HABERLER>POLİTİKA
23 Haziran 2022 Perşembe - 11:52

Kılıçdaroğlu, özeleştiriyi Aydın’dan verdi: Nutuk attık, oy çıkmadı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi program için gittiği Aydın’da partisinin gerçekleştirdiği toplu üye kayıt programında konuştu. Partisi ile ilgili de öz eleştiri yapan CHP Lideri açıklamasında “Tüm mesele hataları tekrarlamamaktır. Biz bazen Ankara’da oturup nutuklar attık. Sonra niye oy çıkmıyor dedik. Vatandaşın sofrasına oturduk mu gezdik mi… Sonra neden oy çıkmıyor. Demek ki çıkıp dolaşmak lazım. Adımız halk partisi ama gerçek anlamda halkın partisi olmak için çalışıyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu, özeleştiriyi Aydın’dan verdi: Nutuk attık, oy çıkmadı!

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saha çalışmaları kapsamında Aydın’da gerçekleştireceği 2 günlük program kapsamında bugün partisine katılacak olan vatandaşlar için düzenlenen toplu üye katılım törenine katıldı.

Düzenlenen törene CHP Genel Başkan Yardımcıları olmak üzere bir çok üst kademeden katılım sağlandığı toplantıda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP milletvekilleri, 6’lı masanın il başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

81 MİLYONA HESAP VERECEĞİZ
Törende konuşan Kılıçdaroğlu, “Partimize yeni katılan kardeşlerim, bize katılın çağrısı üzerine geldiklerini ifade ettiler. Hepiniz Türkiye’nin içinde olduğu durumu görüyor ve biliyorsunuz. Her birinizin tek tek sorumluluğu var. Ancak benim üzerimdeki sorumluluk bir tık daha fazla. Çünkü ben siyasi parti genel başkanıyım ve sorunları çözmeye talibim. Yeni katılan arkadaşlara ifade etmek isterim. CHP’ye üye olmak zor bir görevdir. Kul hakkı yememek gibi zor bir görev üstleniyorsunuz. CHP’li olmak demek, adalet, hukuk demektir. CHP’li olmak demek herkesin kimliğine saygı duymak demektir. Çünkü kimse kendi kimliğine sahip değildir. CHP’li olmak demek herkesin inancına saygılı olmak demektir. Din ve vicdan özgürlüğünün temel koşulu budur. Belediye başkanlarımız nasıl harcadığı her kurusun hesabını milletimize veriyorsa bizde iktidara geldiğimizde 81 milyona hesap vereceğiz” dedi.

SURİYELİLERİ KENDİ İRADELERİ İLE GÖNDERECEĞİZ
Belediye başkanları verilen 7 maddeden oluşan talimatı dile getiren CHP Lideri, “Belediye başkalarımız 7 madde verdim. Belediye başkanı seçildiğinizde önce yoksul mahallelere hizmet götüreceksiniz diyorum. Bol miktarda kreş açacaksınız diyorum. Çocuklar orda sosyalleşecek. Çok sorun var Türkiye’de. Biz 6 parti bir araya gelerek Türkiye’nin kaderini değiştirmek istiyoruz. İkinci yüzyıla giderken Cumhuriyetimizi Demokrasi ile taçlandırmak istiyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu durum parti sorunundan çıkmış bir Türkiye sorunu haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Tartışmalara neden olan Suriyeli konusunda da konuşan Kılıçdaroğlu, ”Allah nasipse eder ve sizlerin oyları ile iktidar olursak Suriyeli kardeşlerimizi kendi memleketlerine göndereceğiz. Irkçılık yapmadan, onları kendi iradeleri ile göndereceğiz. Okullarını, binalarını ve yollarını Avrupa fonları ile yapacağız” diye konuştu.

ANKARA’DAN OTURUP NUTUKLAR ATTIK AMA…
Partisi ile ilgili öz eleştiri de yapan Kılıçdaroğlu geçmişte sahada fazla olamadıklarını vurgularken, “Bir öz eleştiri yapayım. İnsanların elbette ki hataları olur. Bazen kurumlarında eksiklikleri olabilir. Bizim de eksikliklerimiz ve hatalarımız geçmişte ve bugün olabilir. Tüm mesele hataları tekrarlamamaktır. Biz bazen Ankara’da oturup nutuklar attık. Sonra niye oy çıkmıyor dedik. Vatandaşın sofrasına oturduk mu gezdik mi… Sonra neden oy çıkmıyor. Demek ki çıkıp dolaşmak lazım.  Adımız halk partisi, ancak gerçek anlamda halkın partisi olmak için çalışıyoruz. Halkın her katmanı ile buluşuyoruz. Her kuruşun hesabını veren bir yönetim var. Bereketli topraklarımız var.  Tüm sorunları çözmek mümkün ancak bunun için tek bir şeye ihtiyaç var. Sandık kurulacak ve oy kullanacağız. Elinizi vicdanınıza koyun ve Türkiye’nin geleceğini, çocuklarınızın geleceğinizi düşünün” dedi.

SARAYDA OTURAN EMEKLİ EDECEĞİZ
Z kuşağı olarak adlandırılan ve ilk kez oy kullanacak gençler hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, “Önümüzdeki seçimin kaderini gençler belirleyecek biz değil. 7,5 milyon gen ilk kez oy kullanacak. Bu gençler Türkiye’nin kaderini belirleyecek. Emekliler, çalışanlar çiftçiler bunların hepsini biliyoruz ancak 7,5 milyon genç ilk kez oy kullanacak. Demokrasiyi inşa edecekler biliyoruz. Bu 7,5 milyon genç dünya siyasi tarihinde büyük bir rol oynayacak. Bir otoriter yönetimi kullandığı oylarla demokratik yollarla gönderecekler. Hep birlikte sarayda oturanı emekli edeceğiz. ABD’de dernek kuruyorlar, Muhammed Ali Clay’in çiftliğini satın alıyorlar… Benim size sözüm var. O paraların tamamına el koyacağım ve getirip size dağıtacağım” ifadelerini kullandı.

KUŞADASI'NDAN MESAJ: İKTİDAR İÇİN ÇANLAR ÇALIYOR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Kuşadası'nda, Aydın Büyükşehir Belediyesi Toplu Açılış Töreni'ne katıldı.

Kılıçdaroğlu, üreten ve çalışan herkesin kazanmasını istediklerini belirterek, "Hiç kimse zarar etmemeli. Eğer çiftçi kadın 'Biz artık zarar etmiyoruz, batıyoruz' diyorsa çanlar çalıyor demektir. Kimsenin zarar etmediği bir Türkiye'yi vaat ediyorum sizlere" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun satırbaşları şöyle:

"Adalet için sizlere söz veriyorum. Bu ülkeye adaleti ya getireceğiz ya getireceğiz.

Baskılar kuruyorlar biliyorum. Belediye başkanlarımız üzerinde, medya üzerinde baskılar var biliyorum.

Onlara diz çökmeyeceğiz. Biz Kuvayi Milliye geleneğinden geliyoruz.

Üreten, çalışan herkesin kazanmasını istiyoruz. Hiç kimse zarar etmemeli. Eğer çiftçi kadın 'Biz artık zarar etmiyoruz, batıyoruz' diyorsa çanlar çalıyor demektir. Kimsenin zarar etmediği bir Türkiye'yi vaat ediyorum sizlere.

Millet İttifakı, her birimiz ayrı partiyiz. 6 lider bir aradayız. Demokrasi, kadın erkek eşitliği, Türkiye'nin bozulan sisteminin düzeltilmesi, adaleti gerçekleştirmek için, liyakat için bir aradayız. İstanbul Sözleşmesi yeniden hayata geçsin diye bir aradayız. Bütün bunları sağlamak için bir araya geldik, Millet İttifakı'nı kurduk. Millet İttifakı üzerine de baskılar, eleştiriler var.

İşsizler ordusu var. 10 milyonu aşkın işsizimiz var. Üniversiteyi bitiren gençlerimiz işsiz. Bu tabloyu değiştirmek zorundayız. Bunun sözünü veriyorum. Bu tabloyu değiştireceğiz. Her alanda üreteceğiz. Herkes kazanacak.

Demokrasi için, beraber yaşamak için, KHK ile pek çok insanı haksız yere memuriyetten attılar, üniversitelerden attılar. Üniversitelerden atılan hocalarımızın bir kısmı yurt dışına gitti. Bu haksızlığı da bitireceğiz. Barış Akademisyenleri üniversitelerindeki kürsülerine döndüreceğiz. Haksız yere hapiste olanlar var. Avukatlar, Harp Okulu öğrencileri var içeride. Bu ülkenin en önemli hareketi olan Gezi Hareketinin mağdurları var içeride. Kadınlar var içeride. Bütün bunları değiştireceğiz. Bu ülkeye adaleti mutlaka ama mutlaka getireceğiz.

Sandığa gideceğiz, demokratik yollarla bir dikta yönetimini tarihe gömeceğiz. Göreceksiniz, baskıcı bir yönetimi tarihe gömeceğiz. En büyük güvencemiz bu ülkenin gençleri"

KÖPRÜ, YOL, FERİBOTU KAMULAŞTIRACAĞIZ!
Daha sonra Aydın'ın Efeler ilçesinde şehir içi özel halk otobüsleri kooperatifinde şoförlerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, esnafın sorunlarını dinledi. Dünyada petrol fiyatlarının yüzde 6-7 civarında artmasına rağmen Türkiye'de artışın yüzde 500 olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, bu sorunun cevabının bulunması gerektiğini ifade etti.

65 yaş üstünün toplu taşımadan ücretsiz faydalanması uygulamasına da değinen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"65 yaş üstü vatandaşlar bedava binsin, eyvallah. Söyleyen kim, devlet yani iktidar diyor. Bedava yapıyorsan parasını vereceksin. Getiriyorsun minibüs, otobüs şoförünün sırtına yüklüyorsun. Zaten bu adam vergisini veriyor. Mazota dünyanın zammını yapmışsın, perişan etmişsin, bir de 65 yaş getiriyorsun, bunu da taşıyacaksın. 'Sana ayda 1500 lira (şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracına ödenen destek) vereceğim'. Çekmiyor kardeşim. Zararı bu adamın sırtına nasıl yıkarsın? İyi bir avukat tutarsanız, arzu ederseniz biz size avukat bulabiliriz, dava açarsınız bu davaları kazanırsınız. Bedava taşıma yoktur, devlette angarya yasaktır anayasada. Bunu dava konusu yaparsanız kesinlikle kazanırsınız."

"TAMAMINI DEVLETLEŞTİRECEĞİZ"
Ülkedeki ekonomik hareketliliğin anahtarının şoförlerin elinde olduğunu, onlar kontak kapatırsa ülkenin duracağını aktaran Kılıçdaroğlu, şoförlerin üzerindeki yükü bildiğini ifade etti.

Kontak kapatmanın çözüm olmadığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "'İlla kontağı kapatalım', hayır. Sandıkta bu işi bitirmek zorundayız. Büyük sıkıntılarınız var ama biraz daha sabredeceksiniz. Sandık gelecek, ders vermek kolay. Gideceksiniz sandığa, elinizi vicdanınıza koyup oy kullanacaksınız. Çoluk çocuğunuzun, vatandaşın hakkı, memleketin huzuru için. Seçim aşamasında sandık geldiğinde oturacaksınız güzel bir ders vereceksiniz, bir daha gelen hiçbir iktidar böyle bir olayı yaşatmasın diye. Toplumun haksızlık yapan iktidara siyaseten ders vermesi lazım. Bu ders vermek kadar değerli bir şey yoktur demokrasilerde." diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, şoförlerin yol, köprü ve feribot ücretlerine ilişkin sözleri üzerine de "Bunların tamamını devletleştireceğiz. Kamulaştıracağız, parasını vereceğiz." dedi.

Programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve bazı CHP milletvekilleriyle Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay da katıldı.

 
AK Partili Sürekli'den Karşıyaka Stadı ve koku çıkışı: CHP ipe un seriyor!
 
Bergama Kermesi'nin 3'üncü günü coşku ile geçti
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 23 Haziran 2022 Perşembe 13:20

Sahte Atatürkçüler sizi gidi sizi ondan bu halk size güvenmiyor Deniz Gezmişlerin ahı var chp de iki yakanız bir araya gelmez sayende parti mezhep partisi oldu batının HDP si oldu Halkın oy vereceği adayı aramıyorsunuz HDP nin oy vereceği adayı arıyorsunuz

Yorumu oyla      12      4  
Vatandaş 23 Haziran 2022 Perşembe 12:29

Sayın genel başkan çok doğru ve gerçek analiz yapmışsınız teşekkürler,ama Ankara'dan atama ile gönderdiğiniz belediye başkanları halk arasına girmiyorlar,iktidar partisine özenerek kendi eş ve dost yakınlarını akrabalarını belediyede işe alıyorlar ihale işlerini yandaş ve yakınlarına veriyor siyaset önemli değil ranta bakıyorlar ayrıca kontenjan milletvekilleri seçildiği bölgelerde inceleme araştırma yapmıyorlar,sadece bölgede yaşayan yakınlarını belediye işe yerleştirme yapıyorlar siz bölgeye geldiğinizde hızlı göstermelik işler yaparak göz boyuyorlar siz bu perinin tek cumhurbaşkanı adayı olarak görüyoruz,sizin dışında başka bir adaya kesinlikle oy vermeyeceğiz,lütfen bu konuda danışmanlarınızı dikkate alarak halkın arasına habersiz girerek dert dinleyiniz...

Yorumu oyla      12      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli'den Karşıyaka Stadı ve koku çıkışı: CHP ipe un seriyor!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Çiğli Ata Sanayi esnafıyla ...
KİT Komisyonunda 'İzmir modeli' tartışması...'Görün örnek alın'
KİT Komisyonu toplantısında AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu’nun ...
CHP'li Purçu'dan Bakan Soylu'ya: Çürük elmaları temizleyin!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İstanbul’un Ataşehir ...
 
CHP'li Polat: Sandık tüm sorunları çözer!
İstanbul Finans Merkezi Kanun Teklifi üzerine konuşan Mahir Polat, iktidar ...
Meclis gündemine taşıdı… CHP’li Kılıç’tan ‘trol’ avı!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Sevda Erdan ...
İsrail Dışişleri Bakanı Türkiye'ye geliyor
İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid yarın Türkiye'ye gelecek. 16 yılın ...
 
Suudi Arabistan ile yeni iş birliği vurgusu
Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki görüşmelerde, siyasi, ekonomik, ...
Kılıçdaroğlu'ndan iktidara yangın salvosu: Beceriksizler!
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni’ne Cumhuriyet ...
Ödemiş tartışması Meclis'e taşındı: Çiftçileri bırak tarıma bak!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik Küçük ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva