HABERLER>POLİTİKA
10 Eylül 2021 Cuma - 18:29

Kılıçdaroğlu, Konak'ta açılışta konuştu: Erdoğan'ı ciddiye almayın!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi programa katılmak için İzmir’e geldi. Kılıçdaroğlu, Konak Belediyesi’nin toplu açılış törenine katıldı. Engelsiz Yaşam Köyü'nde gerçekleştirilen programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan Kılıçdaroğlu, "Kahramanmaraş'ta bir konuşma yapıyor beyefendi. Hedefinde yine onun deyimiyle Bay Kemal var. Onu ciddiye almayın. Engelli kadrolarını doldursun ilk önce… Hiç merak etmeyin önümüzde  güzel günler var. Sandık gelecek ve hep birlikte demokrasiyi ayağa kaldıracağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, Konak ta açılışta konuştu: Erdoğan ı ciddiye almayın!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki günlük İzmir ziyaretinin ilk gününe Konak Belediyesi Engelsiz Yaşam Köyü’nü ziyaret ederek başladı. Kılıçdaroğlu, ilçenin dört bir yanındaki 13 ayrı yatırımın açılışını tek noktadan gerçekleştirdi.

Açılış kapsamında Kılıçdaroğlu, Konak Engelsiz Yaşam Köyü, Toros Sosyal Tesisi ve Kapalı Pazaryeri, Roman Kültür Merkezi, Yenilikçi Öğrenme Merkezi, Konak Gençlik Destek Merkezi, Mübadele Parkı ve Mübadele Heykeli, Kahramanlar Kapalı Pazaryeri, Yemişçizade Köşkü, 7/24 hizmet verecek Konak Belediyesi İzmir Milli Kütüphane Karataş Şubesi, Gültepe Spor Kompleksi, İkizevler Semt Merkezi ve Minikler Konağı hizmete açıldı.

Açılışa Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, CHP İzmir Milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İlçe Belediye Başkanları, CHP İzmir İl Yöneticileri, CHP ilçe başkanları, Konak ilçesi muhtarları, gençlik kolları üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

BATUR'A TEŞEKKÜR
Açılışta konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a çalışmalarından ötürü teşekkür etti. Kılıçdaroğlu, açıklamasında “belediye başkanlarımıza seçim öncesinde 'harcadığınız para milletin parası. Hangi yatırımı yapıyorsanız halka yaptığınız harcamaları anlatın' dedim. Sayın başkan yayınladığı sinevizyonda yaptığı projelerin altına harcadığı miktarları da yazmış. Kendisine teşekkür ediyorum. Sosyal devlette her yurttaşa el uzatılması gerekiyor. Özellikle engelli vatandaşlara el uzatılması gerekiyor. Ancak maalesef buna pek önem verilmiyor. Engelsiz Köyün açılışı bu yönde önemli ve değerli… Seçildiğiniz andan itibaren size oy versin vermesin bütün halkı kucaklayacaksınız demiştim. Ahlaklı ve adaletli bir siyaset anlayışı ile çalışıyoruz. Dostlarımız ile birlikte Millet İttifakı'nın belediye başkanları ile birlikte çalışıyoruz. Çok daha geniş bir kitleyi başkanlarımız kucaklarıyoruz onlarla. Bulunduğumuz her yere hizmet götürmeliyiz ancak yoksul mahallelere pozitif ayrımcılık yapılması lazım” dedi.

TEK BİR AĞAÇ YOK AMA PROJE İLE YEŞİLLİKLER OLACAK
Konak’ta yürütülecek dönüşüm çalışmalarını da yakından takip edeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Öncelikle gerçek var ki evler üst üste yığılmış. Tek bir ağaç yok ancak yapılacak yeni yapılarda binaların aralarında yeşillikler olacak. Hepimiz güzel bir doğaya hasretiz. Yeşil bir kente duyulan ihtiyaç çok daha fazla… Yapacağınız kentsel dönüşümde bunu gösterdiniz, ancak bittiğinde gelip o ağaçları göreceğiz, ağaçların altında oturan çocukları göreceğiz.  Yeşillik sadece bizim için değil kentte yaşayan diğer canlılar içinde önemlidir” diye konuştu.

MAHALLE KÜLTÜRÜ KAYBOLMAMALI
Kılıçdaroğlu ayrıca “Kentsel dönüşüm yapılırken mahalle kültürü kaybolmamalı. Kültürün temelinde dayanışma vardır. Dönüşüm yapılırken bu durum muhakkak gözetilmelidir. İktidar sahipleri oturup kalksınlar Millet İttifakı belediyelerine teşekkür etsinler. Bizim belediyelerimiz olmasa pandemi sürecinde büyük felaketlerle karşılaşılırdı. Bir Roman çalıştayı yapacağız. Onlara hizmet etmek çok önemlidir. Çünkü onlara kamu hizmetlerinde yeteri kadar yararlanamadılar. Romanlar ile ilgili bir strateji planı hazırladık tüm belediyelerimize dağıttık. Engelsiz Yaşam Köy'nde muhtar kardeşlerimiz ile olmak ayrı bir keyif. Bana demokrat amca diyorlar ancak muhtarlar aslında demokrat amcaları. Mahallede bir sorun ile karşılaşıldığında ilk kapıları çalınan muhtarlar. Bütün belediye başkanlarımız ile çalışıyorlar. Eğer kendileri isterse muhtarlık konusunda iktidarımızda neler yapacağımızı tek tek onlara anlatırım” dedi.

HEP BİRLİKTE DEMOKRASİYİ AYAĞA KALDIRACAĞIZ
Gelecek seçimde Millet İttifakı ile birlikte iktidar olacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Kahramanmaraş'ta bir konuşma yapıyor beyefendi. Hedefinde yine onun deyimiyle Bay Kemal var. Onu ciddiye almayın. Engelli kadrolarını doldursun ilk önce… Allah’ın izni ile bu ülkede barış, demokrasi nasıl olur tüm dünyaya göstereceğiz. Barış huzur içinde yaşayacağız. Demokrasi mi evet, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Bunu 100'ncü yılımızda yapacağız. Hiç merak etmeyin önümüzde  güzel günler var. Sandık gelecek ve hep birlikte demokrasiyi ayağa kaldıracağız" diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BAŞARMAK ZORUNDAYIZ
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise 2019 seçimlerinden günümüze kadar olan dönemde belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Batur açıklamasında “2019 seçimlerinde genel başkanımızın takdiri ile bu güzel ilçeye aday olarak atandım. CHP’nin, Millet İttifakı'nın vatandaşa dokunan çalışmaları ile seçimi kazandık. Ayrıca Konak ilçe örgütümüze de bu konuda teşekkür ederim. Yüzde 64 oy ile bu şerefli göreve seçilip kolları sıvadık. Seçim kampanyamızda Konak’ın çeperlerinde eksik olan yerlere öncelik verdik. Göreve başlar başlamaz özellikle kadınlarımız, gençlerimiz ve engelli bireylerimiz için pozitif ayrımcılık yapmaya devam ediyoruz. Konak’ta halkımız ile, STK’larımız ile el ele yürüyor ve projeler üretmeye devam ediyoruz. Konak’ın en önemli sorunu yapı stoğumuzun eski olması. Yaşlı bir kent Konak… İlk önceliğimiz gecekondularda yaşayan vatandaşlarımızdan yoğun biçimde gelen kentsel dönüşüm önerisini hemen icraata koyduk. İki senede Gültepe bölgesi (14 mahalle) planlarını hazırladık. Sayın başkanımız Tunç Soyer’in katkıları ile planlarımızı hemen geçirip askıya çıkardık ve parselasyon planları yapılıyor. Yeşildere Caddesi, Eşrefpaşa Caddesi, Cicilipark ve Kadifekale ile sınırlı 14 mahallenin planlarını hazırladık. Oy birliği ile meclisten çıkardık ve askıya çıkardık. Gürçeşme ve Ferahlı için da çalışmalarımız sürüyor. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ve kentsel dönüşüm anlayışımız ile partimizin programına uygun olarak yerinde dönüşüm ile yüzde 100 uzlaşı ile bu işi başaracağız. Bu kent bu görüntüyü hak etmiyor. Başarmak zorundayız. Oradaki değer artışı da oradaki vatandaşlarımızla paylaşılacak” dedi.

YÜZDE 70 TAMAM
Başkan Batur, seçim sürecinde verdikleri projelerin yüzde 70’ini tamamladıklarını belirterek “Açılışı yapılan 13 projenin maliyeti 59 milyon TL civarında. Devam eden projelerimiz ile birlikte 82 milyonluk projeyi hayata geçireceğiz. Projelerimiz de sürüyor. Bu dönem belediyeler ve toplumumuz kovid feaketi yaşadı. Bu süreci esnafımızla, vatandaşlarımızla birlikte geçirdik. Uzaktan eğitim alamayan çocuklara tablet dağıttık, esnafımızdan uzun süredir eşgaliye bedeli almıyoruz. Bunları yaparken bu projeleri yürütmeye çalıştık. Seçimden önce kamuoyuna yapacağımız çalışmalarla ilgili vatandaşlara taahhütname verdik. Bu taahhütnamenin yüzde 70’ini bitirdik. Geri kalan dönemde yüzde 30’unu tamamlayacağız. Kentsel dönüşüm alanlarında sosyal dönüşüme başladık. Gültepe’deki sosyal alanlar oluşturduk. Konak tarihi misyonu olan bir ilçe… Basmane-Kemeraltı-Agora için Büyükşehir Belediyesi ile iyi projeler üretiyoruz. Tarihi turizmin ayağa kaldırılması önemli... İş dünyasının kurduğu TARKEM ile birlikte uzlaşı içinde çalışmaları yapıyoruz. Örneğin Yemişçizade Konağı için protokolümüz imzaladık. 2023’te 100. Yıl anı evi olarak açılacak. Restorasyon çalışmalarımız ise yoğun biçimde sürüyor” diye konuştu.

MUHALEFET İLE UYUM İÇİNDEYİZ
Batur ayrıca belediye meclisinde muhalafet ile tam bir uyum içinde olduklarını söyleyerek “Bu projelerin içinde en fazla haz aldığımız proje içinde bulunduğumuz engelsiz yaşam projesi. Pozitif ayrımcılık yaptığımız özel çocuklarımıza dokunuyoruz. Narlıdere belediye başkanıyken de orada sizinle yaptığımızı engelsiz yaşam kötü vardı, o küçük çaptaydı ancak burada daha büyüğünü yaptık.  Buradaki projelerde büyük bir pay sahibi olanlardan biri de meclis üyelerimiz. Getirdiğimiz gündemlerinin yüzde 93'ü oy birliği ile kabul ediliyor” ifadelerini kullandı.
 

İLK SEÇİMDE BU İKTİDAR GİDECEK
İlk seçimde Millet İttifakı’nın ipi göğüsleyeceğini söyleyen Batur, “Sayın genel başkanımızın öncülüğünüz ile iktidara yürüyoruz. Türkiye’nin artık ayrışmaya ötekileşmeye birleşmeye ihtiyacımız var. Atatürk’ün değerlerine sahip çıkacak, barışı getirecek CHP ve dost partililerimiz ile kurduğumuz ittifakımızdır. Gerçek adaleti gerçek demokrasiyi gerçek huzur Millet İttfakı’nın getireceğini, halkımız farkında. Gerek pandemi gerek afet süreçlerinde vatandaşlarımız bunu gördü. İlk seçimde bu iktidar gidecek ve aydınlık güzel günleri yeniden inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 
İzmir'de vahşi cinayet... Önce bıçakladı sonra başını ezdi!
 
Erdoğan: Fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kadriye 14 Eylül 2021 Salı 14:58

Roman mahallesi ve yoksul mahallere tez avantaj sunacağınız i söylüyorsunuz doğru onun icinmi romanlardan işçi dahi almiyorsunuz İzmirliler issizgucsuz erkek evlerine çocuklarına eşlerine kendilerine bakamiyor iş verin as verin çocuklarımız çalışsın inin girin roman mahalleri ne insan zor günü birlik yarı aç geciniyor kentsel dönüşüm yapacaksınız biz hangi parayla ödeyeceğiz yapacağınız evleri bizim işimiz paramız olsa zaten kendimiz yaparız evlerimizi benim yarım asırlık mahalleme dokunma ama Alsancak ve konakta İzmir''in en güzel yerinde her yere buranın halkı yakın yürüyerek gider dağa tepeye koymayın bizleri muhtarlarla deyil halk ve STK karla iş birliği ve iyileştirme yapın ????

Yorumu oyla      2      3  
Balaban 12 Eylül 2021 Pazar 18:38

Akşamları TV kanallarını siz veya asistanlarınız!izlemiyormu? varlığın resmen TARTIŞILIYOR... Dolayısıyla sn. genel başkan sizi hiç ciddiye almıyorlar artık.

Yorumu oyla      3      3  
fırtına 11 Eylül 2021 Cumartesi 09:02

baktım yine bir heykel varmış :)) olmazsa olmaz.. bu arada bunlarad proje demeyin . mütahit kalkındırma işleri... konak a dokunan hiçbirşey yok. aynı eşrefpaşa,aynı ikiçeşmelik.. kadifekale yi söylemiyorum bile..

Yorumu oyla      8      11  
Partili 10 Eylül 2021 Cuma 20:31

Sayın başkan,partiye kazandırdığınız A.Latif Şener,Cihangir Arslan,Mehmet Bekaroğlu gibi milletvekilleri izmirde görmek istiyoruz...

Yorumu oyla      9      10  
İzmirli 10 Eylül 2021 Cuma 19:12

Peki seni kim cidiye alsın...

Yorumu oyla      11      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Meral Hanım, sen kimi kime benzetiyorsun?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kahramanmaraş Genişletilmiş İl Danışma ...
MP'de Genel Başkanlık seçimi hareketliliği: İzmir'de eğilim yoklaması zamanı
İlk olağan kongresini yapmaya hazırlanan Memleket Partisi (MP) Genel Merkezi'nde ...
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan İzmir mesajları: Kıbrıs'ı koparma oyunlarına gelmeyiz
İzmir'de Kıbrıs gazileriyle bir araya gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ...
 
CHP’li Yücel: Laiklik karşıtlarına cevap verilecek en güzel tarih 9 Eylül’dür!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı tarafından organize edilen, ...
AK Partili Kaya'dan Konak'a 16 yeni okul müjdesi
Her gün başka bir ilçede düzenlediği programlarla sahadaki çalışmalarını ...
İYİ Partili Dervişoğlu: CHP ile fikir ayrılıklarımız olabilir ancak...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Millet İttifakı arasında yaşanan fikir ...
 
Tayfun MARO yazdı... Kemal Bey mutfaktan bildiriyor
Tayfun MARO yazdı... Kemal Bey mutfaktan bildiriyor
'Hedeflerimize emin adımlarla yürüyoruz'
"740. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri" dolayısıyla mesaj ...
Ümit YALDIZ yazdı... Millet İttifakı’nı bekleyen tehlike!
Ümit YALDIZ yazdı... Millet İttifakı’nı bekleyen tehlike!
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva