HABERLER>EKONOMİ
11 Aralık 2014 Perşembe - 12:06

PhilSa 22 ülkeye ihracat yapıyor

Torbalı’da üretim yapan ve 1990’lı yıllardan bu yana Türkiye’ye 600 milyon doların üzerinde yatırım gerçekleştiren Philip Morris/Sabancı, ihracat yaptığı ülke sayısını 4 yıl içinde 4’ten 22’ye çıkardı.

PhilSa 22 ülkeye ihracat yapıyor

EGEDESONSÖZ - Ege Bölgesi’nin ve Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan ve Torbalı’da üretim gerçekleştiren Philip Morris/Sabancı, 1990’lı yılların başında temelini attığı ticari faaliyetleri kapsamında bugüne kadar 600 milyon doların üzerinde yatırım yaptı. 2010 yılından bu yana ihracat hacmini yaklaşık üç kat artıran şirket, ihracat yaptığı ülke sayısını 22’ye çıkardı.

Philip Morris Sabancı Kurumsal İlişkiler Direktörü Filiz Yavuz Diren,  Ege Bölgesi Sanayi Odası tarafından ‘3. En Büyük Üretim Kuruluşu’ seçilen Philip Morris/Sabancı’nın Türkiye genelinde doğrudan 1650, direkt ve dolaylı olarak ise yaklaşık 5000 kişiye istihdam sağladığını söyledi. 85 bin tütün çiftçisi olan Türkiye’de, son on yılda 2 milyar dolar tutarında tütün alımı gerçekleştirdiklerini dile getiren Diren, “Artan ihracat ile ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz. Philsa, 2010 yılından bu yana ihracat hacmini yaklaşık üç kat artırarak PMI’ın ihracat üssü olma yolunda hızla ilerlemekte. 2010 yılında 4 ülkeye ihracat gerçekleştiren Philsa, 2014 yılı itibarıyla 22 ülkeye ihracat yapar konuma geldi. Yapılan bu ihracatla da firma, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından takdim edilen “2013 İhracat Şampiyonları Ödülü”nde derece sahibi oldu” dedi.

11.3 MİLYAR TL’LİK ÖTV GELİRİ
Yatırımları, yarattığı istihdam ve her geçen yıl artan ihracat hacmi dışında, sağladığı vergi geliriyle de ülke ekonomisine önemli katkı sağladıklarına dikkat çeken Diren, “Şirket, 2013 yılında 11.3 milyar TL ÖTV geliri sağlamıştır. Bu, toplam tütün endüstrisinin sağladığı ÖTV gelirinin yüzde 50’sinden fazladır. ‘En Yüksek Vergi Ödeyen Firma’ ödüllerine layık görülen ve her yıl Ege Bölgesi’nin Vergi Rekortmenleri arasında yerini alan Philip Morris/Sabancı, Türkiye’nin toplam vergi gelirinin yüzde 4,4’ünü tek başına karşılamaktadır.  Yatırım ortamının iyileştirilmesi ve Fikri Mülkiyet Haklarının Korunmasına yönelik atılan adımları önemli bulan Philip Morris/Sabancı, ülkemizdeki yabancı sermayeli şirketlerin en başarılı örneklerinden biri. ‘Ürün Geliştirme’, ‘Kalite’, ‘Mühendislik’, ‘Tedarik Zinciri’, ‘Planlama’, ‘Çevre’ ve ‘İş Güvenliği’ alanlarında bölgesel uzmanlık üssü konumunda bulunan ve İzmir Torbalı’dan 8 farklı ülkeye uzmanlık hizmeti veren Philip Morris/Sabancı, Ege Bölgesi’nde yaptığı yatırımları sürdürmektedir” diye konuştu.

TÜTÜN AR-GE MERKEZİ
PMI’nın dünya genelindeki ilk Oryantal Tütün Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nin; oryantal tütün yetiştirme yöntemleri, tarla verimliliğinin artırılması ve tütün kalitesinin geliştirilmesi gibi alanlarda çalışmalar gerçekleştirmek üzere, yakın bir zamanda Philsa çatısı altında faaliyetlerine başlamasının planlandığını belirten Diren, “Rekabet gücü yüksek, kaliteli ve ihraç edilebilir tütünün yetiştirilmesini öncelikli konular arasında değerlendiren Philip Morris/Sabancı ve iş ortakları, kırsal kalkınmaya ve Türkiye’nin global tütün piyasasındaki konumuna katkı sağlamak amacıyla 2009 yılından itibaren “Tütün Tarımı ve Kalkınma Programı”nı uygulamaktadır” dedi.

Sahip olduğu know-how ve yetenek havuzu ile PMI içinde “Yetenek Fabrikası” olarak adlandırılan şirketin, bugüne kadar 100’e yakın çalışanını bağlı olduğu PMI’ın dünyanın farklı ülkelerindeki iştiraklerine ihraç ettiğini belirten Diren, “Philsa, PMI içinde bu yönüyle de öne çıkmayı başardı. “En İyi İşveren” ve “Türkiye'nin En Gözde Şirketleri” araştırmalarında ilk 50 şirket içinde üst sıralarda yer alan ve tütün sektöründeki birincilik konumunu koruyan Philip Morris/Sabancı, “2013 Yılı Kariyer.net İnsana Saygı Ödülü” dahil olmak üzere, İnsan Kaynakları alanında da birçok ödülün sahibi” şeklinde konuştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in tarihi çarşısında ‘AVM önerisi’ heyecanı!
Büyük alışveriş merkezlerinin Pazar günleri kapalı olmasını öngören yasa ...
Zeytinyağında Suriye endişesi!
Zeytinyağında yaşanan fiyat kaosu, Suriye yağı tehlikesini beraberinde ...
Et kaçakçılığının faturası sanayiciye çıktı!
Et kaçakçılığından dolayı gümrüklerde alınan önlemler, sanayiciyi de sıkıntıya ...
 
Kemal Derviş'ten Babacan'a büyük övgü
Ekonomiden sorumlu eski devlet bakanı Kemal Derviş, Başbakan Yardımcısı ...
Cari açık rakamları şaşırttı: Son 4 yılın...
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, Türkiye'nin ...
‘5 yıldızlı’ isyan: Biz de Hıristiyan değiliz de…
Rixos Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, 150 milyon ...
 
Don vurdu, üretim azaldı fındık yağı uçtu!
Şu sıralar, market raflarında fındık yağının fiyatını görenler etikete ...
142 yıl sonra bir ilk: En büyük ekonomi Çin
Amerika Birleşik Devletleri 1872’den beri elinde bulundurduğu “dünyanın ...
TPAO Afrika’da petrol arayacak
TPAO'nun yatırımları 11 milyar doları, geliri de 18 milyar doları buldu. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva