HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Kasım 2020 Cumartesi - 20:12

Karşıyaka Meclisi'nden deprem sonrası iki kritik karar

Gerçekleştirilen olağanüstü Meclis toplantısında konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Bu acıyı kimse yaşamamalı. Biz bundan dolayı bunu unutturmayacağız ve Karşıyaka Belediyesi olarak üstümüze düşeni yapacağız. Sizlerin ve halkımızın desteğini talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Karşıyaka Meclisi nden deprem sonrası iki kritik karar

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediyesi 30 Ekim'de gerçekleşen büyük İzmir depremi nedeniyle meclisi toplama kararı aldı.

Kasım ayı meclislerini ayın ilk haftasında tamamlayan Karşıyaka Belediyesi, Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın imzası ile Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdı.

Zübeyde Hanım Nikah Evi’nde gerçekleştirilen oturuma Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay başkanlık yaptı.

Meclisin gündeminde ise deprem sonrası Karşıyaka ilçesinde hasar alan binaların, güçlendirilmesi, yenilenmesi, kentsel dokunun sağlıklaştırılması ve ilçenin depreme hazır hale getirilmesi amacıyla, Belediye bünyesinde “Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü” kurulması hakkında önergesi yer aldı.

SİZLERİN VE HALKIMIZIN DESTEĞİNİ TALEP EDİYORUM
Meclisin başlangıcında bilgilendirme yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, depremde felaketin kıyısından döndüğünü söyledi. Tugay, "Binaların tespiti ile elimizden gelen katkıyı erdik. Bu süreçte bakanlık ve belediye ile bir arada olduk. Şu ana kadar bize 5 bin 600 birim hasar ihbarı var ancak biz bunun daha fazla olduğunu düşünüyoruz. Bunların içerisinde orta, ağır ve hafif hasarlı olduğu tespit edilen konutlarımız var. Bu biraz üzücü bir süreç... Bugün kaymakamlığımızdan bir bildiri geldi bu bildiride bazı mahalleleri bakanlık tarafından denetleyerek gözden geçirildiğini söylediler. Buraların sonuçları 'hasartespit.com' sayfasından duyurulmuş. Bu mahallelerin muhtarlarına dosya halinde gönderilmiş. Tespit edilen hasar düzeyi ile ilgili itirazı olan varsa bunlar 30 gün içinde itiraz yapmalı, itiraz sonrası tekrar bakanlık tarafından inceleme yapılacak ve karar kesinleştirilecek. İtirazlar Zübeyde Hanım İlkokuluna yapılacak. Bizim bundan sonraki süreçte Karşıyaka'da bu depremde hasar görmüş ya da hasar görmemiş ancak zemin ya da binanın eskiliği nedeniyle riskli kategoriye giren konutlar ile ilgili üzerimize düşen görevler var. Norm kadroda kentsel dönüşüm müdürlüğü olarak uygun gördüğünüz için bunu kuracağız. Ancak hasar tespit raporu, zemin etüt raporu, fay hattının yapılandırılması dâhil bütün çalışmalarda bu müdürlük görev alacak. Güçlü ve etkili bir müdürlük olarak kurmayı hedefliyoruz. Bakanlık ve Büyükşehir ile uyum içerisinde bütün binaların yenilenmesi koşuluyla yola çıkacağız. Felaketin hepimizin de bildiği gibi kıyısından döndüğümüz, Allah'ın bizi koruduğu bir deprem olarak görüyoruz. Biraz daha şiddetli olsaydı daha büyük acılar yaşanacaktı. Bu acıyı kimse yaşamamalı. Biz bundan dolayı bunu unutturmayacağız ve Karşıyaka Belediyesi olarak üstümüze düşeni yapacağız. Sizlerin ve halkımızın desteğini talep ediyorum" diye konuştu.

OLUMLU GÖRÜYORUZ
Cumhuriyet Halk Partisi Üyesi Yaşar Özcan, Başkan Tugay'ın açıklamaları sonrası söz aldı. Özcan, "Bu aşamada kentsel dönüşüm komisyonu kurulmasını çok olumlu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

MECLİS KARARI OLMADAN DEĞİŞTİRME HAKKIMIZ YOK
Meclis tarafından 2020 yılı için belirlenen 10 TL'lik suret harçlarının alınmamasını önergesinin görüşülmesi esnasında söz alan Başkan Tugay "Projelerin suretlerinin alınması ihtiyacı hasar tespit çalışmalarında vatandaşlarımız ihtiyaç duyduğu bir belge. Biz bu belgenin verilmesi için belediye meclisi olarak fiyat belirliyoruz ve bunu meclis kararı olmadan değiştirme hakkımız yok. Bu yüzden bu toplantıyı yaptık ve sizin huzurunuza sürüyoruz. Biz bu parayı vatandaşlarımızdan almak istemiyoruz. Buradaki 10 TL sayfa başı bir ücret ve bunlar toplam 800 TL gibi bir ücret" diye konuştu.

KOMİSYONDAN OYBİRLİĞİ İLE GEÇTİ
Tugay'ın ardından meclis gündeminin görüşülmesi için Plan ve Bütçe Komisyonu meclisin yapıldığı salonda acil toplantı kararı aldı. Meclise verilen arada gündemi değerlendiren komisyon üyeleri, alınan ücretin kaldırılması yönündeki maddeyi oy birliği ile kabul etti.

Komisyon kararının ardından mecliste oylamaya sunulan gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Kabul edilen madde sonrası Çevre "Güçlendirme ve Yenileme Çalışmaları" için gerekli olan 10 TL miktarındaki suret harcının alınmayacak.

DİKKAT ETMEYE DEVAM ETMEMİZ LAZIM
Koronavirüs pandemisi hakkında da bilgilendirmelerde bulunana Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay "Bu aylarda zaten artması bekleniyordu ancak maalesef deprem sonrasında bir artış bekleniyordu ve yaşandı. Net bir rakam söylemem mümkün değil ancak rahatsız edici bir artış var. Bu hastalarımızın bazıları hastanede ve büyük bir çoğunluğu da evlerinde tedavi görüyor. Bizde bu çalışmalara personel ve araç olarak destek vermeye çalışıyoruz. Kendimizin ve ailemizin iyiliği için kendimizi korumalıyız. Başka insanlara zarar vermeyecek şekilde tedbirli davranmalıyız. Zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamalıyız. Aşı ile ilgili çalışmalar devam ediyor ancak şu an kesin bir sonuç olmadığı için önlemlerimizi almaya devam etmeliyiz. Belediye içerisinde çok kötü bir durum olmadığını söyleyebiliriz. Dikkat etmeye devam etmemiz lazım" dedi.

 
İzmir Atlı Polis Birliği’ne şampiyon 'Enzo' katıldı
 
Yol yapım çalışması sırasında bulundular, koruma altındalar
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali Rıza Özer 16 Kasım 2020 Pazartesi 21:36

Sayfa başına alınan 10 TL harç parasını almamak depremden zarar gören tüm daireler insanlar için olumlu bir karar..öneren ve karar alanlara tesekkurler.. Bu Uygulama hangi tarihten itibaren başlıyor?

Yorumu oyla      2      3  
Ahmet 16 Kasım 2020 Pazartesi 13:23

Karşıyaka Tuna mah.Alaybeyde ada bazında binalar birleştirilip kentsel dönüşüme gidilmeli ön kesime 8 kat verilip arkadakilere 5 kat imar mantığını anlamış değilim 50 ve üzeri binaların yıkılması şart olası İzmir depreminde Karşıyaka''da tek daire kalmaz

Yorumu oyla      2      3  
Güner Coşar 15 Kasım 2020 Pazar 23:50

Çok güzel , sevindirici kararlar...

Yorumu oyla      2      3  
Emin Çelikkayalı 15 Kasım 2020 Pazar 21:48

tebrikler ve başarılar

Yorumu oyla      2      3  
Hülya 15 Kasım 2020 Pazar 20:26

Kentsel dönüşümde vatandaştan çok para isteniyor bir de 3+1 evler 3+1,1+1 e düşüyor.. Maddi imkansızlık nedeni ile kentsel dönüşüme verilemiyor.

Yorumu oyla      2      3  
mustafa kule 15 Kasım 2020 Pazar 19:48

Evet malesef cumhuriyet mahallesi acil kentsel dönüşüm girmesi lazım yetkililer neyi bekliyor bi an önce hak sahiplerini bilgilendirip kimseyi madur etmeden başlansın ben mal sahibi olarak istiyorum kentsel dönüşüm

Yorumu oyla      2      3  
Ali 15 Kasım 2020 Pazar 13:43

Kentsel dönüşüm olacak oyalaniyor cumhuriyet mahallesi kötü durumda az payli kentsel dönüşüm projesi yapildi millet avutuluyor illaki depremden sonra bunlar gündem olup rafa kaldiriliyor,kimse ölmesin kentsel dönüşüm baslasin

Yorumu oyla      2      3  
Kskli 15 Kasım 2020 Pazar 13:29

Çok gec kalmış konular 40 yillik izmirliyim karsiyaka çarşınin parke taşlarını sok tak belediyeciligi gördük hep. Sağa sola park yapmak iyi hoşta yillardir bostanlidaki yatik binalari ucube halindeki Cumhuriyet mah. Imar planlarini büyükşehirle halletmediniz. Ya yikilsaydi O gecekondular.Stada karşıyız KSK devlet hastanesine imar vermeyiz. Muhalefet yapacagiz derken KSK nin hali budur.

Yorumu oyla      2      3  
Ertuğrul Eryılmaz 15 Kasım 2020 Pazar 13:24

Hasar tespiti yapılmış olan veya kentsel dönüşümden yararlanmak isteyen konut sahiplerine yardımcı olmak amacıyla mevcut kat imarlarının makul seviyeye arttırılarak vatandaşların evi yenileme yüküne yardımcı olmak çokmu zor acaba ? Belediye olarak bir el atın lütfen. Teşekkürler.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer konutlara yerleşen depremzedeleri ziyaret etti: Sadece bugün değil her daim yanınızdayız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Torbalı'dan Karaman'ın köyüne gurur heykeli
Torbalı Belediyesi kardeş belediyesi olan Karaman’a bağlı Göktepe Belediyesi’nin ...
Ulaşımda HES kodu zorunluluğuna 15 gün ek süre!
İzmir Büyükşehir Belediyesi; İçişleri Bakanlığı genelgesi ve İzmir Valiliği ...
 
Selçuk'ta arazi yolları yapıldı
Efes Selçuk Belediyesi, Havutçulu mahallesine bağlı Dervent Mevki’ndeki ...
Edebiyat otobüsü Çiğlililerin hizmetinde
Çiğli Belediyesi tarafından Edebiyat Atölyesi Dergisi’nin katkılarıyla ...
Karşıyaka’da dayanışmaya bir destek daha
Karşıyaka Belediyesi ve ilçedeki sivil toplum kuruluşları işbirliğinde ...
 
Başkan Soyer'den deprem sonrası '15 gün' raporu
Sosyal medya hesabı üzerinden deprem sonrası yapılan çalışmaları anlatan ...
Depremzede çifte büyük annesinin evini açtı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in çağrısıyla başlayan "Bir ...
Kentsel dönüşümde hazine miktar fazlalıkları kaldırılmalı!
İzmir depremi, kentsel dönüşümün önemini bir kez daha ön plana çıkarttı. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva