HABERLER>EKONOMİ
10 Aralık 2014 Çarşamba - 16:44

Ve ÇED başladı: Üçkuyular’a dev AVM geliyor

Doğuş Holding’in Üçkuyular’da kuracağı AVM için ÇED süreci başladı. İzmir Valiliği’nin onay verdiği proje ile Üçkuyular’a 301 bin metrekare büyüklüğünde AVM ile 211 odalı otel yapılacak. Yatırım tutarı 460 milyon lira olarak belirlenen proje, Konak Belediyesi’nin projenin bitişiğinde yer alan benzin istasyonunu satışıyla gündeme gelmişti.

Ve ÇED başladı: Üçkuyular’a dev AVM geliyor

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - Doğuş Gayrimenkul tarafından Üçkuyular’da yapılması planlanan İzmir İstinye Park Alışveriş Merkezi ve Otel projesi ile ilgili ÇED süreci başladı.

Edinilen bilgiye göre Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, internet sayfasında başvuru ilanını yayınladı. Buna göre yatırım Doğuş Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş ile Doğuş ile Orjin Grup ortaklığı ile kurulan Orta Gayrimenkul Yatırım Yönetimi A.Ş. tarafından yapılacak. 40 bin metrekare kayıtlı alan üzerinde kurulacak İzmir İstinye Park Alışveriş Merkezi 301 bin 438 metrekare büyüklüğünde, proje kapsamında kurulacak otel de 211 odalı olacak.  Proje ile ilgili başvuru dosyasını İzmir Valiliği de inceleyip uygun buldu. Böylece projeye ilişkin ÇED süreci başladı.



BENZİNLİK TARTIŞMASI ÇIKTI
İzmir’in en değerli yeri olan Üçkuyular Pazaryeri arkasındaki alanda 460 milyon lira yatırımla gerçekleştirilecek İzmir İstinye Park Projesi, arazinin hemen yanındaki benzinliğin satışı ile gündeme gelmişti. Doğuş ve Orjin Grup ortaklığı, İzmir’de de yapacağı İstinye Park AVM projesine ilave etmek için Konak Belediyesi’nin şirketi Merbel A.Ş’den 3 bin 500 metrekarelik eski benzinlik arazisini 56.5 milyon TL’ye satın almıştı. Burayı park yapmaya hazırlanan grup, belediye meclis üyelerinin ‘idari mahkeme’ çıkışıyla karşılaşmıştı. Konak eski Belediye Başkanı Hakan Tartan döneminde tartışmalara rağmen özelleştirilen benzin istasyonu ile ilgili kararın ardından Sayıştay, rapor düzenlemişti. Raporda belediyeden şirkete 21 milyon 354 bin TL’ye satılan istasyon ile ilgili alınan karar nedeniyle kamu zararı oluştuğu ifadesine yer verilmişti.

20 KATLI OTEL
İstinye Park AVM ve Otel Projesi’nin ÇED dosyasına göre alışveriş merkezi ve otel projesi 40 bin 300 metrekare üzerine kurulacak. Zemin kotundan itibaren 5 kat yer altına inilecek. Projenin 4 katı otopark olarak planlanırken, 1. Bodrum kat süpermarket olarak değerlendirilecek. Zemin kat ve birinci kat mağazalar, sinema, yeme-içme alanı ve oyun salonları olarak değerlendirilecek. İkinci kat otel lobisi, üçüncü kat spor merkezi olacak. 4. Kat ile 23. Kat aralığında otel odaları bulunacak. 24. Kat çatı katı suit oda olarak değerlendirilecek. Projede 2430 araçlık otopark bulunacak.

Projenin hayata geçirilmesi ile alışveriş merkezini günlük 45 bin kişinin ziyaret etmesi, yaklaşık 300 mağazada toplam 1500 kişinin çalışması öngörülüyor. Otelin işletmeye alınması ile birlikte 422 kişi ve 70 çalışan planlanıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 34 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
selahattin tank 18 Temmuz 2015 Cumartesi 19:16

nezaman basliycak arkadaslar bu profje

Yorumu oyla      11      5  
İzmirli 24 Aralık 2014 Çarşamba 09:26

"Mustafa Y" lüks markaları izmire gelecek demiş. O lüks markaları satın alacak düzeyde insan mı var İzmirde? Varsa bile Mavişehir Egekent arası bölgeye yapılmalıydı. O lüks markaları alabilecek zengin kesim bu bölgede oturuyor.

Yorumu oyla      15      6  
13 Aralık 2014 Cumartesi 16:48

o vergi dairesi de oradan taşınacak.

Yorumu oyla      11      5  
m.y. 11 Aralık 2014 Perşembe 13:57

istinye park bir marka isim olmuştur, o yüzden saçma değil.trafik sorunuda yaratmayacaktır. metro üçkuyular çıkışının hemen yanında olacak. istanbul zincirlikuyu maslaktaki bir çok AVM.de olduğu gibi metrodan avm.ye giriş olacak.ayrıca 2300 araçlık otopark planlanmış.otoyla hem deniz yönünden hem meydan yönünden girişleri olabilir.

Yorumu oyla      18      17  
Mustafa Y 11 Aralık 2014 Perşembe 13:15

önce projeye bakmak lazım, hemen itiraz etmeyin. belediyenin sattığı alan küçüğk bir alan, projenin bütünü için gerekli,balçovada alışveriş merkezleri var ama, doğuş-orgin yatırımı lüks seğmentte bir AVM. olacak, izmirde olmayan avrupanın lüks markaları izmire gelecek ve lüks bir otelle birlikte.bu haliyle proje kabuledilir bir proje, izmire katkı sağlayacaktırversace, gucci, luis viutton,chanel, cavalli ,dior,prada gibi lüks markalar gelecek, turizm açısındanda önemli,

Yorumu oyla      21      17  
TC misafir 11 Aralık 2014 Perşembe 12:38

Neden sattınız o değerli araziyi avm çok mu gerekliydi? Vatandaşın malını satmayı çok iyi biliyorsunuz ama sıra vatandaşa hizmete gelince nedense dayatmalar havada uçuşuyor.Bu eleştiriyi de parti gözetmeksizin yapıyorum.

Yorumu oyla      20      9  
ercan 11 Aralık 2014 Perşembe 12:29

O bölgenin çehresini baya degiştirecek ayrı bir zenginlik katacak.Yesil alanları da geniş tutulacak diye biliyorum.Zaten o bölgenin görünüm çok kötü . Proje gerçekleştiginde çok güzel bir yer olacak.Metronun da olması ulaşımının kalay olacagınden genelelde gelenler metroyu tercih edeceklerdir .Bir de otel düşünülmesi çok iyi olmuş.İzmirin bu konuda açıgı var çünkü.Buraya kadar her şy güzel ama aynı bölgeye bu kadar avm İşte sorun burada.Burası açılınca diger avmalerin iş hacminin büyük ölçüde etkilenmesi kaçınılmaz.Sistemsizlik ve öngörüsüzlük en büyük sorunumuz.Bunlar milyon dolarlık yatırımlar ama plansızlııkla bu tür işletmelri nerdeyse birbirini batırma noktasına getiriyoruz.Bu durum en çok istanbulda yaşanıyor zaten.

Yorumu oyla      16      15  
Kenan yesil 11 Aralık 2014 Perşembe 11:41

Büyük trafik sorun yaratacak, yeni AVM hiç gerekmyor/zaten o bölgede var ve AVM/ler halka daha fazla borclanacak

Yorumu oyla      21      8  
Murat 11 Aralık 2014 Perşembe 10:59

Hafta sonu trafik zaten F.Altay meydanda arap saçı, bir de bu dev AVM'yi eklemenin bir manası yok. Hele birde yağmurlu günleri düşünemiyorum bile! Zaten herkes yazmış, diğer AVM'lerde bölgedeki arz fazlasından ötürü iyi durumda değil!Sonuçta adamların arazisi, hükümetten destekliler,illaki birşey yapacaklarsa konut yapsınlar AVM değil.

Yorumu oyla      23      7  
recep türk 11 Aralık 2014 Perşembe 09:47

ne güzel çiçek böcek edebiyatı başlamış gene kendilerini kurtaran tatlı su çevrecilerini insanların işssizliği ne ilgilendirirki.arkadaş adamın mesleki tecrübesi bilgisi yok bu adam avm de çalısmak zorunda evine ekmek götürmek zorunda ama tabi ya siz izmir de herşeye muhalefetsiniz,sorsak inciraltı böyle kalsın dersin çünkü o moloz döküm alanları,baraka yapılar bile planlanmasından daha iyi sizce.

Yorumu oyla      17      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yorgancılar’dan büyüme değerlendirmesi
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 3. ...
MÜFED Başkanı Nasır: Yaşanabilir İzmir için herkes çalışmalı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ı ziyaret eden Müteahhitler Federasyonu ...
Çolakoğlu’ndan öncü İzmir mesajı
TÜGİAD Ege Yönetimi’nin ziyaret ettiği İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal ...
 
Eczacılar aktarlara rakip oluyor!
Son yıllarda doğal bitkisel ilaçlara yönelik talep, eczacıları da harekete ...
Flaş! Büyüme rakamlarında büyük şok!
Türkiye 2014'ün üçüncü çeyreğinde yüzde 1,7 büyüdü. Beklentiler yüzde ...
Bu kez Bafa: Yine orman yine RES!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bafa Gölü’nün hemen güneyindeki tamamı ...
 
Altın uçuşa geçti
Avrupa borsalarında yaşanan sert satış dalgası altına yaradı. Altının ...
AB enerji tedarikinde güvence istiyor
AB'den gelen üst düzey heyet iki gündür Türkiye'de. AB, Türkiye’nin Rusya ...
Bakliyatta rekolte kaybı şoku: Pirinç ve mercimek uçtu!
Bakliyat ve tahıllar tarladayken yaşanan olumsuz hava koşullarının hasat ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva