HABERLER>POLİTİKA
22 Ocak 2023 Pazar - 08:04

Kıran kırana seçim... İYİ Parti İzmir'de Bezircioğlu dönemi!

İYİ Parti İzmir yeni il başkanını seçmek için bugün sandık başına gitti. Kongrede 333 oy alan Sinan Bezircioğlu, 14 oy farkla İYİ Parti'nin İzmir İl Başkanı oldu.

Kıran kırana seçim... İYİ Parti İzmir de Bezircioğlu dönemi!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı bugün yeni başkanını seçmek için sandık başına gitti. Mevcut İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın milletvekilliği aday adaylığını açıklaması nedeniyle aday olmadığı kongrede başkanlık yarışı Ülkü Doğan ile Sinan Bezircilioğlu arasında geçti.

14 OY FARKLA KAZANDI
Kültürpark içerisinde bulunan Celal Atik Spor Salonu'nda gerçekleşen kongrede parti üyelerinin salonu doldurmaya başladı. Konuşmaların ardından 652 delege yeni il başkanını belirlemek için oy kullandı. mavi liste ile 333 oyu alan  Sinan Bezircilioğlu  14 oy fark ile seçimin kazananı oldu. Sarı  liste ile yarışan Ülkü Doğan ise 319 oy aldı.

DERVİŞOĞLU'NDAN BEZİRCİLİOĞLU'NA YAYLIM ATEŞİ: SENİ TANIMIYORUM

ÇIRAY'DAN BİRLİK MESAJI: DERVİŞOĞLU İLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ!

KIRKPINAR: İNANARAK SUYA BASARSANIZ YÜRÜR GİDERSİNİZ!

BAŞKAN ADAYI SİNAN BEZİRCİLİOĞLU KÜRSÜDE... HEDEF 9 VEKİL!

BAŞKAN ADAYI DOĞAN KÜRSÜDE: 30 İLÇENİN DE SESİ OLACAĞIM!

KİMLER KATILDI?
Partililerin salonu doldurduğu kongreye İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Rıdvan Uz ile Mehmet Tolga Akalın, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, İl Eski Başkanı Hüsmen Kırkpınar,  il başkan adayları Ülkü Doğan ve Sinan Bezircilioğlu ile delegeler de salonda yerini aldı. 

Öte yandan kongreye 6'lı masa partilerinin temsilcilerinde de katılım sağlandı. Çalışma Eski Bakanı Yaşar Okuyan ve CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun yanı sıra Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı da İYİ Parti İzmir İl Kongresi'ni yerinde takip etti. 

NELER YAŞANDI?

DERVİŞOĞLU VE ÇIRAY BİRLİKTE GİRDİ
11:55: İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ve Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Miletvekili Aytun Çıray kongre salonuna birlikte girdi. İkili salondakileri selamladı. 

BEZİRCİLİOĞLU DA SALONDA
12:00: İl Başkan Adayı Sinan Bezircilioğlu da kendisini destekleyen 10 ilçe başkanı ile birlikte kongre salonuna girdi. Bezircilioğlu'nu destekleyenlen parti üyelerinin mavi mendil taktığı görüldü. 



DOĞAN DA SALONA GİRDİ
12:05: İl Başkan Adayı Ülkü Doğan da kendisini destekleyen partililer ile birlikte kongre salonuna girdi. Doğan'ı destekleyen İYİ Partililerin sarı fular taktığı görüldü.

SALONDA KARŞILIKLI SLOGANLAR!
12:08 
Bezircilioğlu ve Doğan destekçileri birbirlerine dönerek sloganlar attı

12:10: Başkan adayları Ülkü Doğan ve Sinan Bezircilioğlu salonu birlikte turladı. 

DİVAN BELLİ OLDU!
12:23 - Delegeler tarafından yapılan oylama sonucunda Divan Başkanı Samsun Milletvekili Erhan Usta olurken divan üyeliklerine  Metehan Kutlu, Ali Topçu, Kübra Sayar alan ve Halis Köse getirildi. 

DİVAN BAŞKANI USTA: BİRBİRİMİZE KOMPLO KURAMAYIZ!
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Divan Başkanı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, birlik mesajı verdi ve “Kongremizdeki demokratik rekabetin birlik ve berberliğimize güçlendireceğine inanıyorum. İYİ Parti teşkilatları olarak unutmayacağız ki biz burada bu bayrak altında aynı değerlere inanan insanlarız. Bizler, kişisel çekişmeler ve hırslarla birbirimize komplo kuramayız. Bugün burada kim seçilirse seçilsin kazanan İYİ Parti olacak. İnanıyorum ki hep birlikte ülkemizin umudu olan İYİ Parti’yi daha da güçlendireceğiz. Karşımızda başarısız yönetimlere rağmen kazanmak için her türlü yolu mubah gören bir ittifak olduğunu farkındayız. Ama biz milletimizin teveccüh ve desteğini kazanacağımızı biliyoruz. Korku iklimi yaratmaya çalışan bir anlayış çökmeye mahkumdur. Sevgili İzmirliler sizlere söz veriyorum. Önümüzdeki sene sorunları değil umutları konuşacağız. Türkiye Cumhuriyeti devletinin büyük kutlamasını hep birlikte yapacağız. 85 milyon el ele ererek mutlu bir Türkiye hep birlikte kavuşacağız. Umudunuzu koruyun, güneşli günlere, iyilerin gününe çok az kaldı” dedi

 

RAPORLARA OYBİRLİĞİ!
12:37:
Faaliyet raporu okundu ve oy birliği ile onaylandı.

12:40: Mali rapor okundu ve oy birliği ile kabul edildi

KIRKPINAR'DAN VEDA KONUŞMASI
Kongrede konuşan İYİ Parti İzmir eski il Başkanı Hüsmen Kırkpınar, parti kurulurken yaşadıkları zorluklardan bahsetti. İnancın önemine vurgu yapan Kırkpınar, "İnanarak suya basarsanız yürür gidersiniz" dedi. 

ÇIRAY'DAN BİRLİK MESAJI!
İYİ Parti İzmir kongresinde konuşan Genel Başkan başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray birliktelik mesajı vererek “5 yıla yakın bir süredir Grup Başkanvekilimiz Müsavat Dervişoğlu ile birlikte çalışıyoruz. Bugüne kadar kendisine ile birlikte hiçbir şekil kamuoyu önünde partimizin sorunlarını tartışmadık ve partimize gelen her türlü saldırıyı birlikte karşıladık” dedi.

DERVİŞOĞLU'NDAN BEZİRCİLİOĞLU'NA: SENİ TANIMIYORUM
İYİ Parti İzmir kongresinde konuşan İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’nun başkan adayı Bezircilioğlu’na yönelik “Ben il başkan adayı kardeşlerimden bir tanesini tanımıyorum. Bu da olabilir. Bunun doğru yürütülmesi icap eden bir süreç olduğunu düşünüyorum. Kimse bana gelip 'şu kadar dönemdir il yönetim kurulu üyesiydim, şu ilçede belediye meclis üyesi adayıyım' demesin” dedi.

TANSİYON YÜKSELDİ
13:10: 
TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu'nun konuşması sırasında salonda tansiyon yükseldi ve karşılıklı atışmalar yaşandı. Bezircilioğlu ekibi Müsavatı yuhaladığı duyuldu. 



13:15: Gerginlik sonrası divan başkanı uyarıda bulundu. Sonuçlanmazsa salonu boşaltırım dedi

AKŞENER'DEN MESAJ
13:30: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kongreye gönderdiği mesajta "Ülkemizi derin bir krize sürükleyen kirli bir düzenle mücadele etmek için bu yola çıktı. Milletimizin sevgisi ile her geçen gün başarıya yaklaşıyor. Sizlerin özverisi ile daha güçleniyoruz. Tıpkı milletimiz gibi omuzlarımızdaki yük ağır. Ancak biz asla durmadan yorulmadan devam ediyoruz. Sahip olduğumuz inançla zengin ve mutlu Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğimize inanıyorum. Kutlu hedefimize ulaşacağımız güne çok az kaldı." ifadeleri yer aldı. 

BAŞKAN ADAYI BEZİRCİLİOĞLU HEDEFİNİ AÇIKLADI
İYİ Parti İzmir kongresinde konuşan İl Başkan adayı Sinan Bezircilioğlu, başkan seçilirse Meral Akşener'in emrinde olduğunu belirterek, "Partimizde sadece bir kişinin emrinde olacağım. Birincisi tüzel kişilik, diğeri ise tabanca partimizin gerçek sahibi teşkilatımız, tavanda da Meral Akşener'in emrinde olacağım. Asla kimsenin emrinde olmayacağım. Bağlılığım ve sadakatim sadece teşkilatımıza ve genel başkanımıza olacaktır. Pragmatizmin ilkeleri ve genel başkanımızın hedefleri ilkemiz olacaktır. Gayretimiz partimizi iktidara taşıma gayretidir" dedi.

DOĞAN: 30 İLÇENİN DE SESİ OLACAĞIM!
İYİ Parti Kongresinde konuşma yapan başkan adayı Ülkü Doğan "Aliağa'nın Balçova'nın Bayraklının Bayındır'ın , Bergama'nın Bornova'nın sesi olmak için, Buca'nın Çeşme'nin Çiği’nin yani 30 ilçenin sesi olmak için yola çıktım. En önemlisi Meral Akşener'in İzmir'deki gücü olmak için yola çıkıyorum" dedi.

LİSTELER BELLİ OLDU
İşte Başkan Adayı Ülkü Doğan tarafından oluşturulan sarı liste:

İşte Başkan Adayı Sinan Bezircilioğlu tarafından oluşturulan mavi liste:


 

SANDIKLAR KURULDU!
Konuşmaların ardından sandıklar kuruldu. 652 delege yeni il başkanını belirleyedek. 

 
Hükümet karşıtı protestolar: Ölü sayısı 60'a çıktı
 
Şüpheli ölüm... Gölde erkek cesedi bulundu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
RKB 15 Şubat 2023 Çarşamba 15:30

İyi Partiye ve il başkanı olarak kim kazanırsa başarılar ve yol açıklığı diliyorum.

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş 23 Ocak 2023 Pazartesi 11:43

Yaşasın koltuk ve makam savaşları...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan 'Sinan Ateş' sözü!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları ...
Kur’an-I Kerim’in yakılmasına İzmir’den tepkiler çığ gibi!
İsveç’te Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Danimarkalı Stram ...
Erdoğan: Sanayi ve ticaret odaları tavır koymalıydı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen ödül ...
 
Akşener: Hayalim, Türkiye'yi bayram sofrasına çevirmek
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Diyarbakır’da partisinin 2. olağan ...
AK Partili Sürekli’den Bakan Kurum’a tepki gösteren CHP’lilere yanıt!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Çevre, Şehircilik ve İklim ...
Bahçeli'den İsveç'e: Saygısızlığın sonucu olacak
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "İsveç’in NATO üyeliği bu şartlar altında ...
 
Erdoğan: Kuraklık var, çare de baraj!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kuraklık var. Soruyorlar 'Çare ne?' ...
Büyükşehir'in yanıtına Cumhur İttifakı’ndan ‘katil’ benzetmesi… Çernobil savaşı!
Geçtiğimiz yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin MHP’li Meclis Üyesi Selahattin ...
Çavuşoğlu: Irkçılık düşünce özgürlüğü değildir
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç'te "Kur'an-ı Kerim yakma eylemi"ne ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva