HABERLER>POLİTİKA
19 Mart 2023 Pazar - 13:56

Kılıçdaroğlu, İzmir'de '4 ayaklı strateji'yi anlattı: Öyle bir düzen kuralım ki...

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın iktidara gelmesi durumunda dört ayaklı bir strateji gerçekleştireceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu stratejisini demokrasi, üretim, sosyal devlet ve sürdürülebilirlik konuları üzerinden özetledi. Yaşanan ekonomik krizlere dikkat çeken Kılıçdaroğlu "öyle bir düzen kuralım ki kim iktidara gelirse gelsin bu tür sorunlarla karşı karşıya kalmasın" dedi.

Kılıçdaroğlu, İzmir de  4 ayaklı strateji yi anlattı: Öyle bir düzen kuralım ki...

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- Millet İttifakı liderleri İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği İkinci Yüzyılın İktisat Kongresine katılıyor.

Konuşmaların yapılacağı Ahmet Adnan Saygun Merkezi'nde yoğun bir kalabalık hakim.... İttifak üyeleri, cumhurbaşkanlığı adaylığının duyurulduğu günden bu yana ilk buluşmasını İzmir'de gerçekleştiriyor.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulundu.

ÖYLE BİR DÜZEN KURALIM Kİ KİM İKTİDARA GELİRSE GELSİN SORUNLARLA KARŞILAŞMAYALIM
Kılıçdaroğlu, İzmir İktisat Kongresi'nin önemine vurgu yaparak "Toplantıyı gerçekleştiren Büyükşehir Belediye başkanımıza yürekten tebrik ediyorum. 2'nci Yüzyılı birlikte inşa edeceğiz. İşimiz kolay olduğunu kimse düşünmesin. Ancak 1'nci kongrede de o dönemin liderleri işlerinin kolay olmadığını biliyordu. Güzel, yaşanabilir, barış içinde, kalkınan ve büyüyen, bölgesinde saygınlığı olan bir Türkiye hepimizin hayalindeki bir Türkiye vardı. Zor zamanlardan geçtiğimiz farkındayım. Atatürk'ü iki temel ilke ile anarım. Siyasi bağımsızlık ve ekonomik bağımsızlık... İzmir'de 100 yıl önce yapılan kongrede Atatürk 'Siyasi ve askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsun iktisad zaferleri ile taçlandırılmazsa kalıcılığı sağlanamaz' der. Bugüne kadar büyük sıkıntılar çektiğinizi biliyorum. Zaman zaman büyük krizler 100 yıl içinde çıktığını biliyoruz.Ancak öyle bir düzen kuralım ki kim iktidara gelirse gelsin bu tür sorunlarla karşı karşıya kalmasın" dedi.

İLK AYAK DEMOKRASİ
Ekonomide dört ayaklı bir strateji yürütmek istediklerini kaydeden Kılıçdaroğlu’nın gelişimde ilk ayağın demokrasi olduğunu belirterek “Güçlü bir demokrasi, güçlü bir parlamenter sistem. 6 lideri bir araya getiren temel felsefenin özü demokrasi. Demokrasinin gelişmediği hiçbir ülke gelişmemiştir. Dünyaya baktığınızda kişi başına düşen gelirin en yüksek olduğu ülkelerin tamamında güzel bir demokrasi vardır. Demokrasi denilen konuda her gücün denetlenebilmesi gerekir. Bunu mutlaka hayata geçirmek gerekiyor.Siyaset kurumunu mutlaka halkına hesap vermeli. Eğer hesap veremiyorsa orada demokrasi yoktur.  Güçlendirilmiş parlamentoyu vaat ederken dedik ki ulusal vergi konseyi kuracağız. Toplanan vergilerin nereye harcandığını her yıl konsey toplayarak rapora bağlayacak ve resmi gazete yayımlanacak. Sağlıklı işleyen demokrasilerde siyaset kurumunun lekelenmemesi, temiz kalması lazım. Siyasi etik kanunun çıkaracağız diye 6 lider olark imza attık. TBMM'de plan ve bütçe komisyonu dışında bir de kesin hesap komisyonu kuracağız. Kesin hesap komisyonu başkanı ana muhalefet partisinden olacak. Sayıştay'ın raporları Allah nasip ederse bizim iktidarımızda asla makaslanmayacak. Raporların tamamı TBMM'ye gelecek.

İKİNCİ AYAK ÜRETİM
Üretimin önemine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, “İkinci hedefimiz, üreten türkiye. Türkiye'nin üretmesi lazım. Her alanda üreten bir Türkiye. Sanayiden tarıma, kültürden başlayarak hayatın her alanında üreten bir Türkiye. Üreten Türkiye güçlü Türkiye'dir.  Herkes üretecek, herkes üretim zincirinin halkası olacak. Herkesin ürettiği Türkiye güçlü bir ülkedir. 21'nci YY'dayız. Neyi nasıl üreteceğimizi çok iyi bilmek zorundayız. İnsanoğlu tekerleği 1 milyon yılda keşfetti ancak şimdi her saniyede bir keşif var. 21'nci YY'ın ekonomi arık bilgi ekonomisidir. Bilgiyi nerede üreteceğiz? Üniversitelerde… Bu nedenle bizim iktidarımız, üniversitelerde her türlü düşünce özgürce tartışılacak. Kimse farklı düşündü diye üniversitelerden atılmayacak. Benim en önemli teknoloji üniversitesine gidişim eleştirildi. Orada çalışan hocaları tekrar ülkemize getirmek zorundayız. Katma değeri yüksek bilgi üretmeyen ülke gelişemez. Millet İttifakı iktidarında göreceksiniz, biz başkalarını pazarı değil,üreten ve dünyaya mal ihraç eden bir ülke olacağız" ifadelerini kullandı.

ÜÇÜNCÜ AYAK SOSYAL DEVLET
Sosyal devletin önemine vurgu yapan CHP Lideri, "Üçüncü ayak sosyal devlet… Güçlü bir sosyal devlet inşa edeceğiz. Güçlü bir sosyal devlet inşa edemezseniz, istediğiniz kada rüetin ancak hakça bölüşemez iseniz orada huzur olmaz.Orada bereket de olmaz. Huzurun olması yaratılan kaynağın hakça paylaşılması ile olur. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği güzel bir memleketi birlikte inşa edeceğiz. Herkesin kendini devletin gölgesinde güvende hissettiği bir Türkiye inşa etmeliyiz. Son 5-6 yılda alt gelirden bir avuç insana gelir aktarıldı.Bunu düzeltmek bize nasip olacak.Her bir ailenin ve bireyin sosyal güvencesi olacak. Bunu yaparken asla ama asla bireyi ifşa etmeyeceğiz" dedi.

DÖRDÜNCÜ AYAK SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
Sürdürülebilirlikte eğitimin önemine vurgu yapan CHP Lideri, "Dördüncü ayağımız sürdürülebilirlik. Dünya hızlı gelişiyor, bilim ve teknolojide hızla değişimler oluyor. Sürdürülebilirliğin kilit durumu devlette birikimli insanlardır. Değişme ayak mı uydurağaı yoksa öncülük mü yapacağız? Biz ayak uydurmak istemiyoruz. Biz yapalım onlar bize uysunlar. Değişime atılıma öncülük yapan bir Türkiye'yi inşa etmek istiyoruz.  Sürdürülebilirliğin temel anahtarlarından biri eğitimdir. Eğitimin yeniliğe açık olması, merak duygusunu büyütmesi gerekir. Merak duygusunu büyütebiliyorsanız, çocuk yaşamı sorgulama yeteneğine konuşabiliyorsa Türkiye hızla büyümenin önünü açmış olur. Eğitim sisteminde de köklü değişiklikler yapacağız. Neyi merak ediyorlarsa araştırabilecekleri, neden soruyorsun demeden nitelikli eğitim vereceğiz" diye konuştu.

TOPLANTIDAN NOTLAR
Millet İttifakı'nı oluşturan partilerden, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi için İzmir’de bir araya geldi. Buluşmaya İYİ Parti'yi temsilen ise Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale katıldı.

COŞKULU KARŞILAMA
İzmir’e havayolu ile gelen Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu vatandaşlar coşkuyla karşıladı.

Tarifeli uçakla İzmir’e giden Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer tarafından karşılandı.

 
İngiliz ve Alman savaş uçakları, Rus uçaklarını engelledi
 
Donald Trump, Facebook'a geri döndü
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 19 Mart 2023 Pazar 23:16

Sayın genel başkan Kılıçdaroğlu,size konuşma metnini kim verdi? Akşener imamoğlu ve Yavaş ile reytingleri alt üst ediyorlar,bereket ki son elli yılın en başarılı belediye başkanı SOYER izmir'e davet etti de meydan buldunuz sizin milletvekili atamalarında işiniz zor gibi görünüyor...

Yorumu oyla      3      5  
izmirli 19 Mart 2023 Pazar 14:03

YEREL SEÇİMDE ADAY OLMAK İSTEYENLER İLE EKİPLERİ...İKTİSAT KONGRESİ DEĞİL SEÇİM KONGRESİ SANKİ

Yorumu oyla      16      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Finlandiya'nın NATO süreci Meclis'te
TBMM Genel Kurulu, tarım ve orman alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi ...
Cumhurbaşkanı adaylığı için başvurular bugün başlıyor
Cumhurbaşkanı adaylığı için siyasi partiler ve seçmenler tarafından aday ...
'Hainlikle suçlayanları esefle kınıyorum'
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı bir televizyon programında ...
 
'Nisan sonunda Karadeniz Gazı'nı karada yakacağız'
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Plana uygun olarak ilerliyorduk ...
Oy kullanılacak gümrük kapıları belli oldu
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler ...
Saadet Partili Tekir: Parayla vatandaşlığa son vereceğiz!
İktisat Kongresi toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanvekili ...
 
İYİ Partili Özlale ‘bir hayalim var’ dedi… ‘Türkiye'de göster telefonu terörü var’
İzmir İktisat Kongresi'nde konuşan İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ...
Gelecek Partili Bilgin: İmar affına son vereceğiz!
İktisat Kongresi’nde konuşan Gelecek Partisi Politika İzleme Kurulu Başkanı ...
DP'li Şahinalp'ten 'eğitim' mesajı: Öncelik afet bölgesi olacak
İktisat Kongresi toplantısında konuşan DP Genel Başkan Yardımcısı Bülent ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva