HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Şubat 2021 Cumartesi - 14:06

İzmir için tarihi gün: Çiğli Tramvayı yola çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak, Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet verecek 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı projesinin temeli bugün atıldı. Temel atma töreninde konuşan Tunç Soyer, "İzmir için tarihi bir gün... 414 milyonluk sözleşmesi olan tramvayın temelini atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İzmir’i demirle ağlarla öreceğiz demiştik. Bugün temelini attığımız ve yapacağımız projelerle verdiğimiz sözleri yerine getirmenin onurunu yaşıyoruz" dedi. Soyer ayrıca Narlıdere Metrosu'nun 2022 yılının sonunda hizmete gireceğini, Karabağlar Metrosu için de önemli bir eşiğin aşıldığını söyledi.

İzmir için tarihi gün: Çiğli Tramvayı yola çıktı

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- İzmir’de uzun bir süredir hizmet veren Karşıyaka Tramvayı’nın Çiğli’ye bağlanması için bugün önemli bir eşik geçildi. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile tramvay projesinin temel atma töreni gerçekleşti.

KILIÇDAROĞLU'NDAN MESAJ SELİ: BUCA METRO ÖRNEĞİ ÜZERİNDEN HÜKÜMETE BORÇLANMA ELEŞTİRİSİ

ERDOĞAN’A ‘KONAK’ SORUSU: KAHVECİLERE YARDIMI NİYE ENGELLEMEYE KALKTINIZ?

SEL MAĞDURLARINA ZİYARET VE NAKİT PARA YARDIMI MÜJDESİ

Temel atma törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yanı sıra, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,CHP Genel Başkan Yardımcıları Ali Öztunç, Seyit Torun, CHP İzmir Milletvekilleri, Kamil Okyay Sındır, Mahir Polat, Murat Bakan, Ednan Arslan, CHP PM üyesi Devrim Barış Çelik, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetiştik, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda,  Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir İl Yöneticileri ve İlçe Başkanları'da katıldı.

Törende ilk sözü alan ve Nurol İnşaat adına konuşan Oğuzhan Çarmıklı, “projemizi iki yılda tamamlamak istiyoruz. Nurol İnşaat adına projemizin İzmir’e hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

GÜMRÜKÇÜ: DÜN ATATÜRK VE ARKADAŞLARI ANADOLU’YU DEMİR AĞLARLA ÖRDÜLER, BUGÜN İSE SOYER VE ARKADAŞLARI İZMİR’İ DEMİR AĞLARLA ÖRECEKLER
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ise “Mart’ın sonu bahar diyerek Anadolu’yu bahar getiren Çiğli’ye gelerek baharı getirdiniz. Çiğli çok eski ve tarihi bir kent… Mavi ile yeşilin doğulu ile batılının insanlarla kuşların buluşma noktası… Bu kent bir demiryolu kenti… Dün Atatürk ve arkadaşları Anadolu’yu demir ağlarla ördüler, bugün ise Soyer ve arkadaşları İzmir’i demir ağlarla örecekler. Bu ihaleyi sonuçlandıran Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve bürokratlarımıza teşekkür ederim” dedi.

414 MİLYON TL'YE MAL OLACAK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise tramvay projesi için “İzmir için tarihi bir gün” dedi. Soyer açıklamasında “Bugün 414 milyonluk sözleşmesi olan tramvayın temelini atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak ihalede bir ilki gerçekleştirdik. Bir belediye ilk kez ihalesini verdiği yüklenici firmaya yeni mezun istihdamı zorunluluğu getirdiK. Gençlerimizin istihdamı ve mesleki kariyer yönünden önemli katkı sağladık. Bundan sonraki ihalelerde bu uygulama devam edecek” dedi.

NARLIDERE 2023'TE, KARABAĞLAR METROSU'NDA ÖN PLANA ONAY
Tramvay çalışmalarını iki yılda bitirmeyi hedeflediklerini söyleyen Başkan Soyer, “2 yıl içinde tamamlanması planlanan tramvay projesi 11 km uzunluğunda olması planlanıyor. Bostanlı ve İZBAN bağlantıları ile çiğli halkına daha kolay ulaşım sağlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bireysel araç yerine toplu taşımayı özendirerek konforlu ulaşımı amaçlıyoruz. BU projenin de bu anlamda önemli bir yer tutacağına inanıyoruz. Vatandaşlarımız için hesaplı ve konforlu bir ulaşım sistemi kurmayı hedefliyoruz. Sadece 1,5 yıl içinde 451 otobüs, 2 arabalı vapur aldık. Sadece bunların maliyeti bile birçok şehrin yardımlarından büyük. Göreve başladığımızda başlayan Narlıdere Metrosu için maddi kaynak bulduk. Şu an Türkiye'nin en ucuz ve  en hızlı ilerleyen Narlıdere Metrosunu 2023'de açarak kesintisiz ulaşımı sağlayacağız. Böylece ilk 4 yılda toplamda 18.5 kilometrelik metro ve tramvay hattını şehrimize kazandıracağız. İzmir'deki metro hattının bir diğer fazı olan Karabağlar ile ilgili ön planlar onaylandı. 28 kilometre ile kentin en uzun hattı olacak bu hat, önemli iş merkezlerini de birbirine bağlamış olacak. İzmir’i demirle ağlarla öreceğiz demiştik. Bugün temelini attığımız ve yapacağımız projelerle verdiğimiz sözleri yerine getirmenin onurunu yaşıyoruz" dedi.

Soyer ayrıca Büyükşehir Belediyesi'nin güçlü mali yapısı ile birçok engeli aştığını belirterek "Tüm bunları kentimizin uluslararası alanda yarattığı güvenilirlik imajı sayesinde gerçekleştiriyoruz. Örneğin Çin merkezli bir banka  İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne finansman sağladı. Tüm bunlar belediyemizin itibarının göstergesidir. Pandemi ile derinleşen ekonomik krizi, depreme ve sel krizine rağmen tüm yatırımlarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. İzmir'de sosyal ve demokratik belediyecilik anlayışını yerine getirmeye büyük bir azimle devam ediyoruz. İzmir'in her yerine çevre dostu, engelsin toplu ulaşımı sağlayarak kentimizin yaşam koşullarını sağlamak için canla başla, aşk ile çalışmaya devam ediyoruz. Sayın Genel Başkanımızın böyle güzel bir günde bizi onurlandırmasından kaynaklı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

aroğlu da katılacak.

11 KİLOMETRE VE 15 İSTASYONDAN OLUŞACAK
Çiğli Tramvay hattı inşa çalışmalarının iki yılda tamamlanması öngörülüyor. Karşıyaka Tramvayı’nın devamı niteliğindeki Çiğli Tramvayı, 11 kilometre uzunluğunda olacak ve 15 istasyondan oluşacak. Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayacak hat, bağlantı köprüsü ile Çiğli İstasyonaltı Mahallesi’ne bağlanacak. Yaklaşık 500 metre uzunluğundaki bağlantı köprüsü, çevre yolunun üzerinden geçecek. Köprüde yaya ve bisiklet yolları da bulunacak. Güzergâhın büyük bölümü mevcut cadde ve yolların orta refüjlerinden geçecek şekilde çift hat olarak planlandı. Yeni hat; İZBAN Çiğli İstasyonu, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, Ata Sanayii, Katip Çelebi Üniversitesi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne hizmet edecek.

TRAMVAY HATTI 33.6 KİLOMETREYE ÇIKACAK
2017 yılında 8,8 kilometrelik Karşıyaka, 2018'de de 12,8 kilometrelik Konak hattının devreye girmesiyle tramvay İzmir'de toplu ulaşımın en önemli unsurlarından biri oldu. Çiğli Tramvayı'nın da hizmete girmesi ile İzmir'deki tramvay hatlarının uzunluğu 33,6 kilometreye ulaşacak.

 
Kaf-Kaf'ta teknik direktör düğümü çözülüyor
 
İzmir'de vahşet itirafı: Boğuldu... Sokağa atıldı... Yakıldı!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bır avuc aktroll 6 Şubat 2021 Cumartesi 18:32

yatcak yerınız yok sizin yapılanlar ortada çiğli temel atıldı buca yolda.. sizinki sarayda ıraklılarla anca eglensin bizim paramızla..yazık size

Yorumu oyla      8      7  
KSKLİ 6 Şubat 2021 Cumartesi 18:09

Bu projeyi her evde 2 araba olan muhitlerde değilde işçi sınıfının olduğu yerde yapsalar.

Yorumu oyla      6      11  
Adil ve Eşit hizmet ? 6 Şubat 2021 Cumartesi 16:36

İzmir BB ‘si kamu hizmeti olan toplu ulaşımda 10.02.2016 tarihinden itibaren merkez ilçeler, çevre ilçeler ayrımcılığı yapıyor. Merkez ilçelerde 120 dk ( Eylül 2020 ye kadar 90 dk. ) aktarma hakkı var. Çevre ilçelerdeki otobüslere 90 dk. aktarma hakkı; İzmir BB Meclisinin 10.02.2016 tarihinde aldığı kararla iptal edildiğinden ; belediye otobüsleri dolmuş işletmesi gibi indi bindi para ödeniyor . İzmir BB ‘si Kamu hizmeti olan toplu ulaşımda ; adil ve eşit hizmet vermeyip , merkez ilçeler , çevre ilçeler ayrımcılığı yapıyorsa CHP ne neden oy vermeliyim ? Ayrıca çevre ilçelerdeki İztaşıt ( özel halk otobüsü ) uygulaması ile çevre ilçe halkına belediye otobüsü dahi çok görülüyor ise CHP ne neden oy vermeliyim ?

Yorumu oyla      6      8  
belediye çalışıyor 6 Şubat 2021 Cumartesi 15:29

bide bazıları çalışmıyo belediye diyolar alın sıze.. projeler..

Yorumu oyla      10      13  
6 Şubat 2021 Cumartesi 14:25

CHP'li belediye metrolar, tramvay hatları yaparken, AKP'li bakanlık 4,5 km lik otogar metrosuna sadece 3 bin lira ödenek ayırıyor.

Yorumu oyla      16      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beydağ'da 21 yerleşim 'kırsal mahalle' oldu
Beydağ Belediyesi Meclisinde, daha önce köy statüsünde olan 21 mahallenin ...
Göztepe kalecisi İrfan Can, Güzelbahçe'de dünya evine girdi
İzmir’in Süper Lig’de ki tek temsilcisi Göztepe Spor Kulübü’nün başarılı ...
Ekoturizmde İsveç, İzmir'e partner ülke olacak!
14. Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı için geri sayım başladı. İzmir’in ...
 
Başkan Sandal selzedeleri yalnız bırakmadı
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, yaşanan sel felaketinden etkilenen ...
Beydağ'da 'Kırsal Mahalle' düzenlemesi meclisten geçti
İzmir Beydağ’da köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerine “kırsal mahalle” ...
Başkan Batur: Siz siyaset yaparsanız ben en kralını yaparım!
Kahvehanecilere verilecek olan 350 TL'lik nakdi yardım konusunda Meclis ...
 
Başkan Soyer’den şehit ailesine taziye ziyareti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Hakkari’de çığ düşmesi sonucu ...
Bornova'da TİS imzalandı: En düşük ücret 5 bin 890 lira
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer ...
Çiğli Belediyesi öğrencileri iş yaşamına hazırlıyor
Çiğli Belediyesi öncülüğünde bölgedeki iş potansiyeline doğru yön vermek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva