HABERLER>POLİTİKA
28 Nisan 2023 Cuma - 10:07

CHP'li Nalbantoğlu'ndan AK Partili Bozdağ'a 'şampanya' tepkisi!

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu, 14 Mayıs'ta 2 fotoğraftan biriyle karşılaşılacağını ifade eden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın "Ya şampanya patlatıp kutlayanlar olacak ya da alnını şükür için secdeye koyup Rabb'ine hamdedenler olacak" sözlerine tepki gösterdi. Nalbantoğlu, "Millet İttifakı’nın yelpazesinde her renk var ve 14 Mayıs gecesi zafer kazanacak. İsteyen şampanya içerek, isteyen de secdeye vararak bunu kutlayacak" dedi.

CHP li Nalbantoğlu ndan AK Partili Bozdağ a  şampanya  tepkisi!

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu; seçim çalışmalarını Bornova’da sürdürdü. İlçe Örgütü ile bir araya gelen ve seçim bürolarını ziyaret eden Nalbantoğlu’nun hedefinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın açıklamaları vardı. Nalbantoğlu; “ Bu iktidarın 21 yıldır en iyi yaptığı şey zaten bölmek, ayrıştırmaktı. Huylu huyundan, Allah’la kul arasına girme pahasına vazgeçmiyor. Ülke kıtlıktan kırılıyor;  onlar yine en iyi bildiklerini yapıyor: Karşı karşıya getirelim; çatışma yaratalım! Millet İttifakı’nın yelpazesinde her renk var ve 14 Mayıs gecesi zafer kazacak. İsteyen şampanya içerek, isteyen de secdeye vararak bunu kutlayacak”  diye konuştu.

YILDIRIM'A GÖNDERME
CHP’li Nalbantoğlu; Cumhurbaşkanı AK Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın açıklamalarına da atıfta bulunarak; “ Sayın Yıldırım, İzmir’in sevme biçimi ile ilgili naif bir benzetme yapmış. Aslında doğru da söylemiş. Çünkü; İzmir severse tam sever. Sevdiğini belli eder. Sevgisiyle fark yaratır.” ifadelerini kullandı.

KUCAKLIYORUZ DİYOR, KUTUPLAŞTIRIYORLAR
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu; Bakan Bozdağ’ın “ 14 Mayıs gecesi şampanya patlatanları mı secdeye varanları mı sevindireceksiniz? ” sözlerine şu sözlerle tepki gösterdi; “ Kucaklıyoruz diyorlar, kutuplaştırıyorlar. Bunu 21 yıldır yapıyorlar. Bugün de kader seçimi, yol ayrımı ifadelerinin altındaki endişelerini, yine toplumu ayrıştırarak dindirmeye çalışıyorlar. AK Parti iktidarı, kendisi gibi düşünmeyeni, davranmayanı; yaşam ve inanç biçimini kendisi gibi ortaya koymayanı ötekileştirmekten hiç vazgeçmedi. Bakan Bozdağ’ın yaptığı da bu. Bu ülke, hem içen hem de inanan ve ibadetini yapan insanlarla dolu. Demokrasiyi çoğulculuk değil, çoğunluk gibi empoze ederlerken; insan hak ve özgürlüklerini de işte böyle çarpıtıyorlar. Bu açıklamalarda, kendi tabanlarını ellerinde tutma çabasını da görüyorsunuz. Bir çare arayışları var. Çünkü avuçlarından kayıp giden bir iktidar var.”

İZMİR TAM SEVER, FARK YARATIR
Nalbantoğlu; Binali Yıldırım’ın İzmir sevgisine yönelik açıklamalarına ilişkin de konuştu. Yıldırım’ın açıklamalarının naif ve gerçek olduğunu söyleyen Nalbantoğlu; “ Aslında çok haksız da sayılmaz kendisi. Çünkü, İzmir severse tam sever ve gösterdiği sevgiyle de fark yaratır. Değerlerini, renklerini, tepkisini, duruşunu sonuna kadar sahiplenir. Korkudan örülmüş kaleleri yoktur. İzmir’in ringine çıkmak için; önce İzmir’i, İzmirli olmayı, olabilmeyi anlamak, hatta yaşamak gerekir. Ulusal bir kurtuluş mücadelesinin ateşleyicisi bu kentin koruduğu kırmızı çizgileri vardır.” CHP İzmir Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu; Yıldırım’ın ‘İşgalcilere karşı, istiklal mücadelesi’ sözlerini de “ Çok talihsiz bir yaklaşım ve açıklamadır. İzmir, bu süreçte de İzmirliliğini yapacaktır. Ne  derlerse desinler; Cumhuriyet’in, demokrasi ve adaletin altına imza atacaktır. Pazar günü Gündoğdu Meydanı’ndaki fotoğraf da bunun kanıtı olacaktır.” Sözleriyle değerlendirdi.

 
Aşık Veysel Karabağlar'da unutulmadı
 
KESİAD Başkanı Günel: İzmir yeni dönemde verdiğini almalı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 29 Nisan 2023 Cumartesi 00:18

Sizce herkese tepeden bakan nobran rıfat'dan bir şey olur mu ?

Yorumu oyla      2      3  
Buca'lı 28 Nisan 2023 Cuma 16:57

Sayın Nalbantoğlu,öncellikle izmir'e gönderilen atama milletvekilleri için izmir halkı protesto edecektir onu düşünün başkasının işleri uğraşmayın...

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ednan Arslan’dan 'TCG Anadolu' çıkışı: Biz de mi gemi getirelim?
Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gündoğdu Meydanı’nda yapacağı ...
Ödemiş ve Tire'de mesaj seli... Sahada 'Sürekli' mesai!
AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Kerem Ali Sürekli, çalışmalarını ...
'29 Ekim'de Türkiye'de tek bir terörist kalmayacak'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sarıyer'de vatandaşlarla bir araya geldi. ...
 
Binali Yıldırım'a: Yahu alt tarafı seçime gidiyoruz!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AK Parti Genel Başkanvekili Binali ...
Binali Yıldırım muhalefete yüklendi: Karşımızdakiler PKK'yla oturmuşlar!
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, seçimlerde milletin, teröristlerle ...
Seçim Kurulu'ndan Mahmut Atilla Kaya kararı!
Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Başkanlığı'nın başvurusu üzerine ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Bozdağ'a yanıt: Hiçbir kutsalları yok!
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Keml Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanı Bekir ...
Yurtdışı seçmenine: Sorumluluğunuz var!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yurt dışında oy kullanacak vatandaşlara ...
'Babacan'ın, Kemal Bey'e oy vereceğinden şüpheliyim'
Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, DEVA ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva