HABERLER>POLİTİKA
22 Haziran 2022 Çarşamba - 18:18

Kılıçdaroğlu'ndan iktidara yangın salvosu: Beceriksizler!

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni’ne Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldı. Açılış konuşmasında söz alan Kılıçdaroğlu, Marmaris'te süren yangına ilişkin iktidara eleştiri yönelterek "Ormanlarımız yanıyor. Hayatımda bu kadar beceriksiz bir iktidar görmedim. Geçen seneki beceriksizliklerini bu yıl da sürdürüyorlar" dedi.

Kılıçdaroğlu ndan iktidara yangın salvosu: Beceriksizler!

EGEDESONSÖZ - Aydın Büyükşehir Belediyesi Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni’ne Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldı. Açılış konuşmalarını gerçekleştiren Kılıçdaroğlu ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın’da yapılan çalışmalara yönelik değerlendirmeler yaptı. Kılıçdaroğlu, iktidara eleştiri yönelterek Marmaris’te devam eden yangına ilişkin de konuştu.

- TOPUKLU EFE PROJELERİ ANLATTI, NET KONUŞTU: AYDIN'DA KİMSE YATAĞA AÇ GİRMEZ!

CHP’Lİ BİR BELEDİYENİN NELER YAPABİLDİĞİNİ HERKES GÖRÜYOR!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın’da yapılan toplu açılış ve temel atma törenine katıldı.  Açılış konuşmasında söz alan Kılıçdaroğlu, Tekstil Parkı’nın önemine dikkat çekerek  “Az önce sizin seçtiğiniz bir belediye başkanı yaptığı işlerin bir kısmını paylaştı. Bu alandan bahsetti. Ben de gezmiştim burayı. Bir kentin yeşilliğe, ağaçlara ihtiyacı var. O ağaçların altında oynayan çocuklara ihtiyacı. Burası bir beton ormanı mı olmalıydı yoksa nefes alınacak bir mekan mı olmalıydı? Aydınlılara sordu. Onlar böyle yapmazlar. Onlar en değerli arazileri ranta dönüştürürler. Ama Aydın’da CHP’li bir belediyenin ne yaptığını en iyi sizler biliyorsunuz. Sizin paralarınızla biz burayı aldık dedi. Aydınlılarındır dedi. Buraya gökdelenler yapılabilirdi. Ama o Aydın’ı ve Aydınlıları düşündü. Gereğini de yapıyor. Eğer Türkiye’nin de böyle yönetilmesini istiyorsunuz ödediğiniz her kuruş verginin hesabının size verilmesini istiyorsanız yapacağınız tek şey bize katılmak. Beraber yürüyeceğiz. Bizim yolumuz aydınlık yoldur, kadın erkek eşitliğini savunanların yoludur. Halktan toplanan her kuruş verginin hesabını vatandaşlara vermeyi amaç edinenlerin yoludur. Adalet yoludur. Bu güzel mekan entelektüellerinde hoşlanacağı bir mekan olacak. Aydın tarımı sanayisiyle değil tarihiyle de bilinecek. Madem Efelerin diyarı burası yazarı, çizeri burada birlikte olmalıdır. Aydın’ı dünya markası haline getirmek mümkündür. Zor şartlardan geçtiğimizi biliyorum. Türkiye’nin önünde ciddi engellerin de olduğun biliyorum. Sakın moralinizi bozmayın. Sandık gelecek önünüze elinizi vicdanınıza koyup oyu öyle kullanacaksanız. Herkesin hak hukukunun teslim edildiği yönetim için oy kullanmanızı istiyorum. Gencecik evlatlarımız var, milyonlarca işsiz var. Türkiye bunu hak etmiyor. Tek adam rejimini kabul etmiyoruz. Ne pahasına olursa olsun bu düzeni değiştireceğiz” sözlerini kullandı. 

BEREKETİ YENİDEN BULACAĞIZ
Kılıçdaroğlu, konuşmasında iktidarı eleştiren ifadelere de yer vererek “Gözümüzü korkutmaya çalışıyorlar. Tazminat davaları açmaya çalışıyorlar. Güvendiğim tek şey bu ülkenin insanları. Yolumuz hak, adalet yoludur. Hiçbir gücün karşısında eğilmeyeceğiz. Türkiye’nin itibarını koruyamadılar. Düne kadar katil dedikleri acımasızca eleştirdikleri kişilerle kucaklaşıyorlar. Birkaç milyon lira için... Bu ülke milli kurtuluş savaşını veren ülkedir. Bunlar gittiler ülke ülke geziyorlar. Acaba birilerinden para bulabilir miyim diye... Sizlere güvenmiyorlar. Bizim tek güvencemiz sizsiniz. Burası tarım kenti biliyorum. Mazottan, gübreye, ilaca kadar her şey yükseldi. Konuşan çiftçi kadın biz battık diyor. Saraydakilerle çiftçiyi kıyaslamamız lazım. Oligarklar var, nasıl köşeyi döndüklerini biliyorum. Muhammed Ali Kınay’ın çiftliğini kaça aldıklarını biliyorum. Yemin olsun o paraların hepsini Türkiye’ye getireceğim. Ve bu ülkenin hakkı için kullanacağım. Kısaca Millet İttifakı’ndan da bahsedeyim. Hepimiz farklı partiyiz ama birçok konuda bir araya geldik. Türkiye’nin yeniden inşa edilmesi için bir araya geldik. Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız. Esnafın, çiftçinin, emeklninin yokluk çekmediği bir Türkiye inşa etmek için bir araya geleceğiz. Evlerdeki, tarladaki, esnaf dükkanında ki bereketi yeniden bulacağız. Başkalarına yalvarmadan kendi onurumuzla, bilgi ve birikimimizle ülkemizi inşa edeceğiz. Aydın’da belediye başkanımızdan memnunsunuz, diğer belediye başkanlarımız da aynı duyarlılıkla çalışıyorlar. Her yerde böyle çalışacağız. Bizim iktidarımız halkın, adaletin, kadın erkek eşitliğinin iktidarı olacak. Bize katılın nehirler gibi okyanusa akalım. Cumhuriyeti 2. yüzyılda demokrasiyle taçlandıralım” şeklinde konuştu.

BECERİKSİZLİĞE DEVAM EDİYORLAR
Son olarak Marmaris’te bir süredir devam eden yangın hakkında açıklama yapan Kılıçdaroğlu, geçen sene de bölgede yaşanan yangını hatırlatarak “Marmaris’te yangın var. Ormanlarımız yanıyor. Hayatımda bu kadar beceriksiz bir iktidar görmedim. 27,5 yıl kamuda çalıştım. Yangın çıkacak diye her türlü önlemin alındığını biliyorum. Geçen seneki beceriksizliklerini bu yıl da sürdürüyorlar. Koca bir yıl geçti gece görüşlü helikopter alacak mıyız diye düşünüyorlar. Hepsini halledeceğim. Saray’da oturan zatı beraber emekli edeceğiz” dedi.

 
Fed Başkanı Powell: Daha fazla faiz artışı uygun
 
Suudi Veliaht Prens Türkiye'ye geldi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 23 Haziran 2022 Perşembe 09:52

Küçük enişte coşmuş yine Allah bu ülkeyi sizin iktidarınızdan korusun olanlarda gider domatesi bugün 10 TL yeriz belki ama ülkeyi geri getiremeyiz geri batının HDP si oldu chp artık sayende mezhep partisi Atatürk’ten uzak yazık sana inanıp oy verenlere artık oylarımız iyi partiye

Yorumu oyla      6      3  
Partili 22 Haziran 2022 Çarşamba 22:40

Siz öncellikle parti içi demokrasi ve kıdem liyakata dikkat edilmezse bu parti ittifak ile nasıl ortak görüş olacaktır? 2 temmuz Madimak olaylarını anma gününde Karamollaoğlu onur konuğu olarak davetiye göndereceksiniz ayrıca bölücü örgütle mücadelede kimden izin alacaksınız? Sanırım herkes ile helalleşme yaptınız,boş boş konuşmalar belediye başkanlarına kefilim demiştiniz ama onlar size kefilim diyemiyor ve bir çoğu cumhurbaşkanı adayı olarak kamuoyuna şirinlik maskesi ile deklare ediyorlar,sayın genel başkan durum bundan ibarettir siz yine kürsü önünde konuşmaya devam ediniz...

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş tartışması Meclis'e taşındı: Çiftçileri bırak tarıma bak!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik Küçük ...
Kılıçdaroğlu'na İzmir'de karşılama
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Marmaris’teki orman yangını sebebiyle bölgeye ...
CHP'li Beko'dan asgari ücret çağrısı!
Meclis kürsüsünden seslenen CHP Milletvekili Kani Beko, “Asgari ücrete ...
 
Man Adası davasında tazminat kararı
Mahkeme, "Man Adası" iddialarına ilişkin Yargıtay'ın bozma kararının ardından ...
Akşener'den Pınar Gültekin tepkisi
İYİ Parti lideri Meral Akşener, Pınar Gültekin davasında çıkan karara ...
CHP’li Sertel’den çarpıcı 'yasa' çıkışı: Cumhurbaşkanı gazeteci olsaydı tutuklanırdı!
Geçmiş dönemlerde İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı ile Türkiye Gazeteciler ...
 
Sertel sordu, Bakan yardımcısı yanıtladı: Altay tankında son durum!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi ...
CHP'li Bakan, polislerin intihar notunu okudu
CHP’nin polis intiharlarının sebeplerinin araştırılması için araştırma ...
Kemal ANADOL yazdı... Partilerin anatomisi
Kemal ANADOL yazdı... Partilerin anatomisi
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva