HABERLER>EKONOMİ
11 Aralık 2014 Perşembe - 12:04

İzmir’in tarihi çarşısında ‘AVM önerisi’ heyecanı!

Büyük alışveriş merkezlerinin Pazar günleri kapalı olmasını öngören yasa tasarısı, İzmir esnafını harekete geçirdi. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, yeni düzenleme ile esnafın yüzünün güleceğini belirtirken, Kemeraltı esnafı da pazar günlerine özel indirim ve kampanyalarla Egelileri tarihi çarşıya çekmek için hazırlıklara başladı.

İzmir’in tarihi çarşısında ‘AVM önerisi’ heyecanı!

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - Büyük alışveriş merkezlerinin faaliyetlerini sınırlandıran yasa tasarısı önerisi, Kemeraltı esnafını heyecanlandırdı.

AVM’lerin pazar günleri kapalı olmasını ve akşam saat 20.00’den sonra kapanmasını öngören tasarının yasalaşmasını dört gözle bekleyen esnaf, pazar günleri de dükkanını açmaya ve Egelileri tarihi çarşıya çekecek kampanyalar düzenlemeye hazırlanıyor.



‘ARTIK ÇIKSIN’
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, çok sayıda hükümet ve bakan değişmesine rağmen çıkmayan AVM Yasası’nın bu sefer yasalaşmasını beklediklerini söyledi. Mutlu, “Mutlaka AVM’lerin çalışma saatlerinin düzenlenmesi, kent içinde bulunan esnaf ve sanatkarların işlerini olumlu yönde etkiler. Hafta sonları büyük mağazaların kapalı olması vatandaşın o güne mahsus ihtiyaçlarının karşılanması açısından esnafın işlerini olumlu etkiler. Henüz daha bir düşünce. Kanun yürürlüğü girdikten sonra yeniden değerlendirip yeni çıkan kanuna kendimizi adapte etmek için elimizden gelen çalışmaları yapacağız” dedi.

Kanunun bir an önce çıkmasını isteyen Mutlu, “Ben iyi veya kötü bu kanunun çıkmasını istiyorum. Eksiği ile gediği ile bu kanun bir an önce çıksın. Hem mecliste ve komisyonda hem de yürürlüğe girdiği süreçte aksaklıklar yeniden düzenlenerek daha iyi bir yasaya kavuşuruz. Yıllardır beklediğimiz bir yasa bu. Kaç hükümet, kaç bakan değişti? Artık bu kanun bir an önce çıkmalı” diye konuştu.



‘PAZARLARI DA AÇARIZ’
Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, AVM’lerin Pazar günleri kapanmasının çarşı için tarihi bir fırsat olacağını belirterek, İzmirli ve Egelileri çekmek için pazar günlere de dükkanları açacaklarını söyledi.

Kaya, “Bu yasa geç kalmış bir yasa. Şehrin göbeğine AVM ruhsatı veriliyor. AVM’lerin pazar günleri, akşam saatleri kapalı olması, tabiî ki küçük esnafın yüzünü güldürecek. Kemeraltı esnafı olarak pazar günleri de açığız. Yasadan sonra açmayan esnafımız da dükkanını açacak. Hemen esnaflarımızla iletişime geçeceğiz. Pazar günlerine özel iskontolar, farklı indirim kampanyaları düzenleyeceğiz. Çekişilişler gerçekleştireceğiz. Egelileri tarihi çarşımıza çekmek için her türlü çalışmayı yapacağız” dedi.

Yasanın bu sefer çıkmasından umutlu olduklarını dile getiren Kaya, “Biz hep umutla yaşıyoruz. Umutsuz yaşanmıyor” şeklinde konuştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Esen Yurt 12 Aralık 2014 Cuma 10:41

Alışverişin şekli değişmiş. Tutturulmuş "Keraltı Çarşısı"! Eskiden merkez orasıydı. Bornova, Gaziemir, Narlıdere, Karşıyakada vb. ikamet edenler neden Kemeraltına gitsin? Her ilçenin kendi çarşısı var.

Yorumu oyla      12      6  
nurtaç taşkın 12 Aralık 2014 Cuma 09:17

avm leri kimse kapatamaz kemeraltı esnsfı soruyor nakitmi kıredikartımı diye yok öyle tüm halk avm lerden yana kapanmasını isteyenler heralde 40 sene evvele yada başkanların gelrleri dişüyor diye istemazler.

Yorumu oyla      14      5  
İzmirli 12 Aralık 2014 Cuma 08:54

Yaz mevsimi ağustos ayının ortası Cumartesi Pazar günü akşam 20:45'de tarihi kemeraltı çarşısından bir görünüm; bomboş sokaklar, kepenk indirmiş dükkanlar, inle cinler top oynuyor. O saatte oradan geçenin can güvenliği bile yok. İzmir bir de turistik şehir olacakmış mış !!! Gidin İstanbula 24 saat açık heryer cıvıl cıvıl. Birde kemeraltı esnafı ağlıyormuş. Ağlamaya devam edin beyler.

Yorumu oyla      15      5  
Esen Yurt 11 Aralık 2014 Perşembe 19:15

Maliyenin zararı olur. Esnaf fiş ve fatura vermiyor.KDV kaçağı oluşacaktır. AVM'ler daha ucuz ve kaliteli mallara sahip. Müşterilerin aynı zamanda eğlence mekanları. Saçmalıktan vazgeçilmeli...

Yorumu oyla      17      7  
Izmir 11 Aralık 2014 Perşembe 15:42

Bakan AVM'lerin pazar günü kapanmayacağıni söyledi. Boşuna bayram etmişler.

Yorumu oyla      19      5  
ercan 11 Aralık 2014 Perşembe 14:41

Şimdi haberi çıktı.Gümrük bakanı canikli avmlerin tatil günü kapanması gibi bir uygulama düşünmediklerini açıkladı.Avm ci bir iktidardan başka bir şey beklenemz zaten.Boşuna sevinmeyin.Biraz dersinizi çalışıp bu hazineyi nasıl ayaga kaldırız diye düşünün bence.

Yorumu oyla      17      6  
ercan 11 Aralık 2014 Perşembe 14:32

Kemeraltının sorunu kendini yenileyememsi eski anlayışla işlerin sürdürülmeye çabalanması.Bu tarihi çarşı bir hazine ama insanları alışveriş etmesi için bir çekim gücü yyaratılamamış.Buranın açık avm anlayışyla yeniden ele alınması gerekiyor.Bu yönde çalışmalar var ama şimdiki haliyle avmler üç günde kapansa orası için degişen bir şey olmuyacaktır.

Yorumu oyla      19      5  
utku karademir 11 Aralık 2014 Perşembe 13:27

kemeraltında işportacılar zorla dükkana götürmek isteyenler kaldırılmalı bu yüzden insanlar pek gelmek istemedini düşünüyorum

Yorumu oyla      22      5  
YORUMCU BABA 11 Aralık 2014 Perşembe 12:30

Sizlerin Anlamadığı Bir Şey Var.Millet Pazar Günleri AVM lere Sadece Alış Veriş Yapmak İçin Gitmiyor.Sizler Daha Çok Kazanmak İçin Ne Yaparsanız Yapın Bu Milleti Kemer Altına Getirtemezsiniz.Önce Kendinize Çeki Düzen Verin.Hisar Camii Etrafında UYDURUK Kafeler O Çirkinlik Abidesi Koltuklar İle Yolların Tamamını Kapatmışlarken,Sizler Bizleri Daha Çok Beklersiniz.Ayrıca Haftanın 6 Günü Kazanç Yapıyorsunuz, Hala Yetmiyormu?

Yorumu oyla      29      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zeytinyağında Suriye endişesi!
Zeytinyağında yaşanan fiyat kaosu, Suriye yağı tehlikesini beraberinde ...
Et kaçakçılığının faturası sanayiciye çıktı!
Et kaçakçılığından dolayı gümrüklerde alınan önlemler, sanayiciyi de sıkıntıya ...
Kemal Derviş'ten Babacan'a büyük övgü
Ekonomiden sorumlu eski devlet bakanı Kemal Derviş, Başbakan Yardımcısı ...
 
Cari açık rakamları şaşırttı: Son 4 yılın...
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, Türkiye'nin ...
‘5 yıldızlı’ isyan: Biz de Hıristiyan değiliz de…
Rixos Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, 150 milyon ...
Don vurdu, üretim azaldı fındık yağı uçtu!
Şu sıralar, market raflarında fındık yağının fiyatını görenler etikete ...
 
142 yıl sonra bir ilk: En büyük ekonomi Çin
Amerika Birleşik Devletleri 1872’den beri elinde bulundurduğu “dünyanın ...
TPAO Afrika’da petrol arayacak
TPAO'nun yatırımları 11 milyar doları, geliri de 18 milyar doları buldu. ...
Ve ÇED başladı: Üçkuyular’a dev AVM geliyor
Doğuş Holding’in Üçkuyular’da kuracağı AVM için ÇED süreci başladı. İzmir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva