HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Mart 2016 Pazar - 11:41

Kocaoğlu, Egedesonsöz'ü doğruladı stadın yerini açıkladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, Egedesonsöz'ün haberini doğruluyark İzmir'de yapmak istedikleri yeni stadın yerinin Menderes İlçesi Tekeli Mahallesi'nde olduğunu açıkladı.

Kocaoğlu, Egedesonsöz ü doğruladı stadın yerini açıkladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Azik Kocaoğlu Egedesonsöz'ün haberi sonrası yaptığı açıklamada 130 dönümlük alanın Tahtalı Barajı Koruma Havzası içinde kalan 86 dönümlük bölümüne yeşil alan ve antreman sahaları yapılabileceğini, Havza sınırları dışındaki 44 dönümlük alanı ise UEFA standartlarında en az 25 bin kişilik stat yapabileceklerini söyledi.

BAŞKAN KOCAOĞLU ŞEHİR STATI O İLÇEYE Mİ YAPILACAK?

Profesyonel klüplerin maç yapacağı futbol stadı sıkıntısı çeken İzmir'in dört yeni stada kavuşması olanağı ortaya çıktı. Yıkılan Alsancak Stadı'nın yeniden yapılmak üzere zemin etüdü çalışmaları başladı. TOKİ mülkiyet sorunları da çözülen stat alanında kısa süre sonra inşaata başlayacak. İhaleleri yapılan ancak mahkeme kararıyla yapımı duran Göztepe Gürsel Aksel ve Karşıyaka Yalı statlarının inşaatına ise eksiklikler ortadan kaldırılırsa başlanabilecek.

Öte yandan dördüncü bir statla ilgili süpriz bir gelişme yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu geçen hafta, 25-30 bin kişilik bir stat için uygun yer buldukları açıkladı. Kocaoğlu hafta sonu da stat yerinin Menderes ilçesinin kırsal Tekili Mahallesi sınırlarında olduğunu söyledi.

Kocaoğlu, Menderes'teki stat yerinin Göztepe Kulubü Başkanı Mehmet Sepil'in girişimleriyle bulunduğunu söyledi. Sepil'in mevcut Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nın yerine stat yapılacak olunca altyapı tesisleri kurmak düşüncesiyle yer bulmak için tüm belediyeleri gezdiğini beilrten Kocaoğlu, "Menderes Tekeli'de bir arazi var. Menderes Belediyesi ile görüşmüşler. 130 dönüm bir arazi bu. Bunun yaklaşık 44 dönümü Tahtalı Havzası dışında kalıyor. Bu 44 dönüme de iyi bir planlamayla en az 25 bin kişilik UEFA standartlarında stat sığıyor. Geri kalan 86 dönümünde de Tahtalı Havzası'nda kalıyor. Havza Koruma Yönetmeliği 86 dönümlük alana yeşil sahalar, antrenman sahaları yapımına izin veriyor" dedi.

Tekeli'de 130 dönüm araziyi Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ve Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil ile birlikte incelediklerini belirten Başkan Kocaoğlu, "Bizim karar vermemiz önemli ama Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bu işe nasıl bakacağı da önemli. Menderes Belediye Başkanımızla da mutabık kaldık. Bunu Menderes Belediyesi ile beraber yapacağız. Ondan sonra da bir formülle Göztepe Kulübü'nün hizmetine sunulacak bir proje olacak. Bizim de zaten bir stat sözümüz var. Eğer aksilik olmazsa yapacağız" dedi.

Başkan Kocaolu, Tekeli'nin taraftarların, seyircinin ulaşımı açısından da uygun bir yer olduğunu çünkü stat alanının İZBAN banliyö hattının Tekeli'deki iki durağının arasında kaldığını söyledi. İZBAN'la stada ve altyapı tesislerine rahatlıkla gidelebileceğini belirten Kocaoğlu, "Bugün Aliağa'dan, Torbalı'dan, yarın Bergama'dan, Selçuk'tan ulaşma şansımız var. Böyle bir yerde spor vadisinin yapılması yararlı olur. Engel çıkmazsa yapacağız. Mehmet Sepil, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşecek. Biz Menderes Belediye Başkanı ile görüşüyoruz. Oturup masaya, değerlendirmemiz gerekiyor. İnşallah olur, biz de olmasından yanayız" dedi.(dha)

 
İzmir'den bakanlığa 'Süt inekleri kesilmesin' tepkisi
 
Tanrıkulu: İzmir'in yarısına doğalgaz girmedi
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
recon 7 Mart 2016 Pazartesi 08:46

geçin bakalım dalganızı makara yumağınızı son gülen iyi güler

Yorumu oyla      11      5  
Ksk 6 Mart 2016 Pazar 22:33

Sehir statlari sehir merkezinde yada sehir merkezine yakin olan en uygun yerlere yapilir.adi ustunde sehir stadi.sehirdeki herkezin rahatca ulasmasi icin ozellikle toplu ulasimin cok iyi oldugu yerlerde olur. Bilip bilmeden sallamayin.bu statlarda da sadece maclar oynanmaz cesitli sosyal aktiviteler duzenlenir. Ornek barsalano , Manchester vb... Burdaki statlar da yenileme, kapasite yukseltmesi yada yikildimi da yine ayni yere daha buyugunu yaparlar. Tekeli ye sehir stadi olmaz. Ayrica karsiyaka ya neden stat yapilmiyor...

Yorumu oyla      11      5  
3544 6 Mart 2016 Pazar 21:02

Stad için en güzel yol Çiğli Sasalı tarafı çevre yolundan da rahatlıkla gelinir.

Yorumu oyla      11      5  
Ksk 6 Mart 2016 Pazar 20:39

Sehir statlari sehir merkezinde yada sehir merkezine yakin olan en uygun yerlere yapilir.adi ustunde sehir stadi.sehirdeki herkezin rahatca ulasmasi icin ozellikle toplu ulasimin cok iyi oldugu yerlerde olur. Bilip bilmeden sallamayin.bu statlarda da sadece maclar oynanmaz cesitli sosyal aktiviteler duzenlenir. Ornek barsalano , Manchester vb... Burdaki statlar da yenileme, kapasite yukseltmesi yada yikildimi da yine ayni yere daha buyugunu yaparlar. Tekeli ye sehir stadi olmaz. Ayrica karsiyaka ya neden stat yapilmiyor...

Yorumu oyla      11      5  
MAĞDUR 6 Mart 2016 Pazar 16:06

yaklaşık 19 aydır kapalı ve maaş alamayan biz çalışanlar (eski metaş) için ne zaman bir adım atılacak.? ne yaparsak yapalım olmadı olmuyor bizlerin halinede bi bakın artık.seçim zamanı oy istemesini bilenler,sizlere sizlere seyleniyor ve yardımlarınızı bekliyoruz.bu işlerin a partisi b partisi olmuyor ve olmasın çünki içimizde her partinin seçmeni bulunmaktadır.patronumuzun sivas taki fabrikası için nerdeyse bütün sivas vekilleri ve bürokratlar duyarlı oldular.aynı duyarlılığı başta iktidardaki vekiller olmak üzere tüm vekilleri davamıza ve sorunumuza sahip çıkmaya davet ediyoruz.durum çok vahim olup;aile birlikleri kopma noktasına gelenlerden,icraya düşenlerden velhasıl hertürlü mağduriyeti yaşamakta olan çalışanlardan bahsediyoruz.ne olursunuz haberiniz olsun allah rızası için yardım ve yardımlarınızı bekliyoruz.

Yorumu oyla      11      5  
Tarık 6 Mart 2016 Pazar 15:27

Yok dağteke köyüne yapınn

Yorumu oyla      11      5  
6 Mart 2016 Pazar 14:31

Bjk stadı, fb stadında maç olduğu gün trafik felç.

Yorumu oyla      11      5  
6 Mart 2016 Pazar 14:11

Karşıyakalı, 15 bin kişilik butik, "semt stadı" da yapılacak. Binlerce taraftarı olan takıma layık görülen butik statta bir sorun yok.

Yorumu oyla      11      5  
6 Mart 2016 Pazar 12:47

şehrin göbeğine yapılmasın veya sahili betonlaştırmasında nereye yapılırsa yapılsın.

Yorumu oyla      11      5  
6 Mart 2016 Pazar 12:35

Ankara ile görüşülse de şehrin göbeğinde beton olarak kalan ve neredeyse hiçbir işe yaramayan Atatürk Stadı yıkılıp milli taķım stadı ve Göztepe Stadı olsa ... yap buraya 35 bin kişilik modern futbol stadı kurtul. Altında dev otoparkı, kafeleri, alış veriş merkezi ve sinema salonları olan bir yer hiç fena olmaz. Hem de şehrin göbeği. Köye stat mı yapılır ? Oraya yapılırsa da ulaşım kolay olur ancak ticari anlamda kulüp sadece tribün gelirleri ve stat içi reklam gelirlerine kalacak.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyük Kanal’da temizlik zamanı
ZSU, Gümrük ve Bayraklı pompa istasyonları arasında evsel atık su taşıyan ...
Boşnaklar işbirliği için geldi
Sırbistan Cumhuriyeti sınırları içinde yer alan ve nüfusunun büyük çoğunluğunu ...
Meral ve Batu kadınlar için sahnede
Mehtap Meral ve Pelin Batu 8 Mart Kadınlar Günü için bir araya geldi.
 
Bergama'da madene geçit yok
Bergama'da ki iki ayrı bölgeden altın çıkaran ve bir süre önce Kayyum'a ...
İzmir'de sokakta hayat var
Bu yıl 10’uncusu düzenlenen “İzmir Uluslararası Kukla Günleri", sadece ...
Konaklı kadınların el emeği göz doldurdu
Konak Belediyesi'nin semt merkezlerinde kurs gören kadınlar, 8 Mart Dünya ...
 
Karşıyaka'da kaldırım işgaline dubalı çözüm
Karşıyaka Belediyesi, son iki ayda sokaklara yaklaşık bin adet kaldırım ...
Büyük festival yola çıktı: İzmir’de kadının adı var!
7. Kadın Festivali Kültürpark'ta düzenlenen etkinliklerle başladı. Açılış ...
İzmir o afişleri konuşuyor: Sana ne!
Karşıyaka Belediyesi’nin Dünya Emekçi Kadınlar Günü için ‘Sana ne’ hazırladığı afişler ses getirdi.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva