HABERLER>EKONOMİ
28 Nisan 2023 Cuma - 10:17

KESİAD Başkanı Günel: İzmir yeni dönemde verdiğini almalı

Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (KESİAD) Mutlu Can Günel, İzmir’in ödediği verginin son derece yüksek olduğunu ancak merkezi yönetimden yeteri kadar yatırım almadığına işaret ederek “2021 yılı için bu rakam 40 da 1 olarak ifade ediliyordu. 2022 rakamları net olmamakla beraber yine büyük bir makas olduğu aşikar. Seçimlerden sonra iktidara gelen hükümetten beklentimiz İzmir’in ödediği vergi kadar yatırım almasıdır” dedi.

KESİAD Başkanı Günel: İzmir yeni dönemde verdiğini almalı

Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (KESİAD) geleneksel olarak her ay düzenlediği Perşembe Kahvaltısı toplantısında İzmir Vergi Dairesi Başkanı Ömer Alanlı’yı ağırladı. Kemalpaşa Ramada Otel’de, Beydemir sponsorluğunda yapılan KESİAD Perşembe Kahvaltısı’na İzmir Vergi Dairesi Başkanı Ömer Alanlı, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Arzu Külahçıoğlu Altıntoz, Kemalpaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Orhan Rahmi Fesçekoğlu, geçmiş dönem KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, geçmiş dönem ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı, KOSBİ Müdürü Mükremin Zülkadiroğlu ve KESİAD üyeleri katıldı.

Toplantıda bir sunum gerçekleştiren ve 7440 Sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılması Kanunu’nun ayrıntılarını paylaşan İzmir Vergi Dairesi Müdürü Ömer Alanlı, “İzmir olarak 2022 yılında tahsilat oranımız yüzde 95’lere, toplanan rakamımız ise 179 milyar TL’ye ulaştı. Bu elbette ki sadece bizim değil vergi mükellefi siz değerli iş insanlarının başarısı” diye konuştu. KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Can Günel ise İzmir’in ödediği verginin artık yatırım olarak kente dönmesi gerektiğine dikkat çekerek, “İzmir yeni dönemde verdiğini almalı” dedi.

“İZMİR HAK ETTİĞİNİ ALMALI”
Toplantının açılışında bir konuşma yapan KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Can  Günel, verginin son derece önemli bir vazife olduğunu ifade ederek vergi yapılandırmalarının bu kadar sık yapılmasının vergisini ödeyenlerin mağdur olmasına neden olduğunu söyledi.

7440 sayılı yapılandırma kanunun son olmasını dilediklerini söyleyen Günel, “Vergisini ödeyen ile ödemeyen noktasında ödemeyenin ödüllendirildiği bir sisteme doğru yol aldık. Bunun son bulması gerekiyor” dedi.

İzmir’in ödediği verginin son derece yüksek olduğunu ancak merkezi yönetimden yeteri kadar yatırım almadığına işaret eden Günel, “2021 yılı için bu rakam 40 da 1 olarak ifade ediliyordu. 2022 rakamları net olmamakla beraber yine büyük bir makas olduğu aşikar. Seçimlerden sonra iktidara gelen hükümetten beklentimiz İzmir’in ödediği vergi kadar yatırım almasıdır” dedi.

DEPREMZEDE ÇOCUKLARA BİSİKLET GELİYOR
KESİAD olarak yürüttükleri faaliyetleri de paylaşan Günel, Kemalpaşa’ya yerleşen depremzede çocuklara 23 Nisan Şenliği organize ettiklerini ve tüm çocuklara bisiklet hediye edeceklerini ifade etti. Bölgeye destek olması açısından tüm bisikletlerin de Adana’dan satın alındığına işaret eden Günel, “Siz değerli iş insanlarının desteğiyle, güzel bir organizasyon ile tüm bisikletlerimizi satın aldık, hepsi bugün yolda. Hafta sonu şenlikte hepsini çocuklarımıza teslim edeceğiz, güzel bir şenlik yapacağız” diye konuştu.

CUMHURİYET TARİHİNİN 40. AF YASASI
Toplantıda bir sunum gerçekleştiren ve 7440 Sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılması Kanunu’nun ayrıntılarını paylaşan İzmir Vergi Dairesi Müdürü Ömer Alanlı, “İzmir olarak 2022 yılında tahsilat oranımız yüzde 95’lere, toplanan rakamımız ise 179 milyar TL’ye ulaştı. Bu elbette ki sadece bizim değil vergi mükellefi siz değerli iş insanlarının başarısı” dedi.

Çıkan vergi af yasasının Cumhuriyet tarihinin 40. Vergi af yasası olduğunu söyleyen Alanlı, “Maliye camiası olarak bizim de çok sevimli bulduğumuz bir yasa değil bu af yasaları. Geçen sene çok iyi çalıştık, bunun meyvelerini de topladık. 2022 yılında İzmir’de 179 milyar TL vergi topladık. Bize verilen hedeflerin üzerine çıktık. Tahsilat oranımız da yüzde 95’lere ulaştı, bunda sizin, iş dünyasının da büyük katkısı ve etkisi var” dedi.

Vergisini ödeyen kesimin bu vergi aflarına tepki gösterdiğini söyleyen Alanlı, “Ancak bir beklenti oluşuyor ki merkezi hükümet de bu yönde bir karar alıyor. Ancak bizler de vergi ödeyen kesimin talep ve düşüncelerini her fırsatta merkezi hükümet ile paylaşıyoruz, bunu da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 
CHP'li Nalbantoğlu'ndan AK Partili Bozdağ'a 'şampanya' tepkisi!
 
TÜİK dış ticaret açığını açıkladı: 34,7 milyar dolar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini beklentiler ...
ESK açıkladı... Besi çiftlikleri kurulacak
Et ve Süt Kurumu (ESK), Türkiye'nin birkaç bölgesinde özellikle büyük ...
Mobilya sektöründen ihracata can suyu!
İZTO’da gerçekleşen Lojistik ve Mobilya Sektörleri Değerlendirme Toplantısı’nda ...
 
TÜİK açıkladı... Güven endeksi yüzde 3,5 arttı!
Endeks, eşik değer olan 100'ü geçti.
Seçimden önce son faiz kararı
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) bugün seçimlerden önceki son ...
Bakan Nureddin Nebati'den çiftçilere müjde
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati '2023 yılında 2022 yılına göre ...
 
İZTO Başkanı Özgener açıkladı: Afet bölgesine konteyner iş yerleri kurulacak
Dirençli Sürdürülebilir Kent Çalıştayı’nda konuşan İzmir Ticaret Odası ...
Esnaf Odası’nda hareketli günler… Mutlu’ya rakip çıktı!
Zekeriya Mutlu’nun İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı’ndan ...
Egeli zeytincilerden ihracat rekoru!
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Davut Er “2022 ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva