HABERLER>POLİTİKA
5 Şubat 2021 Cuma - 13:06

CHP’li Bayır’dan Çelebi yorumu: Onun yaptığını yapsam beni eve almazlardı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin de bulunduğu 3 milletvekilinin istifası hakkında yaptığı değerlendirmede “Bana göre en kötü ön seçim atamadan iyidir.  Çünkü ön seçim topluma halka sorumludur. Ancak siz sadece Genel Merkez'e giderek yalakalık yaparsanız seçilmek için sürenizi doldurmadan gidersiniz. Benim bir lafım vardı, ‘bu parti bana haksızlık yaptı diye istifa etsem eşim ve çocuğum beni eve almaz’. Bunların topluma ve halka karşı bir sorumluluğu yok. Ben onun yaptığını yapsam 100 kişi benim yüzüme tükürürdü" dedi.

CHP’li Bayır’dan Çelebi yorumu: Onun yaptığını yapsam beni eve almazlardı!

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, SonSöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bayır, programda ekonomi üzerinden iktidarı hedef aldı ve erken seçimin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Bayır ayrıca “üç istifa” ve önseçim konularında da değerlendirmelerde bulundu.

“HER GÜN EKONOMİK KRİZDEN KAYNAKLI OLARAK NEREDEYSE BİR KİŞİ HAYATINI KAYBEDİYOR”
Milletvekilleri olarak her hafta farklı illerde esnafı ve vatandaşları ziyaret ederek dertlerini dinledi ve ekonomik sıkıntının had safhada olduğunu söyleyen Bayır, CHP Genel Merkezi'nin talimatları ile sistemli olarak her hafta 2 ile çıkarma yapıyoruz. Bir ile 20-25 millletvekili ve parti meclis üyeleri gönüllü olarak katılıyorlar. Önümüzdeki hafta Karabük, Yalova'da çalışma yapılacak. 140 olan meclis üyesinin mecliste sürekli durmasını bir anlamı yok. Bu iktidar yoruldu ve halk değişim istiyor. Biz de mecliste oturmak yerine seçilen alanlara giderek çalışma yürütüyoruz. Seçimden seçime geliniyor denmesin diye önceden çalışmalarımızı yapıyoruz. Ben mesafe tuttum, örneğin 1 günde 8 kilometre yürümüşüm. 25 milletvekilini düşünürsek yaklaşık 45 km ediyor. Üzücü olaylarda yaşanıyor tabi. Esnafı ziyaret ederken, bir baktık polis ekipleri geldi, biz ‘ne oluyor’ diye bakarken duyduk ki bir anahtarcı arkadaş kendini asmış. 44 yaşındaki arkadaşımız, ‘borçlar var ödüyemiyorum, çok üzgünüm’ diye not bırakarak kendini asmış. Gün geçmiyor ki intihar eden insanlar olmasın. Gazeteler belki yazmıyor ancak her gün ekonomik krizden kaynaklı olarak neredeyse bir kişi hayatını kaybediyor” dedi.

“İNSANLAR BİRBİRLERİNE BORÇLANARAK KENDİNİ DÖNDÜRMEYE ÇALIŞIYOR”
1 yıl içerisinde İzmir’de 9 bin 972 esnafın işyerini kapattığını açıklayan Bayır, Hiç temenni etmem ancak ekonomi böyle giderse intihar olayları artar. Bizim esnafımız borcuna sahiptir. Eskisi gibi olmasa da birbirine sahip çıkar. Kredi kooperatifleri bile bankacı anlayışına dönmüş. Esnaflar araba alırken, yeni bir iş kurarken bu tip kooperatiflere müracaat edip kredi çekerdi. Ancak bugün böyle değil. Bugün çarkların arasına koyulan koca bir çomaktan dolayı çarklılar dönmüyor. Bir dükkana girdik ve iş yeri sahibi bana 'sandalyelerin ayakları havada, bunların ayağını yere koyun' dedi. Ben ilk başta anlamamıştım. Sonra işlerin nasıl gittiğini sordum ve bana 3 aydır kirasını ödeyemediğini söyledi. İnsanlar birbirlerine borçlanarak kendini döndürmeye çalışıyor ancak bu borçlanma arttıkça intihar vakaları maalesef ki artabilir. İnsanlar intihar ederken, iflas ederken 19 yıllık iktidar ‘bunlar doğru değil, yeni işyerleri açılıyor’ diye ifadeler kullanıyor. İzmir esnaf odasına kayıtlarına göre 4972 esnaf kepenk kapattı. Benim yaptığım hesaba göre her gün 14 işyeri kapatılıyor. Ticaret odasında ise günde 21 işyeri kepenk kapatmış. Esnaf ‘bıçak kemiğe dayandı, hiç olmazsa cumartesi günü de dükkanımız açalım, 4 kişilik masaya çapraz oturtalım ve en azından günü birlik maaş kazanan insanlarda kendini çevirebilsin’ diyor. Bunu yaparken hastalığı unutmayalım tabi ancak AVM'lerin açık olması zaten diğerlerini perişan ediyor, bir de bu hastalık geldi. İyiye gitmiyoruz. Esnaf böyle devam ederse Nisan sonunu göremeyiz diyorlar.” dedi.

“VATANDAŞ DEĞİŞİM İSTİYOR”
Erken seçimi kaçınılmaz gördüğünü belirten CHP’li Bayır, “Vatandaş seçim istiyor. Seçim istiyorum demiyor tabi anca değişim istiyorum diyor vatandaş. Biz soruduğumuzda artık bıçak kemiğe dayandı, değişim istiyoruz diyorlar. Gazetelerde çıkan ve Antalya'da intihar eden vatandaşın notu her şeyi anlatıyor aslında. 'Bankaya olan borcum ve ekonomik durumdan kaynaklı' intihar ediyorum diyor vatandaş. Bankaya olan borçları nedeniyle intihar ediyor vatandaşlar. 26 bin TL'lik borç belki bazıları için bir anlam ifade etmez ancak bir insan bu miktar için hayatından vazgeçebiliyor. Bir erken seçim meselesi kaçınılmaz gözüküyor” dedi.

“CHP İÇİNDEKİ KADROLAR BU ÜLKEYİ YÖNETMEYE HAZIR”
İktidarın gündem değiştirerek mutfaktaki yangını görmezden geldiğini söyleyen Bayır, ““42 yıldır ticaret, 32 yıldır siyaset yapan birisiyim ancak ben hiç böyle bir tablo ile karşı karşıya kalmadım. Erken seçimi gösteren bir tablo olurdu ve hükümeti yönetenler biraz onurlu olurdu.  İnsanlar erken seçim demeye başlamış ancak 19 yıldır iktidarda olanlar tekrar seçilemem diyerek erken seçime gitmiyorlar. Onlar bir kahramanlık, bir gündem yaratmamız lazım diyorlar. Ve bu gündemi yaratıyorlar. Çünkü yandaş basın elinde. Ne yapıyor? Anayasayı tartışalım diyorlar ve gündem değişiyor. 1 ay böyle gider bu. 15-20 gün sonra tekrar mutfaktaki yangın gündeme gelirse yeni bir şey daha gündem atarlar. Hiçbir şey esnafın sorunlarını çözmek için verdiklerinin yerini tutmaz. Ben gittiğimde sordum yardımları aldınız mı diye, 'komşum 3 defa bin TL aldı ama yetmez kiramız zaten bin 500' diyor. Avrupa ile kıyaslandığında, örneğin Almanya'da milyon Euro'lar ile ölçülüyor. Türkiye'de böyle bir şey yok. Bir dokun, bin ah işit. Çünkü insanların sorunlarına el atan bir iktidar yok ortada. Bundan dolayı da ulaşabildikleri kişilerden yardım istiyorlar. Bizim tabii ki hazır programlarımız var. CHP içindeki kadrolar bu ülkeyi yönetmeye hazır. Yapacağımız ilk şey bu ülkeyi yönettikleri savurganlığa son vereceğiz. Bu bile ülkedeki yoksulların durumunu iyileştirir. İtibardan tasarruf olmazmış… Hangi itibardan bahsediyorsun? Sen saraydan öyle zannediyorsun. Gidip bir Almanya'ya soralım nasıl görüyorsun Türkiye'yi diye. Diğer ülkelerde haberlerde Türkiye'den bahsedilirken, Cumhuriyetle yönetilen bir yer gibi bahsetmiyorlar. Siz sadece kendinize oy verenlere itibardan tasarruf olmaz diyerek, lüks arabalar ve gösterişli hayatlarınızı söylersiniz. Yoksa esnafın dükkanını açtığı, yaşı primini tamamlayanların emekli olup olmadığı umurunda değil” dedi.

“AKP'NİN MÜKEMMEL YAPTIĞI BİR ŞEY VAR”
AK Parti’nin oylarının düştüğünü ve anketler üzerinden algı operasyonu yürütüldüğünü amlatan Bayır, “Öncelikle, bir şeyi kabul ediyorum AKP'nin mükemmel yaptığı bir şey var. Algı yaratma ve gündemi çok iyi belirliyor. Çok net ki bunda bizim partililerimizi de etkiliyor. Mesela niye oyumuz artmıyor görüşü. Bunun en iyi örneği nerde oldu? Yerel seçimlerde. Biz bu seçimlerde yıllardır ellerinde olan Ankara, İstanbul ve Adana'yı ellerinden almadık mı? Yani oylarımızın artmadığı konusu bir yanlış…  Bazı anket firmaları ile bir şeyler açıklanıyor. Eskiden anket firmalı açıklama yaptığında bakardık, 300-500 bin denek üzerinde olurdu. Şimdi bakıyoruz 3 bin kişiye sormuşlar. Bu nasıl bir sonuçtur? İzmir gibi bir yerden 100 kişiye sorarak sonuç elde etmek mümkün mü? Bakıyoruz anket firmasına 3 bin kişi ile telefonla yapılan anketten çıkan sonuç bu. Bu iktidar 'beni hakkımda konuşursan dava ederim' diye korkutup sindiriyor. O yüzden telefonla biri aradığında anketi kim yaptırıyor, başım belaya girer mi mantığı ile doğru bir sonuç vermesi mümkün değil. Bu yüzden bizi dinleyen vatandaşlarımızdan tek bir şey istiyorum. Bu anketler doğru değil. Aynı şeyi yerel seçimlerden önce de yaptılar. Hatta bunu parti içinde kendine muhalif diyen isimler CHP Genel Başkanı'nın 9 seçim kaybettiğini söylüyorlardı. Ben Meclise girdiğimde TBMM Meclis üyesi 550'di. Şimdi bu arttırıldı. Peki bu süreçte AK Parti'nin meclis üyesi arttı mı? Artmak yerine azaldı. Son seçimlerde tek başarısız olan parti vardır, o da AK Parti'dir. Bunu söyleyen kanal kapatılır, gazetenin ise basım ilan kurumundan geliri kesilebilir. Bugün her zaman olduğu gibi CHP emin adımlar ile iktidara yürüyorsa, bunun önünün kesilmesi için AK Troller yine bir şeyler yazıp çizecekler. Bunları sizin yayınızda da yazıyorlar sonra fotoğrafı çekip il yönetimine gidip söylüyor. Arkadaşlarımız kesinlikle bu oyuna gelmesinler.  Biz gittiğimiz her ilde ilçede, çalışmamızı halk üzerinde yaptığımız gibi orada ittifak üyelerimizin il ilçe başkanlıklarımızı ziyaret ediyoruz” dedi.

“MEHMET ALİ BEY’İN İFADE ETTİĞİ ŞEYİN BAZILARINI BEN DE İFADE EDİYORUM AMA…”
CHP’de yaşanan istifaların devamının gelip gelmeyeceği sorusunu yanıtlayan Bayır, “ununla ilgili bir kürem yok, o yüzden bir şey diyemem. 5.5 yıldır parlamentodayım, Muharrem İnce’yi de tanıyorum. Kendisi ile siyaset yapan kişileri de tanıyorum. Bu ilk giden 3 arkadaşımızın tek bir tanesi ona yakındı. Çelebi'nin de İnce ile bir yakınlığı yok. Onların nereye gittiği de çok belli değil aslında. Yine yapılan algı operasyonu ile oraya gidileceği konuşuluyor. Parlamentoda ona çok daha yakın olan isimler vardı ancak onlar bile Muharrem İnce'nin yanlış yaptığını açıklıyor. Zaten öyle olsaydı Sayın İnce istifa eder ve partiyi açıklardı. Açıklayamadıysa demek ki partiden istediği kadar kişiyi koparamadığının göstergesidir. Mehmet Ali Bey’in ifade ettiği şeyin bazılarını ben de ifade ediyorum ancak bunları parti içinde ediyorum. Bir şey derken arkasında bir kitle olması lazım… Mehmet Ali Bey’e sormak lazım… Kimden aldınız bu gücü ve bilgiyi? Ben Çelebi'nin ön seçimden çıktığını düşünmüyorum. Kendisi Genel Başkanın talimatı doğrultusunda dolayı milletvekili oldu. Yani biri isyan edecekse benim isyan etmem lazım. Mehmet Ali Çelebi'ye sormak lazım, sen partinin neresinde varsın tabanda? Sen gel bir mücadele et önce. Benim adım 37 yılda çabacı olarak anılmış biriyim. Kelimeleri seçerek konuşmak zorundasın. Vefa diye bir şey vardır. Ben bunu söyleyebilirim ancak o söyleyemez. Ne istiyorsa verdi CHP, Mehmet Ali Çelebi'ye. Kendisini seven hayranları yanlış yaptı diye mektuplar yazıyor. Hele hele böyle bir ortamda, mevcut iktidarı alaşağı edeceğiz diyeceksin hem de 2 kişiyle birlikte istifa ederek partiyi zayıflatmış gözükeceksin” dedi.

“BEN ONUN YAPTIĞINI YAPSAM 100 KİŞİ BENİM YÜZÜME TÜKÜRÜRDÜ”
Üç istifanın temel kaynağının ön seçim yapılmaması olduğunu vurgulayan CHP’li Bayır, Bugün önseçim yapılsaydı bunları yaşamazdın. Bana göre en kötü ön seçim atamadan iyidir. Görev sürecine yaydığınızda atamadan iyidir. Çünkü ön seçim topluma halka sorumludur. Benim bugün de ön seçim dememin nedeni teraziyi koymak içindir. Koy örgütün kantarına ve sor. Doğru yapacağına inandığınız genç bir arkadaşımız varsa bende ceketimi ilikler arkasına geçip ona destek olurum. Ancak siz sadece Genel Merkez'e giderek yalakalık yaparsanız seçilmek için sürenizi doldurmadan gidersiniz. Benim bir lafım vardı, ‘bu parti bana haksızlık yaptı diye istifa etsem eşim ve çocuğum beni eve almaz’. Bunların topluma ve halka karşı bir sorumluluğu yok. Ben onun yaptığını yapsam 100 kişi benim yüzüme tükürürdü. Ben bunu yapamam” dedi.

SAYIN İL BAŞKANINA KARŞIT GİBİ ALGILANMAK İSTEMEM ANCAK
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in ön seçimle ilgili olarak bir yayın organına yaptığı açıklamada " Cumhur İttifakı’nın daha da genişletilmeye çalışıldığı bir ortamda ön seçimin yapılıp yapılmaması konusu hassas bir konudur. Yani birileri mutlu olacak diye birileri memnun olacak diye ön seçim yapılmaz. Ön seçim CHP’yi iktidara taşıyacak yöntemse yapılır. Ama iktidara taşıyacak yöntem bu değilse, sadece birilerini memnun etmek için yapılmaz" demesini yorumlayan Bayır, “Bizim mevcut programımızda atama da ön seçim de var. Sayın il başkanına karşıt gibi algılanmak istemem ancak o da bizim gibi 37 yıl çapayı verdikten sonra ön seçim ya da atama olup olmayacağını söylesin. Biz ikisini de yaşadık çünkü. Urla ve Menemen'i kaybetmişsin, o yüzden bunları söylenmemesi lazım. Dün kapıya konan 660 kişiyi anlatamazsın” dedi.

ÖN SEÇİM ZAMANI HEMŞERİCİLİK OLMAMASI İÇİN ÖNLEMLER DE ALALIM DİYORUM
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaşanan gelişmeleri bir tavır sergilediğini anlatan Bayır, “Menemen ne yazık ki gitti. Şimdi sırada başkalarının olduğu iddiaları var. CHP sıradan bir kuruluş değil. Bunun otokontrol mekanizması vardır. Kendi kendini denetleyen bir mekanizması vardır partinin. Genel Başkanın her yerde gözü kulağı vardır. Genel Başkanımızın kendisi İzmir milletvekili. Çok sesliliğe izin verdiği için karşısına gelen herkesi dinliyor. Bu açıklamaları tartıp bir harman yapıp, doğruyu bulacak. Kendi hemşerileri var direkt kendisi ile temasa geçen. Bunların hepsinden bir sentez yapıp ona göre bir tavır belirliyor. Hiçbirimiz kusursuz değiliz. Ben o yüzden gelin bunu partinin tabanında oylayalım diyorum. Ön seçim zamanı hemşericilik olmaması için önlemler de alalım diyorum. Siyasetçi olarak konuşmak gerekirse, siz millet ittifakı çatısı altında gireceğiz, ittifak üyelerine de mi yer vereceksiniz yoksa milletvekili seçimine tek tek mi gireceğiz. Bunun örneği Kiraz da yerel seçimlerde oldu. İttifaktan İYİ Parti’ye bırakıldı ve ittifak adayı yüzde 9 oy alırken, bizim göstereceğimiz aday DSP'ye geçti ve yüzde 40 aldı. Demek ki doğru karar verememişiz burada” dedi.

BİRAZ ONUR GURUR VARSA SENDE İSTİFA ET BİTSİN BU DURUM
Boğaziçi Üniversitesi’nde Rektörlük ataması sonrası yaşanan eylemler hakkında konuşan Bayır, “Mevcut Z kuşağının, gerçekten siyaseti yakından takip ettiğini ancak siyasetin içinde olma istemediğini görüyorum. Onlar şunu net görüyorlar, demokratik bir biçimde eylem yapıyorlar ancak bunlar bu öğrencilerimizi terörist gözüyle görüyor ve yukarıdan talimat yağdırıyorlar. Buradaki emniyet müdürlüğümüzde maalesef öğrenciler ile karşı karşıya geliyorlar. Boğaziçi'ndeki öğrenciler istemiyor, akademisyenler istemiyor… Biraz onur gurur varsa sende istifa et bitsin bu durum. Buradaki amaç ne? Neden saray bu işe müdahile eder? Çünkü kendi dizayn ediyor. Gidişi de o üniversitelerde okuyan Z kuşağının oyları ile olacak. Uyanan beyinler okuyor araştırıyor ve zekası ile diyor ki bu ülke iyi yönetilmiyor. Serbest bırakılan gençleri görünce de terör ile suçlayarak onları hedef gösteriyor. Bu bir suçtur. Ülkenin Cumhurbaşkanı kindar olamaz” dedi.

Aşırı yağış sonrası yaşanan afet hakkında konuşan vekil Bayır, “Ben doğma büyüme İzmir çocuğuyum. Ben yaşamımda 3 kez sel felaketi yaşadım. 20-25 yılda bir denk geliyor bu yağış. Bu son İzmir’deki sel felaketinde son 25 yılda ilk kez böyle bir felaket yaşadık. Bu bir afet… Bu bir afettir ancak bunlar için tedbirler alınamaz mı? İzmir'de de böylesine 20-25 yılda bir gelecek doğal afetler ile ilgili tedbirler alınabilir. Belki 50-60 yıldır bu kenti yönetenler 60'lı yıllarda Osman Kibar döneminde başlayan bir arnavut kaldırımlarını kaldırıp asfalt atılması ile başladı. Dere yataklarını kapattığımız için bu felaketleri yaşıyoruz. Bunu İZSU, DSİ birlikte çözeceği olaylardır. Geçmişte daha sık oluyordu ancak tedbirlerle bu azaltıldı. Burada bir ders çıkartılacak ve İZSU ile DSİ bir çalışma yürütülecek. Eskiden 2 yılda bir yağmur basardı. Bu 126 kilo yağmur düştüğünde çalışmaların yapıldığı yerlere su basmadı” dedi.

 
Damat dehşetinin nedeni, yapılmayan düğün çıktı
 
Vatan Partisi'nden AK Partili Dağ'a yanıt
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİR ÇANTADA KEKLİK DEĞİL 6 Şubat 2021 Cumartesi 16:14

BU 3 CESARETLİ VE CESUR VEKİLİMİZ GİBİ KEŞKE SİZDE CESURCA PARTİ İÇİNDE YANLIŞ GİDEN ŞEYLERİ DİLE GETİREBİLSENİZ.. AMA BİR DAHA ADAY OLAMA KORKUSU TÜM VEKİLLERİ ANLAŞILAN FENA SİNDİRMİŞ.. EE KOLTUK TATLI, MAKAM TATLI.. SUSMAK EN İYİSİ MANTIĞINA DEVAM..KAP ADAYLIĞI BOŞVER GERİSİNİ .. YAZIK YAZIK ÇOK YAZIK..

Yorumu oyla      19      3  
Partili 5 Şubat 2021 Cuma 21:14

Sayın Bayır, izmir CHP için her zaman çantada keklik görerek istediği gibi genel merkez atamaları ile kontenjan milletvekili ve atama belediye başkanları ayrıca il başkanı atamaları milletvekili BAYIR'in söylediklerinin hepsi doğru Selçuk ilçesini Aydının ilçesi sanan vekiller oldu ve hala var lütfen Izmiri bu kadar pervasızca harcamasınlar parti üyeleri ve seçmen bu kez artık tıpış tıpış oy vermeyecek artık...

Yorumu oyla      17      3  
Mükremin 5 Şubat 2021 Cuma 21:06

Melih Bulu istifa eder mi? Sanmıyorum.Bizde istifa kültürü yok.CHP İL başkanı tek aday olarak(ZORUNLU)girdiği seçimde 611 delegeden 253 oy aldı. Taban beni istemiyor deyip istifa etmedi,koltuğunu bırakmadı.

Yorumu oyla      14      3  
Doğrucu Davut 5 Şubat 2021 Cuma 20:58

NEDEN SAYIN BAYIR NE YAPMIŞ VEKİLLERİMİZ ? YÜREKLİCE SİZİN SÖYLEMEYE BİLE CESARET EDEMEDİĞİNİZ ŞEYLERİ SÖYLEDİLER.. PARTİ İÇİNDEKİ YANLIŞ GİDEN ŞEYLERİ DİLE GETİRDİLER.. HELAL OLSUN ONLARA.. KEŞKE SİZ VE SİZLERDE BU CESARETİ GÖSTEREBİLSEYDİNİZ DE 11 SEÇİM KAYBEDEN BİR GENEL BAŞKANIN PEŞİNDEN TEKRAR ADAY OLABİLMEK UĞRUNA KEŞKE PEŞİNDEN GİTMESEYDİNİZ.. KEŞKE.. SELAM OLSUN İSTİFA EDEN 3 CESUR YÜREKLİ VEKİLE..SELAM OLSUN.. SAYGILAR

Yorumu oyla      26      3  
bekir 5 Şubat 2021 Cuma 15:01

chp içindeki kadrolar ülkeyi yönetmeye hazırmış kahkahalarla buna kargalarla beraber gülüyoruz. En sonda sel felaketinde gördük bunu

Yorumu oyla      15      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP Menderes'ten Büyükşehir'e çağrı: Köylü seralarına gidemiyor
Yağışların en çok etkilediği Menderes ilçesinde Küner ve Dereköy arasındaki ...
AK Parti'den müjde: O mahallelerin borçları silindi!
AK Parti Konak İlçe Başkanı M.Sait Başdaş geçtiğimiz ay elektrik sorunu ...
Bakan Soylu: Twitter’ın tutumunu kınıyoruz
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sosyal ...
 
AK Partili Dağ 'bunların hepsi fasa fiso' dedi: Vatan Partisi ile ittifakımız yok!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "Vatan ...
Bahçeli ailelere seslendi: Evlatlarınıza sahip çıkın
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Boğaziçi Üniversitesi protestolarındaki öğrencilerin ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Yükseköğretim' paylaşımı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yükseköğretimde kalite yarışı bitmeyecek ...
 
CHP İzmir'de yönetimden zirve... 'Muhalif' meclis üyesine ihraç yolu!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de İl Yönetimi toplantısı İzmir İl Başkanı ...
CHP İzmir’in 45 yıllık siyasetçisinden ‘İnce’ istifa!
CHP'de 5 dönem ilçe başkanlığı yapan, İl başkanlığına aday olan Nevzat ...
Beştepe'de 'anayasa' görüşmesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beştepe'de MHP lideri Bahçeli'yi kabul ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva