışım, kaybetme korkumdan değil; karşımdakilerin yalan söyleme potansiyellerine olan merakımdandır” dizeleriyle yanıt verdi.



Konuşması sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesilen Başkan Durak’ın örgütüne çağrısı ise şöyle oldu: “Gelin; hep birlikte, bir kez daha, yüreğimizi ortaya koyarak, bir zafer daha yazalım. Bu ülkenin, bu kentin aydınlık yüzlü insanlarının, geleceğe dair umutlarının kahramanları olalım. 9 yılda, neredeyse yoktan var ettiğimiz Karşıyaka’yı sosyal demokrasinin yıkılmaz kalesi yaparak, Anadolu’da “Altıok”a gönül veren milyonların direnci olalım. İçinden geçmekte olduğumuz süreçte, umarsızca tüm değerleri ve kazanımları örselenen Cumhuriyetimiz için direnenler, gittiğimiz illerde, Karşıyakalı olduğumuzu öğrendiklerinde, yolumuzu kesiyor; “Tek umudumuz sizsiniz” diyor. Böylesi bir sorumluluğumuz varken; kişisel hezeyanlarımızı, beklentilerimizi, menfaatlerimizi yarıştırma alışkanlıklarımızı bir kenara bırakmak ve kenetlenmek zorundayız. Ve biliyorum ki, bunu başarabiliriz.”
 
ÖRGÜTE “BELEDİYE BAŞKANLARINIZA SAHİP ÇIKIN” ÇAĞRISI
CHP Karşıyaka İlçe kongre ve ön seçim delegelerinin davetli olduğu Bostanlı Suat Taşer’deki toplantıya CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege, İl ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı. 1200’ün üzerinde katılımın gerçekleştiği toplantıda, Karşıyaka Belediyesi’nin 9 yıllık icraatlarının anlatıldığı “Bir Sevdadır Karşıyaka” kitabı da tüm delegelere dağıtıldı.

Toplantının amacının, CHP Karşıyaka örgütünün belediyenin çalışmaları hakkında bilgilendirilmesi ve seçim çalışmalarına rehberlik etmesi olduğunu belirten Başkan Durak, “9 yılda, ne yaptığımız, neler yapacağımız, neden yapmak istediğimiz? Hepsinin cevabı size dağıttığımız kitaplarda mevcut. ‘Bu Belediye Başkanı ne yaptı?’ diyenlere verilecek cevap bu kitaptır” dedi.
 
“AKP ne yaparsa yapsın, CHP’li belediyeler sosyal demokrat belediyeciliğin imzasını kentlerine atmaya devam edecek” diyen Başkan Durak, örgütünden, sağlıklı yerel yönetimler için çarenin CHP olduğunu her yerde anlatmalarını da istedi.

Konuşmasında sık sık Atatürk devrimlerinin ve Cumhuriyet’in örselenmeye çalışıldığına da dikkat çeken Başkan Durak, konuşmasını “Ne mutlu Türküm diyene” diyerek bitirdi.

Konuşması boyunca Belediye Başkanlarını alkış, tezahürat ve sloganlarla destekleyen CHP’liler, 9. Yıl filmini büyük bir dikkatle izlerken, Başkan Durak’ın Karşıyakalılara yazdığı mektubun okunduğu filmde ise, duygusal anlar yaşandı.

Konuşmasının sonunda “36 yıllık sosyal demokrasi yürüyüşümdeki yol arkadaşlarım” diye hitap ettiği partilileri tarafından uzun süre ayakta alkışlanan Başkan Durak, toplantı sonrasında verilen kokteylde de yoğun ilgiyle karşılaştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
2 Mayıs 2013 Perşembe 10:23

CHP Lİ DEĞİLİM HİÇ BİR ZAMANDA OY VERMEDİM AMA KARŞIYAKAYA BU ARKADAŞKADAR YAKIŞANI GÖRDÜM DESEM YALAN OLUR ÇOK HIRÇIN DAVRANILDIĞINA GÖRE DEMEKKİ ÇIKAR KAVGASI VAR

Yorumu oyla      11      5  
Şarlo 1 Mayıs 2013 Çarşamba 22:31

Karşıyaka B.B. dünden itibaren yeni adayların bir savaşı olacak.Karşıyakayı seven ve Karşıyaka için çalışacak kazansın.

Yorumu oyla      17      5  
Şarlo 1 Mayıs 2013 Çarşamba 20:34

Evet Karşıyakalı artık CHP ye uzak,bu acı ama gercek hele bulunmaz başkan geldikten sonra, artık yanına bir danışman gerek.

Yorumu oyla      17      6  
1 Mayıs 2013 Çarşamba 20:24

PARTİLİLER AYAKTA ALKIŞLADIĞINA HİÇ İNANMAM AMA HAYDİ GÖRÜNTÜ ÖYLE OLSUN

Yorumu oyla      18      9  
AK PARTILI 1 Mayıs 2013 Çarşamba 19:34

İŞALAH SENI ADAY GOSTERIRLERDE O SANDIGA SENI GOMERIZBU ARADA KARSIYAKALI ARTIK CHP ZİHNIYETİNE GUVENMIYOR

Yorumu oyla      16      12  
yalanmı ya doğrumu 1 Mayıs 2013 Çarşamba 17:52

tetikçiliğini yaptığın belediye başkan aday adayı karşıyaka için atıp tutarken izelman işçileri için neden tık sesi vermedi.

Yorumu oyla      20      5  
yalanmı 1 Mayıs 2013 Çarşamba 17:18

sen 300 kişiyi tamda bir mayıs 2009 tarihinde taşeronlaştırmadan dolayı işten atmadınmı çakma sosyal demokrat bırak sosyal demokratlığın ilkelerini yerine getirmeyi acaba sözlük anlamını biliyormudur.

Yorumu oyla      19      10  
1 Mayıs 2013 Çarşamba 16:08

1999 da istifa edip gitiğini unutmuşa benziyor ve anap adayına çalıştığını kimse unutmamış sayın durak biraz gerçekçi olalım

Yorumu oyla      22      10  
1 Mayıs 2013 Çarşamba 16:05

ne yani başkan olmak nedemek vatandaşa hizmet etmek değilmi tabiki görevi gereği iş yapman lazım.o koltuğa talip olan her aday iş yapacak.görevin başkan çalışacaksın bunuda iyilik olarak görmiyeceksin çünkü görev bunu gerektiriyor aksini söyliyemsin. herkes aday olma hakına sahip siyaset budur sizde kapı arkalarına kimseyi eleştirmiyormusunuz herkes eleştiye açık olacak sadece siz siyaset yapmıyorsunuz sende başkasını eleştirdiğine göre başkasıda seni eleştirecek ve bunlarda doğaldır siyaset bu

Yorumu oyla      17      6  
1 Mayıs 2013 Çarşamba 15:56

bol bol alkış ama kimden alkışlar belediyede yakınları çalışanların alkışımı acaba

Yorumu oyla      20      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Geleceğin Köyleri Hareketi’ne Ödemiş desteği
Yeni Büyükşehir yasası ile gündeme gelen köylerin tüzel kişiliklerinin ...
Güzelbahçe'de 1 Mayıs coşkusu
Güzelbahçe Belediyesi'nde çalışan işçiler ve memurlar, 1 Mayıs Birlik ...
Bornova’nın araç filosu güçlendi
Bornova Belediyesi, araç filosunu da güçlendirdi. Bornova’da faaliyet ...
 
Kocaoğlu şaşırttı: Ankara ile etle tırnak gibiyiz!
Büyükşehir Belediye Başkanı, Bakan Yıldırım’ın eleştirileri ve kent gündemi ...
'Saklı bahçenin melodileri' büyük konsere hazırlanıyor
Büyükşehir Belediyesi’nin İnciraltı’nda açtığı kurslarda bir araya gelen ...
Başkan Kocaoğlu'ndan 28 Milyon Euro'luk imza
Dünya Bankası Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile geçtiğimiz Aralık ayında ...
 
Bayraklı’daki ‘korkak’ davasında rövanş Boztepe’nin!
Bayraklı Belediye Meclisi toplantısında kendisine ‘korkak, kaçma’ dediği ...
Engelleri sporcular Selçuk’un misafiri
Avrupa Birliği özel sosyal guruplar çatısı altında yer alan ve her yıl ...
Bergama’dan bahara şenlikli merhaba
Bergama Belediyesi, BirGün Gazetesi Bergama BirGün Sanat ve Gençlik Eğitim ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva