HABERLER>EKONOMİ
11 Aralık 2014 Perşembe - 12:49

Kocaoğlu’ndan hükümete vergi teşekkürü!

37’inci Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Merkezi hükümet çok önemli bir karar verdi. Ayakkabı sektörüne vergi koyarak çok iyi bir iş yaptılar teşekkür ediyorum. Siyaset yapmak istemiyorum ama zararın neresinden dönülse kardır. Artık iş bize kaldı. El ele omuz omza gerçekleştireceğiz” dedi. Fuarın açılışında ayrıca Gaziemir'deki yeni fuar kompleksinde yapılacak gelecek yılki fuarın “SHOEXPO” adıyla ve etkin uluslararası katılımla açılacağı duyuruldu.

Kocaoğlu’ndan hükümete vergi teşekkürü!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ -  Ayakkabı Yaz-İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı kente 37.kez ‘merhaba’ dedi.

Uluslararası Fuar Alanı 2 No’lu Hol’de 14 Aralık’a kadar sürecek fuara İzmirli firmaların yanı sıra Ankara, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Manisa, Konya ve Trabzon’dan toplam 121 firma katılıyor.
 


Ayakkabı Fuarı açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ayakkabıcılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ata, Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Şevket Cihan, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.



MERMER VE GELİNLİK FUARLARINI ÖRNEK GÖSTERDİ
Fuarın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Kocaoğlu, “Göreve başladığımız günden beri İzmir’in fuar yapısını geliştirmeye çalıştığımız, yaklaşık 10 yıldır Gaziemir’deki fuar alanını geliştirmek için çaba harcıyoruz. 26 Mart’ta mermer fuarıyla orada buluşacağız. Tüm ihtisas fuarlarımızı yeni alanımızda gerçekleştireceğiz. Kat be kat büyütmeyi hedefliyoruz. Bildiğiniz gibi mermer Ege Bölgesi’nin önemli ihraç ürünlerinden… Bu fuarla birlikte katılımcıyla ihracat rakamları arasında çok büyük bir örtüşme var ve bugün Türk Mermer Sektörü’nün geldiği nokta ortadadır. İzmir mermer fuarının çok büyük katkısı var. Şimdi 26 Mart’ta yapacağımız fuarla mermer fuarcılığı konusunda dünyanın bir numarası olacağız. Bir diğeri de Ege Giyim Sanayici Derneğiyle götürdüğümüz çok hızlı bir ivme kazandığımız gelinlik fuarıdır. Her zaman hepimiz mutlaka hafta bir nikah merasimine katılıyoruz. Gelinliği hafta bir defa görüyoruz. Gelinlik sektörü de ayakkabı gibi bu kentin tarihinde var. Kadim iş kollarından bir tanesidir. Eskiden modacı insanın vitrinlerinde abiyeyi görürdük. Gelinlik abiye ve damatlık fuarıyla bugün İzmir sektörün merkezi… Alsancak’ta bırakın birinci katları zemin katlar bile bu ürünlerle doldu. Adeta burası gelinlik kenti denecek bir vitrin ve teşhir yapısına sahip olduk. Bunu beraber yarattık. Bugün çok büyük bir hamle içinde…  Gelinlik fuarında nasıl bir ivme kazandıysak ayakkabı fuarında da bu ivmeyi kazanmamamız için hiçbir haklı nedenimiz yok. Sektörle el ele verdiğimizde biz İzmir ve Türkiye ayakkabı sektörünü 3-4 senede toparlar pig yaptırırız” dedi.


 
FUARCILIK BİZE ATATÜRK’ÜN ÖĞÜDÜDÜR!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ Yönetim Kurulu’nun alıcıyı da getirmede ve davet etmede gücü olduğunu belirten Kocaoğlu, “Biz bu fuarı uluslararası boyuta da taşırız. Bu bizim görevimiz zaten. Yeni fuar alanına şu ana kadar 400 milyon harcadık. Teşhir için 50 milyon gidecek sağa sola da harcadık mı 500 milyonluk bir iş bu. Fuar belediyenin direk işi değil. İzmir’den başka yüzde yüz fuarcılıkla uğraşan başka kent yok. Bu bize Atatürk’ten verilmiş bir öğüt. Her belediye başkanı fuarı geliştirmek büyütmek böylece bölgenin kalkınmasına katkıda bulunmak için bu öğüdü uygulamak zorundadır. Biz de bunu yapıyoruz” şeklinde konuştu.
 
ZARARIN NERESİNDEN DÖNÜLÜRSE KARDIR!
Hükümetin ayakkabı sektörü için aldığı vergi kararı hakkında da konuşan Kocaoğlu, “Giren Uzak Doğu mallarından hepinizin canı yandı. Merkezi hükümet çok önemli bir karar verdi. Ayakkabı sektörüne vergi koyarak çok iyi bir iş yaptılar, teşekkür ediyorum. Siyaset yapmak istemiyorum ama zararın neresinden dönülse kardır. Artık iş bize kaldı. El ele omuz omza gerçekleştireceğiz. Yerli malı haftalarının ne anlama geldiğini çok iyi bilirler. Sonra azaldı, kutlanmaz oldu. Halbuki 90’lı yıllarda Güney Kore’ye gittiğim zaman oranın en önemli bayramlarından bir tanesi yerli malı haftası, kullanma bayramı dediler. Yerli malı kullanma bilincinin eskisi gibi ilkokullardan ailelerden başlayarak eğitim sistemine oturtulmasında büyük fayda var. İstihdam eksikliğine çare bulamıyoruz ama yerli malı tüketiminde bir sıçrama yapılması gerektiğine inanıyorum. Biz İzmir’de Türkiye’de yerli malının yerli sanayinin önemini bilmeliyiz. Tüketmeliyiz. Firmaları çoğaltmalıyız. Dünyanı dolaşacak gücü yerli malı kullanarak vermek zorundayız. Bizim deyimimizle palazlandırmak zorundayız” ifadelerini kullandı.


 
TÜKETİM 250 MİLYON İTHALAT 200 MİLYON
İzmir Ayakkabıcılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ata ise Ayakkabı imalatının İzmir’de önde gelen sektörlerden birisi olduğunun altını çizdi. Ata, “Türkiye’nin yüzde 35’ini karşılayan İzmir ithal ayakkabılardan dolayı ivme kaybetmiştir. Bu tüm sektörü büyük zararlar vermiştir. 2013 yılı ayakkabı tüketim rakamı 250 milyon çifttir. İthal gelen ayakkabı 200 milyon çiftin üzerindedir. İthalatın sektörümüze verdiği zarara dikkat çekmek istiyorum. Türkiye’deki işsizlik sorununu herkes biliyoruz. İthal ayakkabı ve Suriye sorunu çözülürse biz işsizlik sorununa çare buluruz. Ayakkabı sektörü devletten hiçbir destek almadan devam etmektedir” diye konuştu.


 
YENİ ADI SHOE EXPO OLACAK
Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Şevket Cihan ise şunları söyledi: Burada yapılan son fuardır. Eylül 2015 tarihinde Shoe Expo adıyla yepyeni uluslararası bir ayakkabı fuarı düzenleyeceğiz. Bir önceki fuarımıza göre yükselişimiz devam etmektedir. Rakamlardan oldukça memnunuz. Türkiye ayakkabı üretiminin yüzde 38’ini üreten İzmir acaba bu sektörde hak ettiği yerde midir? Bu düşünceyle fuarcılık ve dış ticareti komisyonu oluşturduk. Gece gündüz demeden çalışarak İzmir ayakkabısını hak ettiği yere nasıl getiririz diye düşündük. İhracata yönlendirmek ve bu fuarın hak ettiği yere ulaşmasını sağlamak istiyoruz.



Konuşmalarından Başkan Kocaoğlu sektör temsilcileriyle birlikte stantları gezdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa Yılmaz 12 Aralık 2014 Cuma 09:07

Tabi canım, sıradan bir ayakkabıyı 150 TL, 170 TL gibi astronomik rakamlar istemesini iyi biliyorsunuz. Kardeşim kaliteli deri ayakkabının fiyatı 49 TL'yi geçmemeli. 170 TL-200 TL'ye ayakkabımı olur? Yuhhhh!! İnsanlarda almıyor zaten o paralara. Alanlar enayi !!

Yorumu oyla      12      5  
11 Aralık 2014 Perşembe 13:56

ayakkabı ithalatı zorlaştırılmalı. kendimiz iyisini üretirken yurt dışından almaya gerek yok.

Yorumu oyla      18      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PhilSa 22 ülkeye ihracat yapıyor
Torbalı’da üretim yapan ve 1990’lı yıllardan bu yana Türkiye’ye 600 milyon ...
İzmir’in tarihi çarşısında ‘AVM önerisi’ heyecanı!
Büyük alışveriş merkezlerinin Pazar günleri kapalı olmasını öngören yasa ...
Zeytinyağında Suriye endişesi!
Zeytinyağında yaşanan fiyat kaosu, Suriye yağı tehlikesini beraberinde ...
 
Et kaçakçılığının faturası sanayiciye çıktı!
Et kaçakçılığından dolayı gümrüklerde alınan önlemler, sanayiciyi de sıkıntıya ...
Kemal Derviş'ten Babacan'a büyük övgü
Ekonomiden sorumlu eski devlet bakanı Kemal Derviş, Başbakan Yardımcısı ...
Cari açık rakamları şaşırttı: Son 4 yılın...
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, Türkiye'nin ...
 
‘5 yıldızlı’ isyan: Biz de Hıristiyan değiliz de…
Rixos Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, 150 milyon ...
Don vurdu, üretim azaldı fındık yağı uçtu!
Şu sıralar, market raflarında fındık yağının fiyatını görenler etikete ...
142 yıl sonra bir ilk: En büyük ekonomi Çin
Amerika Birleşik Devletleri 1872’den beri elinde bulundurduğu “dünyanın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva