HABERLER>POLİTİKA
29 Kasım 2022 Salı - 14:31

Kılıçdaroğlu tarih verdi: 3 Aralık'ı bekle

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Aralık'ta yapacakları tanıtım toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP lideri, "CHP sadece bir adaya oy istemeyecek. CHP dar bir anlayışla da oy istemeyecek. CHP bir zümrenin çıkarı için de oy istemeyecek. CHP yepyeni bir anlayışla yepyeni bir sisteme oy isteyecek" derken, "Ey dünya sen de 3 Aralık'ı bekle" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu tarih verdi: 3 Aralık ı bekle

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Bütün sorunları çözmek mümkün. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Bu topraklarda hiç kimse kendisini kimsesiz hissetmesin" diye sözlerine başladı.

Emeklilerin sorunlarına dikkat çeken CHP lideri, "14 milyona yakın emeklimiz var. İntibak sorunları var, emekli büyümeden pay almıyor, kanun çıkardılar. Ekonomik büyüden emekliler pay almasın diye kanun çıkaranlara oy verirseniz benim iki elim yakanızda olur. Türkiye'nin büyümesinden pay almayacak bir sınıf olarak tarihe geçtiniz. Emeklilerin yüzde 80'i açlık sınırı altında aylık alıyor. Bazı bankaların emeklilerine ikramiye bile ödenmiyor. Emeklilerin sorunlarını çözeceğiz" diye konuştu.

CHP lideri, "Eczacılar da bu ülkede güleryüzle her vatandaşa hizmet edecek" derken, "25 bin fahri Kuran Kursu eğitmeni var. Peki niye kadro verilmiyor? Bu kardeşlerime sesleniyorum; 6-7 ay sonra kadrolar sizin hakkınız, hakkınızı teslim edeceğim" dedi.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDEKİ EYLEMLER
"Her şeyin başı bilgidir" diyen Kılıçdaroğlu, "Bilgiyi üreten insanlar vardır. Bilgiyi üreten yerin adı üniversitedir. Üniversiteler bilgi üretirse o ülke çok hızlı büyür. Bilim insanları o yüzden el üstünde tutulur. Bilim insanları sorulması gereken soruyu sordukları için çok değerlidir. Bilim insanı hepimize katkı verir. Bilimi ve aklı iktidar yaptığınız zaman sorunları çözersiniz" dedi. Kılıçdaroğlu, "Boğaziçi Üniversitesi hepimizin gözbebeği olan üniversitedir. Bir dönem KHK çıkardılar, üniversite hocaları kendi rektörlerini seçmesin dediler. Boğaziçi Üniversitesi sorunlarla karşı karşıya. O üniversitede profesörlük yapabilecek yetenekte olmayan bir kişi rektörlük yapıyor. Üniversiteler bilim üretebilmeli. Siz bunu yapmadıkça üniversite hocaları yurtdışına gidiyor. Bir üniversite hocası için 'Üniversiteye girmeyeceksin' diye karar alınıyor. Türkiye'deki bütün üniversite hocalarına sesleniyorum; üniversitelerde de liyakat olacak. YÖK denek kurum kaldırılacaktır, üniversiteler özgür ve özerk olacaktır" ifadelerini kullandı.

3 ARALIK TANITIM TOPLANTISI
"Yol arkadaşlarımız yola çıktığında ne istediğimizi anlatacağız" diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "O kadar zavallılar ki 'Adayınız kim' diye soruyorlar. Geçenlerde Erdoğan bir vizyon açıkladı. 2,5 saat tek başına kürsüdeydi. Devleti tek kişiye teslim ettiğinizde, vizyonu tek bir kişi açıklar. Biz böyle bir anlayışla yarının Türkiye'sini inşa edemeyiz" dedi.

CHP lideri sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP sadece bir adaya oy istemeyecek. CHP dar bir anlayışla da oy istemeyecek. CHP bir zümrenin çıkarı için de oy istemeyecek. CHP yepyeni bir anlayışla yepyeni bir sisteme oy isteyecek. CHP, güç birliğine oy isteyecek. CHP, oyları daha iyi bir yaşam için, yeni bir Türkiye hayali için isteyecek. Çünkü biz ülkeyi krizden çıkarmak için oy istemiyoruz. Bundan sonra ülkemizi yapısal krizlerden koruyacak sistemi getirmek için mücadele ediyoruz. 50 yıldır bu ülkede hep ekonomik krizler var. Biz bu krizleri sonsuza kadar bitirmek için geliyoruz.

Çok çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Geleceğimiz, evlatlarımız için umutluyum. Umudu ve mutluluğu beraber yaşatmak zorundayız. Bütün insanlarımızı kucaklayabiliriz. Bu toplum hasletlerine yeniden geri dönecektir.

Dünyaya da seslenmek isterim; insanımız senin ucuz işgücün değildir. Ülkemiz senin mülteci kampın değildir. Toprağımız senin çöp toplama alanın değildir. Seninle rekabet etmeye geliyoruz. Teknolojide, sanayide, eğitimde, insan haklarında, kadın haklarında, özgürlüklerde, çevrecilikte, hayvan haklarında rekabet etmeye geliyoruz. Ey dünya sen de 3 Aralık'ı bekle."

 
Buca Metrosu için tarihi gün… Soyer: 4 yıl sürecek yatırımın başındayız!
 
Yalnız yaşayan kişi evinde ölü bulundu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 1 Aralık 2022 Perşembe 12:15

Sayın genel başkan Kılıçdaroğlu,on gün önce iktidar partisi yüz yıl beş yüz yıl masalı ile kamuoyuna blr şeyler verdiler kimsede bir şey anlamadı inanmıyor sizde vizyon misyon adı altında taklidi bir organizasyon yapmayı plan yapıyorsunuz,insanlar market market gezmekten ucuz yiyecek aramaktan sizi izlemeye zamanı yoktur...

Yorumu oyla      2      3  
liyakat 29 Kasım 2022 Salı 15:37

SİZİN KONTRTOLÜNÜZDEKİ BIRKAÇ BELEDİYEDE UYGUNSUZ OLAN YANLIŞI BULUNAN BİRKAÇ BROKRAT ,MECLİS ÜYESİ,PM ÜYESİ,V.S. Yİ ÖZELLİKLE İZMİRDE TABİRİMİ HOŞ GÖRÜN KELLESİNİ TRAŞ EDİNKİ İNANDIRICILIGINIZ OLA....

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer’den ‘Çeşme kararı’ yorumu: Adalete inancımız, güvenimiz pekişti!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Danıştay İdari Dava Daireleri ...
Bakan açıkladı: 12 büyük proje hizmete açıldı!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ulaştırma yatırımları ...
Çelik'ten 6'lı masanın Anayasa paketine tepki!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara'da ...
 
CHP’li Bayır’dan ‘İl Başkanı kim olmalı?’ sorusuna yanıt: Bulduğum isim cebimde duruyor!
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, milletvekili adayı olacağı yönünde ...
Bahçeli'den 6'lı masaya '3 dönem' resti
6'lı masanın anayasa çalışmasında yer alan '7 yıl 1 seçim, Cumhurbaşkanı'na ...
Kış saati mesajı: Hemen değiştireceğiz
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kış saati uygulamasına geçilmemesine tepki ...
 
'Mısır ile büyükelçi ataması yapabiliriz'
Bakan Çavuşoğlu, Mısır ile normalleşme adımlarıyla ilgili, "Bakan Yardımcıları ...
6'lı masa 9'uncu kez bir araya geldi!
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat ...
CHP'li Serter'den sağduyu çağrısı!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva