HABERLER>POLİTİKA
6 Şubat 2021 Cumartesi - 13:30

Kılıçdaroğlu’ndan Buca Metrosu örneği ve hükümete ‘borçlanma’ eleştirisi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çiğli Tramvayı temel atma töreninde açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin yurtdışı çevrelerinden borç para bulmakta zorlandığını ve alsa dahi yüksek faizli borç aldığını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mali yapısının sağlam olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bunlar borç alırken faiz ediyor. En son aldıkları borç sebebiyle yüzde 5 faiz ödüyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyemiz Buca Metrosu için 1 milyar 70 milyon avroluk borçlanmayı yüzde 3 ile yaptı. Yani Türkiye Cumhuriyeti’nin ödediği faizin yarısı kadar" dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan Buca Metrosu örneği ve hükümete ‘borçlanma’ eleştirisi!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çiğli Tramvayı temel atma töreninde konuştu.

İZMİR’DE TARİHİ GÜN: ÇİĞLİ TRAMVAYI YOLA ÇIKTI

ERDOĞAN’A ‘KONAK’ SORUSU: KAHVECİLERE YARDIMI NİYE ENGELLEMEYE KALKTINIZ?

SEL MAĞDURLARINA ZİYARET VE NAKİT PARA YARDIMI MÜJDESİ

Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarından satır başları:

“Bütün Türkiye’ye huzur ve birliği getireceğiz. Çok azimli ve kararlıyım. Birlikte halkla birlikte bu ülkeye demokrasi, sevgiyi, huzur getireceğiz. İzmir milletvekili oluğum için mutluyum. Böyle çağdaş bir kentin vekili olmak benim için ayrıcalık ve onur… Sel felaketi sebebiyle esnafımızı, vatandaşlımızı gezdik. Bu konuda belediyelerimiz güzel çalışıyor. 2 bin 524 hane ve işyerinde sorun var. 7 milyonluk katkı ve yardım esnafımıza yapılacak. Pazartesi bu kadar belediye meclisinde alınacak. İzmir’de güzel bir yer iş yapılıyor. Çocukların hiçbirinin aç yatmadığı bir İzmir ve Türkiye istiyorum. Başkanlarımız bu konuda son derece iyi çalışıyor. Narlıdere metro istasyonu hattını gezdik. Yüzde 72si tamamlanmış vaziyette… En önemlisi değerlisi Buca Metrosu… Buca ile ilgili önemli bir gelişme var. Türkiye Cumhuriyeti devletini düşünün ve hazinesini ve bakanlığını düşünün. Bunlar borç alırken faiz ediyor. En son aldıkları borç sebebiyle yüzde 5 faiz ödüyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyemiz Buca Metrosu için 1 milyar 70 milyon avroluk borçlanmayı yüzde 3 ile yaptı. Yani Türkiye Cumhuriyeti’nin ödediği faizin yarısı kadar aldığı fazla borçlanma yapıyor. Yani bizim belediyelerimiz uluslararası finansman kuruluşları açısından Türkiye’nin bakanlık düzeyinde birçok kurumunda daha itibarlı.

METRO İÇİN 1 MİLYAR 70 MİLYONLUK AVROLUK BORÇ ALINDI VE BUNUN 4 YILI ÖDEMESİZ VE 14 YILDA ÖDENECEK
Dostlarımızla iktidara geldiğimizde Türkiye’nin talihi, değişecek. Türkiye’yi uluslararası alanda güçlü kılacağız. Bu çifte standardı kaldıracağız. Devletimizin hazinesi güven altında olacak. Hazinemiz neden güvenli değil? Türkiye Varlık Fonu 3 kez uluslararası arenaya çıktı ama kimse borç vermedi. Ancak Büyükşehir Başkanımız Buca Metrosu yapacağım dedi ve 1 milyar 70 milyonluk avroyu finansman şirketi kabul etti. Bu bize gurur veriyor. Yeni aldığımız tüm belediyelerde mali gücü yüksek, uluslararası saygınlığı olan belediyeleri yeniden inşa edeceğiz. 15 Şubat’ta ihalesi yapılacak ve saydam ihale olacak. Bizim belediyelerde tüm ihaleler şeffaf ve canlı yayınlanıyor. CHP’li belediyeler tıkır tıkır çalışıyor. 1 milyar 70 milyonluk avroluk borç alındı ve bunun 4 yılı ödemesiz ve 14 yılda ödenecek. Yeni mezun istihdamı da son derece değerli ve önemli…

BİZ YENİ BİR SİYASET ANLAYIŞINI HAYATA GEÇİRİYORUZ
Her büyük kentin ulaşım sorunu var. Belediye başkanları kentte yaşanan sorunların temel muhattabıdır. Yapılan çaba ve harcanmalarla halka hesap vermelidir. Halka hesap vermek hakka hesap vermektir. Bakın biz yeni bir siyaset anlayışını hayata geçiriyoruz. Halkına hesap veren siyaset anlayışı… Halkın günlük ve gelecek sorunlarını gören ve çözüm üreten bir anlayış… Belediyelerimiz ile başlattık ve sürdürüyoruz. Belediyelerden başlayarak hizmeti halka yapacağız. 19 yılın sonunda Londra’daki tefeciye dünyanın faizini ödüyorlar. Döviz-faiz endeksli politika ile ülke yönetilmez. İstihdam, üretim yatırım olmazsa olmazdır.

BELEDİYELERİMİZ KOÇBAŞIDIR
En büyük sorunumuz işsizliktir. 10 milyonu aşkın işsizimiz var. Ama sarayda oturanlar işsizliği görmüyor. Sarayda 4-5 maaş alanlar var. Tuzu kuru onların. Biz Türkiye’yi düşünüyoruz. Huzurun temeli herkesin kazandığı, ürettiği bir ülke… Bu Türkiye’yi belediyelerimizden başlayarak inşa etmeye çalışıyoruz. Belediyelerimiz koç başıdır, yeni siyaset anlayışımız öncüleridir.

Pandemiyi yaşıyoruz. 5 maske dağıtamayan iktidar düşünün… Bizim belediyelerimiz kendi bölgelerinde, beldelerin, talep geldiği yerlerde belediyelerimiz olmadığı yerde ücretsiz maske gönderdi milyonlarca. Onlar bunu yapamadı. Biz halkın partisiyiz. Bizim kitabımızda ayrıcalık yok. Her çabayı göstereceğiz. Bizim başkanlarımız bu süreçte tarih yazdı. Yine milyonlarca kişiye maske dağıttık ve ayni ve nakdi yardım yaptık. Esnafın sorunları için her çaba gösterildi. Kahveciden taksiciye kadar sanatçıdan manavına Kadar herkese yardım gitti. On binlerce öğrenciye tablet dağıtıldı. Hala 21. Yüzyılın Türkiye’sinde birleşmiş sınıflar var. 11 büyükşehir başkanlığının olduğu yerde bize arsa verin okul, derslik yapıp teslim edeceğiz dedik. Devletin yapamadığını biz 11 kentte yapmaya talip olduk ve aynı çağrıyı tekrar yapıyorum. Biz yaparız. Biz siyaseti köşeyi dönmek için değil halk için yaparız. Bizim onlarla siyah ve beyaz kadar aramızda fark vardır. Biz herkesin huzur içinde yaşamasını isteriz.

ŞİKAYET ETMEYECEĞİZ, ÜRETECEĞİZ
Pandemide CHP’li belediyelere halkın güveni arttı. Belediye hesaplarına yatırılan paralara el koydular, yardım yapamasınlar diye uğraştılar. Önünüze engeller çıkar, çıkarılacak. Hiçbir başkanın şikayet etme hakkı yoktur dedik. Vatandaşın yoksul için verdikleri paralara el koydular. Askıda fatura dedik. On binlerce kişinin elektrik, su masrafları karşılandı. Aracı belediye oldu. Demek ki hangi engel çıkarsa çıksın hukuk içinde aşmasını bileceğiz.

Sadece ihtiyaç sahibi olanlara değil çalışanlara da saygılıyız. Çalışan üreten insanlar her zaman en değerli insanlardır. Günün 24 saati çalışıyorlar. Bütçe konuşmasında hükümete çağrı yaptım. Asgari ücreti net 3 bin 100 yapın dedim. Bu rakam devletin kaldırabileceği bir rakam… Biz bütün belediyelerimizde asgari ücreti 3 bin 100 TL yaptık. Devasa Türkiye’nin bütçesi var ve asgari ücreti 2 bin 825 yapıyor, bizim belediyelerimiz 3 bin 100 TL…

--

ŞEHİT EVİNE VE SELDE CAN VEREN AİLEYE TAZİYE ZİYARETİ
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iki günlük İzmir programı dün akşam ziyaretlerle başladı.

İlk olarak Torbalı'ya geçerek Hakkari’de çığ düşmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Onur Özbent'in Ayrancılar'da ikamet eden ailesine taziye ziyaretinde bulunan Kılıçdaroğlu, akşam programına Buca'da devam etti. 

Kılıçdaroğlu'nun programı Menderes Yeniköy’de sele kapılarak hayatını kaybeden Hıdır Öztürk ve Kağan Soydan’ın Buca Akıncılar Mahallesi’nde bulunan ailesine taziye ziyaretiyle devam etti. 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP PM Üyesi Devrim Barış Çelik, CHP İzmir Milletvekilleri Tuncay Özkan, Mahir Polat, Özcan Purçu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe eşlik etti. Heyet, acılı aileye başsağlığı dileklerini iletti.

Kılıçdaroğlu, Buca’nın ardından konaklayacağı Balçova Kaya Termal Otel’e geçerek dinlendi.

BUGÜNKÜ PROGRAM
Sabah saatlerinde otelde güne kahvaltı ile başlayan Kılıçdaroğlu’na ilk olarak “tarım” konulu sunum yapıldı. Toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarım ve hayvancılık faaliyetlerine ilişkin yapılan projeleri anlattı. İzmir’deki son durum ve gelişmeler masaya yatırıldı.

NARLIDERE METROSU TEFTİŞİ
Kılıçdaroğlu oteldeki sunumun ve toplantının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını yürüttüğü Narlıdere Metro Şantiyesi’nde incelemelerde bulundu. Gülermak şirketi tarafından uzun süredir yürütülen çalışmalarda yer altından ilerleyen proje Balçova Fahrettin Altay Meydanı’ndan Narlıdere yönüne doğru kazılıyordu.  Kılıçdaroğlu teknik ekip ve iki ilçenin de belediye başkanıyla birlikte yer altına inerek brifing aldı.

UĞUR MUMCU VAPURU’YLA ÇİĞLİ
Esnaf ziyaretinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  Üçkuyular İskelesi'nden İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz yılın Aralık ayında hizmete aldığı Uğur Mumcu feribotuna bindi. Feribotta gazeteci-yazar Uğur Mumcu anısına hazırlanan anma köşesine karanfil bırakan Kılıçdaroğlu, kaptan köşküne çıkan kaptanın seyir defterini imzaladı.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler öğle saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Uğur Mumcu Arabalı Vapuru ile Üçkuyular’dan Bostanlı’ya geçti. Buradan, Büyükşehir Belediyesi’nin yapımına başladığı Çiğli Tramvayı’nın temel atma törenine katıldı.

 
Menemenspor, Tuzlaspor'a konuk olacak
 
İzmir-Aydın otoyolunda feci kaza: 2 ölü!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 6 Şubat 2021 Cumartesi 18:17

Hüsen düşmanlarınızla mı iktidara geleceğiz deseydi. Düşmansız yapamıyorsunuz değil mi ?

Yorumu oyla      7      13  
eerdoğan bey 18 ay bucaya ımza atmadı 6 Şubat 2021 Cumartesi 17:44

doğrular söylenmiş.. düşk faizle kredi.. buca metrosu içın erdoanın imzasını 18 ay bekledi izmir yazık be..

Yorumu oyla      8      4  
Tayyar ÖNDER 6 Şubat 2021 Cumartesi 15:41

Başka Bir İzmir Mümkün...

Yorumu oyla      15      5  
Hüseyin 6 Şubat 2021 Cumartesi 14:18

Genel Başkan,"Dostlarımızla iktidara geleceğiz" dedi.Dünyada dostlarıyla birlikte iktidar hedefleyen lider ve bunu alkışlayan partili kitle var mıdır?

Yorumu oyla      17      13  
Lombak-Cam Tavan 6 Şubat 2021 Cumartesi 02:24

Yeni Juan Guaiodolar istemiyorum!

Yorumu oyla      14      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vatan Partisi'nden AK Partili Dağ'a yanıt
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın, “Vatan ...
CHP’li Bayır’dan Çelebi yorumu: Onun yaptığını yapsam beni eve almazlardı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir ...
MHP Menderes'ten Büyükşehir'e çağrı: Köylü seralarına gidemiyor
Yağışların en çok etkilediği Menderes ilçesinde Küner ve Dereköy arasındaki ...
 
AK Parti'den müjde: O mahallelerin borçları silindi!
AK Parti Konak İlçe Başkanı M.Sait Başdaş geçtiğimiz ay elektrik sorunu ...
Bakan Soylu: Twitter’ın tutumunu kınıyoruz
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sosyal ...
AK Partili Dağ 'bunların hepsi fasa fiso' dedi: Vatan Partisi ile ittifakımız yok!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "Vatan ...
 
Bahçeli ailelere seslendi: Evlatlarınıza sahip çıkın
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Boğaziçi Üniversitesi protestolarındaki öğrencilerin ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Yükseköğretim' paylaşımı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yükseköğretimde kalite yarışı bitmeyecek ...
CHP İzmir'de yönetimden zirve... 'Muhalif' meclis üyesine ihraç yolu!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de İl Yönetimi toplantısı İzmir İl Başkanı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva