HABERLER>POLİTİKA
14 Kasım 2016 Pazartesi - 20:38

‘KHK şoku’nda Sındır’dan yol haritası: İptal edilene kadar…

OHAL kapsamında çıkan KHK ile belediyelerin eğitim kurumu açmasının yasaklanmasının yankıları sürüyor. CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, sosyal medyadan yaptığı açıklamada belediye başkanlarına geçici çözüm yolu gösterdi.

‘KHK şoku’nda Sındır’dan yol haritası: İptal edilene kadar…

EGEDESONSÖZ - OHAL kapsamında çıkartılan kanun hükmünde kararname ile belediyelerin dershane faaliyetlerine son verildi. Son, KHK’de yer alan ibareyle 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’na bir madde eklendi.

Ve bu maddeyle belediyelerin yıllardır çalıştırdığı ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim ve sınav ihtiyaçlarını karşılayan dershanelerin kapısına kilit vuruldu.

KHK ile kanuna konulan maddede, “Okullar ile özel öğretim kursları hariç olmak üzere başka adlarla da olsa ilköğretim ve ortaöğretim örgün eğitim programlarının aynısı veya bir kısmını uygulayan ya da bu programlara yönelik deneme, seviye tespit sınavı gibi adlarla toplu sınav organizasyonları yapmak üzere faaliyet göstermek için yüz yüze veya uzaktan öğretim yöntemi ile özel öğretim kurumları veya yerler açılamaz, işletilemez, öğretim programları oluşturulamaz. Belediyeler, sivil toplum kuruluşları ile yükseköğretim kurumlarının sürekli eğitim merkezleri gibi birimlerinde de bu faaliyetler yürütülemez” ifadelerine yer verildi.

Karar, İzmir’de başta olmak üzere birçok ilde şok etkisi yaratırken belediye başkanları ve milletvekilleri formül arayışına girdi.

Bu kapsamda CHP İl Başkanlığından önemli bir zirve yapıldı. CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir Milletvekilleri, PM Üyeleri ve belediye başkanlarının katıldığı toplantıda sürecin nasıl yürütüleceği masaya yatırıldı.

Toplantı sonrası sosyal medya hesabından bir açıklama yapan CHP Genel Sekreteri Sındır ‘yol haritası açıkladı.

Sındır, “belediyelerimizin ihtiyaç sahibi yurttaşlarımıza destek amaçlı verdikleri kurs faaliyetlerinin ETÜT Merkezi ve benzeri ad ve yöntemle KHK'nın iptaline kadar sürdürülebilmesinde her hangi bir sakınca görmediğimi ve bu bağlamda halkımızın ve öğrencilerimizin mağduriyetinin önlenebileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

İŞTE O AÇIKLAMA

Belediyelerimiz tarafından kamusal hizmet olarak verilen ve çocuklarımızı daha başarılı bir geleceğe hazırlamak ve yoksul ailelerin bütçesine de destek olmak amaçlı verilen eğitim destek faaliyetlerinin OHAL kapsamında fakat OHAL'le ilgisi olmayan KHK'larla ENGELLENMESİ ASLA KABUL EDİLEMEZ. Bu durum ayrica Cumhuriyet Halk Partimizin sosyal demokrat yönetim anlayışına aykırıdır. TBMM'de söz konusu KHK'nın iptali veya değiştirilmesi yönünde verdiğimiz mücadelenin yanında geçici bir çözüm olarak önerim;

676 Sayılı KHK ile faaliyetlerine son verilen belediyelerimizin ihtiyaç sahibi yurttaşlarımıza destek amaçlı verdikleri kurs faaliyetlerinin ETÜT Merkezi ve benzeri ad ve yöntemle KHK'nın iptaline kadar sürdürülebilmesinde her hangi bir sakınca görmediğimi ve bu bağlamda halkımızın ve öğrencilerimizin mağduriyetinin önlenebileceğini düşünüyorum.

Önemli olan, halkımız için kamu adına hizmetin üretilebilmesidir. Bu yaklaşımı bütün CHP'li belediye başkanlarımızın mülki idare amirleriyle de istişare ederek dikkate almasında fayda görüyorum.

 
Otomobilinin egzoz gazı can aldı!
 
Kocaoğlu istedi, olumlu yanıt geldi: Başkent’te acil grev zirvesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan oyuncu Yıldırım'a kız istedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, oyuncu Murat Yıldırım için Faslı model İmane El ...
Erdoğan'dan AB için referandum önerisi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik müzakereleri ile ...
İZBAN krizinde Delican’dan 5 maddelik salvo!
Başkan Kocaoğlu ve CHP İl Başkanı Güven’in mesajları sonrası yeni bir ...
 
Yıldırım: Yarısı sizden yarısı bizden, hayırlı olsun!
Yıldırım, "Gübre ve mazot konusunda sizlere daha çok destek vereceğiz. ...
AK Parti’de İzmir’de başkanlar zirvesi!
Başkan Delican haftayı belediye başkanlarıyla yapılan koordinasyon toplantısıyla ...
Baykal'dan Gökçek'in iddiasına jet yanıt!
Eski CHP Genel Başkanı Baykal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in, ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan belediyeleri şok eden KHK'ya tepki, başkanlara uyarı!
Kanun Hükmünde Kararname ile belediyelerin yıllardır eğitime destek için ...
''Kaymakamı şehit edenler yakalandı''
Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Derik Kaymakamı'nın şehit olduğu saldırıyla ...
Kılıçdaroğlu'dan Yenikapı açıklaması: Pişman değilim!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ''Yenikapı'da düzenlenen mitinge niçin gittiniz? ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva